Lischka přestoupil ze Sparty do Ostravy

12.01.2022, 17:51
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (94)

Přidat komentář
ratusek

By mě zajímalo kolik byla ta pokuta za stažení z hostování. jinak pro nás paráda. Snad budou výkony pokračovat spolu se Svozilem. škoda, že padl ten Jemelka, ale jemu končí smlouva ne? tak třeba v létě.

Reagovat
iamek

Prý 2 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokuta? Vsak meli pravo si ho na konci roku stahnout, ne?

Reagovat
HorajzmAmmann

Šlo o předčasné stažení...

Reagovat
smazaný uživatel

To vim, ale jestli to bylo ve smlouve, ze si ho v zime muzou stahnout, tak pokuta by byl nesmysl ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nesmysl ? Hostování s opcí do konce celé sezony, s možností dřívějšího stažení, ale za nějaké peníze ..... Co si dáš do smlouvy a obě strany se shodnou + neodporuje to zákonům a jiným obecným nařízením, tak to ve smlouvě máš. Baník se chtěl aspoň trošku jistit, aby z hodiny na hodinu před koncem roku Sparta nesdělila stažení hráče. Aby o tom aspoň trochu musela přemýšlet, jestli je to nutné. Dobrá práce Lojzy Grussmanna ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi. Pak kdo koho podojil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dostali jsme z vas nakonec udajne skoro 17Mega, takze jsme podojili

Reagovat
bobis21

No takže když odečteš ty 2 mega od vás, jsme přesně na těch 15 co byla klauzule ...

Nikdo nikoho reálně nepodojil, jen Sparta chvíli dělala uraženou když jim Baník nechtěl prodat Sora

Reagovat
smazaný uživatel

za 1. otazka kolik ta klauzule opravdu byla psalo 10-15 M

za 2. otazka kolik ta udajna pokuta opravdu byla

Reagovat
smazaný uživatel

A co se tyce toho Sory, tak se neshodli na cene, Banik chtel pry prehnane moc, nekde jsem cetl snad o 80M dokonce

Reagovat
bobis21

No já četl něco jako 45+ procenta z prodeje. Ale já to chápal tak, že Baník prostě prodávat nechtěl, takže chtěl "přehnané" částky právě aby se na to Sparta vysrala.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím bych tak nesouhlasil, jestli vypadne ze sestavy Hancko nebo Krejčí ml, bude chybět a možná zrovna to bude rozhodující faktor v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nikde neni psano, ze uz nikdo nemuze prijit...a furt je tam jeste Vitik takze jsem klidnej

Reagovat
Bakary3

Vzdyt on na Spartu nemel...

Na nem bylo hrozně videt, ze to hlavou nedava.

A taky bylo hrozne videt, ze s jeho rychlosti je pro nej velmi obtizny hrat v klubu, ktery hraje casto s vysunutou obranou - coz je teda snad na výpovědi, ze to neviděli ti, co ho do Sparty privadeli. Nakonec asi stejne jako u Radakovice treba.

Reagovat
smazaný uživatel

??

Nerozumím, jak to souvisí se sankcí při dřívějším stažení, ale nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

že se tady dost spartanů vysmívalo, jak nás podojili.. No, jestli se zaplatilo 17, z toho sparta 2 vrátila jako pokutu, tak u mě dobrý.

Reagovat
Bakary3

... tak z myho pohledu i za tehle okolnosti vas podojili za 15

Reagovat
smazaný uživatel

no a z mýho ani ne, protože rovnocenná náhrada za ty peníze neexistuje a navíc on sám z našeho regionu pochází a chce za nás hrát.. To je nevyčísletelné

Reagovat
thewall

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

pro všechny strany ideální obchod.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Bakary3

Ok

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to takhle bylo, tak podle mě taky vcelku dobré. Není to úplně top cena, ale ani převalený úlet. Vzhledem k tomu, že jde o stopera a stoperská chemie je s golmanem nejcitlivější místo sestavy a většinou trvá nejdéle, než si tu sednou změny, tak za mě se to dá. A nemyslím si, že by sparťani měli propadat pocitu, že někoho podojili. Hádal bych (i když to samozřejmě nevím), že roli sehrál spíš agent, než tlak Sparty. Četl jsem nějakou zmínku o zahraničí, pokud by to bylo třeba Polsko, tak chápu, že to Baník nechtěl riskovat, když jsme věděli, že Lišák být ve Spartě pokud možno nechce .... Takže Sparta k tomu přišla spíš vlivem jiných .... Nicméně pokud by byla s nimi nějaká transakce příště, tak dám chlapa pod cenou opce radši ještě za trochu méně jinam, než jim. Pokud by byla nabídka ne o parník menší. Narážím na Holzera. 2x vydělali a teď vydírali kolem Sora a vzali si rukojmí jiného hráče, kterého sami moc nechtěli. Je to byznys, ten je tvrdý, proto jim je třeba dát najevo "to si nezvykaj, skleněnko"

Reagovat
Bakary3

Muzu se zeptat, co myslite tim 2x vydelali na Holzerovi?

Baniku snad normalne zallatili, ne?

A ze jim Banik pak za nej, za kluka, kterej odesel do Sparty a vykonostne se neposunul, zaplatil jeste vic nez za kolik přišel, to je snad problem Baniku, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív šel Brabec pod cenu opce uvedené ve smlouvě. Pak ho koupil dráž, než prodal. Ano, je věcí Baníku, že do takových kroků nakonec šel. Ale moc se mi nelíbí, že teď si brali jako rukojmí hráče, kterého ani nechtěli, kvůli transakce se Sorem. Kšeft je tvrdý, ale nelíbí se mi to s ohledem na případné budoucí transakce a proto bych si to pamatoval. Asi jsem příliš naivní, ale pokud by mi obchodní partner, se kterým vycházím velmi korektně i mimo fotbal (!) prodal hráče levněji, než dle smlouvy, pak ho ode mne s dalším mým ziskem zase koupil a já bych se uchýlil do takového nátlaku v jiné transakci de facto přes jiného hráče, připadal bych si do budoucna jako zmetek. Na místě Brabce bych si to pamatoval .....

Reagovat
Bakary3

Tak asi sel pod cenu opce, protože pro nej ty prachy byly zajímavy a nikdo by ho ua tu vyssi cenu nekoupil.

A ten nakup zpet jen jeho blbost. Sparta nevydelala dvakrat.

Ale to s tim, ze se k Baniku nezachovala Sparta s ohledem k drivejsim obchodum zrovna pěkně, to chapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Získání poprvé pod cenou není přímo zisk, ale je to forma profitu, přínosu. Pro zjednodušení to tak označuju.

Ty peníze pod částku opce nebyly pro Brabce zajímavé, mělo to jinou souvislost. Po přáteláku s Katowicemi dostal Holzer těžkou sodu v kabině po zápase od fans, že po sestupu z ligy chce jít do Sparty (a navíc hodně tahal čas, což ale byla chyba hlavně Vrťa, že mu to až tak umožnil). Holzer se z toho rozklepal, nasrané jádro není nic příjemného .... A chtěl pryč. Brabec viděl, že Holzer je rozhozený a marný, tak šel pod opci, protože tu nikdo nechtěl dát. Byl tam ještě Liberec, Sparta dala o cosi víc, tak šel tam. Ale byly to jednotky milionů, opci měl, tuším, na deset...Mohl říct - nic, deset, jinak se není o čem bavit... i kdyby hráč seděl. Brabec to neudělal, nechal ho za míň.

Reagovat
Bakary3

Jo, vim, tenhle pribeh je docela známý, ale ja to teda vidim obráceně spis, ze sparta nechtela dat opci? No jasne, kazdej chce obchodovat za co nejlepsich podminek.

A jak píšeš dole, mel si trvat na opci a hotovo.

Takhle to nevidim tak, ze by Sparta ziskala, ale spis, ze se Brabec sam okrad.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono mi taky tohle nevadí, ale moc se mi nelíbí ten nátlak přes Lischku na Sora. Dobře, kšeft je tvrdý, ale příště v tom případě chlapa pod částku nedostanete, i kdybych ho měl dát pod opci Liberci (když se podržím toho průběhu).

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak pojeb se nakonec nekoná Grussmann vypadá hodně slušně

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že se zbavujeme odpadu. Lischka, Vindhaim, pravděpodobně Stetina. Doufám že půjde i Heča a po sezoně se definitivně zbavit Trávníka a Hanouska. Prodat nám to jablonecké trio za takovou dardu Pelta zvládl bravurně.

Sora je sice škoda, ale momentálně nemá cenu co Baník chce a je vůbec otázka, zda ho dokáží prodat za více, tam bude potřeba ho zviditelnit např ve skupině evropských pohárů a na to Baník ještě nemá. Ale tak to je už jejich vec. Naopak nechápu, proč nechceme Basseyho, který je lepší a jako bonus i levnější. Případně Ewertona. Jedno křídlo je prostě potřeba, stejně tak ten pravý bek.

Reagovat
HorajzmAmmann

zajímavé, někdo hraje jinde celkem solidně (Trávník, Lischka,..) a u vás to je "odpad".

Chápu, jiný nároky, ale třeba Trávník byl v Jablonci skvělý.

Reagovat
zelda

Hvězdy mezi hovnama, hovna mezi hvězdama

Reagovat
HorajzmAmmann

říct o Spartě posledních let, že jsou nějaký hvězdy... dost odvážné.

Reagovat
smazaný uživatel

Dočky!

Reagovat
Mass

Ale myslí si to.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je rozdíl vynikat v týmu, na který není nějaký velký tlak a kde ti soupeři přeci jen nechávají více prostoru a pak se prosadit v týmu, kde proti tobě každý hraje na maximum a jakákoliv chyba může mít fatální následky.

Reagovat
HorajzmAmmann

to bych chápal třeba u Lischky.

Ale u Trávníka mi je třeba divné to, že za Jablonec dal 12 branek a ve Spartě 0. V Turecku se taky trefil 3x.

Nehrál třeba trochu na jiné pozici než by měl?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Jablonci taky kopal snad všechny standartky a penalty pokud se nepletu.

Jinak vs Spartě snad vystřídal všechny pozice uprostřed zálohy, šancí dostal opakovaně dost. Jenže on měl problém si zpracovat míč pod tlakem, vystřelit a pak už se dostal do situace, že se bál hrát aktivně a spíš jen posouval míče. Na něm naopak bylo vidět, jak nezvládá hrát pod tlakem.

Reagovat
HorajzmAmmann

on měl poslední sezonu v Jablonci asi 12 branek + 15 asistencí a u vás totální průser. Tak mi bylo divné čím to je. Každopádně pořád si myslím, že pro týmy mimo TOP3 by byl fantastický.

Reagovat
kilobyte

Ale už pred příchodem do Sparty neměl v Jablonci formu.

Reagovat
Bakary3

protoze mel za sebou taky zrovna zranění.

U nej to jeho nejlepsi obdobi vidím spis jako totální odchylku a zivotni formu nez nejakou jasnou ukazku jeho schopnosti

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

Je fakt, že v té sezoně měl snad 12 branek a 15 asistencí a ve Spartě potom 0+4 za 2 sezony no Chyba na všech stranách -> týmu, formy hráče.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HorajzmAmmann

?

Reagovat
ACSeRw!n

gulbis ti to vysvetlil

Reagovat
HorajzmAmmann

nejlépe mi to vysvětlil až Bakary...

Reagovat
Bakary3

Jinak ty jeho cisla me prekvapujou v Jablonci, vzdy mi přišel jako seda mys a nechapal jsem, jak mu to tam padalo

Reagovat
Selänne

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Svého času na Holzera z Polska a pak na Stronatiho byly celkem slušné nabídky i bez pohárů. Pokud to se Sorem nepůjde do kopru a zvládne hlavu, tak za ty prachy, co nabízela Sparta, ho prodáme i bez pohárů. Nedostali bychom třeba 2x tolik, ale pořád bychom nebyli škodní a pořád lepší, než prodávat Spartě a posilovat soupeře v lize ....To hraje svou roli.

Reagovat
Blasphemer

Trávník je furt váš?

Reagovat
ACSeRw!n

https://www.livesport.cz/hrac/travnik-michal/Wd88alXH/

ma celkem formu. treba se jeste chytne

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok titul

Reagovat
Wyrda

Stále se tomu těžko věří po časech, kdy jsem začal chodit na Baník a Baník šel v tu chvili pekne do haje se Safarcikem v čele který každou korunu co mohl ukradl, že je nekdo ochoten investovat prachy ktere se mu nejspis nikdy nevrati do klubu a to jeste v Česku. Srasne moc bych Brabcovi pral evropské pohary aby se povedlo neco jako Plzni kde to aspon chvilku vedli v zelenych cislech a diky evrope se ty naklady na provoz klubu zaplatili.

Reagovat
HorajzmAmmann

akorát se bojím, že poháry budou a 1. zápas po x letech za zavřeným stadionem. To bych byl nasraný...

Reagovat
ratusek

a navíc vypadneme jako Slovácko s nějakejma zoufalcema

Reagovat
HorajzmAmmann

Dněpr Mogilev 2.0

Reagovat
Wyrda

Hele klid. Baník jsem víc začal sledovat až ve chvíli kdy jsme pravidelně končili 14. Ale ještě před tím jsem byl na Spartaku Moskva. Takže mi pls nepredhazujte že se stane mogilev ale ze to bude zápasy jako v Moskvě

Reagovat
HorajzmAmmann

No ona ta Moskva byl začátek konce... Jako by tím nepostupem šlo od té doby všechno do hajzlu. Zápas to byl ale krásný, ještě nedávno bylo video na YouTube. Těch šanci ... V té době měl Baník nejlepší zálohu co snad kdy měl

Reagovat
ratusek

To posrané břevno vše negativní nastartovalo

Reagovat
JarousFCB

Které z těch tří? a

Reagovat
Puskas

To v poslední minutě.

Reagovat
slonzacky_lenoch

OT: Holík oficiálně z Opavy do Karviné.

Reagovat
smazaný uživatel

cg

Reagovat
Chamezjunior

zatím to přestupové okno vypadá dobře, protože jsem nevěřil že někdo normální dorazí. Akorát co z toho jak je pak vyklepou děti z Baníku.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Já jsem zvědavý na toho gruzínského stopera

Reagovat
smazaný uživatel

příprava na umělce, děcka se chtěly ukázat. To bych vůbec jako nějáký ukazatel nebral. Adeptů na sestup je víc a ještě není nic ztraceno

Reagovat
Paprika

Nevim, nejak nesdilim to nadseni… ano jsem rad, ale porad si myslim, ze se dalo sehnat kvalitniho stopera za mene penez. Lisak u Nas mel solidni pulrok, hlavne zacatek, kdy byl i golovy, ale dost casto mi pripadal takovy nejisty a tezkopadny… no snad navaze na to lepsi a splati duveru, nejlepe i nejakym dalsim prodejem dal :) celkove je Banicek v tomto prestupaku hodne zajimavy a fakt se tesim koho Alois jeste privede.

Reagovat
Filip12

Dostane sodu jak Matušovič

Reagovat
thewall

Ale ho*no

Jestli nevidíš rozdíl mezi jednáním a slovy Matušoviče a Lischky, tak ti není pomoci...

Reagovat
oli9

ty ještě žiješ

Reagovat
ratusek

Reagovat
srbic13

the myth, the legend

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, furt stejný debil

Reagovat
oli9

Náhodou filip je mazak, škoda že už tu vůbec není. Jeho komenty vždy byly k tématu a bavily nevím jaké jiné zájmy si našel, že se na nás vysral

Reagovat
smazaný uživatel

dodiri.cz

Reagovat
oli9

Vážně? Tam také chodím jenže jak skončilo NDR tak už tam ani nečtu komenty

Reagovat
smazaný uživatel

právě že i u nudného videa mě tam většinou rozesmějou až komenty. Dost z NDR legend ted chodí i na dodiri, dej tomu šanci

Reagovat
oli9

Vždyť jsem dal, i pár komentu jsem tam měl ale už to není jako dřív. Už tam ty komenty jedou na sílu.... Doby kdy tam valil Playstation jsou pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jo

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
r.mrazik

Sora sparta zkusi nejspis zase v lete

Lisak chtel do ostravy,tak nebylo nutne si delat nejake zlo

na spartu nemel,pro mensi klub bude skvely...kdyz bude mit v klidu hlavu,tak bude hrat moc dobre

Reagovat
r.mrazik

hh...a nebo Sor skonci u Cinana

Reagovat
Figi

Pokud bude mit Sparta jeste sanci. Hodne se o nej ted zajima Slavie. Banik za nej chce minimalne 40 mil. Pry se vedou nejaka jednani apod, kdyz padla ta Sparta. Spise to ale vypada ze sezonu dohraje v Baniku. Tim ze je ale dlouhy prestupak tak se muze stat cokoliv.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
adman72

Tak na to, aky to bol boj so Spartou.

Reagovat
Losinho

Šmiga do Slavie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele