Lipsko získalo náhradu za Gvardiola, dotáhlo příchod Lukeby z Lyonu

11.08.2023, 18:56
Aktuality

Castello Lukeba přestupuje z Olympique Lyon do RB Lipsko, které může i s bonusy zaplatit až 34 milionů eur. Dvacetiletý obránce se bundesligovému klubu upsal do roku 2028...

Lyon několik nabídek Lipska odmítl, nakonec však oba kluby našly společnou řeč - Lukeba se stěhuje za 30 milionů eur a další čtyři může jeho mateřský klub dostat na bonusech. Součástí dohody je také 20 % z možného dalšího transferu francouzského reprezentanta do 21 let.

"Castello Lukeba byl naším cílem číslo jedna na pozici středního obránce. O Castella jsme se zajímali již delší dobu. Jeho styl hry do našeho týmu skvěle zapadne a bude klíčovou součástí našeho mužstva. Přestože je mu teprve 20 let, hodně se vypracoval a patří k nejtalentovanějším mladým obráncům v Evropě," pochvaluje si novou akvizici sportovní ředitel německého celku Max Eberl.

"Hodně jsem stál o to, abych přestoupil do RB Lipsko a přesunul se do Bundesligy, takže jsem rád, že se to povedlo dokončit. Jsem nadšený tréninkovým centrem, stadionem, městem a především týmem se všemi mladými hráči - už se nemůžu dočkat, až tady začnu hrát. Díky tomu všemu jsem věděl, že přestup do Lipska je pro mě správnou volbou," řekl po podpisu smlouvy Lukeba.

Lukeba se do prvního týmu Lyonu posunul před dvěma lety a během tohoto období nastoupil do 68 soutěžních zápasů, v nichž čtyřikrát skóroval. Z toho šest startů zapsal v Evropské lize.

Lipsko tímto přestupem reaguje na prodej Joška Gvardiola do Manchesteru City, zároveň další posila do středu obranu El Chadaille Bitshiabu si mezitím vážně pochroumala koleno.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, rbleipzig.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
FC Porto FC

Škoda pro Lyon

Reagovat
Dirtyfoxx420

Neee ty vole Lyone, potrebujes se ted dostat zpatky do Evropy a ty prodas sve momentalni klenoty (Gusto, Lukeba)

Jeste prihod Cherkiho a Barcolu a dal se placej v polovine tabulky, protoze ty nahrady jsou fakt pain (Clinton Mata a Caleta-Car)

Reagovat
Slavia10

Barcola odchází letos

Reagovat
Seydou Doumbia

LM nebude určitě a Evropa si myslím taky ne. Ten tým pokud předčí očekavání tak může skončit 5, ale s tím jak to jde do kopru a my i s kvalitnějším kádrem hráli vždy pod své možnosti to vidím spíš na 7-9. místo.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Jenze my jeste oslabujem a posoly nikde, penize z prodeje konci nekde v kapsach bafunaru.

A dalsi "posila" nejakej irskej noname, to se mame na co tesit

Reagovat
Seydou Doumbia

O koho jde? Nic jsem nečetl Barcola ještě odejde do Pesgay a je vymalováno

Reagovat
Dirtyfoxx420

https://www.livesport.cz/hrac/o-brien-jake/Sfgwnrmh/

Tenhle Irskej klenot, no nevim jestli zalepi diru po Lukebovi, asi ne

Ale docela mam dobry pocit z Mamadou Sarra, teprve 17ti lety stoper a s Kumbedim by mohli byt dalsi velky talenti Lyonu, snad chvilku vydrzi a nasponujou poradnou cenu, 30 mega v dnesni dobe fotbalu uz nic neni.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Okolo Barcoli s Cherkim krouzi nejaky supy, ale byli by blby, v Lyonu maji jasny zaklad, tak to snad zustane jen u spekulaci a jeste nejaky sezony odehrajou

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky doufám že zůstanou v Lyonu jím nic nebrání se rozvíjet když nemají vůbec žádnou konkurenci

Reagovat
Langi

Ten tym je horsi nez loni…nedovedu si predstavit vesmir, ve kterem Lyon skonci v TOP 5

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo a ještě Chelsea bojuje o Cherkiho, Lyon chce 50, oni nabízí 40 utok jeffino laca sarr no

Reagovat
Langi

Nevim co chce Lyon s tema penezma delat, kdyz tam pak nebude mit kdo hrat…apropo Cherki je super, ale na velky klub to jeste fakt neni

Reagovat
Seydou Doumbia

No já četl že ho potom chtěji poslat do Strsburgu hostovat to by byl úplně výsměch

Reagovat
Langi

Jakoze mame zlatej dul, za kteryho chce dat Chelsea 40 ME a my ho posleme do Strasburku? …oh wait, je to porad Lyon

Reagovat
Seydou Doumbia

Chelsea by ho koupila a poslala svému partnerskému týmu hostovat ale jak píšeš já už bych se nedivil ničemu, tahle sezona bude sakra bolet

Reagovat
FC Porto FC

Blbost, Chelsea na křídlech nemá moc hráčů právě

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád je to ucho a nemá na to hrát PL.

Reagovat
Langi

Jeste Barcola do PSG at je to komplet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele