Lipsko má další mladou posilu, z Ajaxu v létě přijde Brobbey

12.03.2021, 11:52
Aktuality
RB Lipsko skládá tým převážně z mladých fotbalistů a dalším z nich se za několik měsíců stane Brian Brobbey. Teprve devatenáctiletý útočník přijde z amsterdamského Ajaxu, kde mu vyprší smlouva, německému klubu se upsal do června 2025...

"Brian Brobbey je mladý, variabilní a důrazný, díky tomu do našeho týmu perfektně zapadne," pochvaluje si sportovní ředitel druhého týmu tabulky 1. Bundesligy Markus Krösche.

Brobbey se letos prosadil do prvního týmu Ajaxu a naskočil do čtrnácti zápasů, v nichž dal čtyři góly, naposledy se trefil včera proti Young Boys. Vedení se od podzimu marně snažilo o prodloužení končícího kontraktu, aby mu mladík neutekl bez nároku na odstupné.

Lipsko je na přestupovém poli aktivní a jeho kmenovým hráčem se stal obránce Angeliño, který se už nebude vracet do Manchesteru City. O místo v základní sestavě bude od července bojovat i chorvatský stoper Joško Gvardiol.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (59)

Přidat komentář
JackDaniels.

Prestupova politila Lipska je jednoducho super, mlady progresivny kader s obrovskym potencialom nielen na domacej pode

Reagovat
Rudnevs

To ano, ale na druhú stranu, vlastných odchovancov nemajú. Im to síce môže byť tak nejak jedno, ale celkovo pre nemecký futbal je to škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak je na tom jejich mladez? Je tam nejaka snaha vybudovat si poradnou akademii nebo tak?

Reagovat
Remt

Pockej a co jejich akademie v Salzburku odkud do Lipska tusim přešlo už několik hráčů jestli se nepletu?

Reagovat
Psy_cho

Přesně, proč by měli mít několik špičkových akademií, stačí jim jedna pro všechny svoje mužstva. V Lipsku jim stačí "obyč" mládežníci.

Reagovat
Rudnevs

No áno, ale aj to sú väčšinou poskupovaní hráči skrz skauting a veľa prachov už v mladom veku. Nemajú žiadnych vyslovene že vlastných odchovancov.

Reagovat
Remt

No ale ber to tak že pokud to spravne chapu tak Lipsko jako takove vzniklo v roce 2009, nez vychovaji ciste sve odchovance (od utleho veku), kvalitni odchovance.. tak to proste musi trochu trvat :) Naopak jejich prace v Salzburgu s mladezi je pry spickova. Nebo nemám pravdu? (hadam ze ty o tom vic mnohem vice, protoze mas o techto ligach velky prehled, proto se ptám )

Reagovat
Rudnevs

Tak ano, oni majú špičkový skauting aj akadémiu, to určite. Robia to tam skvelo, len sa im občas trochu vyčíta, že nemajú žiadnych Nemcov a žiadnych svojich hráčov, všetci tí mladíci sú poskupovaní. Ale je pravda, že momentálne je na tom nemecká mládež celkovo biedne a že to pri tak mladom klube chce ešte čas. Navyše chápem, že im to môže byť jedno, pokiaľ dokážu aj tak získavať top talenty, len to dávam ako protiargument, že predsa len je niečo, v čom Lipsko nie je až tak dokonalé.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak vybudovanie akademie tak, aby zacala produkovat kvalitu, je velmi dlhodoba zalezitost. Nemam podrobny vhlad, ale je otazkou, do akej miery existencia top akademie v Salzburgu nevyvolava v Lipsku tlak na mladez. Tym vobec nechcem ich juniorov znehodnocovat, pretoze pravidelne hraju vo svojej lige spicku.

Tiez je omnoho tazsie zabudovavat hracov do timov s ambiciou na LM. Ako pises, zvlast poslednu dobu je to v BL celkom problem.

Reagovat
Remt

Jsou v té akademii v Salzburku take nejaci čeští nebo slovenští fotbalisté?

Reagovat
JozkokozleJ

V druholigovom Lieferingu (co je fakticky becko Salzburgu) su dvaja 18r Cesi:

golman Adam Stejskal

https://www.transfermarkt.de/adam-stejskal/profil/spieler/552035

utocnik Antonin Svoboda

https://www.transfermarkt.de/antonin-svoboda/profil/spieler/552061

Maldezou RBS a Lieferingom presiel aj 19r Slovak Peter Pokorny, ktory je ako kmenovy hrac RBS na hostovani v 1. lige v St. Poltene.

https://www.transfermarkt.de/peter-pokorny/profil/spieler/490595

Reagovat
Bayern +

okrem krajov obrany tam už poriadne nemáš Nemca...

Reagovat
Thimpu25

souhlas... taky se mi ta politika míč líbí... byť si myslím, že jestli chtějí třeba získat titul, chce to občas koupit nějakého hotového hráče... pokud si ale ten kádr za 3-5 let vážně sedne, můžeme čekat velký dobrý

Reagovat
Psy_cho

Mají už 12 let plán, který se jim jen o jeden rok nepovedl, místo jednoho roku byli ve 2. lize dva. Hned po postupu do BL chtěli LM, se jim smáli, ale plán splnili a LM hrají. Chtějí titul a vydělávající klub, si myslím, že toho dosáhnou. A bez vynaložení nesmyslných peněz za přestupy.

Reagovat
Thimpu25

byl bych velmi rád, kdybych se mýlil... bohužel, třeba loňská LM ukázala, jak je ještě to mužstvo nevyzrálé (SF s PSG)... velmi rád bych viděl Lipsko vyhrávat trofeje, ukaž mi ale za 10 let tým, kterej s pravidelností tohle dokázal bez vynakládání na drahé posily (spočítáme možná na prstech jedné ruky)... když se láme chleba, velké hráče potřebuješ, tak to je... ale opakuji: rád bych bych se ve svém tvrzení mýlil

Reagovat
Psy_cho

Nesmyslné posily např. kupovali do Chelsea, když je koupil Abrahamovič, titul v přepočtu na peníze ho vyšel hodně draho a v LM jen jeden titul, to samé PSG a City do dnes bez titulu z LM a peněz do sypou horem dolem. Lipsku nefandím, ale je vidět, že fotbal dělat umějí, věřím, že titu BL získají, ale na vítezství v LM to také nevidím, na to mají kádr hodně málo ohraný v Evropě. Opět, zatím to nedokázal ani PSG ani City a to mají silnější soupisku. P.S. Nesmyslný peníz je třeba Ronaldo do Juve, letos dokonce bez titulu a v LM jsou hošrší s ním než dříve bez něj.

Reagovat
Thimpu25

ja chápu, co tím chceš říct: drahé posily neznamenají automaticky úspěch... já ale tvrdím, že bez drahých posil ten úspěch dlouhodobě taky není možný, nemůžeš tým postavit jen z "nadějných" hráčů... pokud ti mám oponovat, byl přestup Ronalda do Realu nevýhodný? byl by Liverpool získal LM třeba bez van Dijka? byl by Bayern, tam kde je, bez Lewi (byť ten myslím, že přišel z Dortmundu zadarmo)? ... suma sumárum ani nejde tak o přestupovou částku, ale bez těchto klíčových hráčů prostě trofeje neziskas... a v tomto směru jde Lipsko proti proudu, proto mu fandím, aby to jednou dotáhlo - i když za mě: nedotáhne... výjimky potvrzující pravidlo existují, jako třeba Leicester nebo Monaco, ale dlouhodobě takto (aspoň dnes) fotbal nefunguje...

Reagovat
Psy_cho

My si jen nerozumíme, co považujeme za drahou posilu. Ronaldo do Realu není drahá posila, se jim vyplatil, jak marketingem, tak výsledky, do Juve to už drahá posila je. Neymar je také drahá posila, zatím, vítezství v lize je málo. Hazard do Realu je propadák, nic nehraje a nevyhrávají trofeje. Bohužel dopředu člověk nikdy neví, jak to dopadne, chytrý může být až když se to ukáže. Lewa šel zadarmo, ale i kdyby za něj dali desítky miliónů, Lewa to odpracoval za 1 s několika hvězdičkama.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jen škoda že je to jen přestupní stanice výš.

Reagovat
JackDaniels.

Mozno nie nadlho..

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě největší trefa byl Orbán, vytahli borca pomalu ze 4. ligy a udělali z TOP něj stopera v BL.

Reagovat
Rudnevs

Orban prišiel ako kapitán Kaiserslauternu, ktorý vtedy bojoval o postup do BL a reprezentant Nemecka do 21 rokov, o ktorého mali záujem bundesligisti. To nebol žiaden zázračný skauting.

Reagovat
RadekVonCZE

Simakan, Joško, Brobbey, teď ještě přišel Szoboszlai

Reagovat
RadekVonCZE

Vlastně ten Simakan ze Štrasburku ne To jsem asi špatně někde přečetl, ten ne, sorry

Reagovat
Thimpu25

on kdyby se nezranil smolně, ve Štrasburku už určitě není... ale věřím, že v létě pomaže nadobro

Reagovat
Kucka

Přesně, divím se, že v článku nezmínili Szoboszlaie, ten je z nich s přehledem největší dělo

Reagovat
RadekVonCZE

Já to myslel tak, že k nim přidám i Dominika, ikdyž přišel teď v zimě.

Reagovat
Kucka

Aha, já jsem myslel, že Szoba koupili v zimě s tím, že sezonu ještě dohraje v Salzu a do RBL se přesune až v létě.

Reagovat
db18

Nene, akorát si přivezl nějaké zdravotní problémy, tak se spíš léčí... (možná proto přišel už teď, aby se vykurýroval...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ve FM docela zabijak...tak snad to potvrdi

Reagovat
havrys99

2002 kurňa vždyť to byla olympiáda v Salt Lake

Reagovat
Front hell

Nebo ms v jižní Korei

Reagovat
havrys99

Pravda sympatické tažení domácích a až po letech člověk viděl ty zářezy

Reagovat
Front hell

Reagovat
Phreak71

jako by to bylo včera, když skákal Valenta trojité salto s pěti vruty a já pak řval se Svěceným...

Reagovat
havrys99

achjo

Reagovat
Front hell

Reagovat
OTASi

Reagovat
oli9

Reagovat
Nadržený šimpanz

Na OH jsme měli nejsilnější hokejový tým v naší historii. A na MS ve fotbale jsme mohli mít papírové super silný tým. Tym z roku 2004 plus ještě ta stará garda s Řepkou nebo Bergerem

Reagovat
dreambox61

Overmars vedel dobre co dela !!!

Reagovat
dreambox61

Overmars vedel dobre co dela !!! B robbey-RBL,Schurs-LFC.Gravenbach-JUVE.

Reagovat
Remt

Psalo se o tom že Schuurs do LFC nechce že to i řekl sám Kloppovi

Reagovat
smazaný uživatel

ak je pravda, že bude výmena xhaka a hakim tak arsenal musí ísť jednoznačne po ňom.

Reagovat
smazaný uživatel

pardón po Gravenbachovi

Reagovat
Beči

Vím, že je to hrozně důležitá informace pro všechny, ale včera jsem ho koupit ve FIFA kariéře, takže jsem vlastně Lipsko inspiroval

Reagovat
smazaný uživatel

Dopici sotva u nás začne hrát a už je pryč kurva vole proč more

Reagovat
Bakary3

Vzdycky me mrzi, kdyz se mladik neodvdeci svymu klubu aspon tim, ze by podepsal novou smlouvu s nejakou domluvenou vykupkou.

Pro me je tohle prasarna.

Pamatuju si, jak sel Senderos do Arsenalu snad ze Servette, ale neodešel zadara, jak Arsenal chtel, a předtím prodlouzil. To je borec.

Reagovat
Remt

je fakt ze toto se i me libi. Takove "odvdeceni se" tomu "materskemu" klubu za to ze ti dal sanci. Nemusi to byt prestup za raketu hned.. ale kdyz odejde zadarmo, tak to opravdu nepotesi

Reagovat
AjaxFans

Je to picus.Preradit okamžitě

Reagovat
Bakary3

Prave... kdyby si s Ajaxem dohodl prodlouzeni s vykupkou treba 5-7 ( ) asi by z toho neskakali do stropu, ale nejakym zpusobem se jim vrati cas treneru a ostatniho personalu, penize, co do nej investovali, a prpstor, ktery dostal misto jinych...

Tohle mi prijde jako zmrdstvi.

Reagovat
Remt

Jako nikdy do toho konkrétního případu nevidíme.. může se tam stát že daný tým mu nabízí nevýhodnou smlouvu, napriklad bez vykupky a pak ho nechce pustit nebo s hodně přemrštěnou vykupkou.. hráč se sprajcne a chce pryč..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak píšeš, je to prasárna a každej, kdo to udělá/udělal je šmejd a morální odpad...

a byl bych pro, aby tohle UEFA nějak ošetřila a ty kluby dostali aspoň něco...za to, že ty hráče vychovali....

jak je zmíněno výše...mohl se normálně lidsky domluvit s vedením, že buď odejde zadarmo, nebo mu dají výkupku 5-7...Lipsko by to nepoložilo a Ajax by aspoň něco dostal

Reagovat
AjaxFans

Echte lul

Reagovat
ACSMan

It is brobbery of Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

To co podepisuje, klubovou kroniku?

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle výrazu ve tváři sám neví.

Reagovat
johan14

Ihneď preradiť do juniorky a na tribúnu. Tak treba na takých zmrdov... Aj keď sa bude hádzať o zem, že je to prachprosty rasizmus.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele