Ligue 1 – tipy a analýzy 6. kola

19.09.2008, 22:38
Tipy a analýzy
Po představení sedmi francouzských klubů v evropských pohárech pokračuje Ligue 1 šestým kolem. Bordeaux se bude snažit napravit tragický výkon z Chelsea na hřišti ambiciózního nováčka z Grenoblu, Lyon bude hájit čest v přístavu Le Havre a úspěšné kluby Nancy a Rennes změří síly spolu. Kolo zakončí v neděli večer Marseille očekávanou popravou Monaka.

GRENOBLE – BORDEAUX sobota 19 hodin
Nováček je zatím překvapivě na 4. místě tabulky a ve dvou zápasech na domácím hřišti neztratil ani bod po jednogólových výhrách. Bordeaux se předvedlo v LM na hřišti Chelsea, přímý přenos jste všichni viděli. Jinak ani v lize nezískalo venku ani bod. I když hráči dostali po výkonu na Chelsea od trenéra "čočku", nemyslím, že se jejich výkon změní "ze dne na den". Grenoblu bude chybět distancovaný záložník Laurent Batlles, jinak bude komplet, hosté nejspíš také. Jednička výhru domácích v kurzu 3,2 jde zahrát do wildu, ale neprohra domácích v kurzu 1,56 se dá hrát na main.

LE HAVRE – LYON
Papírově nejslabší klub Ligue 1 hostí mistra, který také v LM předvedl dosti děravou obranu. Le Havre doma přehrál v prvním kole Nice, ale pak prohrál s Marseille. Lyon zatím ztratil jen dva body v Lorientu.
Domácím by mohl chybět pouze záložník Mohamed Youssouf, zraněný obránce Damien Tixier již pravděpodobně nastoupí. Lyon stále bez obránců Grossa a Clerca, navíc stále bez Kadera Keity, ale v této sestavě hrají již delší dobu. Pokud nebudou chtít potvrzovat další špatné výkony, měli by jednoznačně slabý Le Havre porazit. Dvojka v kurzu 1,75.

LILLE – AUXERRE
Souboj dvou mužstev, kterým je dle předvedených výsledků jedno, hrají-li doma nebo venku, je těžký na tipování. Poslední vzájemné zápasy 0:2 a 1:0 o tom vypovídají docela jasně.
Domácí v základu budou kompletní, soupeři bude nejvíc chybět záložník Kamel Chafni a ještě několik hráčů, kteří však nastoupili letos pouze maximálně k jednomu zápasu. Z kurzově nejzajímavějších tipů bych poradil, že hosté dají gól v kurzu 1,47 – to má slušné value!

LORIENT – CAEN
Souboj těchto klubů se vyznačuje pravidelnými výsledky 0:0. Domácí jsou těsně nad sestupovou hranicí, když doma získali bod pouze s Lyonem, hosté venku také získali jen bod po remíze v Monaku.
Do kádru Lorientu by se již měl vrátit záložník Yann Jouffre, tým Caen bude postrádat jen obránce Florian Boucansauda. V tomto zápase doporučím jasný under v kurzu 1,55 půjde na můj main.

NANTES – VALENCIENNES
Domácí na posledním místě s jedním bodem již musejí začít něco hrát. Před sezónou měl tento nováček ambice na poháry, teď bude hrát o holý život. Bylo to hodně způsobeno zraněními i tresty, ještě zítra nenastoupí obránce Guillaume Moulec, záložník Djamel Abdoun a otazníky jsou nad Ivanem Klasničem. Hostující tým, který je snad historicky nejhorší na hřištích soupeřů, je na tom s absencemi ještě daleko hůře. Rozhodně nebude hrát obránce Siaka Tiene, nejistý je start i jeho kolegy David Ducourtiouxa. V záloze je otazník nad startem Gael Danice, v útoku téměř jistě nenastoupí Johan Audel. Tohle jsou citelné ztráty a vzhledem ke hře Valenciennes na hřištích soupeřů, vidím zde první výhru Nantes. Kurz 2,1 opět půjde na můj main.

TOULOUSE – SOCHAUX
Domácí v minulém kole již museli zabrat a překvapili na hřišti Le Mans. Sochaux se drží na předposledním místě bez zisku bodu z hostujícího hřiště. Ale poslední vzájemný zápas 1:2 vypovídá, že by Sochaux na domácí mohlo umět zahrát.
Vzhledem k tomu, že beton pro hosty nic neřeší a u domácích předpokládám, že budou chtít útočit, doporučím zde over v nádherném kurzu 2,35 spíše do wildu.

NICE – LE MANS sobota 21 hodin
Domácí mají aktuálně nejlepší formu z celé Ligue 1, v minulém kole podvodem prohráli na Lyonu, když byli 80 minut lepším týmem. Le Mans sklidilo ostudu s Toulouse a jeho výkony na hřištích soupeřů jsou lepší než doma. Loňský výsledek 0:0 by se opakovat neměl, domácí budou v záloze postrádat jen Mahamane Traore, hosté budou komplet. Dala by se zahrát jednička ve slušném kurzu 2,1 a ještě zajímavější by mohl být over v kurzu 2,35. Vzhledem k tomu, že zápas můžeme sledovat na Galaxii-Sport, přiklonil bych se raději k více gólům.

NANCY – RENNES neděle 17 hodin
Oba zástupci v Poháru UEFA vyhráli, domácí po tradičním betonu jen 1:0, mladíci z Rennes si zahráli fotbal s výsledkem 2:1. Loňský zápas 2:3 mne jen utvrzuje v tom, že obě mužstva dají gól. Domácím by ještě v útoku mohl chybět Youssouf Hadji, ale hostům také útočník Gyan Asamoah, takže góly budou dávat jiní. Kurz 1,85.

ST. ETIENNE – PSG
Pařížské derby se ponese na vlnách vítězství v Poháru UEFA. Loňský výsledek 0:1, na neděli z mužstva domácích budou připraveni všichni, hosté v obraně budou postrádat Mamadou Sakha. Na tipování těžké jako každé derby, předpokládám remízu 1:1 a když už bych musel něco poradit, tak hosté dají gól v kurzu 1,39.

MARSEILLE – MONACO neděle 21 hodin
Nezdar domácích v LM odnese Monako. Výsledek 2:0 z loňské sezóny bude minimálně zopakován, vzhledem k tomu, že hosté jsou venku téměř impotentní a domácí nastoupí kompletní, nedělám si iluze o bodovém zisku pro hosty. Těm ostatně bude chybět v již tak slabém útoku Djamel Bakar a v obraně Vincent Muratori. Jednička v kurzu 1,65 má stále ještě velké value.

Autor: Ugljan

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipy jsou potvrzeny i v preview, takže jdeme na to a rozboříme bank!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm klobouk dolů!!!!!!!!!!!!!§ zatim ti to krasne vychazi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě prohry Grenoble zatím 100% úspěšnost

Reagovat
smazaný uživatel

Over v Nice také chycenej, tak již jen neděle zbývá ke zlaté...

Reagovat
smazaný uživatel

je to maras ten grenobl, hral proti 9ti a stejne prohral

Reagovat
smazaný uživatel

davas jeste nekde tipy? jine ligy? jelikoz je to dobra inspirace!!

Reagovat
smazaný uživatel

Máš tam ještě Chorvatsko, jiným nerozumím. Dnes z Francie jednička na Marseille, PSG dá gól a v zápase Nancy-Rennes oba dají gól. Good luck!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele