Ligue 1 – 12. kolo. Tipy a analýzy

01.11.2008, 10:00
Tipy a analýzy
Po vloženém středečním kole si můžeme opět vsadit na tradiční víkendové kolo Ligue 1. Jak dopadne šlágr Nancy – Bordeaux nebo zaútočí Toulouse na první místo? Vhledem k tomu, že disciplinárka se tentokrát nikoho netýká, budou kromě zranění kluby kompletní.

AUXERRE - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Domácí ve středečním kole šokovali Le Mans, když na jeho hřišti vyhráli 2:0. Zdá se tedy, že ačkoliv klub musí stále prodávat své nejlepší hráče, talentů je v Auxerre pořád dost. Valenciennes sice v minulém kole ukopalo bod proti Rennes, ale venku žádný dosud nezískalo. I loňský výsledek 2:0 je toho důkazem a tak doporučím jedničku v kurzu 1,77 s velkou důvěrou.

LILLE – NANTES (sobota 19 hodin)

Také zisk bodu pro Lille jsme ve středu očekávali, ale remízu Nantes s Marseille už nikoliv. Je vidět, že se nováček podstatně zlepšil, i když jeho hra je založena pouze na defenzivě, tak v poslední době body získává. Lille s domácí bilancí 3-1-1 má však určitě větší ambice. Očekávám jeho výhru v kurzu 1,67, ale s o něco menší důvěrou, než v předchozím zápase.

LORIENT - GRENOBLE (sobota 19 hodin)

Domácí se ve ve středu chytili, když deklasovali St. Etienne na jeho hřišti. Před týdnem deklasovali doma Nantes, takže se zdá, že to se záchranou půjde. Grenoble také vyhráli v St. Etienne, ale doma remizovali s Lille. Lorient nastoupí ve stejné sestavě jako ve středu, Grenoble také. Do wildu bych zkusil výhru domácích.

NANCY - BORDEAUX (sobota 19 hodin)

Podle mne šlágr kola, hosté jsou v ohromné euforii a válcují celou ligu. V minulém kole deklasovali Le Havre, předtím porazili nebezpečné Toulouse. Nancy naopak zazářilo v poháru UEFA, v lize jim to až tolik nejde. Ve středu dostalo nečekaně 3 góly v Monaku, předtím pouze remizovali se Sochaux. Loňský zápas skončil 1:0, pochybuji, že se bude opakovat. Vzhledem k tomu, že Nancy má doma bilanci 1-5-0, očekával bych další remízu, protože v případě prohry by se již mohli dostat na sestupová místa.

NICE - PSG (sobota 19 hodin)

Také tento zápas bude patřit k těm zajímavějším. Nice se po dobrém začátku přestalo dařit, ale body získává alespoň remízami. Naopak PSG venku vyhrává, doma rozdává. Domácí jsou kompletní, hosté připsali na marodku útočníka Fabrice Pancrateho. Loňský výsledek 2:1 je trošku varováním, takže zde bych si opět tipl remízu.

TOULOUSE - CAEN (sobota 19 hodin)

Caen umí venku pouze remizovat. Vzhledem k tomu, že začal remizovat i doma (s Nice), předpokládám jejich slabší formu. Naopak Toulouse se zřejmě chystá zaútočit na čelo tabulky, v minulém kole šokoval Park Princů (nás však nikoliv, předpovídali jsme) výhrou nad PSG, ale předtím doma neporazili Monako. Také loňský výsledek 1:1 trošku před jedničkou varuje. Navíc domácím bude chybět tvůrce hry, záložník Moussa Sissoko, Caen ten samý muž jménem Fahid Ben Khalfallah.

MARSEILLE – ST. ETIENNE (sobota 21 hodin)

Před pár týdny by nikdo nečekal, že tohle bude souboj trenérů o jejich setrvání ve funkci. Oba kluby mají naprosto tragické výsledky, Marseille navíc vypadla z LM, což rozhodně nečekala. V minulém kole po trošku lepším výkonu však jen remizovala v Nantes. St. Etienne je na tom ještě hůř, venku získaný jeden bod a v minulém kole doma debakl od Lorientu. Navíc i loňský výsledek 2:0 mu nedává moc šancí. Vzhledem k tomu, že to pravděpodobně bude internetový hromadný tip, nebudu sázet jedničku s maximální důvěrou, ale přidám také tip na over 2,5 gólu. Marseille bude hrát ve stejném složení jako v týdnu, hosté na marodku dopsali obránce Sylvaina Monsoreaua.

LE HAVRE - MONACO (neděle 17 hodin)

Přístavní mužstvo získává body většinou jen doma. Jenže zlepšující se Monako pro něj bude velmi těžkým oříškem. Ti totiž ve středu hladce porazili Nancy a předtím získali bod v Tolouse. Nebál bych se vsadit dvojku v krásném kurzu 2,9 se střední důvěrou. Oba kluby ve stejném složení.

RENNES - SOCHAUX (neděle 17 hodin)

Hosté jsou na posledním místě a jako jediný klub Ligue 1 dosud nevyhrálo. Maximálně jsou schopni remizovat, jako třeba v Nancy. Ve středu však prohráli doma s Lyonem. Naopak Rennes sice ztratili bod ve Valenciennes, ale předtím uhráli remízu 2:2 s v té době dobrým Le Mans. Loňský výsledek 0:2 může být trošku varováním před jedničkou, ale málo gólů by rozhodně šlo vsadit. Také tyto kluby budou hrát ve stejných sestavách jako v týdnu.

LYON – LE MANS (neděle 21 hodin)

Domácí si zatím hlídají lehký náskok v tabulce, který zřejmě zůstane pouze v případě výhry v tomto zápase. V minulém kole dokázali vyhrát v Sochaux, poslední zápas doma však remizovali s Lille. Hosté byli výborní až do středečního kola, kde je doma doslova šokovalo Auxerre. Le Mans však venku ještě neprohrálo a také až na minulé kolo ukázalo, že jsou schopni střílet góly. I díky loňskému výsledku 3:2 bych místo nejisté a kurzově nezajímavé jedničky, doporučil over 2,5 gólu ve slušném kurzu 1,87 u Gamebookers. Lyon ale bude vracet do hry oba Brazilce, Juninha a Edersona, hlásí jen ztrátu útočníka Miralema Pjanice. Hosté ve stejném složení jako ve středu.

Autor: Ugljan

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak až na to Auxerre zatím dobré. Mělo se to spíše hrát na under, ale to už teď víme určitě všichni...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele