Ligue 1 – 10. kolo. Tipy a analýzy

25.10.2008, 11:32
Tipy a analýzy
Po rozdílném představení francouzských klubů v pohárové Evropě je na programu již desáté kolo domácí soutěže. Šlágrem kola je rozhodně zápas Marseille – PSG, ale ani ostatní nejsou na tipování nezajímavé.

AUXERRE – LYON (sobota 19 hodin)

Domácí se po špatném začátku dostali do klidného středu tabulky. V minulém kole sice doma dokázali uhrát bezgólovou remízu s Rennes, ale kádr Lyonu je přece jen o něco nabitější. Ten doma podcenil Lille a uhrál s nimi jen remízu, ovšem podvědomě se šetřil na zápas se Steauou. Dnes předvede, kdo je ve Francii jednička a zopakuje loňský výsledek 1:3. Domácím bude chybět zraněný útočník Julien Quercia a nejspíš i obránce Adama Coulibaly. U Lyonu nebude připraven obránce John Mensah a především gólman Hugo Lloris. Sázím dvojku v kurzu 1,95 u Gamebookers.

LE HAVRE – VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Poslední mužstvo ligy získalo v minulém kole překvapivě bod v Sochaux. Předtím prohráli doma s výborným Le Mans. Naopak s Valenciennes to jde z kopce, mužstvo, které bylo doma nepřemožitelné odevzdalo všechny body Marseille po špatném výkonu a venku ještě nezískali ani bod. Letos jsou velkým zklamáním a pokud domácí trochu zapnout, mohli by se případně na jejich úkor v Ligue 1 udržet.Domácím ze základního kádru nechybí nikdo, hosté jsou vykuchaní jak vánoční kapr. V obraně nebudou Rudy Mater a David Ducourtioux, v záloze Seid Khiter a v útoku ani Filip Šebo ani Johan Audel. Vsadím si jedničku v kurzu 2,1.

LILLE – CAEN (sobota 19 hodin)

Mužstvo Lille se veze na vítězné vlně, v předminulém kole to zde odnesli Valenciennes, v minulém kole sebrali bod leaderovi z Lyonu. Naopak Caen je typicky domácím mužstvem, z venku přivezli sice dvě remízy, ale na výhru to nikdy nebylo. Loňský výsledek 5:0 se asi opakovat nebude, jednička by měla vyjít v kurzu 1,7, ale zajímavější sázka mi přijde na více gólů. Za domácí nebude hrát obránce Gregory Tafforeau, jinak jsou kompletní. Hostům bude chybět klíčový záložník Juan Eduardo Eluchans. Over v kurzu 2,1 u Expektu má slušné value.

LORIENT – NANTES (sobota 19 hodin)

Domácí se tragickými výkony z poslední doby dostali až na sestupové místo, naopak Nantes se škrábe pomalu vzhůru. Dokonce již venku jednou vyhráli (předminulé kolo v Grenoblu) a vzhledem k tomu, že Lorient doma ještě nevyhrál, mohlo by se to hostům povést znovu. Lorientu bude chybět ze základu jen záložník Oscar Ewolo, ostatní zranění patří do širšího kádru. Za hosty ze základu nastoupí všichni. Nasadím do wildu dvojku v krásném kurzu 3,8 u Expektu.

NICE – BORDEAUX (sobota 19 hodin)

Tohle je typicky remízový zápas. Oba kluby se loni rozešli 1:1 zde a 0:0 v Bordeaux. Nice, které doma ještě neprohrálo, v minulém kole neporazilo Sochaux, ale v posledním kole vyhrálo v Monaku. Bordeaux v minulém kole doma porazili nebezpečné Toulouse, předtím horko těžko vyhráli v Lorientu. Domácím už druhý týden bude zřejmě chybět gólman Lionel Letizi, v obraně střídající Gerald Cid. Hostům by se už naopak první brankář Ulrich Rameměl vrátit. Nebudu radit ani wild a remíza půjde rovnou na main. V kurzu 2,9 téměř všude je to snadná příležitost k výhře.

RENNES – LE MANS (sobota 19 hodin)

Tenhle zápas bych rád viděl. Rennes doma ještě neprohráli, v minulém kole přivezli bod z Auxerre, předtím deklasovali oslabený Lyon. Le Mans hraje atraktivní útočný fotbal, který dostal provinční klub až na třetí místo tabulky. Minule porazili doma Nancy a vyhráli i v Le Havre. Za Rennes nenastoupí v záloze pouze Stephane M'Bia, hostům však bude chybět útočník Anthony Le Tallec. Loňský výsledek 3:0 mne tím spíš utvrzuje v sázce na více gólů. Over v kurzu 2,3 u Expektu má ohromné value.

TOULOUSE – MONACO (sobota 21 hodin)

Toulouse odevzdalo všechny body v Bordeaux, ale předtím doma porazili Auxerre. Mužstvo Monaka je tragické nejen venku, ale už i doma, když podlehlo Nice. Předtím prohráli v St. Etienne. Pokud Toulouse bude hrát svojí hru (a uvidíme to v televizi), nemůže prohrát. V záloze domácích by neměl nastoupit Daniel Braaten a v útoku Fode Mansare. Hosté však v záloze budou postrádat Jean-Jacques Gosso a potrestaného Jerko Leka. Ani loňský výsledek 0:0 mne od sázky na jedničku neodrazí, byť opět nečekám žádné střelecké hody. Kurz 2,05 je téměř všude.

NANCY – SOCHAUX (neděle 17 hodin)

Nancy si v poháru UEFA vychutnalo holandský Feyenoord a Sochaux určitě není lepším týmem. Navíc nesmyslnými domácími remízami se propadli již na 16. místo a na to po loňských úspěších nejsou zvyklí. Hosté už několik let živoří u dna tabulky a když v minulém kole odevzdali bod Le Havre, v neděli odevzdají všechny. Domácím bude zřejmě chybět jen obránce Michael Chretien, u hostů to budou obránci dva, a to Stephane Pichot a Jacques Faty. Navíc v záloze Nicolas Maurice-Belay. Loňský výsledek 1:1 mne nestraší. Jednička v kurzu 2,05 u Gamebookers s velmi vysokou důvěrou.

ST. ETIENNE – GRENOBLE (neděle 17 hodin)

Domácí výborným výkonem deklasovali FC Kodaň v poháru UEFA na jejím hřišti a začalo jim to kopat i v lize, když doma porazili Monako. Naopak sláva hostů pomaličku začala upadat, v minulém kole si ještě přivezli nečekaně bod z Caen, ale předtím doma prohráli s Nantes. Velmi těžké na tipování, ale pokud oba kluby budou chtít hrát, měly by padat góly. Domácím bude chybět obránce Mouhamadou Dabo a záložník Christophe Landrin. Hosté kromě dlouhodobě zraněného obránce David Jemmali budou kompletní.

MARSEILLE – PSG (neděle 21 hodin)

Šlágr kola. Domácí vypadli z Ligy mistrů, takže se mohou soustředit jen na ligu domácí. Naopak hosté podali katastrofální výkon na hřišti oslabeného Schalke a také v minulém kole se velmi trápili doma s Lorientem. Domácí nastoupí kompletní, u hostů bude stále chybět záložník Ludovic Giuly. Loňský výsledek 2:1 se asi bude opakovat, mohly by padat i góly, protože jednička je kurzově 1,85 dost slabá. Over má hodnotu 2,2 a důvěra je stejná.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele