Ligue 1 - 11. kolo. Tipy a analýzy

29.10.2008, 13:59
Tipy a analýzy
Francouzský fotbalový svaz nám dal příležitost vsadit si i v týdnu, když nalosoval právě jedenácté kolo na úterý a středu. Rozhodně si bude co vsadit, protože třeba zápasy Monaco - Nancy nebo PSG -Toulouse lze počítat ke šlágrům kola. AKTUALIZOVÁNO dnešní kolo.

BORDEAUX – LE HAVRE (úterý 21 hodin)
Domácí po očekávaném vítězství nad tímto soupeřem alespoň o dva góly mohou jeden den vést Ligue 1 a věřím, že za ten pocit dají cokoliv. Oni se ale tak moc snažit nemusejí, v minulém kole sice přišli v poslední minutě o výhru v Nice, ale na jejich fotbal se dá koukat a z počátečních výprasků (především v Lize mistrů) se již oklepali. Naopak hosté jsou nejhorším týmem ligy, v minulém kole jsme sice předpovídali jejich výhru nad Valenciennes, ale to je venku slabé. Navíc Le Havre neumí vozit body z venku. Žádný z klubů nemá potrestaného hráče, což je docela zázrak, protože minulé kolo disciplinárka nadělovala jak Mikuláš. Jednička v kurzu 1,4 je dost nezajímavá, takže odvážnějším doporučím sázku v handicapu s kurzem 2,0 , což už má své value.

CAEN – NICE (středa 19 hodin)
Mužstvo z Caen je na domácích hřištích téměř neomylné a navíc se již naučilo vozit body i z venku, byť jen za remízy. V minulém kole však bod z Lille byl úspěchem. Hosté zachránili v minulém kole bod v poslední minutě a pro ně to také byl zisk. Poměrně těžké na tipování, jasnou záruku bych dal na neprohru domácích, ale to je kurzově nezajímavé. Domácí mají zraněné oba klíčové záložníky, Anthony Deroin a Juan Eduardo Eluchans. Vzhledem k tomu, že nenastoupí za hosty dva potrestaní hráči Cyril Rool a Drissa Diakité, vsadil bych rozhodně sázku na více gólů. Over 2,5 gólu u Gamebookers v kurzu 2,25 s důvěrou vyšší střed.

GRENOBLE – LILLE (středa 19 hodin)
Hráči z Grenoblu naprosto překvapivě získalo v minulém kole všechny body v St. Etienne a předtím bod v Caen. Hosté dvě kola po sobě zahráli výsledek 2:2 a především ten z Lyonu se hodně cení. Vzhledem k tomu, že domácí budou oslabeni o potrestaného Sofiane Feghouli a zraněného obránce Jimmy Mainfroi, dovolím si i v tomto zápase nabídnout remízu. Hosté si totiž na absenci obránce Gregory Tafforeau již zvykli. Kurz 2,9 u Gamebookers má své value.

LE MANS – AUXERRE (středa 19 hodin)
Také mužstvo domácích se může ocitnout ve vedení Ligue 1. Chce to jen maličkost, porazit svého soupeře z Auxerre. Vzhledem k tomu, že hosté jsou venku neškodní a jejich hra se skládá především z propracované defenzívy, bude jen otázkou času, kdy ji domácí prolomí. Domácím zřejmě bude chybět jen zraněný záložník Mathieu Coutadeur, útočník Le Tallec by se totiž již po zranění mohl objevit. Hostům budou chybět obránce Adama Coulibaly a oba útočníci Julien Quercia a Ireneusz Jelen. Jediné, co může ještě hrozit, je bezgólová remíza. Loňský vzájemný výsledek 3:0 by se mohl opakovat, nicméně vzhledem k minulým kolům, kdy Le Mans porazilo Nancy a remizovalo v Rennes, má kurz 1,85 na jedničku stále velké value. Zajímavý by měl být také tip, že hosté nedají gól. Kurz 2,25 u Expektu je totiž ohromně lákavý!

MONACO – NANCY (středa 19 hodin)
Souboj defenzív. Domácí stále bez potrestaného Jerko Leka už v minulém kole šokovali Toulouse, které jim nebylo schopno dát gól. O další kolo zpět však doma podlehli Nice. Leko bude chybět i dnes, k němu také další záložník Camel Meriem. Hosté prohráli v Le Mans, ale pak doma trestuhodně remizovali se Sochaux, takže pro ten ztracený bod si jedou do Manaka. Sice jim bude chybět potrestaný obránce Abdeslam Ouaddou a zraněný obránce Michael Chretien, ale bod za remízu 0:0 se bude také počítat. Velmi vysoká důvěra na remízu, kurz je 2,9, jde jen o to, jestli hosté nepřekvapí ještě více a neodvezou body všechny. Výhru Monaka pokládám za oblast teorie.

NANTES – MARSEILLE (středa 19 hodin)
Tragické výsledky hostů z poslední doby bohužel odveze nováček z Nantes. Vypadnutí z Ligy mistrů a domácí porážka v neděli od PSG nedá spát ani trenérovi ani fanouškům. Že Marseille venku vyhrávat umí, o tom se přesvědčila v předminulém kole ve Valenciennes, které doma mívalo silnou baštu. Nantes v předminulém kole sice zdolalo St. Etienne, ale následně utrpělo debakl v Lorientu. I vzhledem k tomu, že jim bude chybět potrestaný Ricardo Faty a zraněný gólman Jerome Alonzo, volím jasnou dvojku v kurzu 2,15 s velmi vysokou důvěrou. Marseille má široký kádr, takže ani absence zraněných záložníka Benoit Cheyrou a útočníka Mamadou Niang nebude až tak velké oslabení.

PSG – TOULOUSE (středa 19 hodin)
Tohle bych nazval rozhodně šlágrem kola, Pařížané se opájejí výhrou v Marseille z minulého kola, navíc předtím porazili doma Lorient. Hosté doma ztratili bod s Monakem a předtím prohráli v Bordeaux. Chtějí-li pomýšlet na poháry (což chtějí), musejí přivézt z Parku princů minimálně bod. Myslím, že ani absence potrestaného Mathieu Bersona jim v tom bránit nebude. Vzhledem k loňskému výsledku 1:2 to není až tak nereálné a když k tomu přidám psychickou deku domácích ze zápasů na svém hřišti, důrazně varuji před relativně "snadnou" jedničkou v podbízivém kurzu 1,8!

SOCHAUX – LYON (středa 19 hodin)
Pokud chce Lyon získat v pořadí další titul Ligue 1, musí vozit body i z venku. A to navíc, pokud je hodlá ztrácet i doma (jako třeba s Lille). Bezgólová remíza z Auxerre by se již neměla opakovat. Sochaux si sice překvapivě přivezlo bod z Nancy, ten však předtím ztratilo doma s Le Havre. Loňský výsledek byl 1:2 a očekávám jeho opakování. Avšak pozor, nová zpráva je, že za Lyon kromě gólmana Llorise nenastoupí ani oba Brazilci Ederson a Juninho, což už je závažná ztráta. Dvojka by přece jen být měla, ale maximálně se střední důvěrou.

VALENCIENNES – RENNES (středa 19 hodin)
Dnes a nebo nikdy si již musejí říct hráči Valenciennes. Mužstvo, které doma platilo za nedobytné bylo již letos dvakrát vyloupeno a vzhledem k tomu, že z venku nepřivezli ani bod, jsou momentálně předposlední. I když jim bude chybět potrestaný Jacques Abardonado, nad klubem z Rennes musejí získat minimálně bod. Jenže k potrestanému se přidali zranění a zdá se, že bude chybět minimálně třetina základní sestavy. Rennes venku již třikrát remizovalo a spolu s Nancy patří k nejčastěji remizujícím klubům v Ligue 1. Chybět bude jen zraněný záložník Stephane M'Bia. Loňský výsledek 3:0 se určitě opakovat nebude, neprohra hostů by však měla patřit k jistotám, ale sázkově nezajímavé.

ST. ETIENNE – LORIENT (středa 19 hodin)
Domácí si poslední dobou zahrávají se svými příznivci. V poháru UEFA podávají výkony takřka excelentní, avšak v v lize je to bída s nouzí. V minulém kole prohráli doma s Grenoble a v předminulém dokonce podlehli nováčkovi z Nantes. To Lorient se naopak v minulém kole po sérii porážek chytil, když deklasoval Nantes a i jeho výkon v PSG byl i přes prohru 2:3 velmi sympatický. Já si myslím, že by si hosté mohli odvézt i nějaký bod z tohoto zápasu, byť loňský výsledek 1:0 tomu moc nenasvědčuje. Hosté budou bez brankáře Fabien Audard, záložníka Christophe Jallet a útočníka Rafik Saifi. Domácí jsou na tom podobně, nenastoupí obránce Mouhamadou Dabo, záložník Christophe Landrin a útočník Ilan Araujo. Měly by padat góly.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čas na zmrtvýchvstání. Souchaux není moc silný tým,proto pokud chce Lyon opět pomýšlet na nejvyšší metu,je nejvyšší čas urvat 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
One-Real

Uglijane, proč myslíš, že PSG nevyhraje?

Reagovat
smazaný uživatel

PSG doma nejsou zrovna suverénní,navíc Tolouse se po deklasu od Lyonu velmi solidně vzchopili a mají dobrou formu,takže ta 1 u tohoto zápasu může být ošemetná.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak to píše Frankie. Oni hrajou doma strašně svázaně, navíc Toulouse musí zabrat, přijít doma o body s Monakem není zrovna výstavní

Reagovat
smazaný uživatel

Vysoká důvěra v Marseille....po prvním poločase nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem Marseiile hodne veril.. celkem hodne sem na ne vsadil, i na Lyon. Stane se no, ale uplne vdim ten zapas, jak je mleli, nedali nejvetis sance atd.. sem zvedavej na sestrih a statistiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, podle stats měla Marseille jasně navrch! Mně akorát mrzí ještě Le Mans, jinak sázka proti PSG byla výborná...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele