Ligu mistrů nevidím reálně, ale Liberec se může brzy vrátit do evropských pohárů, myslí si David Nyč

08.04., 08:42
Rozhovory
Jan Nezmar (© Profimedia)

Liberec má od minulého týdne nové vedení. Šéfem klubu se stal podnikatel Ondřej Kania, který na pozici sportovního ředitele dosadil bývalého fotbalistu Thea Gebre Selassieho a generálním ředitelem jmenoval Jana Nezmara. Co to Slovanu přinese, jak reálné jsou vize o Lize mistrů a jak moc je Jan Nezmar zatížený kontroverzní minulostí a vazbami na Romana Berbra? O tom je pondělní epizoda podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je sportovní novinář, fotbalový komentátor a znalec libereckého prostředí David Nyč.

"Bývalý majitel Ludvík Karl měl určitou filozofii, za kterou to v posledních letech dost schytával. Jak to pozoruji, v Liberci jsou dvě skupiny lidí. Jedna, ta větší, kritizovala neschopnost investovat do klubu a spoustu hráčů na hostování. Ta druhá ale často připomíná, že si možná ještě jednou Slovan na Ludvíka Karla vzpomene. Protože nebýt jeho, třeba by se fotbal na nejvyšší úrovni v Liberci už nehrál," popisuje postoje severočeských fanoušků David Nyč.

"Jak to bude teď, uvidíme. Proklamace o Lize mistrů nevidím jako reálné, myslím si, že v příštích letech bude zcela nemožné konkurovat pražským klubům. Ale je podle mě docela možné, že se Slovan relativně brzy prokouše do evropských pohárů," komentuje Nyč možné ambice Slovanu.

V podcastu přišla samozřejmě řeč i na Jana Nezmara, který se stal generálním ředitelem Slovanu: "Bylo jasné, že jeho návrat pod Ještěd vzbudí kontroverze. Stačí si teď otevřít sociální sítě, těch kritických komentářů je tam dost. Na druhou stranu, a to ho nechci obhajovat, nevíme přesně, co Jan Nezmar dělal a jestli si skutečně ušpinil ruce. Ano, je tu důkaz o kontaktu s Romanem Berbrem, ale za to nejde nikoho obvinit a odsoudit. A Jan Nezmar obviněný ani odsouzený nebyl."

Ten čeká od Slovanu také velké zlepšení na poli komunikace s fanoušky: "Přijedete do Liberce a skoro na každém kroku vidíte Bílé tygry. Hned víte, že ve městě je hokejový klub, který chce fanoušky na stadionu a něco pro to dělá. U Slovanu jsem nic takového nezaznamenal. Na všechno tam byl v tomto směru praktický jediný člověk a bylo znát, že ze strany vedení klubu byla ta snaha přitáhnout lidi na stadion opravdu minimální," uzavírá Nyč.

V pondělní epizodě Livesport Daily jsme řešili i další témata:

Jaká je historie Ondřeje Kanii ve sportu?

Co čekat od dalších lidí, které si do klubu přivedl?

Proč bývá Podještědské derby bez náboje?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
Pablos

Liga mistrů ? Nevidím nyč

Reagovat
lampas

O Lize mistrů se Kania zmínil jen proto, aby se toho chytli novináři. Což se podařilo, protože tu blbost nacpali od středy snad všude do všech titulků, kde se o koupi Slovanu psalo

Reagovat
Mass

Plus ta "slovní přestřelka" s Tvrdíkem. Snaží se Kania, snaží, ale nevim jestli zrovna tohle pomůže, aby nalákal do ochozů víc lidí.

Reagovat
bobis21

Tak on nemůže za to, že se tvrdík potřebuje za každou cenu ztrapnit.

Reagovat
Mass

Takový drama je přesně pro lidi jako ty, co nechápou.

Reagovat
bobis21

Tak on jen tvrdík právě nepochopil, že jeho protistrana není Kania, ale jeho manželka. Kania je protistrana pro Tykače.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mass

Mě ta jejich komedie nezajímá, nemusíš mi to vysvětlovat.

Reagovat
bobis21

Komedie by nebyla, kdyby jste usměrnili svého předsedu, místo aby mu všechny sešívky lízaly koule.

Reagovat
Mass

Reagovat
Stannis Baratheon

*Kdybyste

Reagovat
Losinho

Reagovat
GrimeBaller98

, rozkurovac Cinanu Tvrdik se bude do neceho navazet jemu se to jednou strasne moc vrati i s urokama

Reagovat
mistr129

Reagovat
icemike

Tys o tom začal mluvit

Reagovat
Franta Jetel

Jo, David je znalec a taky pan fotbalista.

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Já teda nevím ale díval jsem se na IG majitele i te jeho buchty a dle mého fotbalu ne že nerozumí ale je to spíše takový naivní fanda , a ta jeho mi připadá jak moje nadřízená v práci, mladá celkem hezká holka co dostala flek z protekce ale dost v práci plave a pro nás co pod ní děláme je to taková ta užitečná husa co je ráda když ji do telefonu řekneš že je vše ok i když není a ona má radost že nemusí nic řešit. Podle mne až mladej zjistí jak to v českém fotbale funguje tak bude nemilé překvapen, tím ho ale nehejtuju, je dobře že se to stalo a že prvoligovy klub koupil takhle mladej člověk, bude to zajímavé.

Reagovat
PL28

tak ale to je dost na hovno ne? Když zrovna něco řešit potřebuješ a máš takovou nadřízenou..

Reagovat
K1ng Kyrg1os

To pak slyším něco jako , tak si nějak poraďte a já vždycky, ok jak chcete.

Reagovat
PL28

No tak je to vlastně dobrá vedoucí poraďte si, ty si poradíš, ona za to slízne smetanu jak ji to všechno funguje

Reagovat
lampas

Ze státní správy jsem na tento přístup zvyklý Jen teda nevím, jestli je to normální i v top auditorských firmách, jako údajně pracuje jeho stará

Reagovat
cr7sux

Soudě dle postupu v delloite má buď slečna šikovná ústa, nebo spíš tu hlavu:-)

Reagovat
inferno08

Jako, že je výřečná?

Reagovat
Pablos

umí bohovsky vyprávět vtipy

Reagovat
inferno08

Tak to se může hodit. V práci se to sice všechno sere, ale zase je sranda.

Reagovat
pobody's nerfect

Čili orální nadaná

Reagovat
Pablos

orál s čili ...auuu

Reagovat
vestinustarychdubu

Hele na druhou stranu to nemusí být vůbec na škodu a jak sám říkal, může to být jeho výhoda, že může dělat věci trochu jinak, co by třeba jiný lidi neudělali nebo neměli odvahu.

On se tím ani nijak netají, taky veškerý sportovní kompetence předal jiným lidem, který by tomu fotbalu rozumět měli (Nezmar, Gebre), takže pokud má soudnost a nebude trenérům při výběrku malovat na flipchart jak by to měli hrát, tak to, že je to v dobrým smyslu naivní fanda, na škodu vůbec není.

Já jsem na to zvědavej jak to ve Slovanu vymyslí - očividně tam budou chtít přinést možná trochu nekonvenční prvky z byznysu a půjdou na to trochu jinak, může to fungovat (jako fanoušek Slovanu samozřejmě doufám v tuhle variant), může to taky být obří průser, budoucnost ukáže.

Ale už ta změna komunikace, že se majitel ukáže, sám pozve ve videu fanoušky na zápas a sám si jde sednout na severní tribunu je takovej příjemnej svěží vítr a mohl by to být (co se majitele a vystupování týká) takovej Ryan Reynolds a jeho Wrexham z Wishe :D

Reagovat
Pablos

to jako nějákej pochcanej Wrexham z Walesu... řadíš nad Slovan ?

Reagovat
vestinustarychdubu

Sportovně samozřejmě určitě ne, to přirovnání jsem myslel co se týká vystupování majitele a nějakýho celkovýho mediálního obrazu klubu a lidskýho přístupu v rámci "rodinné klubové atmosféry" - Reynolds je taky spíš prototyp "naivního fanouška" co do toho fotbalovýho prostředí úplně nezapadá, protože je to absolutně mimo jeho řemeslo, plus ještě navíc jako Američan, který obecně mají k fotbalu dál.

Reagovat
Freedo

Marketingem a mediální známostí určitě. Wrexham znají díky seriálu po celém světě a jezdí tam lidé z celého světa, aby protagonisty potkali. Neříkám, že je mi ten klub sympatický, spíš ne.

Reagovat
Mass

A někdo by čekal, že tam ty lidi chodí kvůli Wrexham AFC a ne kvůli nějakým hercům

Reagovat
Pablos

tak z Wishe je pro mě prostě ,,levná napodobenina" (šmejd) ...asi bych to v životě ke svému klubu ke kterému fandím nikdy nepřiřadil Ale chápu, že to myslel jinak.

Reagovat
vestinustarychdubu

Já to tak neprožívám, takže klidně řeknu, že je to Wrexham z Wishe, ale právě tím marketingem a mediální známostí to má Wrexham (s tím, co je jejich cíl) zmáknutý skvěle - ale právě tím, že za prvý nikdo nepotřebuje a nečeká, že by Slovan snad měl točit seriál, a tím, že samozřejmě mediálním dosahem Reynoldse a jeho sociálních sítí, se tomu Slovan ani nemůže přiblížit, tak ale tím pojmutím marketingový komunikace, že majitel je spíš takovej naivní fanoušek a byznysmen, tak se tam určitá paralela nabízela.

Plus ono taky, vzhledem k tomu, jak Slovan poslední roky pracoval na marketingu, přístupu k vlastní značce, tak Wrexham z Wishe je vlastně ještě dost upgrade

Reagovat
j_mrazik

Jeho partnerka nebude hloupá. Bude rozumět číslům, od toho tam bude. Je to lepší, než když si tam dosadíš svoje kamarády bez kvalifikace (bývalá kopačka a dobrej kluk do kabiny není kvalifikace).

Reagovat
Pablos

třeba jako Gebre alias sportovní ředitel

Reagovat
Imos

zrovna Gebre byl vždycky hodně inteligetní

Reagovat
Pablos

To není nic proti Gebremu... ale jen, že to klidně pasuje do toho jeho bývala kopačka a dobrej kluk do kabiny není kvalifikace. Prostě jen takovej mírnej vtípek.

Reagovat
Imos

No jen aby, zrovna Gebreho inteligencí a schopnostmi (to se uvidí ještě) řadím na roveň Rosickýho

Reagovat
ACSeRw!n

tak kdo vezme Kozla a kdo Svedika ?

Reagovat
ratusek

Kozel do Liberce. Svědík buď Plzeň nebo Baník. V Plzni nevím, zda by Trousil chtěl dělat asistenta Svědíkovi nebo Svědík, že by ho chtěl jako asistenta. Kdo ví.

Reagovat
Pablos

Jak do Liberce... nečetl si expresku ?

Reagovat
ratusek

jo Kováč do Liberce, ne Kozel taky ti to mohlo dojít

Reagovat
Pablos

Nemohlo... protože tu plno lidí i psalo, aby tam Kozel zůstal, takže jsem myslel, že si to myslíš taky

Reagovat
Axelrose

Tak bude volné místo v Pcích. S hráči na hostování mu to docela jde, na nízký rozpočet je zvyklý, takže ho čekám v Pcích.

Reagovat
ratusek

Je reálný návrat Krejčího?

Reagovat
Axelrose

Myslíš Jirku Krejčího?

Tak reálný by asi být mohl, teď myslím trénuje Živanice (nebo něco podobného), ale je tu stále jeden velký problém - jeho licence.

Pokud mám dobré info, tak jí ještě neudělal. Navíc se s FK ani nerozešel v dobrém, takže si myslím, že touto cestou Piterka nebude chtít jít.

A pokud je fakt ten Kováč v Liberci, vůbec bych se za Kozla v Pcích nezlobil.

Pokud by se mu tedy chtělo, no.

Akorát tedy, pokud se nemýlím, měl Kováč smlouvu ještě na minimálně jednu sezonu, takže by mě docela zajímalo, jak se z ní chce vykroutit - i když jedna možnost mě napadá

Reagovat
ACSeRw!n

prej je ve smlouve normalne vykupni klauzule, coz Kania da

Reagovat
Axelrose

Hmm, tak možný to je.

Otázkou je, aby ho pak po půl roce nevyhodil .

Ono to nějak dopadne, konec konců, trenérů běhá po světě mraky .

Reagovat
ratusek

Vím, že odešel nějak ve zlém, ale tipl bych si, že ho oslovíte. Ikdyž ego všech zúčastněných je asi větší

Kozlík by vám mohl sedět, trenér pro tým středu tabulky, neurazí, nenadchne.

Reagovat
Axelrose

Přesně.

Navíc je zvyklý hrát s podobnou skladbou mužstva, které hraje v Pcich.

A u toho Krejči, já bych ho nevzal už jenom kvůli tomu, že si tu licenci ještě nebyl schopný udělat (nebo o tom alespoň nevím).

Jako zase taková extratřída to není, a evidentně má nějakou ligu na háku, když pro to nic nedělá.

Z těch bývalých trenérů by byl nejlepší Srďa, ale to už je jiná liga. Toho vidím příští rok v Plzni.

Ale zase, i nás se (kupodivu), taky neloucil v dobrém.

Tvl, teď Kováč to samé.

Přemýšlím, jestli u nás někdo skončil v pohodě a s vroucím objetím

Reagovat
Imos

A co bys řekl druhýmu Krejčímu? určitě na seznamu majitelů bude

Reagovat
Axelrose

Toho moc nasledovaného nemám, ale je pravda, že pokud je volný, tak na seznamu určitě bude.

Ale tak nějak mi z toho vychází právě ten Kozel.

Jméno už má, nějaké výsledky také, a ani bych se nedivil, kdyby nakonec došlo k výměně přímo mezi majiteli, protože potom by musel Kania nejen vyplatit Kováče z Pce, ale i vyplatit Luboše ze smlouvy v Libe. (Jestli má dlouhodobou smlouvu).

Je otázka, jak se k tomu postaví vedení, jestli nebudou chtít dělat problémy Kováčovi - u takového Zavřela bych to i očekával.

Na druhou stranu je zde také otázka Kozlova platu, který asi nebude nejmenší.

Plus mě teď napadá, že by nám ho vedení Liberce mohlo poslat na hostování a podílet se na platu

Akorát by proti Liberci nesměl podle řádů trénovat

Reagovat
Imos

Kozlovi končí smlouva, tam výměna nebude, pravda že bych mu angažmá aspoň u vás přál ještě hlavně ať neberete nějaký dinosaury

Reagovat
Axelrose

No, určitě by se u nás neztratil, začíná být mým favoritem.

Jako nějaké dinosaury podle mého nebude chtít ani vedení klubu. Přece jenom se tu ještě asi dlouho bude pracovat převážně s mladým kádrem. A to počítám s tím, že po sezoně skončí minimálně mladej rum, možná i Vacek.

Reagovat
Imos

Jak mě doteď Kozel do Pardubic nikdy nenapadl, tak to je asi nejlepší varianta, že oproti Kováčovi si minimálně nepřihoršíte

Mladej rum by se na to už mohl vysrat

Reagovat
ratusek

Absence licence a kašlání na ni znamená, že ho trenéřina asi moc neláká. Škoda. Tak Kozel a ten taky odejde ve zlém. No a další trenér taky a pak vám dojdou trenéři

Reagovat
Axelrose

Toho se nebojím, vždycky bude nějaký "přebytečný" trenér s dlouhodobou vizí na využití hostujících hráčů.

Za mě osobně musí mít trenér Pce fotbalistů jednu základní vlastnost - nesmí stavět Chlumeckého a musí mít dlouhodobý plán nato, jak se ho zbavit, ideálně i s Ichou.

Potom by to mohlo fungovat.

Reagovat
John Obi Mikel

Návrat Haška

Reagovat
Axelrose

No, ten myslím také neodcházel zrovna s poctami.

Pokud vím, za jeho působení se tu (taky asi tím projektem Sparta B) hodně "rozmrdala" kabina.

A on taky nebyl zrovna komukativní typ, ani k vedení, ani k hráčům, a ani oblíbený u fanoušků.

Na to že jsou oba s (nevlastním)bratrem z Pce, moc fandů už tu nemají. Holt si lidi pamatují i jiné věci, než bylo jejich vystupování na hřišti.

Reagovat
ACSeRw!n

Hapal po postupu do Evropy nezustava ?

Reagovat
ratusek

Ještě tam nepostoupil. Pokud je možnost získat Svědíka, tak bych ho vzal. Jinak ať Hapal zůstane

Reagovat
kecipep

jen si ho vemte

Reagovat
kbtk23

Do Baníku spíše Baránek než Svědík

Reagovat
Imos

moc brzo na Baránka

Reagovat
Pablos

Pardubice ho vezmou... a Svědík ještě jeden rok zůstane ve Slovácku nebo Plzeň. Otazník ještě je Hapal no...

Reagovat
Imos

Svědík se na to po tomhle jaře určitě vysere, se stačí podívat na jeho vyjádření

Reagovat
Pablos

záleží na nabídkách... určitě má ambice, aby hrál někde do té TOP 6, když už do nového prostředí ...a myslím si, že by to třeba i vůči Slovácku někde jinde na Moravě či Slezku nevzal. Ale tak co já vím, je to jen tip... že pokud nedostane laso od Plzně, tak to tam třeba protáhne ještě... na pauzu mi jako člověk taky nepříjde.

Reagovat
Imos

máš pravdu, že zrovna teď se mu spíš nabízí pauza a počkat si. V top 6 to vypadá rozebraně a pokud nepůjde k nám tak nevím jakou cenu by pro něj mělo brát Pardubky třeba

Možná Polsko uvidíme

Reagovat
bobis21

Tak rozebrané ...u Baníku se neví vůbec nic

Reagovat
Imos

u vás nikdy no, ale nevím jak je reálný Svědík a Baník

Reagovat
Uwe háže buly

Kozel do Pardubic, Svědík si dá pauzu. Hapal uhraje v suchým triku čtvrtý místo a zůstane v Baníku.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kepy_FCB

Ani do evr.poharů, před Baník to nepůjde a nejen letos

Reagovat
Greny

Teď čtu toho Leoše Mareše, jakoze super věc co udělal a slušná haluze shodou okolnosti

Reagovat
Pablos

řekl něco co banky něchtějí, abysme slyšeli ?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Pablos

Jinak našel jsem si to tedy a přečetl... a jako hustý no. Nicméně mu moc nezávidím, že to ted nebude zkoušet kde kdo na něj furt.

Reagovat
Pablos

*bude

Reagovat
ratusek

ty vole běžte do prdele s těmahle polovičatejma informacema. Napište to rovnou, kde jste si co přečetli

Reagovat
Pablos

to jsem mu chtěl taky přesně napsat, proč to vůbec píše bez odkazu... ale když jsem si to pak našel, tak jsem se cítil vyčerpaně a že tu bych nerad, aby to měl někdo bez námahy

Reagovat
Losinho

Směšný tyhle lidi

Reagovat
Pablos

Reagovat
mistr129

Reagovat
ACSeRw!n

co to ma bejt za picovinu ?

Reagovat
bobis21

Musíš si koupit Kontext DLC za €3.99

Reagovat
ratusek

Je mi jasné, že to i sem směřuje k miktotransakcím, předplatnému a DLC balíčkům

Reagovat
Pablos

Gula payment

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Greny

Tak pro ty co nadávají sry chodím sem méně a kdyby to někdo bylo nechtěl jsem to psát znova

Reagovat
inferno08

Jako vážně jedeš přes půl republiky na Slavii, na malý pražský derby, abys u vstupu zjistil, že je vyprodáno? To néééé....

Reagovat
Nuno čomes

Za Čau Leoši a celkově tu drzost by si zasloužil nic

Reagovat
Petrinho17

Mňa skôr šokuje to, že ideš cez celú republiku na futbal bez toho aby si mal zaistené a kúpené lístky?!

Reagovat
inferno08

No právě na to narážím.

Reagovat
ACSeRw!n

jasnej fake

Reagovat
Vinci

Tomu vážně někdo věří jo?

Reagovat
Imos

a pak na to to naše vyjádření tvl

Reagovat
Pablos

,, ...dodal zdroj, který si nepřál být jmenován, aby ochránil své vztahy v českém fotbale." Tam taky mohli napsat rovnou, dodala krysa která vynáší informace ven

Reagovat
Imos

:GIF: Šillerův úsměv :GIF:

Reagovat
ratusek

nemohli, protože je to krysama přemnožené a pak by se přišlo na to, že informace vynáší ven defakto všichni takový to "jen at nejmenují mě, že jsem to vyžvanil"

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Nový majitel. Nové vedení. Ale i nová energie, která pohltila celý Liberec a jeho fanoušky během sobotního utkání. Hráči byli nadšení, protože takovou kulisu nepamatují. Domácí příznivci je doslova hnali za výpraskem Slovácka (4:1).

Počet diváků 3451

Reagovat
ACSeRw!n

to je asi trojnasobek toho, co tam chodilo do ted

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele