Leverkusen potvrdil rekordní přestup záložníka Demirbaye

09.05.2019, 13:28
Aktuality
Kerem Demirbay se za několik týdnů rozloučí s Hoffenheimem a vyrazí na další angažmá. Pětadvacetiletý záložník přestoupí do Leverkusenu, Bayer za něho zaplatí 32 milionů eur a udělá z něj nejdražší posilu ve své historii...

Leverkusen se rozhodl aktivovat výstupní klauzuli a s Demirbayem uzavřel pětiletý kontrakt. Hoffenheim dostane 32 milionů eur, dražší byl v jeho případě jen prodej Roberta Firmina do Liverpoolu za 41 milionů.

"Zažil jsem zde skvělé časy, obrovsky jsem se vyvinul po sportovní i lidské stránce a nakoukl do národního týmu. Hoffenheim pro mě v uplynulých letech byl tím správným klubem a budu na něj, podobně jako na spoluhráče, mít spoustu krásných vzpomínek. Do posledních dvou zápasů v jeho dresu dám vše," slíbil Demirbay.

Demirbay dříve patřil Hamburku a po hostováních v Kaiserslauternu a Düsseldorfu před třemi lety zakotvil v Hoffenheimu. Za ten zatím odehrál 71 bundesligových zápasů, letos si se svými spoluhráči vyzkoušel Ligu mistrů. Ani finance z milionářské soutěže ovšem Hoffenheimu nedovolí konkurovat po finanční stránce například Leverkusenu.

"Kerem je ukázkovým příkladem úspěšné filosofie našeho klubu, který hledá mladé talenty, dává jim šance v prvním týmu a hráči se následně zlepšují až na nejvyšší úroveň. Samozřejmě jsme si plně vědomi toho, že o naše fotbalisty je zájem v jiných klubech, z nichž některé mají zcela jiné finanční možnosti," okomentoval prodej jedné z hvězd sportovní ředitel Hoffenheimu Alexander Rosen.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (28)

Přidat komentář
Rybinho85

Že by odchod Havertze nebo Brandta?

Reagovat
pobody's nerfect

Takže prodej Havertze?

Reagovat
Bucky

Spíš Brandta. O Havertze je velký zájem, ale to je přeci jen hodně ofenzivní záložník, takže by to nebyla náhrada za stejnou roli. Navíc Havertze chtějí ještě podržet, u Brandta už se jim to po téhle sezóně asi nepovede.

Reagovat
smazaný uživatel

to je šílená raketa na přestup v rámci Bundesligy, ve kterém nefiguruje Bayern/BVB

Reagovat
Muffi

asi to bude rekord, možná dalo tolik za někoho Lipsko.

Reagovat
Rudnevs

Draxler zo Schalke do Wolfsburgu stál viac, ale i tak je to raketa, som zvedavý, či sa to Bayeru oplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Některý týmy se držeji ještě hodně při zemi...

Reagovat
Bucky

Hraje parádně, určitě si přestup zaslouží a vzhledem k jarním výkonům Leverkusenu si myslím, že si ani sportovně nepohorší. Jen jsem zvědavý, jak si sedne do jiného systému. Měl by hrát asi to, co teď hraje Aranguiz nebo Brandt (Aranguize posadí spíš a typově je asi i podobnější, ale Brandt zase dost možná v létě odejde za lepším, takže to může být i náhrada za něj), jenže v Hoffenheimu měl dovoleno zkoušet riskantní průnikové pasy a zrychlovat hru, zatímco Leverkusen letos hraje vyloženě na držení balonu. Uvidíme, jak mu bude tenhle styl hry sedět. Leverkusen je na jaře hodně příjemným překvapením a uvidíme, jestli v tom budou pokračovat.

Reagovat
andrew96

Jsem čekal, že půjde ven. Ale o to líp pro BL.

Reagovat
Salfovic

A to si jako polepší

Reagovat
Bandita_Harry

zrejme anoo

Reagovat
smazaný uživatel

LEVERKUSEN

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi sympatické vyjadrenie smerom ku klubu a spoluhráčom. Cítiť z toho takú pohodu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je docela chyba ne? však ten Turek ještě nepředvedl takové extra výkony

Reagovat
Bucky

Letos podle Whoscored 3. nejlépe hodnocený hráč ligy a nejlépe hodnocený záložník v lize. Před ním jen Lewandowski a Haller. To je slušná vizitka.

Reagovat
Zark

že na toho trotla reaguješ

Reagovat
Werkrider

To začne v Leverkusene prestupové rošambo. Brandt je už asi jasný (mimochodom, klauzula na prestup za 25 mio by mala znamenať pozaucho pre manažment Werkself), uvidíme čo Havertz.

Nebál by som sa tých odchodov, pretože Paulinho začne hrať v základe a ten bude klenot.

Ďalší adepti na prestup by boli Tah, Wendell ...? Čaká nás zaujímavé leto.

Reagovat
Rudnevs

Bude zaujímavé to sledovať. Leverkusen za posledné roky trochu pokazil všetku tú koncepčnú prácu, ktorú tam roky budovali. Odišli kvalitní hráči alebo odchovanci ako Kampl, Kramer, Henrichs, Chicharito, Toprak a spol. a neboli dostatočne nahradení, prišlo dosť priemerákov.

Som zvedavý, čo teraz príde. Demirbay je super, podľa mňa jeden z najlepších hráčov Bundesligy, tá cena na pomery dnešného trhu je tiež celkom dobrá. Ešte by to chcelo pár takýchto prestupov.

Pokiaľ má Brandt fakt tú výkupku (potvrdené to neni), tak to Leverkusen celkom nezvládol, ale na druhej strane asi lepšie než keby šiel zadarmo... Dosť ho chce BVB, to by bolo super, konečne tiež niekto, kto by nešiel do Bayernu alebo PL, ale moc tomu neverím. Ale pri ňom by som nevylučoval ani možnosť, že by ostal v Leverkusene. Každopádne, túto sezónu od príchodu Bosza je naozaj neskutočný.

Reagovat
Werkrider

Leverkusen podľa mňa Brandta nepustí do Bundsligy. Nepustili ešte Berbatova, nepustili Cana nepustili Vidala a Brandta asi tiež nie.

Reagovat
Ingimir

keď tam má výkupnú klauzulu, tak klub už nemá slovo v tom kam hráča pustí, či v Nemecku to funguje inak?

Reagovat
Werkrider

Máš pravdu vlastne.

AJ tak si ale myslím, že nezostane v Nemecku.

Reagovat
fenixLFC

kiezby chcel ist brandt/havertz do live....

Reagovat
Benzema

Kiežby a mohol by ísť aj Tah

Reagovat
fenixLFC

toho chcem uz hadam od FM11

Reagovat
Acquanni

V první 15ce 2x Wolfsburg, 1x BvB, zbytek Bayern Plus teda teď Bayer tam skočí, ale dobrá převaha

Reagovat
Kluivert9

Už je na 17. místě.

Reagovat
Acquanni

Tak nakonec "jen" 28m. Takže Bayern stále 12 z 15 největších přestupů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele