LEVERKUSEN – KOUPENÝ ZÁPAS?

23.05.2003, 23:55
Aktuality
Loňský finalista Ligy Mistrů Bayer Leverkusen se v letošní sezóně německé Bundesligy jen pere o záchranu a nic nemá jisté ani před posledním kolem, které je na programu zítra. Spekuluje se však o tom, že by k záchraně měla pomoci zákulisní dohoda...

Los posledního kola totiž k podobnému podezření přímo nabádá. Leverkusen je před posledním zápasem čtvrtý od konce, tedy na první pozici zajišťující záchranu. Na Arminii Bielefeld, která je o jedno místo níže, má jednobodový náskok a k jistotě potřebuje vyhrát na půdě Norimberka – týmu, který už je jistým sestupujícím a body nepotřebuje... Arminie hraje doma s Hannoverem.

Obvinění ze zákulisní dohody vznesl gólman Bielefeldu Matthias Hain, když ve sportovním magazínu Kicker prohlásil: "Myslím si, že výsledek zápasu byl předem dohodnut." Dalším faktem, který k podobné spekulaci směřuje, je nedávná změna trenéra v Leverkusenu – tím se po propuštěném Hörsterovi stal Klaus Augenthaler, dosavadní kouč právě Norimberka.

"Věřím hráčům, ne však funkcionářům, kteří vyjednali angažmá Augenthalera. Nikdo mi nevyvrátí, že šéfové obou klubů o zápase mluvili, jsem o tom přesvědčen. Hráče a trenéry do toho však nepočítám," uvedl dále Hain. "Ale předpokládám, že hráči jsou profesionálové a nenechají se ovlivnit myšlenkami prezidenta, který potřebuje peníze," apeluje Hain na fotbalisty Norimberka.

Hainovu obvinění nahrává také výrok prezidenta Norimberka Michaela Rotha, který začátkem týdne připustil, že by mu bylo milejší, kdyby Leverkusen zůstal v první lize. "Ve druhé lize bychom pak měli o jednoho rivala méně," zdůvodnil své přání Roth. Spekulace přiživuje také to, že už je údajně hotov přestup českého záložníka Davida Jarolíma z Norimberka právě do Leverkusenu.

Manažer Leverkusenu Rainer Calmund však vše pochopitelně popírá. "Myslím, že si můžeme být jisti, že Norimberk dá do zápasu všechno, přestože už je jistým sestupujícím. Nemají už co ztratit a budou se chtít rozloučit dobrým výkonem," reagoval Calmund.

Podobná obvinění se dají jen těžko vyvrátit a objevují se vždy, kdy situace v tabulce možným dohodám nahrává. Jediná věc, která by mohla Hainova slova vyvrátit, je prohra Leverkusenu. Ani to by však nebylo Bielefeldu nic platné, pokud doma neporazí Hannover. Všechna utkání posledního kola německé Bundesligy jsou na programu zítra v 15:30.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele