Leverkusen dotáhl příchod záložníka Amiriho z Hoffenheimu

30.07.2019, 18:58
Aktuality
Nadiem Amiri se oficiálně stěhuje z Hoffenheimu do Leverkusenu. Farmaceutický celek vzhledem ke končící smlouvě zaplatil podle deníku "Kicker" devět milionů eur...

Dvaadvacetiletý záložník je odchovancem Kaiserslauternu, odkud se přes Mannheim přesunul do Hoffenheimu, kde během ročníku 2014/15 poprvé okusil nejvyšší soutěž.

Následně se Amiri zařadil mezi důležité hráče vesnického klubu, kterému kromě jiného pomohl vybojovat postup do Evropské ligy a v minulé sezóně dokonce do Ligy mistrů.

Vzhledem ke smlouvě do roku 2020 si chtělo TSG nadějného záložníka pojistit novým kontraktem, Amiri však odmítl a nakonec se rozhodl pro přestup do konkurenčního Bayeru.

"Nadiem Amiri je přesně typem hráče, kterého jsme do našeho týmu hledali. A to díky rychlosti, odhodlání, ofenzivním schopnostem a skvělým technickým dovednostem," řekl na adresu nové posily sportovní ředitel Simon Rolfes.

Německý mistr Evropy do 21 let z roku 2017, jenž se účastnil i nedávného turnaje a celkem za reprezentaci do 21 let odehrál 24 zápasů s bilancí šesti gólů, podepsal smlouvu do roku 2024.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
Neyjrayx

Myslím si že i když ztratili Brandta tak se tu buduje velice silný tým

Reagovat
johnn

Dobrý kauf a ešte len 9 mega

Reagovat
Rudnevs

Keď si vezmeme, že prišiel plus mínus za to, za čo odišiel Kohr, tak na tom asi nemôžu prerobiť. Brandt bude chýbať, ale inak zatiaľ posilujú veľmi dobre. Simona Rolfesa som mal ako sympaťáka už na ihrisku a zatiaľ pôsobí veľmi dobrým dojmom i v manažmente.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
verv

Reagovat
db18

Za hubičku...

Reagovat
Werkrider

Keď nie Odegard tak Olmo, keď nie Olmo tak Amiri. Asi tak.

Každopádne takáto výmena Kohr - Amiri je fakt mega úspech Rolfesa.

Aj za cenu toho, že Amiri nepodpísal s Hofe a Leverkusenu im napriek výkupné 14mega povedal "S hráčom sme sa dohodli tak buď theraz za 9 alebo o rok zadarmo.

Reagovat
Frantszek

za 9 jako zadara. Co jsem ho viděl v evropských pohárech, tak byl hooodně solidní. V BL jsem moc matchů Hof neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá posila pro Leverkusen, v Hoffe nehrál špatně

Reagovat
Werkrider

Hradecký - Wendell (Sinkgraven), Tah (Jedvaj, S. Bender), Dragovič (Retsos), Weiser - Aranguiz (L. Bender, Baumgartlinger) - Amiri, Demirbay - Bailey (Diaby), Havertz (Bellarabi, Paulinho) - Volland (Alario)

Reagovat
smazaný uživatel

Velice kvalitní mužstvo mají. Snad se prosadí i v evropě.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Han střelil první

Superstar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele