Lerch: Nic o novém majiteli nevíme, soustředili jsme se pouze na zápas

17.12.2023, 09:44
Aktuality

Dočasný kouč českobudějovických hráčů Jiří Lerch na tiskové konferenci po remíze 0:0 v utkání 19. ligového kola na stadionu Bohemians 1905 uvedl, že trenéři ani hráči Dynama nemají od vedení žádné informace o posledních změnách v klubu ani o případné změně majitele.

Bývalý záložník ocenil, že se jeho svěřenci po sérii sedmi porážek v nejvyšší soutěži a konci trenéra Tomáše Zápotočného psychicky zvedli a zakončili podzimní část sezony bodovým ziskem. Lerch si dovede představit, že by s kolegou Jiřím Kladrubským pokračovali u týmu i na jaře, situace je ale podle něj nyní nejasná a bude se teprve řešit.

V Českých Budějovicích skončil na konci listopadu Marek Nikl a ve čtvrtek i druhý z dvojice trenérů Zápotočný. V pátek deník Sport informoval, že z klubu odchází také sportovní manažer Jan Podroužek, což by mohlo souviset s případnou změnou majitele.

"Mám stejné informace jako vy, pouze z médií. Nevím, co se děje ve vedení ani v jaké je to fázi. Do kabiny k hráčům a trenérům se žádné informace zatím nedostaly," řekl Lerch novinářům. "Poslední věci se udály teprve ve středu po zápase, kdy podal rezignaci Tomáš. Pak jsem se dozvěděl, že skončil i Honza Podroužek. To bylo všechno z tisku, vedení s námi o tom nemluvilo, protože samo cítilo, že se potřebujeme připravit na poslední zápas," doplnil.

Klub vlastní od roku 2021 právník Vladimír Koubek, během jehož působení došlo ve vedení k velkým změnám. Dynamo "válčí" s některými vlastními fanoušky, jimž pro poslední domácí zápas s Hradcem Králové (0:2) uzavřelo sektor vyhrazený pro domácí "kotel" jako trest za vhozené dýmovnice při utkání v Plzni. Dnes v Ďolíčku příznivci jihočeského celku, kterých se sešlo v sektoru hostů čtyřiadvacet, vyvěsili transparent "Koubek = hrobník Dynama".

"Teď se o nás hodně píše, v kabině se o tom ale nebavíme, to by asi nedělalo dobrotu. My i hráči se musíme oprostit od toho, co se děje venku. I když mně to hlásí manželka a musím říct, že se u toho někdy bavím, ironicky. Spoustu věcí je trochu jinak, než jak se píše," podotkl Lerch.

Jihočeši proti Bohemians ukončili čekání na ligový bod, které trvalo sedm kol. Přesto přezimují na posledním místě tabulky o tři body za Zlínem. "Někdy stačí týmu nějaký impuls, který možná nastal tím, že Tomáš Zápotočný podal rezignaci. Hráči byli po středeční porážce psychicky složení, snažili jsme se jim vtlouct do hlavy, že na to musí zapomenout," uvedl Lerch.

Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 0:0

16.12.2023 18:00

Góly: -

Více informací k zápasu

"Zapracovali jsme i na organizaci hry. Z vlastní zkušenosti vím, že když je hráč psychicky na dně, tak není schopen si ani přihrát, ani přemýšlet o průběhu zápasu," řekl českobudějovický odchovanec a někdejší dlouholetý hráč pražské Slavie.

Lerch v oficiálním zápise o utkání figuroval jako hlavní trenér, tým ale vedl společně s Kladrubským. Zopakovali si tak spolupráci z minulého roku, kdy rovněž na konci podzimu skončil v Dynamu Jozef Weber.

"Byla to stejná situace. Převzali jsme to s Jirkou, porazili jsme Brno a prohráli po dobrém výkonu se Spartou. Teď je to na vedení, jestli přivedou nové trenéry, nebo jak se k tomu případně postaví noví majitelé. Momentálně nic nevíme. Ale když nás hodí do vody, abychom bojovali, tak budeme bojovat. Nevidím v tom problém, s Jirkou si rozumíme," dodal Lerch k případnému pokračování ve funkci.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Lojd

ten link 'DuDpc' je genialni

Reagovat
smazaný uživatel

du do piče

Reagovat
DidusIneptus

Ale jo, čuráku!

Reagovat
Pablos

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Neon

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
jsemdement

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mouser

Reagovat
8lampard8

Reagovat
DidusIneptus

Přeji Dynamu aby se v 1.lize udrželo. Přeju jim pohodu v klubu a zlepšení výsledků

Reagovat
DidusIneptus

Přeji Dynamu aby se v 1.lize udrželo. Přeju jim pohodu v klubu a zlepšení výsledků

Reagovat
Strakosha

Přeju Českým Budějovicím aby se ve Fortuna lize udrželo. Přeji jim klid v oddíle a zlepšení výsledků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele