České Budějovice bez nového trenéra, čeká se na změnu majitele

04.01., 10:10, aktualizováno 04.01., 19:55
Aktuality

České Budějovice začaly zimní přípravu s trenérským duem Jiří Lerch a Jiří Kladrubský, kteří vedli mužstvo v závěrečném utkání podzimní části sezony. Nového kouče zatím poslední tým prvoligové tabulky neangažoval. Pro výběr trenéra mít hlavní slovo budoucí nový majitel klubu, s nímž vedení Dynama jedná.

"Zatím nevíme, jak dlouho budeme s mužstvem pracovat. Včera (ve středu) jsme se oficiálně dozvěděli, že budeme pokračovat jako trenéři, ale my jsme se na to už nějak připravili. Už jsme se v posledních dnech s Jirkou Kladrubským scházeli a mluvili o tom, že to možná zůstane na nás," řekl novinářům Lerch.

Na konci listopadu nejprve u českobudějovického týmu skončil Marek Nikl a před posledním utkáním podzimní části rezignoval druhý z trenérské dvojice Tomáš Zápotočný. V zápase na stadionu Bohemians 1905 vedli mužstvo dosavadní asistenti Lerch s Kladrubským.

Jihočeši v Ďolíčku remizovali bez branek a bodovali po sérii sedmi ligových porážek. Na dně tabulky ztrácejí tři body na předposlední Zlín, který má ale jedno odložené utkání k dobru. "Naším hlavním cílem je na jaře se vyhnout sestupu. Věřím, že mužstvo má potenciál na to, aby se zachránilo," uvedl Lerch.

Českobudějovičtí podle médií jednali během zimní přestávky s několika trenéry, údajně i s dvojicí bývalých koučů české reprezentace Karlem Jarolímem a Jozefem Chovancem. Na dnešním startu přípravy ale mužstvo vedla dvojice dosavadních asistentů.

Trenérské obsazení by měl vyřešit nový majitel. Dynamo vlastní od roku 2021 právník Vladimír Koubek. "Vedení klubu v posledních týdnech intenzivně jedná s novým strategickým partnerem, který se chystá k převzetí klubu. Budoucí majitel bude mít pro volbu nového trenéra A-týmu rozhodující slovo. Vzhledem ke stále probíhajícím jednáním však vedení prozatím nebude tuto situaci detailněji komentovat," uvedl v prohlášení českobudějovický klub.

Dynamo se po dvou měsících dohodlo na rozvázání smlouvy se záložníkem Jakubem Horou. Vedení Jihočechů dvaatřicetiletého středopolaře, který je s třemi brankami stále nejlepším týmovým střelcem v ligové sezoně, na začátku listopadu vyřadilo z kádru.

"Klub a hráč nyní došli ke shodě a domluvili se na ukončení smlouvy za podmínek vyhovujících oběma stranám. Jakub Hora je tedy nyní volným hráčem," uvedlo Dynamo. Horovi by smlouva vypršela po konci sezony.

Jihočeši naopak přivedli na zkoušku dvaadvacetiletého německého útočníka Jakoba Tranzisku. Českobudějovičtí dosud mají v zimní přípravě naplánovaná dvě utkání a jednají o případném soustředění. Jarní část první ligy zahájí Dynamo 10. února zápasem proti Baníku Ostrava.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
19
16
2
1
47 : 13
50
2
Slavia Praha
18
14
3
1
35 : 13
45
3
Viktoria Plzeň
18
11
2
5
45 : 25
35
4
1. FC Slovácko
19
10
5
4
27 : 19
35
5
Sigma Olomouc
18
8
4
6
28 : 23
28
6
Baník Ostrava
18
8
3
7
27 : 20
27
7
FK Mladá Boleslav
19
8
3
8
35 : 33
27
8
Slovan Liberec
19
6
7
6
28 : 29
25
9
Bohemians Praha 1905
19
6
5
8
15 : 24
23
10
FK Teplice
18
5
5
8
16 : 20
20
11
FK Jablonec
19
4
8
7
18 : 26
20
12
FC Hradec Králové
19
5
5
9
21 : 30
20
13
FK Pardubice
18
4
4
10
15 : 25
16
14
MFK Karviná
18
4
3
11
20 : 31
15
15
FC Zlín
18
3
5
10
22 : 42
14
16
Dynamo České Budějovice
19
3
2
14
15 : 41
11

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
zorz767

Jsou v pasti, protože Koubek to chce prodat za cenu prvoligovýho klubu. Jenže v současné situaci to nikdo soudnej za cenu prvoligového klubu nekoupí. Jenže aby se zachránili, tak potřebujou trenéra. Jenže dokud není majitel, tak tam kloudnej trenér nepůjde.

Reagovat
kilobyte

Většina prvoligových klubů ale žádnou cenu nemá. Tam se spíše než cena řeší, jestli nový majitel převezme dluh.

Reagovat
lampas

Co se týče trenéra, tak tenhle Lerch s Kladrubským můžou být lepší varianta, než vykopávky jako Jarolím. Problém spíše bude hráčský kádr. Jak říkal Vacek, tak Budějovicím nikdo nepomůže.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Gelu28

Ano jsou v pasti protože Koubek chce velkou cenu plus někoho kdo bude sanovat jeho dluhy co tam nadělal...prý je to zhruba 50 mega a to nikdo normální nekoupí.....Proto Kania koupil raději Liberec....a navíc prý ani trenéři mládeže tam od srpna nedostali v ČB ani korunu...to je pak težký.....přitom mládež tam ted zvedli docela....dorosty a žákovskou ligu.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak Jarolím nebo Chovanec?

Reagovat
_Franklin_

Horejs

Reagovat
Axelrose

Martin Hašek

Reagovat
Strakosha

Robert Žák

Reagovat
John Obi Mikel

Ten by potřeboval víc cizinců

Reagovat
smazaný uživatel

Dejmal

Reagovat
kecipep

Tvl konečně jsme se mohli zbavit Zlína a najde se ještě větší tragéd

Reagovat
PalibrkUros

Přitom když postoupili do ligy, tak to vypadalo, že by se i postupně mohli dostat vejš než se bincat na chvostu. Inu kdo chce kam...

Reagovat
thewall

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
doocetung

Jestli je fakt pravda, že si Koubek vyjel cenu týmu na transfermarketu , a to požaduje po novém majiteli , tak už jsem v tom českém fotbale viděl fakt vše specifické prostředí

Reagovat
PalibrkUros

Toxické

Reagovat
Vinci

A k tomu myslím ještě zaplatil jeho dluh 50 mega

Reagovat
ratusek

Ten Turyna je taky dobrej exot a to jsem si myslel nedávno, že by kariéru v první lize udělat mohl

https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/daniel-turyna-eticka-komise-urazky-zide-sparta-slavia-instagram-x.A240103_104610_fot_dsouteze_jic

Reagovat
ratusek

jsem se dozvěděl z toho článku, že se ti dva vyměnili. Neměl jsem o tom ani tušení

Reagovat
doocetung

Jakože ten má hlavu, jen aby mu nepršelo do krku o tom žádná, ale každému je jasné, že to myslí prostě na Slavii , obzvlášt v kontextu těch předešlých postů.. vždyť ten chudáček ani netuší co to antisemitismus znamená.. samozřejmě nějak potrestat ale ty možné tresty co píšou v článku plus snad trestní oznámení mi přijde moc

Reagovat
dontcallmeandre

trestní oznámení nic neznamená. to můžu podat já na tebe. Policie to klidně může odložit nebo hodit do přestupkového řízení.

Reagovat
ratusek

tak jasně, že TO je moc. A je mi jasné, že je to proti Slavii a ne proti židům jako takovým. Ale tohle se prostě nepíše, zvlášť ne v dnešní době no

Reagovat
doocetung

Nepíše no , ale on za to snad ani nemůže , že mu pánbíček moc nenadělil může být rád, že ho nachlemtaného napadlo toto a ne jít udělat benzínku a to se vsadím že mezi těma statusama rozposílal bejvalkám svojeho šášulu ze sprchy

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
lampas

Třeba to dělal jen jako podklad pro motivační dopis na Harvard...

Reagovat
Freedo

Co ten Bohém na fotce, je to pitelné? Vidím to poprvé.

Reagovat
kecipep

hodně hořké a vlastně jinak ničím zajímavé, znovu bych si ho dal max. někde 1 po sportu

Reagovat
Freedo

Díky

Reagovat
Uwe háže buly

Takovej o level horší Radegast Ratar. Ale jde to.

Reagovat
Marisic

za mě příjemně hořký, docela to jde. Ale nic pro co bych konkrétně chodil, ratar je stopro lepší

Reagovat
10adam

Za mě super, dobře hořké, třeba Ratar už je dle mého moc...

Reagovat
ACSeRw!n

sou to Krusovice, takze shit.. na Radka to nema

Reagovat
JessePinkman

Kádr na startu zimní přípravy:

Brankáři: Colin Andrew, Martin Janáček, Dávid Šípoš

Obránci: David Broukal, Ondřej Čoudek, Lukáš Havel, Martin Králik, Matouš Nikl, Martin Sladký, Vincent Trummer

Záložníci: Wale Musa Alli, Marcel Čermák, Alen Dejanovič, Patrik Hellebrand, Vojtěch Hora, Michal Hubínek, Pavel Osmančík, Jiří Skalák, Jan Suchan, Samuel Šigut

Útočníci: Quadri Adediran, Zdeněk Ondrášek, Jakob Tranziska (zkouška), Tomáš Zajíc.

Na prvoligovej klub je bohužel tohle hrozně málo. Odečteme-li ještě Hellebranda a Adedirana, kteří mají v zimě namířeno jinam a přičteme, že žádný kvalitní posily se neseženou, protože nejsou prachy a nový majitel je v nedohlednu, tak je opravdu otřesný, kam se budějckej fotbal pod Koubkem dostal.

Kladrubskýmu přeji , je to srdcař a uvidím ho na lavičce radši, než všechna ta jména, která se s Dynamem spojovala, ale na druhou stranu ho hrozně lituju. Tohle smrdí obrovskou ostudou.

Reagovat
ratusek

je to šílený. Záchrana se bude rovnat zázraku. Králik jde taky pryč ne?

Reagovat
JessePinkman

Tady se záchranou už snad nemůže počítat nikdo. Novej majitel a stabilizace klubu ve 2. lize, to je můj pohled na věc.

Králikovi končí smlouva v létě, ale zatím jsem nikde nečetl, že by o něj měl někdo v zimě zájem, on taky hrál na podzim pěkný hovno. U Hellebranda s Adediranem bude záležet, jestli za ně někdo teď v zimě vysolí prachy a že Koubek bude chtít nějakej nesmysl.

Reagovat
kecipep

za mě mají Zlín či Karviná slabší kádr. Papírově i Teplice, než ti mladíci překvapili.

Reagovat
andrew96

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lampas

Tak ten poslední podzimní zápas (pod vedením právě Lercha?) mohl dát na jaro nějakou naději. V zápase o záchranu stačí nějak uhaluzit třeba dvě výhry za sebou a najednou jste úplně jinde. Navíc může na jaře někdo totálně zkolabovat, jako loni Brno (tady bych favorizoval Karvinou). Konkurenti o záchranu navíc žádný hvězdný posily nepřivedou, max. Pardubice nějaký mladý na hostování z Prahy.

Hlavně tam netahat žádný žoldácký trenéry, to rozesere kabinu definitivně.

Reagovat
ondrvo

Zajíc furt zraněnej, nebo proč nehraje?

Reagovat
doocetung

Čeká až odejde Králík

Reagovat
ACSeRw!n

Stanek za 50m + Cerv + Valenta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele