Leicester brzy posílí kapitán Sevilly Iborra

04.07.2017, 12:00
Aktuality
Druhé léto po sobě budou muset v Seville hledat nového kapitána. Poté, co loni klub opustil obránce Coke, ho tentokrát pryč ze Španělska následuje záložník Vicente Iborra. Ten si na pokraji třicítky vyzkouší anglickou ligu v barvách Leicesteru, o čemž na svých stránkách informoval andaluský klub...

Stejně jako Coke nechyběl silný středopolař u žádného ze tří triumfů v Evropské lize a v této sezoně Seville dopomáhal na čtvrtou příčku v LaLize. Nyní se však 29letý Iborra vydává za novou zkušeností do klubu, kterému na jaře se Sevillou neúspěšně čelil v rámci osmifinále Ligy mistrů.

Dohodu o transferu, který má dle britských médií Leicester vyjít na 12-15 milionů liber, potvrdila samotná Sevilla s tím, že Iborrovi teď bude umožněno odcestovat na zdravotní prohlídku.

S osobou záložníka či útočníka, který ve 172 startech za Sevillu nasázel třicet branek, byly dříve spojovány také celky West Hamu, Sunderlandu či West Bromwiche.

Jeho příchod do Leicesteru by patrně znamenal dotažení přesunu Nampalyse Mendyho do Francie. Sevilla už si za Iborru zajistila náhradu v osobě Evera Banegy, a ještě má usilovat o Guida Pizarra z mexického Tigresu.

Autor: Tomáš Daníček / sevillafc.es, theguardian.com

Komentáře (393)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele