Laudrup do Chelsea?!

09.03.2008, 15:58
Aktuality
Po odchodu José Mourinha se prakticky neustále spekuluje o tom, kdo na trenérské lavičce nahradí Avrama Granta. Nejčastěji se skloňovalo jméno Franka Rijkaarda, ale jelikož jeho pozice v Barceloně se nově zdá neotřesitelná, objevila se zde další fotbalová osobnost velkého jména – je jím Michael Laudrup, kouč Getafe.

Chelsea herně i výsledkově tápe. Posledním opravdovým šokem je její vypadnutí ze čtvrtfinále FA Cupu s druholigovým Barnsley, který krátce předtím vyřadil i Liverpool, ale Chelsea se přesto nepoučila a byla horším týmem nejen výsledkově.

Grant, jenž nedávno prohrál i finále Carling Cupu, již zkrátka musí pociťovat jistý nátlak na svou osobu, jelikož na roky bez titulu nejsou fanoušci Blues od příchodu Romana Abramoviče zvyklí. Jenže Chelsea nyní prostě nedokáže bý tak konkurenceschopná, jako bývala pod Mourinhem.

Pokud tedy Grant neuspěje v Lize mistrů, což se zdá být silně pravděpodobné, když tým pod jeho vedení nevyhrál jediný velký zápas, prohra s Barnsley by mohla být začátkem jeho konce.

Izraelský manažer to ale neměl na Stamford Bridge vůbec lehké. Sotva začal, už se mluvilo o tom, že na vedení takového klubu nemá dostatek zkušeností a že brzy přijde někdo lepší. Důvěra v jeho schopnosti nepřišla ani během různých sérií výher, k tomu všemu se začali ozývat sami hráči, kam všude by rádi po sezóně zamířili. Těžko se v takovém prostředí pracuje.

Dosavadní výsledky každopádně nenaznačují, že by Grant započal i další sezónu, a tak se spekuluje o jeho následovníkovi. Žhavým kandidátem přitom má být Michael Laudrup. Dánská legenda má za sebou úžasnou hráčskou kariéru v Barceloně (mimo jiné byl Laudrup zvolen nejlepším dánským fotbalistou historie) a ta trenérska také rozhodně nezačala špatně.

Prvně vedl dánské Brondby a poté zakotvil v Getafe, aby zde nahradil Bernda Schstera. A nutno dodat, že se mu to opravdu daří. Po pomalejším startu se malý madridský celek usídlil v klidném středu tabulky, je jednou nohou ve finále Copa del Rey a září i v Poháru UEFA, což Schuster ani zdaleka nedokázal. Los Azulones senzačně vyhráli v Lisabonu nad tamní Benficou 2:1, do odvety tedy mají výbornou pozici.

Takže: Skvělý, mladý, mezinárodním fotbalem prověřený... A, stejně jako šéf scoutů Chelsea Frank Arnesen, je Dán. Grant má samozřejmě u Abramoviče větší váhu než Arnesen, ale ve světle fotbalových neúspěchů a známé netrpělivosti ruského miliardáře je změna velmi pravděpodobná.

Autor: Petr Kilian / goal.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
terry

No tak nwm, jestli by byl zrovna Laudrup dobra volba - v Getafe mu to sice slape, ale je to jedna z jeho prvnich trenerskych staci. Podobne je na tom taky Grant, ktery pred Chelsea moc klubu nekoucoval, takze pochybuju, ze by to Laudrup dokazal ukocirovat..

Reagovat
smazaný uživatel

a stejně rychle jak se začala chelsea vyhrávat tituly...tak se veze dolů...

Reagovat
smazaný uživatel

. . . bodaj by si mal pravdu. Je to "umelý veľkoklub"

Reagovat
smazaný uživatel

jaaj ty si kus vola...

Reagovat
fantomas

ale no tak, neco na tom je

Reagovat
terry

- kousek pravdy na tom mozna bude, ale ne tak moc.. Jediny co Chelsea "nema" oproti jinym svetovym klubum je historie. Drzi ji sice nad vodou Abramovic, ale to uz je takhle v kazdym velkoklubu. Vsude maj prachatyho pana, kterej jim plati a kdyby on odesel a neprisla nahrada, tak taky nedopadnou nejlip ;)

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není vůbec pravda.

Reagovat
fantomas

jo, Barca je vyjimka!

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid to stejné.

Reagovat
fantomas

ok, tak celý španělsko, abys byl spokojenej!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen Španělsko a (tuším) ne celé.

Reagovat
fantomas

je to zkrátka "modní trend"...

Reagovat
smazaný uživatel

Když to jeho tvrzení o prachatým pánovi vztáhneš na anglickou špičku,tak to sedí,všichni tam mají zahraničí bohaté majitele

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale to už se bavíme zas o úplně něčem jiném a sice o konkrétní lize. Ne o "všude", jak píše on.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea historii má, ne tak úspěšnou jako Liverpool nebo Manchester, ale klub, který vznikl příchodem Abramoviče to taky není. Je pravda, že nejúspěšnější období historie klubu zažívá poslední čtyři roky, ale například v Evropě už Chelsea získala minimálně tři trofeje dávno před příchodem Abramoviče, který na svůj první evropský primát stále čeká.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně,má dva PVP a možná nějaký superpohár a i v Lize Mistrů měla slušné výsledky ještě před Abramovičem

Reagovat
fantomas

to ale neznamená, že to je velkoklub

Reagovat
smazaný uživatel

já to myslel ohledně těch řečí,že nemají historii. V současnosti bych v Evropě našel tak 8 skutečných velkoklubů

Reagovat
Talker

To bych zase neřekl... Jakej rozdíl je mezi CFC a Poolem?? Liverpool má sice bohatší historii,ale momentálně se s ní kupčí jako s kusem nábytku... Kdo vlastní Arsenal?? Nějakej šejk? Takže rozdíl je jen v historii... Třeba ted FC započne eru,kdy vyhraje 10-20 trofejí a za 50 let se bude říkat,joo,to byla Era Chelsea,stejně jako byla era manchesteru...

Reagovat
fantomas

prej šejk

Reagovat
fantomas

Co to má bejt??? Chelsea jenom vypadne z poháru a už se plánuje změna??? No tak to potěš panbu, jestli to takle chce Chelsea vést za sezonu dva vyhození trenéři to už je moc

Reagovat
Talker

Grant ydrží do konce sezony... Pak se uvidí,jak t bude dál...

Reagovat
fantomas

kdybys byl abramovič, tak sem rád...

Reagovat
Talker

Kdybych byl Abramovič tak tu nečtu zprávy ale koukám na utkání naživo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

já být Abromovičem tak Granta vyhodím hned!prohrát Curling cup,pak se nechaj vyřadit od Barnsley..dlouho v Chelsea nezůstane!!

Reagovat
fantomas

to neni pohár v curlingu

Reagovat
Devil

V FA Cupu , ale v Carling Cupu vlastne taky ve finale se Spurs !

Reagovat
smazaný uživatel

Abramovič je debíil že vyhodil Joseho Mouriha ted to de s chelsea s kopce Grant neni tak kvalitni jako Jose a nikdy nebude abramovič je vul no Mourinho forever

Reagovat
fantomas

dyt je grant vyzved z bláta...poháry sou neco jinyho, v LM navíc hrajou dobře vubec tomu nerozumiš, soudíš jen dle ména

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

no pravě že grant je dostal do sraček nevyhrajou žadnou trofej toje už ted jisty

Reagovat
fantomas

meleš ho*na, sry

Reagovat
fantomas

konečně hrajete aspon trochu peknej fotbal a zase reptáte, že nemáte výsledky, tak si sakra vyberte...jen málokdo dokáže skloubit atraktivitu s výsledky víš, hošánku? To neni jen tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Grant

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Chelsea

Reagovat
fantomas

grant za to nemuže proboha

Reagovat
smazaný uživatel

Grant myslim zatial prijemne (aj ked ako koho prijemne) prekvapuje. Cakal som ze to bude horsie (pre modrakov) hlavne potom co sa o Grantovi hovorilo, ze nedokaze viest tim, ze je to len vizionar ci nieco podobne Kedze modrakom neprajem tak nech vymenia trenera 3 za rok to timu pomoze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele