Laporte dal košem Francii, na Euru by měl hrát za Španělsko

11.05.2021, 18:01
Aktuality
Obránce Aymeric Laporte by mohl na letním mistrovství Evropy vyztužit obranu španělské reprezentace. Stoper Manchesteru City, který má dvojí občanství, už údajně absolvoval všechny potřebné úkony, aby na odloženém Euru mohl nastoupit.

Laporte je rodákem z jihozápadní Francie, po předcích mu ale v žilách koluje baskická krev. Díky tomu mohl hrát za Athletic Bilbao, odkud přestoupil v roce 2018 za 65 milionů eur do Manchesteru City, a také má i dvojí občanství.

V mládežnických kategoriích reprezentoval Francii. Za seniorský národní tým ale v nikdy v soutěžním utkání nenastoupil, přestože třikrát obdržel od trenéra Didiera Deschampse pozvánku. Francouzský kouč ale sázel na jiné muže z výjimečné generace jako Raphaela Varaneho, Samuela Umtitiho, Adila Ramiho, Dayota Upamecana, Lucase Hernandeze, Presnela Kimpembeho či Kurta Zoumu.

Laporte v minulosti dával najevo, že by rád za Francii hrál, nicméně nakonec si sen o účasti na vrcholném turnaji zřejmě splní v jiném dresu. Španělská fotbalová federace už podnikla všechny nutné kroky a čeká jen na definitivní schválení od FIFA.

Autor: Jiří Fišara / goal.com

Komentáře (54)

Přidat komentář
SpecialOne

Nechápu, že ho nikdy nepovolali. Stopery mají top, ale zahráli si i horší.

Reagovat
Felitel

Podobný jako Selke u nás

Reagovat
Mönchengladbach

Větší šance na tituly by měl ve francouzské repre, ale taky větší konkurenci na svém postu.

Reagovat
RKBoy

tá konkurencia na stopérskom poste je za Francúzsku repre šialená,ich 4. až 7. volba by kludne mohla hrat základ vo vačšine iných repre.

Reagovat
martin.b

Supr krádež, Deschamps sází na jiný koně, což jsem teda nikdy moc nepochopil, zvlášť po té jeho skvělé sezoně 18/19... Španělsku k Ramosovi top stoper chybí, ideální řešení

Reagovat
Seydou Doumbia

Haller, Nampalys Mendy, A.Diallo, Laporte...tak další bude Lacazette? Ale nedivím se mu. V repre byl vždy přehlížen.

Reagovat
Greny

Těžko ten už za repre hral

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je největší fail Francouzka, z táboru Man City jdou na Laporteho dobré ohlasy ohledně morálky.. navíc celou dobu v City byl stoper číslo 1 i ve dvojici s Kompanym a najednou je volba až za Diasem a Stonesem a bere to v pohodě a nechová se jako zmrd...

Reagovat
Slavia10

Tak Laporteho je těžký mít jako stopera č.1, nemůžeš se spolehnout že vydrží celý rok. To samé Stones, takže jim vyhovuje že každý odkope dost zápasů, kord když City pravidelně bojují o 4 trofeje, Laporte na na 3 stopera spodku minut, Ake na 4 stopera a na to že byl i zraněný má taky dostatek minut.

Reagovat
fabec1222

Cože, on nikdy nehrál za repre? To jsou mentálové teda

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle Španěl nechtěl hrát ve stejném týmu jako všichni ti afričané.

Reagovat
smazaný uživatel

Motejlek je kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nejsem jeho máma abych mu stal za pr*eli a hlidal, kam chodi.

Reagovat
Bobřík1

Reagovat
nenavidimManUTD

španěl? to je pro Basky urážka. Je to Bask <3

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je zase urážka říkat některým Francouzi, Němci nebo Angličani a musím...

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

? Já vím že je pro tebe bůh mrtev, tak abys ho nenásledoval

Reagovat
TheTopFootbaler

Jak pro tebe může být urážka říkat někomu podle jeho deklarativního oslovení? Národnost máš takovou, k jaké se cítíš. Občanství je jiná věc, ale když se budu hlásit k anglické národnosti, tak budiž. Tebe to přece nemůže nijak urážet. Nemůže tě urážet něco, co se tebe netýká, rozumíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Prvak o mý národnosti a celkově co mě víš hovno, druhak mě může uražet cokoliv si umanu a jako třetí ROZUMÍŠ?!!!!!

Reagovat
TheTopFootbaler

Promiň tu útočnou rétoriku, ale už mi fakt vytekly nervy. Rozhodně tě nemůže urážet co si umaneš, takhle samozřejmě lidství nefunguje. Tvoje svoboda urazit se končí tam, kde začíná svoboda dalšího. Národnost je deklarativní a každý má právo si ji zvolit. Jistě že o tobě vím hovno, ale to je úplně irelevantní, tady nejde o tebe, mě ani Laporteho. Obecný principy, víš jak.

Reagovat
smazaný uživatel

Právěže takhle lidstvo funguje a mnohem mnohem hůř. Může mě urážet cokoliv, záleží na tom jak to budu dávat najevo, jak se k tomu postavím a jak se budu dál chovat. Že po mě společnost chce, abych vychcanýmu Turkovi, kterej bude natvrdo vyžadovat Turecký hodnoty v Německu, říkal Němec tak to mě opravdu urážet může...

Já si můžu svobodně a vesele říkat že mě celej neomarixtickej západ uráží, dokud nebudu nenávistně jednat, tak to nikomu nemá co překážet. Stejně tak si můžu svobodně tvrdit, že co se týká sebeurčení, tak je na tom západní civilizace snad nejhůř na světě a že to vede pouze k jejímu vymření.

Jak si řekl svoboda ostatních končí u mýho názoru a pokud ho předkládám nenásilně, tak mě ho nemá kdo brát... i když na západě se už o hodnotách svobody dávno nedá mluvit.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak s tímhle v zásadě souhlasím, ale jasně že máš právo na to si to myslet, ale prostě není mnohem jednodušší se tím prostě neurážet? Tím jenom prospěješ svému psychickému zdraví, nic víc. Prostě je to situace, která se tě netýká, tak mi přijde zbytečné se tím nechat urážet. Turci v Německu nevyžadují, aby země přešla na turecký režim, ten problém je mnohem komplexnější- Někteří možná i jo, ale to je samozřejmě zase ten opačný extrém, kde prostě nikdo by neměl nikoho nutit k nějakým hodnotám. Diskuze, jasná věc. Ale jakýkoli nátlak je imho špatně. A stejně tak bys ty neměl ani opovrhovat ostatními, dokud ti nic neudělali. Vztaženo na jiný příklad - homosexualita. Proč by mělo někoho urážet, kdo s kým konsenzuálně spí? Podobný případ tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Nah, mě se urážet nevadí. Ani mi nevadí bejt nasranej. Nemám zapotřebí se s věcmi se kterými nesouhlasím smířit.

A opět se dostáváme k tomu že je pro mě třeba tohle téma osobní, jak můžeš vědět že není? Taky neříkám že mě uráží všichni. Takovej Elyas M'barek například je pro mě Němec. Stejně tak mě nesere kdo s kým chrápe do chvíle než s tím začne vysírat.

Na zakladce, v době kdy ještě nebyla homosexualita in mě "šikanovali" i když mě to nepřišlo a je to občas bolelo víc za to že jsem se teploušů zastával. Dneska mě pro změnu ty zhýralý hovada co si říkají "LGBTxxx" zase šikanujou za to že jsem proti nim.

Chápu co se mi snažíš říct, ale já mám vlastní silně vlastní názor za kterej sem vždy někým perzekuovanej podle toho co je in. Jsem otevřenej ohromný spoustě věcí, ale zároveň chci aby fanatismus a extremismus nebyl a vše mělo hranice tam aby byla společnost funkční, uvolněná ale zároveň funkční.

Ano může mě urážet to, že člověk, kterej se nechce zbavit Tureckých hodnot a může volit Erdogan v Turecku si říká Němec.

Reagovat
smazaný uživatel

A když už jsme u toho třeba Okamura je pro mě Moravák a nebo je pro mě Theo Čech, přes to nejede vlak a servu se s každým kdo bude tvrdit opak.

Kámoš je viditelně míšenec, ale hodnoty jednoznačné český a dostal jsem nejednou nahubu za to, že jsem ho bránil proti kreténům.

Ale potom mě uráží a až vážně sere že mě někdo bude tvrdit že je cigán Čech.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale tak jako záleží případ od případu, že jo. Co znamená, že jsi perzekuován LGBT komunitou za to, že jsi proti nim? Co to znamená, být proti nim? Upírat jim základní lidská práv? To se teda zastat fakt nemůžu třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně 50% hlásící se k LGBT+ komunitě jsou psychicky narušený lidi co ničí úplně všechny okolo sebe. Nejde jim o lidský práva, ale o to aby byli zajímavý. Proti těmhle "LGBT+" se nejvíc vyhrazují a nejvíc s nimi bojují skupiny gayů, skupiny lesbiček i skupiny bisexuálů protože je (LGBT+) votravujou a znepříjemňují jim život stejně jako heterosexuálům.

Jsem perzekuovanej za to, že jim nedopřávám všechno co chtějí, že odmítám randit s frajerem co má péro, ale pro dnešní noc se rozhodl převlíknout za holku a dělá scénu, že jsem transofobní a odpírám mu jeho práva. A hlavně za to, že tvrdím že polovina z těhle lidí mají psychický problémy, protože je vážně mají a znova upozorňuju že většina lidí jiný než hetoresexiualního vyznání s nimi mají mnohdy větší problémy než heterosexuálové, protože většina hlásí, že kvůli tyhle vymatlaný komunitě si zažívají mnohem větší peklo než před 10 lety.

Ono je rozdíl vyžadovat rovnoprávnost a vynucovat si nadřazenost.

Reagovat
TheTopFootbaler

Hele ale máš to nějak podložený nějakou studií ty psychický problémy? Nebo to je tvůj pocit a zkušenosti? Přišel jsi do kontaktu se všemi LGBT lidmi na světě?

Ad nadřazenost - nevšiml jsem si, že by nějaký protest LGBT komunity vynucoval jejich nadřazenost. Pokud se pletu, uveď mi příklady.

Ad problémy - a nemyslíš, že ty problémy těm podle tebe normálním LGBT lidem způsobuješ i právě ty? Protože tvrdíš, že víc než půlka z nich je psychicky narušená. Což mi přijde jako dost silná urážka nezakládající se na ničem reálném, a přijde mi to jako solidní diskriminace.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím jedinej důvod pokládat tak hloupou otázku jestli jsem mohl potkat lidi z nějaký komunity z celýho světa. Vycházím ze svých zkušeností, znám lidi hlásící se k tyhle komunisté a každý z nich má silný psychický problémy, pak znám lidi kteří nejsou hetero a nehlásí se k tyhle komunitě a nikdo není psychicky labilní a ano i mnozí z nich mají velkej problém s tímhle hnutím... a pak tu máme internet a ano zajímá se o tuhle problematiku a ano angličtinou vládnu, takže se mohu domluvit s lidmi z celýho světa. 50% říkám čistě za sebe jde spíš o poukázání na problém týhle komunity, která má problém už v základu, jelikož sami sebe pasují do polohy kdy jsou jiní a sami se vyčleňují a bojují proti ostatním. Dle mě a dle názoru mnohých dalších nejsou ne-hetero lidi ničím jiní, proto si nemyslím že musí bojovat za svoje speciální postavení.

Je, pokud malý procento společnosti vyžaduje aby měli stejný práva a například měli vystupovat v každým filmu, seriálu nebo knižní povídce tak si vynucují nadřazenost. Stejně tak pokud si vynucují pracovní pozice jen na základě diverzity nad kompetentnějším člověkem. Tomu říkám nadřaznost. Oni chtějí aby stačilo že jsou jiní.

Ne, nemyslím si to. Jak už jsem říkal většina lidí bez psychických potíží a nejsou hetero se proti LGBT skupině silně vyhrazuje a i sami tvdi že nezažili tak silný urážky od hetero lidí jako od nich. Abych řekl pravdu těch 50% říkám jen jako respekt k těm kteří v LGBT komunitě nevědí co říkají a způsobují.

Já respektuju jakoukoliv sexualitu. Nemám s tím problém, ale zároveň nebudu nikomu říkat jaká je moje sexualita, protože do toho nikomu nic není, je to osobní a obtěžující. Nemyslím si že člověk, který kam přijde tam řve jaká je jeho sexuální orientace je zdravej a bohužel to dělá prakticky každej kdo se hlásí k tyhle komunitě, proto i tvrdím že mají psychický problémy. Zdravej člověk nikomu necpe osobní záležitosti.

Reagovat
TheTopFootbaler

Já nevím, mně to přijde jako hrozná miskonceptualizace toho, za co LGBT hnutí bojuje. Vždyť oni chtějí právě tu rovnost. Bojují za to, že jsou stejní jako hetero lidi.

Příklad - spousta leseb se potýká s takovým tím běžným "aww shit, vy jste teplé? To je mega hot. Můžu se dívat, až si to budete rozdávat?" A to je prostě nechutný. Hetero lidem se to neděje. LGBT lidé chtějí, aby se tady ten rozdíl ve společnosti změnil. Aby vymizel.

Nějaký kvóty jsou samozřejmě mimo, taky se mi nelíbí. Ale všimni si, a to je VELKÁ VĚC, že to nechtěli gay lidi. To si zavedli Oskaři sami, zavádějí si to všude sami, protože to je "trendy". Ale za to přece LGBT lidi vůbec nebojují.

A pokud máš s nimi nějaké zkušenosti, tak já mám jiné. To je prostě fakt, který musíme tedy oba přijmout a nějak s tím pracovat. Co to znamená? Myslím si, že to znamená, že LGBT jsou normální lidé, a jako normální lidé i oni trpí psychickými poruchami. Samozřejmě, dokonce možná i častěji kvůli útlaku společnosti a tě latentní diskriminaci, která tu pořád je.

Ale abych skončil na souhlasnou notu - jasně, příklad s týpkem je na hovno. Ale prostě to je jednotlivec, který kdo ví jestli byl vůbec členem LGBT. Spíš měl úplně jiné problémy, jestli ožralej jel po holkách. Nebyl hádám úplně srovnanej, takže tolerance je potřeba, ale chápu že to muselo být na hovno i pro vás, protože vám to třeba bylo nějak nepříjemný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono v tý době ještě LGBT neexistovalo ale vsadím boty, že to teď jede. Pro mě je právě těch 50% LGBT blbců jen maníci co chtějí být in a vůbec ani neví co to znamená být mimo společnost.

S každou rozdílností jsi jinej není to jen o sexuální orientaci záleží nejen na tom jak s tím budeš pracovat. A dívat se na dvě doopravdy gay lesbičky se stejně pořádně nedá, nemluvím o bi holkách co to chtějí zkusit. Protože v přímo klasickým gay vztahu ať kluk kluk nebo holka holka vždy hraje jeden element klučičí a druhej holčičí, jinými slovy estrogen a testosteron.

Nemám nic proti LGBT lidem, mám převážně špatnou zkušenost k těm co jsou in a řvou prázdný hesla.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ti co jsou in a řvou prázdná hesla jsou hlasitá menšina. Ani s těmi elementy nemáš pravdu, znám páry kde mají oba dva naprosto stejnou energii a funguje jim to jako hodinky. Chápu tvoji zkušenost, fakt jo, ale prostě tu je většina, která fakt trpí opresí společenského rázu, jejíž jeden příklad jsem hodil výš -a dokud tu ta oprese bude, tak to prostě bude složitý.

Reagovat
smazaný uživatel

A dám ti příklad, na střední chodil frajer jehož největší životní úspěch bylo randění s Honzou Musilem. Vždy když bylo studijní plný lidí otočil se rozhlídl se kolik tam je lidí a nahlas začal mluvit o tom jak je 3% (myšleno gay) a jak je na to hrdej a ostatní že jsou proti němu.

Všichni jsme to věděli a všem nám to bylo upřímně jedno. Problém byl, že když se frajer vožral, tak vochmataval holky a chtěl se s nima líbat. A ano tohle je pro mě příklad člověka s nevyřešenými psychickými problémy. Pokud je člověk gay, tak nemá potřebu to cpát všem, kterým je to jedno a nemají s tím problém do doby dokud je někdo nezačne otravovat.

Reagovat
Geordies

Varane, Upamecano, Kimpembe, Pavard, Zouma, Lenglet, do budoucna jim roste Koundé, Fofana, Konaté...Nechápu, čemu se všichni diví. Když hrál, byl to TOP stoper, každopádně nyní nehraje ani v klubu a měl by to i budoucna ještě složitější. Logická volba.

Reagovat
Slavia10

Tak nemůžeš dělat stopera č1 z někoho kdo neodehraje celou sezónu bez zranění.

Reagovat
Jacks11

Lenglet nemá ani na repre Uzbekistánu

Reagovat
Salfovic

Na naší by měl

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, Varane Kimpembe jsou jasná volba, potom Upamecano, takže maximálně má na 4. stopera, což při jeho kvalitách je pro něj asi málo.

Reagovat
Infi

Lenglet

Reagovat
sokar

v dobe, ked sa povolávajú do repre kdejake 18 ročné talenty, len aby v budúcne sa nerozhodol pre repre po dedovi apod. nemá hráč takého kalibru ako Laporte ani jeden štart za Francúzsko

Reagovat
smazaný uživatel

Wau genialna posila pre repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stephanos

Mě by se líbil v obraně Pau Torres, Laportemu to přeji vzhledem k věku.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko taky nemá špatný stopery...těsně před EURem mi to přijde trochu jako podpásovka pro obránce, kteří o nominaci bojujou už nějakej pátek

Reagovat
QooBo

Podpásovka to určite je, ale Pau ani Iñigo kvalitnejší nie sú a Španielom už nejaký čas chýbal druhý top stopér

Reagovat
Kinky7

Ja to jako podpasovku neberu. Spanele ho chteli uz dlouho a kdyz videl ze Deschamps se na nej zase vybodne pred Eurem tak mu proste ruply nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl si počkat,až bude nezávislé Baskicko

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak OT, ale teď jsem si všimnul, že se jmenuje Aymeric Jean Louis Gérard Alphonse Laporte. To je opravdu nutný mít 5 křestních jmen?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
RadekVonCZE

Laporte-Ramos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele