Lampard nechápal, proč Chelsea nekopala proti United penaltu

25.10.2020, 16:21
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (132)

Přidat komentář
mesyas

Já zas nechápu proč pořád staví Havertze, ale fotbalový trenér nejsem takže je to buřt a místo toho si jdu dát Braníka nádhera.

Reagovat
Agent z Melmacu

Braník pyčo

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože stal 80 mega

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Ale výkony zatím zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

V tom sa zhodneme

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tak špatně nehraje. Spíš nechápu výkony Kantého. To je tragédie už od začátku sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Preto je to hráč ktorý má zatiaľ najviac zastavených útokov v celej PL

Reagovat
smazaný uživatel

A nemáš tam statistiku kolik útoků chelsea zkazil špatnou přihrávkou?

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to defenzívny hráč,od vytvárania útokov su tam iný,to že sa do systému hry absolútne nehodí a má spoluhráčov lemry je vec druhá

Reagovat
smazaný uživatel

Ale právě odebere míč a zkazí přihrávku. Myslim že si kritiku zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tomu fotbalu moc nerozumíš viď?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty snad jo?

Reagovat
smetos

branika ted chlastam bo mam kovid a stejne hovno citim. tak samo dunaruma za 99 pullitr, bo chut and čich isn´t

Reagovat
smazaný uživatel

Bo chuť and čich isn't... ty krávo

Reagovat
Bakary3

Po tom, co jsem viděl, jak to odchodil ve vyrazovaci fazi evropsky ligy, bych za nej nedal ani euro.

Reagovat
jk

Čím dál víc je jako Mourinho. Akorát zatím bez výsledků

Reagovat
Agent z Melmacu

v čom?

Reagovat
jk

Ve vyjádřeních vůči rozhodčím. A taky v absenci nějakého útočného plánu v taktice a spoléhání se pouze na individuality.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
jk

No jo, bude to těžký si to připustit, že ta legenda vlastně jen převzala styl manažera, který na něj měl největší vliv

Reagovat
Mimalu

Jn, však proč nehodnotit hru po 6 ligových zápasech v bezprecedentní době kdy došlo k výrazné obměně kádru a nebyla k dispozici příprava. Pojdmě ignorovat tu sezónu předchozí kdy to gólově sice bylo lepší než sezóny předcházející, ale tam to herně rozhodli pouze individuality na rozdíl od předchozích sezón kdy jsme hru vůbec neměli založenou na tom, co vymyslí Hazard....

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

Reagovat
icemike

S tím vlivem bych byl opatrný

Reagovat
Svatej

Už po několikátý je k sobe přirovnáváš, ale vážně nemáš pravdu...

Reagovat
jk

Už podruhé. A zatím se čím dál víc ukazuje, že jo. Ale jak jsem řekl, vy si to nikdy nepřiznáte

Reagovat
Svatej

Cimdal vic se ukazuje, ze si to prisuzujes na základě letosni sezony, coz je prosím pěkně nejakych 6 zápasů a jako bonus ho prirovnavas k tomu "soucasnymu" Mourinhovi, kterej Lamoarda vedl rok.

Jeho praci v Derby jsi nesledoval. Minulej rok, kdy diky plný přípravě byla jeho skvělá práce dobře vidět, jsi se s tim taky neozyval, ale teď v tom začínáš mít zjevně jasno, protože nedovedl sladit uplne novou ofenzivu, ktera o 2 dlouhodobý, x trenerama vyladěný stalice přišla a přivedla 3 jiný.

O Lampardovi i Mourinhovi víme mnohem vic, jak vy a natírat oblíbený trenéry problém nemáme. Vyziral si to Conte, vyzira si o Lampard a vyziral si to v nejlepších dobách i José, tak ani na to to nemusíš svádět.

Reagovat
jk

Teď se mi do toho nechce ale zkus mi spočítat kolik ta Lampardova skvělá ofenzivní práce vyprodukovala gólů od ledna 2020. Pokud od toho odečteme standartky, který s tím jeho propracovaným buildupem, nemá moc společného tak to žádná hitparáda nebude. 30?

Hele pro Lamparda je to srovnání vlastně pochvala. Ale jde vidět jak jste na to všichni citliví

Reagovat
Mimalu

jenom tak pro zajímavost jsem si teda našel expected goals od ledna do konce sezóny, světe div se, byli jsme druzí v lize za Man City, v počtu gólu teda až třetí i za Liverpoolem. Filtrovat standartky se mi fakt nechce, ale na první pohled to zas tak špatně nevypadá a nemyslím si, že jsme si s něma nějak zásadně pomáhali

Reagovat
Svatej

Dam si s tim trochu práci, tak ne, ze se na mě pak vybosnes

Jeho práce je jen o ofenzivě? Mluvil jsem o kompletní práci a ofenzívu akorát přibližil s tou výměnou personálu, ktera ale prisla az pred 6 zapasema.

A jeho.prace? To tu bylo psaný spoustakrat. Zadnej Hazard po x letech, zadna ustálená stoperska dvojka Luiz Rudiger, Kante, Odoi, James a Pulisic střídavě out, Pedro s Giroudem i Willianem zas starší..

Lampard udelal to, co by Mourinho nikdy neudelal. Postavil kostru týmu na mladých a staryma to mixoval, kdy vzdycky jedna parta tahala tym, ale s jasnou myslenkou rychlyho přenášení hry, vytvoření kombinačních pout mezi některýma dvojicema, změn temp presingu, uprav rozestavení. Kdo tu mluvi o propracovaným build upu? To fakt sklouzneme k tomu, ze do sebe budeme mrdat oba dva extrémy jak drsnaci?

A hodnotit ho na základě vstrelenych golu je hodne nešťastný. V xg i xga jsme nejlepší od jeho příchodu hned za City. Na to, ze ta pověstná individuální (a timpadem i kreativní) kvalita, ktera by mu to mela udajne tahnout, tam neni, je to relativně solidní počin. Ze ma v tymu vzadu i vepředu tragedy, kteri nejsou schopní ani skorovat, ani neudělat naprosto školacky nevynucený chyby, není jeho vina ( i tam se na to neustále snažil reagovat vsema variantama dvojic stoperu, zmen krajnich beku, stridanim golmana). Nikdo ani nepíše a ani nepsal o tom, ze je bezchybnej, viz propirany standardky, ale není přesně to vec, ve ktery naopak Jose dominuje?

Teď měl k dispozici z posil od startu jen Wernera, zbytek bud netrenoval a rovnou nastoupil, nebo se pripojil az po x kolech, co po pri těch podmínkách něm vlastně chceš? Build up Guardioly, defenzivni organizaci Joseho, Kloppuv counterpress a Gaalovu posedlost prckama v jednom? Hledáš společný rysy tam, kde nejsou. Jedinej, kterej opravdu vidim, je vysoka priorita pri komunikaci s hráči a tu Mourinho uz davno nema na ty úrovni, jako pri jeho prvni návštěvě PL.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako totálně souhlasím, doufám že to týpek uzná taky.

Reagovat
Svatej

Díky, alespoň vím, že si to někdo přečetl

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
hitZor

Reagovat
jk

Ale vždyť já Lamparda nijak nehodnotím. Pressing, obrana, organizace, wtf?!

Jen jsem si dovolil říct, že jeho útočná fáze, je dost podobná Mourinhovi, kdy sází na individualitu hráčů víc, než na nějaký propracovaný systém.

Projevuje se to mimojiné tím, že proti organizovaným týmům, které chtějí především bránit se těžko prosazuje. Většinou to není patrné, pokud zrovna v ofenzivě je někdo s dobrou formou, u Josého teď třeba Son+Kane. Ale při absenci klíčového hráče směrem dopředu to vyleze na povrch.

Lampardovi na jaře taky válel Abraham ale jaro už bylo horší, proto ten odkaz na r 2020.

A druhá věc je to fňukání na tiskovkách. To maj taky podobný.

Reagovat
Svatej

jk25.10.2020 17:18#

No jo, bude to těžký si to připustit, že ta legenda vlastně jen převzala styl manažera, který na něj měl největší vliv

Tohle a původní příspěvek jako líný hodnocení teda dost vypadá, se na mě nezlob.

Ale vždyť on ty individuality nemá (resp neměl), tak jak na ně může vsázet? Výhoda tohohle týmu je naopak v tom, že se na něj nedá připravit tím, že odstřihneš jednoho hráče, jako to dělaly týmy proti nám tím, že nám sedli na Hazarda a Fabregase ( Herrera by o tom dovedl vyprávět hodiny ) a máš v podstatě vymalováno. Vyzraňovala se půlka hráčů a výkonnost byla pořád dost podobná, protože v týmu žádní tahouni prostě nebyli, jen se nahradil Giroud Abrahamem, protože mají alespoň vzdáleně podobnej profil a tímpádem logicky převzal jeden hráč systémový úlohy toho druhýho. Tu statistiku a komentář k XG a XGA přehlížíš proč?

Ta ofenzivní fáze mu naopak není podobná vůbec. Mourinho rád vsází na správný držení pozic hráčů při útočení, ideálně hru na fyzicky silnýho útočníka (Drogba, Costa, Kane, Milito), rychlýho hráče schopnýho zakončení, kterej s ním vytvoří dobrej tandem (Eto, Hazard, Robben, Son), kterým pomáhá jeden ofenzivní bek (Ivanovič, v budoucnu pravděpodobně Doherty), kterej je zároveň kvalitní ve vzduchu, mezitím co druhej obránce drží lépe pozice (donedávna Davies, Azpi vlevo, Zanetti?).

U Mourinha neuvidíš levýho beka vyplňovat místo na střední záloze, stopera rozehrávat v tlaku 30 metrů od brány. (Pokud tohle u vás změnil, tak mě klidně oprav, u nás to tak nedělal a u United jsem nic takovýho taky neviděl).

Lampard hraje víc na risk, beci drží vyšší pozice při útočení a křídla nechává bránit jiným způsobem.

A tiskovky bych asi potřeboval vysvětlit.. Kolikrát takhle vyletěl, že to dovedeš tak přesvědčivě říct? Srovnáváš tuhle odůvodněnou konstruktivní kritiku bez provokací s ''I have nothing to say, SRÍ TITLES, SRÍ TITLES, porque'' ? Na tom to stojí?

Reagovat
jk

“ že ta legenda vlastně jen převzala styl manažera, který na něj měl největší vliv” tohle se ale furt vztahuje jen k tomu co jsem napsal. Absence útočného plánu a spoléhání na individuality směrem dopředu. To, že v tom klasicky vidíte něco jiného jako styl trénování v Derby už fakt není můj problém

A znova, já se vůbec nebavím o obraně, vůbec neřeším rozestavení. Tvrdím, že Lampard víc než na taktické pokyny hráčům směrem dopředu spoléhá na jejich individuální kvalitu. Trochu by to vysvětlilo i ty letní nákupy

Reagovat
Svatej

Znova, proč si pro reakce vybíráš jen to nepodstatný/doplňující z mých komentářů a nereaguješ na ty základní data?

- XG, XGA v souvislosti s nekvalitou hráčů. Chceš srovnávat přínos pro tým u mladičkýho nováčka Mounta s peak Hazardem, Ronaldem a Sonem? PL neodzkoušenýho Tammyho a odepsanýho Girouda s Kanem, Benzemou a Lukaku?

- S výše zmíněnýma statistikama spojenej rozdělenej vliv na výkonnost, kterou logicky teda výrazně neovlivní fakt, že i zdánlivě nejlepší hráč/hráči odpadnou.

- Způsob útočení (když u něj chceš teda zůstávat), viděl jsi někdy hráče takhle opouštět ty zajišťovací pozice? Hraje snad Lampard s ohledem na minimalizaci rizika? Jak?

- Lampard vs Mourinho na tiskovkách, rozvedeš to?

Reagovat
jk

Na nepodstatný věci reagují, protože je píšeš, sry

Takže ten point je, že nekvalitní útok byl schopen tyhle stats vyprodukovat díky Lmpardově taktickému přínosu směrem dopředu? Protože se tady bavím o něm a ne o Benzemovi.

XGp90 měli za celou sezónu 1.75. Gp90 1.82. Což značí to, že se ten tým dokázal dostávat do šancí a dokonce je víc proměňovat. To ale nijak neodráží fakt jak se do těch šancí hráči dostali ne? To, že se do nich dostali díky Lampardově taktice, mi tu tvrdíš na základě toho, že ti hráči sou vlastně lemry

Letošní npxGp90 je 1.01. Možná proto jsem řekl, že se začíná čím dál víc podobat Mourinhovi ve hře směrem dopředu. Ne že se mu podobal v minulé sezóně jak se mi tu někdo snaží podsouvat, že...

Reagovat
jk

Žádná příprava a nové posily za ....3, 2, 1

Reagovat
Svatej

Ano, to je ten point.. Lampard žádnýho individuálního tahouna/tahouny, na kterých stála hra, jako to má právě José, neměl, takže si musel poradit vytvořením systému, kterej absenci kvality vynahradí a ten systém dělal vzhledem k okolnostem krásný čísla.

Kde jsi našel ty statistiky? Já vidím XGp90 2,03, Gp90 jsem línej hledat a počítat.

Mrknul jsem se na to ještě znova a vzal jsem si na paškál útočení ze hry, aby se mohl nějak projevit systém hry mimo mrtvej míč ( i tam jsme ale nepříjemně pod Xg ).

G from open play 51, XG 58,34

GA from open play 37, XGA 28,98

To máš rozdíl šílených 15 gólů oproti předpokladu, i když si to vezmeš jen na ofenzívu, tak je to víc jak 7 gólů. Tady už ti roli hraje i ta defenzíva, logicky se ti jinak útočí za stavu 0:0 a 0:1

(pro tvůj klid jsem našel statistiku i tohohle - S výjimkou skóre, kdy prohráváme o víc jak jeden gól, jsme ve všech ostatních stavech utkání o víc jak 1 Xg pozadu, při 0:0 dokonce o 3,96 ).

V celkových číslech se Lampard narozdíl od Kloppa nemohl spolehnout na Arnolda, Firmina ani Robertsona při kreativitě a Maného ani Salaha při zakončování, přesto jeho systém vyprudokoval víc šancí a většímu počtu zamezil, než tým, kterej vedl v daným čase pravděpodobně nejlepší trenér planety, kterej má útočnou fázi po x letech práce pěkně zmáknutou a vyváženou.

To s tou přípravou a novýma posilama jsi trefil, protože to znova napíšu.

Frank zjevně vidí, že můžeš mít systém jakej chceš, ale bez adekvátních hráčů není možný s ním bejt opravdu úspěšnej, proto do podobnýho systému chce zakomponovat kvalitnější hráče, aby deficitní XG kompenzoval. Logicky ti to jde na hovno, když se nově příchozí půlka potenciální ideální sestavy potkala na hřišti až po třetím kole, tohle prostě ignorovat nemůžu a nebudu.

Reagovat
jk

Stats jsem bral ze statsbomb.

Takže vlastně si můžu dál myslet, že Lampard začíná připomínat Mourinha. Jednak absencí plánu směrem dopředu a druhak kvičením na tiskovce po zápase. Ale nepodobal se mu minulý rok.

S tím se asi naučím žít, nic než poslední výkony se v tom mojem výroku stejně neodráží

Reagovat
Svatej

Ok, to bych ti tak brzo asi ani neměl jak vyvrátit, teda krom tý tiskovky, tam je to na můj vkus příliš málo.

Reagovat
jk

Ještě je tady teda varianta, že ti hráči jeho útočný systém ještě nepobrali. To se teprve ukáže, ale tohle je argument maximálně pro Havertze. A jeden hráč ti nemůže nabourat systém hry. Pokud ano, v zájmu klubu ke ho zapracovat postupně ne?

A nebo snad Lampard po těch příchodech změnil systém hry?

Reagovat
Svatej

Příjde mi, že Lampard nejvíc ze všeho touží po nepředvídatelnosti (proto i víc posil, než bylo zdánlivě nutný), takže ten styl hry skutečně v určitým směru odlišnej je.

Minulej ročník bylo třeba, aby byl útočník schopnej narazit si po zemi, být silnej ve vzduchu a v případě potřeby dovedl podržet míč pro jednoho hráče z nabíhajícího tria křídlo-Mount-křídlo s tím, že ještě musí umět kvalitně napadat (Abraham s tím problémy neměl, Giroud na sobě musel nebesky máknout, aby byl schopnej napadat jak dvacetiletej). Občas byl jeden křídelník (Willian, Pedro a i občas Mount) i stabilizační pro ofenzivního beka (ať už James, nebo Alonso).

Tenhle rok s příchodem Wernera a odsunutím Tammyho se zjevně neplánuje hrát jen tu původní strategii na target mana. Vidim to tak, že chce mít Frank pro tým zažitou i variantu B s alespoň 2 tahovýma hráčema, schopnýma nabíhat za linii. Zbytek hráčů se jim postará o běžeckou nebo kreativní podporu.

Hádám, že v plánu Lamparda mohlo být kreativní kombo Ziyech (alternativně Havertz) a James napravo, kteří jsou schopní úžasných (anglicky to pěkně popisovali jako high risk, high reward) balónů za linii i do vápna, Werner a Pulišič měnící si pozice a poletující mezi a za obráncema + ideálně Havertz, kterej by měl přebírat jejich uvolněný prázdný pozice (navíc má zjevně úkoly využívat svou výšku při výkopech, čímž kompenzuje ve vzduchu slabýho Wernera).

Proto se zjevně přiváděl i Chilwell, kterej je schopnej většinu práce na lajně obstarávat sám. Přirozeně jde mezi těmahle dvěma možnostma najít spoustu kompromisů, ale Lampard asi touží po co největší možnosti výběru. Že se k tomu ani zdaleka nedostal díky situaci, to je věc druhá...

tl;dr - jo, systém se směrem vpřed v určitým ohledu změnil.

Reagovat
jk

Jako to co jsi napsal s tím target manem ve druhém odstavci mi taky trochu připomíná Josého. Ale už nebudu rejpat

Já letos viděl chelski zčásti s Barnsley a Sevillou. A celý se Spurs, Manu a Saints. A fakt jsem tam v tom směru dopředu neviděl, že by hráči nějak reagovali na hru soupeře a byl tam systém. Jasné s Barnsley si zastříleli, ale to mi přišlo právě jako dobré souhry individualit než něco co by ti hráči pilovali na tréninku. Ale tak byl to třetí? zápas.

Reagovat
Svatej

Tak přirozeně si na tom analogii najdeš všude, to se ale dá vztáhnout i na Ancelottiho s Drogbou, Ibrou, Lewinem, Higuaínem, ostatně sám Lampard přímo s Drogbou hrál a ví, jak užitečný je mít hráče s jeho atributama, takže tam reálně José hrát roli může, ale není to nic, co by od něj nutně odkoukal. Každopádně pokušení chápu

Jo, tak to jsi ani reálně vidět nic nemohl, protože to žádnej systém nemělo, paradoxně mi příjde, že tuhle sezónu jsou tam návyky vidět míň než tu minulou, ale ty důvody už jsou zjevný a i tady v diskuzi minimálně dvakrát zmíněný, prostě příliš moc změn na to, aby se to projevilo rychle. Věřim tomu, že jeslti Lampard přežije sezonu, tak to klapat bude, jen se to sedání musí přetrpět.

Reagovat
jk

Tohle je už tomu přirovnání Lamparda k Mourinhovi dost vzdálený...

Ale teda nechápu jednu věc.

Sám mi tu řekneš, že to zatím žádný systém nemá, kvůli hráčským změnám a asi i změnám taktiky. Tak nechápu tu všeobecnou argumentaci tím, že současný Lampardův freestyle směrem dopředu nemůže připomínat Mourinhův freestyle směrem dopředu, protože loni byl ofenzivní systém skvělý. To přece nikdo neporovnává nebo jo?

Reagovat
Svatej

To vysvětlím jednoduše a snadno. Ja si totiž myslím, ze vytvořit system pri tehlech podminkach (tak velky množství posil plus zadna příprava ) by zvladla mozna tak petka trenérů na světě a Lampard mezi nima není, proto ve všech hodnoceních vychazim spis z minulý sezony, ktera se cela odehrála a vznikl tak prostor pro zhodnocení.

Na konci tohohle roku to diskuzi můžeme nahodit znova a hodnotit po druhé, ale ted je brzo, vsak je to skoro jak novej tym..

Reagovat
jk

Ale on mi toho Josého fakt připomněl jen tou kombinací posledních zápasů a tou tiskovku po účkách. Ta křížová obrana minulou sezónou šla podle mě fakt úplně mimo.

Reagovat
Talker

Tak to není zas tak překvapivé, že tam není souhra, když přišla hromada nových hráčů, kteří si zvykají na ligu, hráči se vrací po zranění (Pulišič, Ziyech), nebyla letní příprava a času na trénink je minimum, protože se hraje co 3 dny.

Hodnotit na základě pár zápasů téhle sezony je nesmyslné. Zvlášť když je jasně vidět, že se zaměřujeme hlavně na defenzivní stránku hry, na to aby hráči vykrývali správné prostory a nedělali chyby - to byl hlavní důvod, proč jsme loni klopýtali. Vytváření ofenzivních vzorců a budování chemie těch hráčů přijde a je naprd, že tam není už teď.

Pokud to takhle bude vypadat i na jaře, tak je to problém.

Reagovat
jk

Pokud bych se tě zeptal na hodnocení pěti zápasů. Hodnotil bys těch pět zápasů na základě pěti zápasů nebo minulé sezóny?

Reagovat
Talker

Tak na základě hodnocení toho začátku sezony je třeba Guardiola tragéd a Klopp je neschopný defenzivní organizace, protože dostal nejvíc golů v lize.

Hodnocení na základě tak malého vzorku zápasů je naprosto nesmyslné - to bychom se mohli před víkendem bavit o tom, jestli Everton vyhraje titul jednoznačně, nebo jim někdo bude konkurovat, AV bude hrát LM a Sheffield sestoupí.

Ten vzorek je strašně malý a ač se z toho dá něco vyčíst (třeba že AV, Everton a WHU by si měli vést výrazně lépe, než loni). Jenže loni zas WHU a Bournemouth byli v TOP6 po 6 kolech a na sestup byli Wolves.

Proto nechápu to uvažování "pojdme něco porovnávat ted".

Reagovat
jk

Víš, že jsi mi vůbec neodpověděl, akorát si napsal, proč odpovědět dle tebe nejde? Ve čtyřech odstavcích.

To si fakt jako myslíš, že těch dosavadních pět kol nejde zpětně zhodnotit? Za vším opravdu nemusí být nějaká predikce směrem do zbytku sezóny. Si fakt myslíš, že týmy těch pět zápasů nijak nevyhodnocují a říkají si, že na hodnocení je brzo, však to ukopem na jaře nebo co?

Reagovat
Talker

Ano, vyhodnocují si to. Stejně jako si vyhodnocují poločas či jednotlivé chyby. Ale na základu pěti zápasů neděláš přece výstupy o tom, jak chce manažer hrát - zvlášť když máš informace z předchozích 60(?) zápasů s CFC a dalších 60 s Derby.

Proto je tvoje otázka naprosto nesmyslná - podle těch 5 zápasů, kdy se zaměřil tým na defenzivu se bavit o tom, že se podobá Mourinhovi? Když dalších 5 bude hrát ultraofenzivně, bude se podobat komu?

Reagovat
jk

Zdeňku Zemanovi.

Reagovat
Mimalu

Strašně blbě se dokazuje opak a fakt si myslím že mu v tomto ohledu dost křivdíš. Proti organizovaným týmům co brání se těžko prosazuje všem, ale jak čísla ukazují, tak přesto si Chelsea byla schopna vytvářet víc šancí než zbytek ligy (až na MCity). Shodit to tím, že to bylo na základě individuálních schopností hráčů je strašně jednoduché a z mého pohledu i zvláštní když vezmeme v potaz, o jaké hráče se jednalo. Abraham zažil nejlepší sezóny do té doby založil ve druhé lize, Willian byl naposledy produktivní někde v Shakhtaru, Pedro objektivně už neměl moc týmu hrajícímu v PL co dát, papírově nejlepší hráč Pulisic odehrál v lize zhruba polovinu hrací doby, Giroud byl nechtěný už v Arsenalu a ani v Chelsea do této doby pořádně své místo nenašel, Odoi je pořád akorát talent a tak nejlepší hráč loňské sezóny byl Mason Mount, hráč který nikdy předtím PL a ani obdobně náročnou ligu nekopal.

Sorry, ale shodit to tím že celá útočná síla loňské sezóny byla o tom, že ti to hráči individuálně táhli útok Chelsea a žádný systém v tom nebyl je z mého pohledu který Chelsea sleduje skoro v každém zápase prostě těžká blbost, individuálně jsme měli nejslabší útok minimálně z TOP 6 a ve finále skončit druzí v celkovém množství vypracovaných šancí mi přijde jak dost solidní výsledek...

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Talker

To je fakt. Zapracoval do kádru hromadu mladíků, loni hrál agresivní tempo fotbal oproti pasivnímu Mourkovi. Ale pojdme hodnotit na základě 2 zápasů, kdy se zaměřil na obranu.

Reagovat
jk

klasika Talker.. odectu si to, co se mi nehodi a mam vysledek, kterej jsem chtel.

Reagovat
Talker

Nečetl jsem celou tu diskuzi v tu chvíli reakce.

Každopádně tohle se hodí spíš na tebe - ty ignoruješ 2 roky jeho trénování a na základě pár zápasů téhle sezony řekneš, že se blíží Mourinhovi. Well done.

Vůbec nebereš v potaz všechno, co dělal loni. Spoléhání na individuality - kdo jsou ty individuality, které nás táhly? Vždyť to byl každou fázi sezony někdo jiný. První půl rok Tammy, druhou část Giroud, po restartu Pulišič. Nikdy to nebylo ale o jednom hráči, ale o té spolupráci, presingu. Nebyl tam jeden hráč, který by vyčníval ala Hazard, který by to táhl.

Reagovat
jk

Já vůbec neberu v potaz co dělal loni. Však to tu řešíte jen fans chelski co dělal loni, já jsem řekl, že ho připomíná teď

Reagovat
Talker

Je nesmysl hodnotit na základě 5 zápasů, když máš k dispozici těch zápasů třeba 60. Jak píšu výš, na základě toho začátku ligy by se dala říct hromada soudů - přitom by to byla hromada nesmyslů.

Reagovat
jk

Je nesmysl hodnotit 5 zápasů na základě předchozích 60.

Reagovat
Talker

Je nesmysl hodnotit styl manažera na základě 5 zápasů, když jich máš k dispozici 100...

Reagovat
jk

A na základě čeho by jsi hodnotil styl manažera v jednom zápase? Ty seš fakt jantar, furt se snažíš ostatní vmanipulovat do svojeho vidění světa

Reagovat
Talker

Tak Lampardův styl jsem po pár zápasech (pre-season+první zápasy) hodnotil jako agresivní, vysoký presing a donutit soupeře k chybám - což víceméně platilo celou sezonu.

To, že teď na pár zápasů zvolil jinou (defenzivnější) taktiku a že ofenziva není (kupodivu) sehraná najednou neznamená, že se celý jeho systém změní na defenzivní pojetí fotbalu.

On má stylem fotbalu blíž k Pepovi a Kloppovi než k Mourkovi, Sarrimu nebo Contemu - což dokazují i statistiky, jako střely a střely na bránu (jak pro, tak proti), držení míče atd - projdi si statistiky a uvidíš, že jsme ve všem blíž Liverpoolu a Citizens než Mourinhovi - ať už v Tottenhamu nebo v MU.

Reagovat
jk

Na to jsem se neptal. Čau.

Reagovat
Talker

Reagovat
kvasha16

.. viac si neasluzis

Reagovat
Fairplay

Mrzí to o to víc, že United kopou penaltu každý zápas a minimálně třetina z nich je přinejmenším dost diskutabilní

Reagovat
Remt

Minimálně polovina by bylo trefnejsi:D Holt takoveto situace nahrávají spekulacím že se všem neměří stejně když United pisknou kazde skobrtnuti a tento judo chvat zůstane bez reakce

Reagovat
TheTopFootbaler

Právě, to mě taky štve... Jako nevěřím tomu, že podplácíme rozhodčí, ale prostě co se děje, je nepochopitelný. Nejhorší je že pak přijde nějakej pískal, co chce vzít spravedlnost do svých rukou, a nasere nás něčím jako ta opakovaná penalta proti Palace. To pak není spokojený nikdo, protože ostatní vidí tu tunu rozhodnutí v náš prospěch a my vidíme ty zářezy nás.

Obecně mi strašně chybí konzistence a jakási klarita při výkladu pravidel. Ta pravidla sama o sobě teda imho potřebují překopat jako sůl, ale současní rozhodčí a hlavně videorozhodčí tomu moc nepomáhají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná penalta.

Reagovat
icka

No ja spis nechapu Jorginha...

Reagovat
blade115

Reagovat
blade115

Ale teda takhle ... Já nechápu spíš stavění dvojice Kanté-Jorginho, která prostě nefunguje. Ideální se ukázala být Kovačič-Jorginho, ale z nějakého důvodu je Kanté nedotknutelný, i když už dlouho hraje hluboce pod svoje možnosti. A vedle něj je pak Jorginho totálně nepoužitelný.

Reagovat
icka

Kante mi prijde takovy nejisty....

Reagovat
smazaný uživatel

Ako môže hrať s takým kadrom taký žebracky futbal

Taký zlý tréner aký dobrý futbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajou spolu chvili cos cekal jako? Hitparadu hned prvni sezonu?

Reagovat
Luc-Luc

var tradicne nahrava united, zadne prekvapeni... tohle neposoudit jako penaltu je slusnej zarez, to tam zase byl ten kasparek Coote ?

Reagovat
dantetomas

Vazne? Ja si skor myslim, ze za VAR sedia nymandi, ktori futbal v zivote nehrali a nerozumeju mu. Alebo to skutocne obsluhuju ti typci z Paddy Power.

https://youtu.be/9S45vCUXgTo

Reagovat
cr7sux

Reagovat
SCELO

Reagovat
Kuba94

Ole nakupoval jindy prostě, se s tím smiřte a fňukejte jak debílci.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Arnar Resmusonn

On si myslel že bude kopat penaltu na United když už tak kope Manchester a né soupeři

Reagovat
Ingimir

presne preto sa v obidvoch predchádzajúcich domácich zápasoch penalta proti United pískala

Reagovat
REPLIKATOR

Na opačné straně by ji písknul

Reagovat
Kuba94

Nasrat, kopat penalty budeme jenom my !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Woods

no Fernandes, no penalty

Reagovat
smazaný uživatel

bububu

Reagovat
Swarley

Spíš bych se zaměřil na to, proč jste hráli takové hovno

Reagovat
Sandstorm

O to je horší a smutnější, že sme takhle marnou Chelsea nedokázali porazit.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
smazaný uživatel

Franku nebreč

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak ma pravdu, jasna pecka a VAR se par vterin potom zabyva nejakym tukancem do Rashforda Ale ze Azpi dostal kravatu, to neresi

Reagovat
Ranoth

utd take pocity frustracie nepoznaju tak to nepochopia ked im piskaju penalty v kazdom druhom zapase

Reagovat
-Pato-

fňuk

Reagovat
Ranoth

ja by som radsej fnukal stoho hovna co hrate

Reagovat
-Pato-

ano, po takových letech jsi vylezl z jeskyně, klidně si ulev

Reagovat
Ranoth

len aby ste vy vtej jaskyni neboli dlhsie nez my

Reagovat
-Pato-

jak jsem tak sledoval ty poslední vaše výkony, moc bych tu nevýskal

Reagovat
Lacko_Boh

penaltuuuuuuuuuuuu

Reagovat
Svatej

Všímám si, ze tobě nějak trochu jebe od ty corony, jsi v pohodě?

Reagovat
Whitemedia

Je mu hodně.

Reagovat
cr7sux

Není mu nic

Reagovat
Whitemedia

Ty čuráku, ten má dost.

Reagovat
Vsadim gule

Hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to VAR imho nezvládl... Na Azpiho se podle mě měla pískat určitě. Na druhý straně byly taky hodně pochybný situace - hned v zápětí ten zákrok na Rashe + třeba tady duo Scott / Harry.

https://imgur.com/a/jXmHRZ2

Tam James drží Harryho řekl bych taky nedovoleně + ten body slam na Scotta VARem tahle nejistota bohužel nevymizela a přibyla další..

Reagovat
ACSMan

Ta penalta pro Chelsea by byla přísná ale tohle jsou jasný dvě penalty najednou.

Reagovat
Greny

Tak zákrok na Řadě by nebyl kdyby piskl penaltu že jo...

Když si najdeš k této situaci video... Tak zjistíš že toho Scotta zduchnul nejvíc v této situaci Harry všiml jsem si toho už během zapasu takže se můžeme bavit o zákroku James vs Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je video Jinak jasně, že by zákrok na Rashe nebyl, kdyby tu penaltu písknul. Já se ji nijak nedomáhám, jen říkám, že tohle prostě VAR těžce nezvládá...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Salfovic

To nikdo.

Reagovat
Salfovic

Proč nehrál Kovačič? Hrozilo, že by vymyslel něco v útoku?

Reagovat
Poll Hamm

Za mě penalta ani náhodou. Naopak harry byl faulovaný a United měli kopat 2 penalty(zákrok na rashe a na scotta)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hitZor

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopitelný selhání rozhodčích. Tohle se musí minimálně přezkoumat s VARem. Ať už to rozhodnou jakkoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
eder

Fat Frank toho nechápe trochu víc, zdá se...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po delší době jsem dal našemu zápasu šanci s tím, že po té mé dlouhé odmlce ten fotbal konečně bude vypadat jinak. Opět jsem se nechal nachytat. Ne, že se ten fotbal vůbec nezlepšil, ale on se ba naopak ještě o obrovský kus zhoršil. To byla taková tragédie, že jsem to měl sto chutí vypnout. Kdyby radši Frank držel hubu a krok. Neříkám, penalta na Azpiho naprosto jasná, ale naprosto. Ale jako vymlouvat se na to, že nám rozhodčí nepískl penaltu a vlastně na něco takového spoléhat, tak to je prostě něco..... Kdyby se hrálo tak, jak se má hrát, tedy útočně, napadat, hrát týmově a hlavně vpřed (hráči na to jsou a měli dost času už na to, se sehrát), tak ten gol ten tým dát musí. Ale takový hnusofotbal, který se prezentuje přihrávkami vzad, bez špetky jakési snahy a kreativity, to prostě takhle dál nemůže jít. Buď něco změní Frank a nebo to změní vedení, nelepší se to, je to ještě horší. Jasně jsem na začátku sezony psal, že Havertz není křídlo ani útočník a je mi úplně ukradené, na jakém postu hrál v Německu. Je pomalý a slabý. Mount naprosto stejný příklad. Kovačič nehraje proč? Protože jako jediný z týmu je schopný jeden na jednoho, neotáčí se vzad a hlavně tam zbytečně nenahrává a dokáže fenomenálně vyvézt balon. Opravdu jediný z celého týmu se aspoň minimálně těmito věcmi, které tak neskutečně chybí v tomto momentálně průměrném týmu chybí. A co Frank udělá? Staví Jorginha, který diriguje sice hru, ale hraje neustále vzad, je pomalý, nedokáže vyvézt balon, nepodrží........A klobouček tomu před zápasem dali vlastní fanda, který jaksi srovnával naše hráče s hráči United a já teda čuměl s otevřenou pusou, jak tomu teda ten odborník rozumí, kdy všechny naše hráče postavil před jejich hráče. V zápase to ale vypadalo teda tak, že nás především v druhé půli naprosto přehrávali a zachránil nás Mendy. Prostě nějaký neobjektivní hlupák. A Frank mi začíná připomínat Hiddinka a jeho éru spokojenosti s každou remízou proti kazdému týmu. To je fakt tak těžké hrát to, co hráli proti Liverpoolu v Superpoháru a držet tu hru na takové úrovni? Nic mi nezbývá než tenhle nefotbal nepodporovat a dál tak nějak sledovat průběžný vývoj jiným způsobem. Co mě těší je však vyrovnanost letošní PL, kdy zatím nikdo nějak moc neutíká, díky bohu za to.

Reagovat
smazaný uživatel

*v tomto průměrném týmu, se vyrovná Hazardovi

Reagovat
Talker

Tak nekoukej delší dobu, všichni tady budou spokojení a ty taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele