Sevilla může celou Ligu mistrů vyhrát, míní Lampard

21.10.2020, 11:45
Aktuality
Manažer londýnské Chelsea Frank Lampard je toho názoru, že Sevilla, se kterou jeho tým remizoval v prvním kole základní skupiny Ligy mistrů 0:0, může klidně celou soutěž v této sezoně vyhrát.

Sevilla má za sebou bohatou a úspěšnou historii v Evropské lize. Ve druhé největší evropské soutěži je dokonce se šesti triumfy nejlepším klubem v dějinách. Na elitní scéně, v Lize mistrů, však zatím na mimořádný průlom stále čeká. Nejdál se dostala do čtvrtfinále.

Novou pouť zahájila na Stamford Bridge bezbrankovou remízou. "Byl to velmi zajímavý zápas proti velmi dobrému týmu. Myslím, že remíza 0:0 je pozitivním výsledkem," uvedl po zápase manažer domácích Blues Lampard.

"Sevilla je prvotřídní tým. Bezpochyby jeden z mnoha celků, které mohou Ligu mistrů vyhrát," doplnil.

"Odstartovat skupinu dobrým výsledkem je vždy žádoucí. Pro nás bylo důležité udržet čisté konto. S remízou 0:0 jsem spokojený," uvedl Lampard.

Jeho tým spolu se Sevillou zůstává i nadále hlavním favoritem na postup. Ve skupině hrají ještě dva nováčci - francouzské Rennes a ruský Krasnodar, jejichž vzájemný souboj včera skončil také remízou 1:1.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jsou kecy..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Beči

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Euphael

Reagovat
Fairplay

Reagovat
xjert02

Reagovat
Sir Red Devil

Aneb jak obhájiť domáci stratu bodov, GJ Franku

Reagovat
TheMally11

Reagovat
iamek

Reagovat
Beči

Reagovat
Kovi81

Reagovat
PBLead

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel ušatý pohár jde po včerejšku do manchesteru ole at the wheels

Reagovat
Svatej

Franku, s tou diplomacií to přeháníš.

Bylo by fajn, kdyby jsi misto saskovani s Havertzem a Mountem na křídlech zacal testovat jejich spolecny zařazení do tříčlenný zálohy. Mount dozadu umi skvěle a pro Havertze to nebude tak výrazná změna.

Stejně tak by sis mohl skočit k Sarrimu nebo Guardiolovi na kafe a seminář o build up hre z vlastní poloviny. Před branou si uz kluci poradí, ale těžko se jim muze pracovat, kdyz k nim obrana a zaloha nepropasuje míč.

Reagovat
PP

je vůbec možné, aby Mount a Havertz nastupovali spolu na středu zálohy? Mě přijdou bohužel pro vás nejsilnější shodně na jednom postu..

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť Havertz cestuje po celým hřišti.

Reagovat
mesyas

Ano, pravdu máš. Lampard může vytáhnout hlavu ze zadku a prostě toho Havertze posadit, když se zatím hodně hledá. U něj to chce čas, v budoucnu bude asi lepší než Mount, ale momentálně je pro sestavu důležitější, aby Mount nehrál na křídle.

Reagovat
9augi9

Za takéto mindgames by sa ani José nemusel hanbiť.

Reagovat
PP

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Talker

Přesně jak jsem psal - bylo očividné, že chceme udržet čisté konto a tomu to byl podřízeno - žádné nebezpečné přihrávky, když jsme zranitelní, krajní beci relativně defenzivní postavení, dokud jsme se nevytáhli s míčem za polovinu.

Defenzivně to fungovalo skvěle, kromě 2 standartek jsme prakticky soupeře nepustili do golové šance. Naopak Timo tam několik pološancí měl a doufal bych, že z toho dá gol.

Bohužel Sevilla se umí skvěle vypořádat s presingem a nedařilo se nám ho překonat (i díky tomu defenzivnímu postavení, kdy tam vždy 1 hráč chyběl, který by pokryl jednoho volného hráče).

Reagovat
Talker

Jinak Sevilla to dotáhla s Bayernem do prodloužení, kdy mohla i vyhrát - z tohoto pohledu to je prostě slušný výsledek a tu taktiku chápu.

Reagovat
mesyas

ke včerejšímu postu. Já vím, že Lamps chce Wernera jako prim hrota, ale řekněme, že to moc nefunguje. Wernerovi včera nic nešlo a pak tam lítal všemožné a jen na hrotu(i minulý zápas ve v druhé půli vytratil). Myslím si, že by udělal lépe, kdyby tam dal Abrahama/Girouda a vrátil se k tomu co minulou sezonu nějak "fungovalo".

Dále nepochopitelná věc, proč tam už druhým zápasem rval Ziyecha, který se vrátil asi po 2 měsících, když má na lavičce zdravého Odoie(Hakim byl samozřejmě i proti Southamptonu strašidelný). Pokud mu nevěří tak ho měl poslat na hostování a koupit normální křídlo. To tlačení, aby si zahrálo co nejvíc posil je prostě cesta do pekel a kope si tím vlastní hrob. Bez přípravy zkoušet tyhle věci, nevím, nevím.

Reagovat
Talker

Tak je začátek sezony, bude trvat, než se všichni sehrají, zvyknou si na ten tým a zároveň i ten tým na ně. Werner tam podnikal hromadu náběhů a kdyby mu to po centru Jamese poskočilo líp, tak z toho je gol. Podobně tam měl více takových pološancí.

Osobně bych chtěl taky vidět více dvojici Tammy-Werner, protože by tam najednou byl někdo, kdo by mu to sklepnul, mohl s ním zakombinovat. Navíc by tam byl cíl, kdybychom chtěli nakopávat - což se ale očividně snažíme vymýtit.

Co se týče Ziyecha, tak ho chce rozehrát. Což je celkem logické. Nedal ho do základu, ale dal ho tam na půl hodiny v soutěži, kterou Ziyech už hrál a šlo mu to. Bude trvat, než se sehraje. Nepochopitelné to bylo proti Sotonu, kdy jsme tam do nervozního stavu dali hráče, který je po zranění a nezná ligu.

Co se týče CHO, tak je prostě v pořadí níže, bude muset zamakat a svoje šance dostane, stejně jako je dostávají ostatní. Posily potřebuje rozehrát, protože dost možná bude potřeba celý kádr na tuhle sezonu.

Reagovat
FC Porto FC

Kdyby se hrálo u nich tak budiž.....

Reagovat
oli9

Hovno Sevilla jede na 3. místo a pak vyhrát EL

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je Sevilla tak dobrá a Chelsea s ní ukopala remízu, tak proč milý Frank neřekne spíše, že Chelsea může celou ligu mistrů vyhrát? Nebyla by to lepší a hlavně pozitivní motivace? Tohle je prohlášení jak noha.

Reagovat
Talker

“They are a quality team. Can Sevilla win the tournament? Yes they can, there are a lot of teams who can win it. For us, I am not jumping down the line, I am just looking at us now.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to jo

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

10:32 McTominay viděl jen na jedno oko

Záložník Manchesteru United Scott McTominay odehrál první poločas včerejšího utkání Ligy mistrů proti Paris Saint Germain podle manažera Oleho Gunnara Solskjaera "jen s jedním okem". Skotský fotbalista měl v průběhu první půle ztratit kontaktní čočku. Náprava přišla až o poločasové přestávce. (football365.com)

Jak Dele Alli ve FIFĚ.

Reagovat
johan14

Nechápem načo bolo dôležité udržať čisté konto. Frankie, toto ešte nie je vyraďovačka!

Reagovat
king23

To asi těžko, Sevilla není blbá.

Skončí třetí ve skupině před Chelsea a vyhrají EL jako vždycky. A svět bude v pořádku, Lampsi.

Reagovat
smazaný uživatel

mozna v pristim desetileti se cesta najde ..

Reagovat
CHONG

Nemůže, sice bych to nikomu nepřál víc, ale nemůže.

Reagovat
John Obi Mikel

Teoreticky může vyhrát LM úplně každý, ale Seville s tímhle kádrem prostě nevěřím. I proti naší obraně si nevytvořili víc jak dvě šance.

Reagovat
Phillipinho

S utocnou dvojici De Jong-En Nesyri fakt nemuze no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele