Kruse míří do Istanbulu, dohodl se na spolupráci s Fenerbahçe

28.06.2019, 20:24
Aktuality
Max Kruse se po sezoně 2018/2019 rozhodl neprodloužit končící smlouvu s Werderem Brémy a jeho další kroky povedou do Turecka. Německý útočník jednal s Fenerbahçe a s vedením našel společnou řeč, začátkem příštího týdne dojde z podpisu kontraktu...

"Jsem velmi šťastný a pyšný na to, že budu hrát za Fenerbahçe. Budu tvrdě pracovat na tom, abych se zařadil mezi klubové legendy," oznámil Kruse na sociálních sítích.

Kruse ve Werderu vyrůstal a po působeních v St. Pauli, Freiburgu, Gladbachu a Wolfsburgu se do Brém v srpnu 2016 vrátil. V německé nejvyšší soutěži za svůj mateřský klub odehrál 84 zápasů a na svém kontě má 32 branek, od loňského roku byl kapitánem.

Kruse příští týden přiletí do Istanbulu, aby se podrobil zdravotní prohlídce a podepsal smlouvu se základním ročním platem 2,5 milionu eur, jeden a půl milionu dostane za podpis kontraktu. Podle médií byla hlavním důvodem pro jeho odchod z Werderu absence evropských pohárů a po této stránce si nepolepší, Fenerbahçe se v nedávno skončené sezoně dlouho potácelo okolo příček znamenajících sestup a zlepšení v závěru ho nakonec vyneslo jen na nepohárovou šestou pozici tabulky.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (26)

Přidat komentář
Heresy

celkem skoda ze si vybral takovy pruser ...

Reagovat
Rudnevs

Ako hej, trojposchodová vila zadarmo, pekný plat a podpisový bonus je tak jediné, kvôli čomu sa toto dá chápať. Po športovej stránke by už bolo fakt lepšie aj keby ostal, vo Werderi sa formuje zaujímavý tím a on tam mohol mať vedúci rolu.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

ja by som ho k nám bral na lavičku.. škoda ho v Turecku

Reagovat
Bandita_Harry

ale asi onho nebol realny zaujem ci ano ?

Reagovat
Setwo

nepostrehol som, že by sa o neho zaujimali.. ale bral by som ho k nám na dve sezóny som zvedavý ako budeme mať poriešený hrot máme Firmina a Origiho, zrejme dostane šancu Brewster.. ale podla mňa to je málo, ten Kruse na dve sezóny by bol fajn žolík

Reagovat
Bandita_Harry

az potom som si vsimol ze si reagoval na Gerrarda mal som pocit ze myslis BVB neviem ci toto je typologicky hrac do LFC treba hlavne rychle kridlo tam ORIGInalna nahrada nieje

Reagovat
Setwo

ako kridlo by som bral Zahu, Zyiecha alebo Pepeho... ale vsetko su to drahi hraci.. osobne si myzlim, ze Zaha by bol u nas top.. dufam ze jedneho hraca Top hraca privedieme.. ved sa vyhrala LM naco zgrlosit.. treba vyuzit to ze mame aktualne velmi dobre meno a mozme do naseho timu nalakat takmer kazdeho hraca co mysli na prestup

Reagovat
fenixLFC

ziyech nie je drahy ale skor je to AM nez kridlo

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby ne k nám tak nechápu proč takovej hráč jde do Turecka.

Reagovat
Bandita_Harry

Mal si sa zaradit medzi legendy Werderu

Reagovat
smazaný uživatel

Toto absolutne nechápem, ani platovo si velmi nepolepší a na záver kariéry sa zakope do ligy, kde chodia samí vyslužilí dochodcovia, navyše do takého bordelu ako Fenerbahce, kde nebude hrať ani Európu, ani o trofeje. To už ďaleko vačší význam dávalo ísť na 2 roky do Číny a aspoň zarobiť raketu. Fakt sa mu čudujem, roky patrí k mojim oblúbencom a v Turecku už úplne zíde z očí...

Reagovat
Bandita_Harry

tak zrejme mu povedali ze o rok budu utocit na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Je trošku škoda, že ho BVB nezkusilo, na točení s Pacem by to bylo ideální, zejména kvůli tomu, že peněz na přestupy už bylo utraceno dost. Navíc si ještě vybral Fenerbahce, které je ve velkých problémech

Reagovat
Kadlitko

Taky jsem doufal, že půjde do BVB. Tam by se hodil.

Reagovat
stas87

Plusy:

- má plat aký chcel

- môže si vybudovať pozíciu ako u nás

- Istanbul je oproti Bremen krásne mesto

Mínusy:

- rezignoval v 30 rokoch na športové ambície

- ktovie či dostane všetko čo má v zmluve

- nestálosť prostredia, fluktuácia ľudí vo vrcholných pozíciách

- na taký prestup mal dva roky čas

Jasne, môže sa to zdať ako výrazný krok späť, ale v tuto chvíľu neviem, či mal aj iné ponuky alebo od začiatku premýšľal hlavne nad Fenerbahce. Niečo prebehlo o Liverpoole ale takých špekulácii je milión. Ja mu prajem všetko dobre, nebudem na neho pľuvať. Finálna destinácia má sklamala, ale nevyberal som si ja klub ale Max.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by rezignoval na sportovni ambice? Fener ted sice hrat pohary nebude, ale jinak je to pravidelny ucastnik evropskych soutezi. Taky se urcite jedna o klub s lepsim zazemim a celkovou urovni a to rikam jako nekdo, kdo ma Werder rad. Navic tam ma velkou sanci na zaklad, coz by treba v Liverpoolu nemel ani nahodou.

Reagovat
stas87

Sak je jasne, ze konkurentov v boji o europu ma Kruse podstatne menej v Turecku ako Nemecku. V Turecku mas len Gala, Besiktas a teraz ten Basakshesir, cize EL mas viacmenej istu, pokial sa ti nezopakuje sezona, aku malo Fener loni. Aj sucasny Werder by hral v Turecku spicku, opacne to napisat nemozes. Len o EL mas v BL nesmierne tvrdy boj, ak ratame s tym, ze CL ma viacmenej istu Bayern, BVB a RB. Takze ti ostava Bayer, Gladbach, SGE , TSG, v idealnom pripade aj Schalke, Hertha ci Wolfsburg. To su vsetko timy, ktore mozu o EL bojovat spolocne s Werderom.

Ako som uz pisal, nevieme ktore ponuky mal. Ak bola konkretna len od turkov, tak by bol blazon ju nezobrat. Livepool bola asi len spekulacia a keby tam zaimieril, tak urcite ako hrac na hrane zakladu a prvym nahradnikom, cisto do zakladu by urcite neprichadzal. Ale prave Liverpool je ten krok vpred aj za cenu toho, ze by hral menej. Nemal by som problem s tym, ak by siel do Ajaxu, PSV ci Lyonu. To su vsetko podla mna lepsie a stabilnejsie kluby ako Fener. Ja skratka nevidim pre 30 rocneho hraca z top lig zmysel ist do Turecka, pokial ten hrac ma nadpriemernu vykonnost v tej top lige. A to je presne priklad Kruseho. Uvedomujem si, ze na to pozeram cisto z fanusikovskeho hladiska a preto je to pre mna sklamanie. Ako hrac by som ale dost mozno volil rovnako ako Max.

Reagovat
insane

Ja bych teda nerekl, ze je to uplna rezignace na sportovni ambice, nereknu, kdyby zahucel nekam do Emiratu, ale takhle ma mnohem vetsi sance na evropsky pohary nez ve Werderu. A i pres problemy Fenerbahce se da cekat, ze bude hrat o nejvyssi pricky tabulky. Ve 30 letech proste vzhledm k vykonnosti nemohl udelat krok vejs, takhle ale ani neudelal krok niz.

Reagovat
Bandita_Harry

dalo by sa ist vyssie viacero klubov hlada hraca do utoku napr Tottenham , BVB, Bayern, LFC bol by vsade clen sirsieho kadra, no nieco by si tam odohral, a na klub ako Fener ma este cas, no ako pise stas ponuku asi nedostal....

Reagovat
insane

Tak krom BVB by v zadnym z tech tymu nehral, na to tu kvalitu proste nema. A v tom Dortmundu by taky asi nebyl utocnik c. 1. Podle me je Fener pro nej fakt dobra volba, proste se musime oprostit od toho, ze pro vetsinu z nas je Turecko protivna zeme s protivnou ligou.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
dinss

Reagovat
andrew96

Šašek.

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, jedenástka zložená z Nemcov, čo hrali v Turecku:

Karius - Tasci, Dogan, Beck - Hilbert, Ernst - Podolski, Kruse, Gaudino - Kuntz, Gomez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele