Krásné emoce, věřil jsem, že Basilej porazíme, řekl Barák po vítězném gólu

19.05.2023, 10:07
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)

Antonín Barák prožil krásné emoce poté, co v odvetě semifinále Evropské konferenční ligy v Basileji zařídil Fiorentině gólem v prodloužení vítězství 3:1 a postup do pražského finále. Reprezentační záložník, který navzdory domácí porážce 1:2 pevně věřil v obrat italského týmu, touží uspět i v Edenu proti londýnskému West Hamu.

Barák z lavičky naskočil do hry až ve 106. minutě. Těsně před koncem nastaveného času druhé části prodloužení se v pokutovém území dostal k odraženému míči a rozhodl o postupujícím ještě před penaltovým rozstřelem.

"Jsou to krásné emoce, ještě když se finále bude hrát v Praze. Byla to skvělá cesta, přestože jsme hodně trpěli. Zvládli jsme to až v poslední minutě. Nemám slov a jsem opravdu nadšený," řekl Barák v rozhovoru pro italskou televizi DAZN.

Fiorentina otočila semifinále po úvodní nečekané domácí prohře 1:2. "Navzdory výsledku prvního zápasu jsem byl úplně v klidu, věřil jsem našemu týmu. Nepochyboval jsem, že v Basileji odehrajeme skvělé utkání," přiznal osmadvacetiletý středopolař.

Hosty poslal do vedení ve 35. minutě Nicolás González. Švýcarský celek odpověděl krátce po změně stran gólem Zekiho Amdouniho, ale Argentinec González v 72. minutě svou druhou trefou zajistil Fiorentině prodloužení. V něm měly "Fialky" více příležitostí a jednu z posledních proměnil Barák.

"Na hřiště jsme nastupovali trošku pod tlakem, většinou takhle nehrajeme. Nakonec se počítá jen výsledek, dařilo se nám proměňovat šance. Basilej je měla v prvním poločase, ale nevyužila je," uvedl Barák, jenž si v sezoně připsal osmý soutěžní gól, z toho pátý v Konferenční lize.

S mužstvem z Florencie letos postoupil do druhého finále. V Konferenční lize se Fiorentina 7. června utká s West Hamem, kde působí další čeští reprezentanti a bývalí slávisté Vladimír Coufal s Tomášem Součkem, a v Italském poháru následující středu nastoupí proti Interu Milán.

"Dvě finále jsou nádherná. Máme obrovskou příležitost něco vyhrát a musíme ji využít. Hráli jsme dobře už v mnoha zápasech v sezoně, na tom můžeme stavět," dodal někdejší hráč Příbrami, Slavie, Udine, Lecce nebo Hellasu Verona.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
$dolar$

Proc vypadl ze zakladu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevypadl, Italiano rotuje sestavu, pevný základ není až na výjimky, Startoval ve větší polovině zápasů a jen málokdy zůstane úplně mimo hru.

Reagovat
srandamač

"větší polovině..." ty prase, půlky jsou vždy stejné!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ustálené slovní spojení, jazyk není matematika.

Reagovat
Nuno čomes

Poslední dobou hraje méně. Ta Fiorentina asi bude maximum.

Reagovat
Spalovač šancí

A vsadil jsi na to barák?

Reagovat
Zark

Dal to za tatu

Reagovat
Nieuwendyk

Na Toníčka mi nešahej!

Bez frází pro pohár vítěze EKL!

Reagovat
verv

Bude jim přát celý Česko?

Reagovat
Zemun

Keby len Česko ale aj Slovensko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele