Koubek: Gzira je v podstatě brazilské mužstvo, musíme být efektivní

09.08.2023, 18:20
Aktuality
Miroslav Koubek (© twitter.com/fcviktorkaplzen)

Přestože hráče Plzně ve 3. předkole Evropské konferenční ligy čeká maltská Gzira, trenér Viktorie Miroslav Koubek soupeře označil za brazilský tým. Kouč věří, že Západočeši budou ve čtvrtečním úvodním domácím utkání efektivnější než v předchozí fázi kvalifikace, kdy s Dritou v Plzni remizovali 0:0 a v odvetě v Kosovu vydřeli vítězství 2:1. Koubek to dnes uvedl na tiskové konferenci.

"Je to v podstatě brazilské mužstvo. Buď jsou naturalizovaní nebo s brazilským občanstvím. Je jich tam odhadem tak 80 procent. V určitých momentech je tam zajímavá technická vyspělost některých hráčů. Opět je to dobře vedené mužstvo, organizované dozadu a spoléhá na protiútoky. Doufám, že nás z protiútoku nepřekvapí," řekl Koubek.

Rád by navázal na výkon z domácího duelu proti Dritě. "S kosovským mužstvem jsme z hlediska herního výkonu v žádném případě nepropadli, mačkali jsme je. Ale je to o efektivitě. Bude to podobný obraz - hra do zahuštěného bloku, dobývání deseti hráčů na půli soupeře pod balonem. Připravujeme se na to. Měli jsme i určité tréninkové modely. Věřím, že jsme schopni to zvládnout. Takže herní výkon jako s Dritou, ale efektivita," uvedl.

"Byl to zápas, ve kterém jsme mohli o dvě tři branky zvítězit. Když se to nepodaří, nepochybně na půdu soupeře jedete s určitým pocitem nejistoty. Nebudeme si nic nalhávat, jsme jenom lidé. To není potom příjemný pocit," prohlásil jednasedmdesátiletý trenér.

Plzeňští po jeho návratu nevyhráli úvodní tři soutěžní utkání sezony, ale minulý čtvrtek zvítězili v Prištině nad Dritou a v neděli doma v lize porazili Ostravu 3:1. "Byli jsme pod nějakým tlakem, chybělo i trochu sportovního štěstí. Přál bych si, aby se Viktoria Plzeň vrátila do vítězného módu. Po nepovedeném jaru i startu do nové sezony, abychom se dokázali naladit na trvalejší dlouhodobější vítěznou vlnu. Pokud máme teď za sebou dvě výhry, tak jenom dobře a může to znamenat, že to takhle může jít," uvedl Koubek.

Proti Gziře mu budou chybět dlouhodobí rekonvalescenti obránci Milan Havel, Luděk Pernica a Filip Čihák, nenastoupí ani zranění univerzál Jan Sýkora a útočník Matěj Vydra. Záložník Pavel Bucha, který nedohrál zápas s Baníkem, by se mohl stihnout uzdravit. "Má naražené koleno, nepotvrdilo se poškození vazů. Ještě to odeznívá, ale jsme optimisté," řekl kouč.

Čtvrteční sestavu už v hlavě má. Naznačil, že v ní zřejmě nebude tolik mladíků jako proti Ostravě. "Já ani mí kolegové nezohledňujeme věk, ale aktuální potřebu. Kádr je dobrý do šířky. Vybereme hráče, o kterých myslíme, že tam v danou chvíli patří. Rozhoduje výkon, ne věk. Určitě to není tak, že by teď hráli jenom mladí. Nesmysl. Věříme, že to úspěšně namícháme," dodal Koubek, jehož svěřenci se v případě postupu utkají v závěrečném play off o skupinu s lepším z dvojice Tobol Kostanaj - Derry City.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A jeden z nich se dokonce jmenuje Marcelo, takže jste bez šance.

Reagovat
Pablos

Ale zase když dám Gzira obrana, tak mi vyjede Chabá. Tak to by zase šlo.

Reagovat
Mass

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Pablos

slušný

Reagovat
thewall

Hráči Áčka bojkotovali zápas a tak to Řepiště odehrálo s mixem béčka a dorostu ...

Reagovat
Pablos

aha a důvod bojkotu ?

Reagovat
Pablos

Velký svátek fotbalu se nakonec uskutečnil ...prohráli 0:26

Reagovat
fabec1222

Ženská = problémy

Reagovat
thewall

Já měl bez ženské vždy větší problémy. Co jsem se oženil a stal otcem, tak je to lepší. Řada problémů se vyřeší tak nějak přirozeně ... zvláště ty spojené s hospodou, partou a přebytkem volného času

Reagovat
ratusek

Jo no

Reagovat
fabec1222

Podle všeho tam tu vzpouru vede tahle manažerka dětí a mládeže: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089553978170 U té si dovedu reálně představit, jak na hráče, potažmo tatínky žáků dokázalo zapůsobit

Reagovat
fabec1222

Pro ilustraci ještě ona "obžalovaná" Kateřina Kišová - https://i.postimg.cc/GhRTb79c/Schr-nka-01.jpg První zleva sedící. Lepší foto nenalezeno

Reagovat
Salfovic

Ta vypadá jak princezna Bosana.

Reagovat
ratusek

kvalitní maso

Reagovat
10adam

Souhlasím

Reagovat
John Obi Mikel

Stanovisko hráčů, jež vede bývalý ligový fotbalista Pavel Zavadil, potvrdil exkluzivně pro TN.cz i sportovní manažer Pavol Bugáň. "Je to vyjádření celého mužstva, za kterým si všichni stojíme. Hráči i realizační tým," uvedl.

Zavadil tam dělá neplechu

Reagovat
Mass

Zavadil to je něco jako Jarda Kužel?

Reagovat
Neon

cos čekal, od simulanta?

Reagovat
Mass

Reagovat
veikko

Malá vesnička u Ostravy

Já jsem taky dlouhá léta považoval Řepiště za malou vesnici než jsem začal pravidelně jezdit do Čech. Třeba na jihočeské poměry je to spíš menší město.

Reagovat
thewall

Celý náš razovity region je plný malých vesniček, kterou jsou ekvivalentem jihočeských maloměst

Nedalo mi to a udělal jsem rychlý výpočet. stránky ČSÚ a počty obyvatel obcí k 1.1.2022:

Když vyloučím jen obce nad 10.000 obyvatel (řekněme, že to je velkoryse stanovená hranice mezi vesnicí a městem), tak průměrný počet obyvatel vesnice bude 847 obyvatel. Při hranici 5.000 obyvatel to bude 704 obyvatel. Malou vesničku v celorepublikovém pohledu bych viděl někde na čísle pod 200 obyvatel, což je 1.391 obcí z celkových 6.258 obcí (tj. cca 22% všech obcí).

"Malá vesnička" Řepiště má k tomu datu 1.891 obyvatel.

Jít do detailu a srovnat krajská data MSK a JK už by stálo krapet víc času a ten tomu nedám ...

Reagovat
veikko

A ono to není jen o počtu obyvatel, v Řepištích máš hřiště, hospody, kostel (dokonce turisticky atraktivní), školu, točnu autobusů, kde co chvíli jezdí autobus do Ostravy a v rámci katastru i nádraží, kde co půl hodiny jezdí vlak.

Přítelkyně je fakt z mrňavé vesnice v jižních Čechách, kde ve vesnici není zhola nic kromě asi 20 baráků, autobus tam jezdí 2x denně, nejbližší nádraží je v asi 10 km vzdálené Soběslavi a co se týče společenského života, tak je tam tak maximálně jedna hospoda na 5 vesnic, takže kdyby byli policajti šmejdi a chytali opilé cyklisty, tak se krásně napakujou. Jako turista jsem tyhle věci v rámci ČR předtím prakticky nevnímal, takže pro člověka z Ostravska to byl docela šok. I ta mentalita v těch vesnicích je úplně jiná, to se nedá srovnat.

Reagovat
thewall

Jo, jo, souhlas.

Mám příbuzné v jedné vesničce u Bechyně a tak jsem celkem v obraze. Plus tam rád jezdím občas na dovolenou. Hodně se mi tam líbí, ale rozdíl v dostupnosti čekokoliv oproti Ostravsku je dramatický.

Reagovat
veikko

Žít natrvalo bych tam nemohl, ale na pár dní je to vždycky fajn změna. Bez auta se tam ale prakticky moc fungovat nedá. A nejsou to jen jižní Čechy.

Upřímně hlavně vůbec nechápu takové to celorepublikové vnímání Ostravska jako nějaké zapadlé periferie, kde nic není. Je to úplně přesně naopak a mám pro to i osobní srovnání z několika koutů republiky. Mě se v Brně (i v těch Čechách) bezelstně několik lidí ptalo, kolik máme v rodině horníků.

Reagovat
10adam

No a kolik teda máte v rodině horníků?

Reagovat
veikko

Tehdy jsem je svou odpovědí zklamal. Nechci, aby se to opakovalo.

Reagovat
10adam

Za to se nemusíš stydět, vždyť je to hezké povolání

Reagovat
Lemond Laws

Co se ke mně tak nějak dostalo, tak ačko klasický žoldácky klub, kde to je každýmu jedno a jezdí tam jenom pro prachy. A ačko je total odstřihnutý od zbytku klubu - béčko, mládež atd. A to vadí těm, kteří tam chtějí mít "normální" fotbal, místni kluky atd. Aby třeba z té mládeže měli šanci si zahrát za místní ačko atd. Takže kvůli tomu jsou spory....

Nevím, kde je pravda a tak, ale naprosto to chápu..

Reagovat
ratusek

ahá. Na začátku onlajnu je to napsané. Smutné, že jsou problémy i v amatérském fotbale

Reagovat
Sigma Olomouc

ty vole, Silný 11 gólú Nejlepší střelec

Reagovat
wyqinac

no jako to uz pravdepodobne nikdo v mol cupu neprekona

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Greny

Nechápu dvě věci . Hejty na sítích třeba na ty hráče co nastoupili když hraješ okres tak to bude průser. Za mě frajeři že našli koule a nastoupili i když viděli že budou mít ostudu

Druhá proč někdo kritizuje hráče Prostějova pokud nic nenaridilo vedení hraješ o fleky sorry

Reagovat
Mass

To sice o fleka hrajou, ale asi ne proti týmu III.třídy (béčko Řepiště). Nevim proč si honí triko proti nějakým dorostencům, nestačila by desítka?

Reagovat
Losinho

Silný může mít 5-10k za gól, včera jich tam fouknul 11.. Vánoce pořešený

Reagovat
Lemond Laws

Jojo určitě v poháru takový prémie

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lemond Laws

Už jsem to psal pod jiný článek.

Já teda první u čeho jsem se zarazil je přístup Prostějova. Chápu, že za to nemůžou a co mají dělat. Ale honit se za golem každý 3 min jak blázni proti opravdu největšímu pralesu mi přijde přehnaný. Měli dát třeba těch 10 a pak si nějak přihrávat.. Nevim, nechat si přihrávat i ty kluky, aby měli radost, že mají chvíli balon, nevím něco takového

Hejt na ty co nastoupili jsem ani nezznamenal, ale určitě by tam byla velká pokuta za kontumaci... Takže to byl podle mě jediný důvod

Reagovat
ratusek

Reagovat
GabrielBatistuta

U jakého vysokého výsledku jste byli na hřišti vy? Za mne Stará Role - Chodov 0:24 (ml. žáci)

Reagovat
Pablos

V Hradci 3333 permanentek ...dobrej počin

Reagovat
fabec1222

Až jich bude 6666, tak bude jasné, kdo dopomohl k dostavbě stadionu

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele