Plzeňský Šulc zazářil proti Gziře, jednu z asistencí si nedokázal vybavit

10.08.2023, 23:11
Aktuality

Záložník Pavel Šulc pomohl fotbalistům Plzně gólem a dvěma asistencemi k vítězství 4:0 nad maltskou Gzirou v úvodním domácím utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy. Bývalý reprezentant do 21 let na tiskové konferenci nevěděl, že připravil dvě branky, asistenci před trefou Pavla Buchy si ani nedokázal vybavit.

Nejprve v desáté minutě posunul míč na Buchu, jehož centr zapadl za brankáře Gziry. O necelou čtvrthodinku později asistoval u druhého gólu Rafiua Durosinmiho. "Popravdě si ani nevybavuju druhou asistenci. Vím tu na Rafiho, ale druhou vůbec," řekl Šulc novinářům.

Mezi střelce se zapsal v 73. minutě, kdy zvýšil tvrdou střelou na 3:0. "Všímali si vyšších hráčů ve vápně. Já tam byl sám a zakřičel si na Hejdise (Lukáše Hejdu), který mi to dobře pustil. Stopnul jsem si to kolenem, jak jsem chtěl. Připravoval jsem se na to, jsem rád, že jsem to trefil," popsal dvaadvacetiletý ofenzivní hráč.

"Hrálo se mi dobře, celý týmový výkon byl kvalitní. Mohlo to skončit možná víc, ale buďme pokorní a berme výsledek 4:0," doplnil Šulc, jenž v minulé sezoně hostoval v Jablonci.

Svěřenci kouče Miroslava Koubka v úvodním poločase vstřelili dva góly a hned třikrát trefili brankovou konstrukci. "Trenér nás určitě nabádal, abychom byli trpěliví. Věděli jsme, že si nějakou šanci ještě vytvoříme. Řekl bych, že máme zatím smůlu. Choras (Tomáš Chorý) to protrhne a pak to bude dobré," uvedl Šulc.

Navzdory komfortnímu náskoku nechce podcenit odvetu s Gzirou, která se uskuteční za týden na Maltě. "Pojedeme tam vyhrát. Určitě to nesmíme podcenit, ve fotbale se může stát všechno. Budeme chtít hrát zase s nulou vzadu a fotbal jako dneska - napadat, presovat a dát co nejvíc gólů," prohlásil plzeňský odchovanec.

V prvních třech soutěžních zápasech tohoto ročníku za Viktorii neodehrál ani minutu, navíc nastoupil v přípravě za třetiligový B-tým. Minule ale od Koubka poprvé dostal příležitost v ligovém duelu s Ostravou a v základní sestavě se udržel i proti Gziře. "Nebylo to těžké. Domluvili jsme se tak s trenérem, že bude nejlepší pro všechny, abych dotrénoval (po letním mistrovství Evropy do 21 let). Splnil jsem to, co chtěl, a jsem rád, že mi potom dal šanci. Určitě mě těší, že se mi ty dva zápasy povedly," dodal Šulc.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Včera se na něj pěkně koukalo a bylo předevšim vidět, že z jeho přítomnosti a neustálýho pohybu benefitujou i Kalvach s Buchou. Bylo by fajn, kdyby ho děda nechal hrát častejš.

Flop byl bohužel už poněkolikátý Cadu, kterýmu jak jsem fandil, tak ted je mi z něj smutno.

Reagovat
rabbitweed

Přitom Cadu včera nehrál špatně. Jen to není žádný zázrak no. Ale Šulc hraje perfektně. Pohyb aktivita to je to co nám léta chybí. Pak Hranáč hrál super, jeho dlouhý míč do křídla před třetím gólem byl parádní a celkově jistý klidný. On si to místo musí udržet za každou cenu k Chorýmu se vyjadřovat nebudu, kdyby se hrálo dalších 10 hodin tak on gól nedá zato Duro ten nám jednou zaplatí dvě sezóny až odejde

Reagovat
$dolar$

Tak za mě už perfektní obranu našel. Už nemám pocit, že by tam měl na sílu cpát Jemelku.. Že spíš dostane sanci Paluska, doufejme. Jen se bojím návratu Pernici a pak Čiháka.

Reagovat
rabbitweed

Ideálně Čihák Hranáč Dweh a Paluska jako čtvrtý. Hejda Pernica Jemelka muže po sezóně klidně do prdele. Zejména Jemelka. Hejda já nevím ano je zkušený atd ale jeho rychlost je pryč, poziční hra nic moc a na můj vkus strašně fauluje.

Reagovat
db18

Tak Pernica nemá smlouvu a když to tu uvidí, tak asi absolvuje přípravu s týmem a pak radši odejde do Brna...

Reagovat
rabbitweed

Upřímně vůbec nechybí. A když vidím jak hraje Hranáč a to se s nim počítalo méně než s Čihákem. A až se vrátí Čihák budeme mít stopery pořešené dost dobře. Teď to chce Hejda Havel pryč a bude dobře

Reagovat
db18

Havel? Zrovna na LWB nás tlačí bota.

Reagovat
rabbitweed

A Havel má být řešení ? Dopředu nic moc. Dozadu to samý. Občas má skvělý zápas a jindy je zralý na střídání po prvních 10 minutách. Havel nás nikam neposune

Reagovat
Infeld Prácheňský

Mě Cadu přišel včera fakt špatnej, stejně jako proti Dritě. Přihrává neustále dozadu, když centruje, tak jen tak jeden z 5 míčů jde do vápna. Možná jsem moc přísnej, ale Jirka, Mosquera atd. jsou jinde.

Každopádně jinak absolutně souhlasim mě dělá radost hlavně ta obrana. Dweh s Hranáčem jsou fakt příjemný překvapení.

Reagovat
$dolar$

Mosquera mi přijde strasnej, co souboj to faul na žlutou.

Reagovat
Infeld Prácheňský

jo, tak ona hraje prasácky celou karieru ale přínos pro hru je jasnej. Vyhrává hlavičkový souboje, má dobrej timing a balony do vápna jsou o parník jinde, než právě třeba u Cadua.

Hrát bych proti němu ale nechtěl, to je o nohy

Reagovat
db18

Reagovat
$dolar$

Furt je takovej rozlitanej, s míčem nervozni, rychle se ho zbavuje..

Ale to se podle mě zlepší s každým dalším zápasem, musí získat sebedůvěru a pak to bude hráč jak víno.

Reagovat
db18

Reagovat
8lampard8

Cadu včera zahrál docela dobře = poslal několik centrů do vápna a neztrácel snadno balony. Sice žádná hitparáda, ale rozhodně zlepšení po tom, co předváděl proti Dritě

Reagovat
emisarpravdy

Benefitujou...

Reagovat
jester Radka Bejbla

Suchoparek ho Plzni připravil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele