Kosovské posily pro pražská "S": Slavia soupeří o střelce s Rangers, Sparta dotahuje transfer

06.06., 16:22
Aktuality
Albion Rrahmani a Ermal Krasniqi v dresu Rapidu Bukurešť. (© Profimedia)

Rumunský server Sport.ro má jasno. Pražská "S" se zakoukala do Kosovanů z Rapidu Bukurešť a zatímco Slavia tančí se skotskými Rangers okolo útočníka Albiona Rrahmaniho (23), Sparta měla dokončit transfer Ermala Krasniqiho (25). Úřadující mistr za vytáhlého křídelníka podle informacích tamních médií zaplatil částku lehce přesahující dva miliony eur (49,27 milionů korun). Informace potvrdila rumunská redakce Livesport Zpráv i hráčův agent.

Slavia a Rangers. Obrovská rivalita, o které už se toho napsalo mnoho. Nyní však oba kluby znovu stojí proti sobě. Mají totiž společný zájem v podobě zisku kosovského forvarda Rrahmaniho. Sešívaní do Rapidu poslali nabídku ve výši tří milionů eur, ze Skotska však měla do Bukurešti přilétnout hned dvojnásobná částka.

Pokud by Jaroslav Tvrdík a spol. chtěli vysněnou posilu přeci jen přetáhnout do svých barev, velmi pravděpodobně by se znovu přepisoval rekord české ligy. To by na konci ledna, kdy se do Slavie vracel za čtyři miliony eur David Zima, čekal málokdo...

Třiadvacetiletý rodák z Podujeva přišel do Rapidu z kosovského FC Ballkani za 600 tisíc eur. Po sezoně, v níž Rrahmani ve 30 soutěžních zápasech vstřelil 19 gólů a přidal pět asistencí, už na Transfermarktu svítí částka 3,5 milionů eur.

Na Letné hotovo?

Hotové už má být na stejné adrese snažení Sparty. Na Letnou míří pravý křídelník šestého celku rumunské ligy Krasniqi, za nějž by měl Rapid inkasovat dva miliony eur (asi 49 milionů korun). Dalších až 300 tisíc eur v bonusech se bude odvíjet od výkonů kosovského reprezentanta, který na rozdíl od svého krajana ve středu do přátelského utkání s Norskem vůbec nezasáhl.

Krasniqi, jenž se do Rumunska stěhoval ze stejného klubu jako jeho spoluhráč, už má za sebou i angažmá v Kluži. Ve své premiérové sezoně v hlavním městě zaznamenal během 34 utkání převážně z pozice pravého křídla bilanci 6+5.

Oficiální dokončení přestupu, který potvrdil rumunskému webu gsp.ro i hráčův agent, by mělo přijít ještě tento týden. A jestli se z nynejších parťáků nakonec stanou rivalové, ukáže až čas.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Pablos

Tuci vol 2

Reagovat
Me2win

Jestli mají ambice, tak by těch 6 mega za Rrahmaniho měli okamžitě vysolit, takovýho útočníka jen tak neseženeš.

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

6 mrkví by nestačilo, Rangers by museli výrazně přeplatit, aby se hráči najednou "začalo chtít" jít do nepříliš zajímavé Slavie.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Me2win

Když Slavie nabídne stejnej plat tak je to vyloženě na něm. V Rangers mají v útoku Desserse, takže by ho Slavie určitě přemluvit mohla.

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

On Dessers zas taková hvězda není. Ano, kdysi v dresu Feyenoordu doslova šikanoval Slavii, ale od té doby stojí celkem zavyliž. V nigérijské repre je tak útočník č. 14, před ním je snad i Olatunji.

Reagovat
Me2win

Já myslím toho Desserse, kterej dal v minulý sezóně 16 gólů v lize.

Reagovat
Beči

Však za Rangers měl v doběhlý sezóně 22+9. To stojí zavyliž, jo?

Reagovat
kilobyte

Zbytečné na něj reagovat.

Reagovat
Fakt

Jurečka měl ve Slavii 22+7 a o 10 zápasů méně.

Reagovat
Me2win

Taky už má věk a chce odejít.

Reagovat
Beči

No a? Já jsem ho snad s někým porovnával?

Reagovat
Losinho

Finanční podmínky Slavie asi splní, ale pro hráče logicky mnohem zajímavější Rangers.

Reagovat
Me2win

Tak skotská liga je žumpa, plus ho v Rangers čeká větší konkurence v útoku, úplně bych to nezatracoval.

Reagovat
Uwe háže buly

Jenže tam stačí dát pár gólů a máš nabídku z PL.

Reagovat
Me2win

Tavernier tam ročně z pravýho beka dává 15 gólů a hraje tam celou kariéru .

Reagovat
didosh

Reagovat
Losinho

Protože chce.

Reagovat
Mass

skotské penaltičky...

Reagovat
Selänne

Dávat za cokoliv z rumunský ligy 6 milionů euro je naprostá zhovadilost.

Reagovat
Me2win

Tak tenhle hráč ji dost převyšuje očividně.

Reagovat
Selänne

Jurečka převyšuje českou ligu? Ptám se pro kamaráda.

Rumunská liga není měřítko. Jejich liga je momentálně v jednom z nejhorších stavů za posledních několik dekád. Takticky slabá a po fyzický stránce ještě horší. Jsou tam určitě zajímaví hráči, koneckonců Rahmani je toho příkladem. Ale nic to nemění na tom, že téměř každý větší přestup ven za posledních zhruba 5 let skončil vesměs úplným fiaskem. Slavia by s Balutou mohla vyprávět.

Reagovat
didosh

Reagovat
Me2win

Řekni kamarádovi že jo.

Reagovat
Marisic

Reagovat
Mass

Tak doufám že Krasniqi bude taky fiasko

Jinak Ngadeu podle mě Slavii docela vyšel.

Reagovat
ACSeRw!n

jsi si jisty?

Reagovat
oli9

super posily..

Tento rok to všichni budou zbrojit kvůli té LM. Ale je jediné dobře, že ultady uvidíme takové hráče..

Birmancevic, Durosinmi, Kairinen, Zafeiris, Wallem... To jsou všechno skvělí hráči kteří tu úroveň ligy zvedají.. Jsou perspektivní a určitě je uvidíme v dalších klubech Evropy...

Navíc Česká liga si v posledních sezónách udělal v Evropě vcelku jméno

Reagovat
Beči

Reagovat
milan78

tady je vidět ta nevyzrálost slavie.., borec proti nim hraje dvoj zápas a oni si vzpomenou za dva roky, kdy už ho chcou i na ostrovy..., přitom mohli koupit 3-4 hráče v té době ofenzivní balkani..., zabudovat, hostovačka po naší lize a za max 3 mega mohli mít 1-2 hráče do základu

Reagovat
Mass

Dal bych dva Zimy za jednoho Rrahmaniho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele