Konferenční liga - preview odvetných zápasů osmifinále

14.03., 11:15
Previews
Oslavy hráčů Maccabi Haifa (© AFP)

Plzeň se popere se Servette o historický postup do čtvrtfinále. Před týdnem ve Švýcarsku dopadlo utkání bez branek, teď Viktoria skórovat musí, aby se k úspěchu propracovala. Aston Villa rovněž hrála v prvním utkání bez gólů s Ajaxem, nyní bude moci využít domácí prostředí. Bruggy budou dohánět jednogólové manko proti Molde, suprově má rozehraný dvojzápas s Olympiakosem izraelský výběr z Tel Avivu.

PAOK Soluň - Dinamo Záhřeb

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:2

Dinamo Záhřeb má dobře našlápnuto k tomu, aby prodloužilo započatou sérii neporazitelnosti a postoupilo do další fáze Evropské konferenční ligy. V na hřišti PAOKu bude hájit dvoubrankový náskok, zároveň se ovšem musí obejít bez podpory fanoušků. Zvládne i tak udržet vedení?

Příznivci Dinama celou sezónu pykají za incident z úvodu ročníku v Aténách. I bez jejich podpory na venkovních zápasech ale GNK nadále působí v pohárové Evropě. Sice se neuchytilo v Lize mistrů ani v Evropské lize, pořád ale pokračuje ve třetí soutěži pod hlavičkou UEFA. Přitom ani v Konferenční lize to s chorvatským celkem zprvu nevypadalo nejlépe, nakonec ale spolu s plzeňskou Viktorií postoupil do jarní fáze.

V ní už má za sebou úspěšné předkolo play-off proti španělskému Realu Betis. A taky první střetnutí s PAOKem, které v Záhřebu skončilo po dvou zásazích kanonýra Bruna Petkoviće výsledkem 2:0 ve prospěch GNK. Právě na Petkoviće bude Dinamo jistě spoléhat i v odvetě, neboť vyhlášený kanonýr je spolu s Eranem Zahavim z Maccabi Tel-Aviv nejlepším střelcem aktuálního ročníku Evropské konferenční ligy.

V evropských pohárech drží GNK šňůru pěti vítězných zápasů, kterou by rádo udrželo. Hráči Dinama ovšem dobře ví, že je na řecké půdě nečeká nic snadného. "Musíme hrát ještě lépe, držet míč a vydat ze sebe to nejlepší. Máme kvalitu a můžeme postoupit," řekl záložník chorvatského mančaftu Josip Mišić, který ve své kariéře působil taky v PAOKu.

Čtvrteční soupeř Dinama měl donedávna taky slušnou formu, uplynulý týden mu ale vůbec nevyšel. Nejenže PAOK nezvládl výlet do Záhřebu, ale o víkendu zase nestačil v rámci řecké nejvyšší soutěže na městského rivala Aris. Teď se PAOK potřebuje z těchto nezdarů oklepat. "Jdeme do boje o postup a o to, abychom se podruhé v historii dostali do čtvrtfinále. Pozice je těžší, než když jsme jeli do Záhřebu, ale dá se to otočit, máme víru a vůl," vzkázal trenér soluňského družstva Răzvan Lucescu.

PAOK se mezi nejlepších osm celků Evropské konferenční ligy dostal již před dvěma lety. Nyní doufá, že díky mohutné podpoře na stadionu Toumba tento úspěch zopakuje. Ve výhodě nicméně zůstává Dinamo, které do Soluně dorazilo již taky s novým prezidentem klubu. Tím se v uplynulých dnech stal někdejší hráč i trenér GNK Velimir Zajec.

PAOK Soluň - pravděpodobná sestava:
Kotarski - Castro Otto, Kędziora, Koulierakis, Rahman - Meïté - A. Živković, Konstantelias, Taison, Despodov - Brandon

Dinamo Záhřeb - pravděpodobná sestava:
Nevistić - Ristovski, Théophile-Catherine, Bernauer, Perković - Sućić, Mišić - Špikić, Baturina, Vidović - Petković

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.72 - 4.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Maccabi Haifa

čtvrtek 18:45

první zápas: 4:3

Při posledním měření sil mezi Fiorentinou a Maccabi Haifa padlo hned sedm branek a rozhodně se bylo na co dívat. Tentokrát má italský tým výhodu domácího prostředí a bude na stadionu Artemia Franchiho hájit jednogólové vedení.

Návštěvníci Bozsik Arény v Budapešti zažili nedávno skvělé představení. Maccabi Haifa, která zde hrála v azylu pohárové utkání Konferenční ligy, si pozvala Fiorentinu, a očekávaly se velké věci. Nicméně takto napěchované utkání se strhujícím tempem nečekal asi nikdo. Celkem jsme viděli neskutečných sedm branek a rozhodně se hrál hodně vyrovnaný duel. Hostující favorit totiž o svém těsném vítězství rozhodl až v páté nastavené minutě, kdy Antonín Barák využil mimo jiné početního oslabení Maccabi a vstřelil vítězný gól na 4:3.

Trochu šílený zápas nahrál Fiorentině v roli favorita. Viola od té doby hrála jediné utkání a z něj si musela odnést rozporuplné pocity. V zápase s AS Řím opět těžila ze svého domácího prostředí, kde je letos enormně silná. Minimálně v první půli římské Vlky jasně přehrávala a dvakrát se dostala do vedení. Dokonce neproměnila jednu nařízenou penaltu, kterou zlikvidoval mladý brankář Svilar. Jenže největší rána se udála v páté minutě nastavení, kdy po rychlé akci AS inkasovala vyrovnání z kopačky Diega Llorenteho.

Pro duel s Maccabi nemůže trenér Vincenzo Italiano počítat s vyloučeným obráncem Milenkovićem a zraněným brankářem Christensenem. Hostům schází karetní hříšník Show.

Tým trenéra Messaye Dega si v generálce na pohárovou Evropu neporadil tak důstojně jako Fiorentina a prohrál s Bnei Raina 1:2. I proto v domácí lize po pětadvaceti odehraných duelech ztrácí na první Maccabi Tel-Aviv tři body. Byla to už jeho druhá soutěžní porážka v řadě.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Faraoni, Martínez Quarta, Ranieri, Parisi - Bonaventura, Arthur - N. Gonzalez, Beltrán, Sottil - Nzola

Maccabi Haifa - pravděpodobná sestava:
Keouf - Simić, Seck, Gershon - Sundgren, Mohamed, Naor, Cornud - Khalaili, Podgoreanu - Pierrot

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.27 - 8.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - RU Saint-Gilloise

čtvrtek 18:45

první zápas: 3:0

Union Saint-Gilles sice v předešlém kole Evropské konferenční ligy vystavil stopku Eintrachtu Frankfurt, osmifinále ale zřejmě bude znamenat konečnou i pro něj. Mužstvo z Bruselu zahájí odvetu na hřišti Fenerbahçe s tříbrankovým mankem a v podstatě nic nehraje v jeho prospěch.

Dlouho se nezdálo, že by belgický mančaft měl od tureckého protivníka schytat tři góly. Jenže v poslední desetiminutovce prvního zápasu inkasoval dvakrát a tím v podstatě pohřbil naděje na postup do čtvrtfinále. Proti Saint-Gilles totiž nehraje jen průběžné skóre proti Fenerbahçe, ale taky další faktory.

Ty se týkají především istanbulského mužstva, neboť to neprohrálo žádné ze svých dvanácti posledních zápasů, které na evropské scéně odehrálo doma, přičemž hned v jedenácti z nich zvítězilo. Šest střetnutí absolvovalo Fenerbahçe v probíhající sezóně a v každém z nich vsítilo minimálně tři góly. V Istanbulu se zkrátka hostům hraje opravdu špatně.

"Žlutí kanárci" navíc nehodlají podcenit ani čtvrteční odvetu. "Chceme zítra před vlastními fanoušky předvést to nejlepší, se stejným plánem, se stejnou vážností, se stejným nasazením. Chceme ze sebe vydat to nejlepší, chceme bojovat co nejlépe a chceme projít dál," vzkázal na středeční předzápasové tiskové konferenci trenér Fenerbahçe İsmail Kartal.

Realitu si uvědomuje taky protistrana, která už moc nepočítá ani se zázrakem. "Kdyby to bylo 0:1, přemýšlel bych jinak, ale situace je jasná. Musíme to akceptovat a soustředit se na další zápasy," řekl zklamaně, ale taky smířeně po týden starém klání kouč Unionu Alexander Blessin.

Saint-Gilles se navíc v Istanbulu bude muset obejít bez dvou důležitých hráčů. Obránce Christian Burgess i útočník Mohammed Amoura již v letošní sezóně evropských pohárů viděli tři žluté karty, což znamená, že podle pravidel si odpykají jednozápasový disciplinární trest. Ze stejného důvodu si nezahraje ani středopolař Fenerbahçe Rade Krunić. Lodivod Kartal taky potvrdil, že zranění pořád do hry nepustí forvarda domácích Joshuu Kinga.

Fenerbahçe se na odvetu proti bruselskému družstvu naradilo víkendovou výhrou v turecké Süper Lig, v níž přehrálo Pendikspor. To Union jen remizoval v belgické nejvyšší soutěži s Gentem, i tak ale nadále vévodí tabulce Jupiler Pro League.

Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Livaković - Osayi-Samuel, Dijku, Söyüncü, Oosterwolde - Fred, Yüksek - Ünder, Szymański, Kent - Batshuayi

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Moris - Castro-Montes, Sykes, Machida - Terho, Sadiki, Puertas, Vanhoutte, Teklab - Ayensa, Nilsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.13 - 4.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Servette Ženeva

čtvrtek 18:45

první zápas: 0:0

Plzně mohou ve čtvrtek poprvé v klubové historii postoupit do čtvrtfinále evropského poháru. Západočeši přivítají v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy Servette Ženeva, s nímž před týdnem ve Švýcarsku remizovali bez branek. Zápas začne v 18:45 a odřídí ho skotští sudí v čele s hlavním Williamem Collumem.

Úvodní utkání na Stade de Genéve nabídlo spoustu osobních soubojů a minimum gólových šancí. Oba celky tak jen potvrdily, že je zdobí skvělá defenziva. Viktoria inkasovala v hlavní fázi Konferenční ligy v sedmi utkáních jedinkrát a má nejlepší obranu v soutěži. Servette v nedělní generálce v lize při vítězství 3:1 nad Lausanne dostal branku po pěti duelech a 554 minutách hry.

"Obranu mají propracovanou, jsou v ní velice důslední. Ženeva nedostává góly, ale ani my. Do odvety jsme si přivezli dobrý výsledek a věřím, že vynikající defenzivní výkon umocníme i zlepšenou ofenzivou," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek. "Nečeká nás lehké utkání, možná to bude o jedné brance. Doma jsme ale hodně silní, půjdeme do toho naplno," dodal dvaasedmdesátiletý kouč.

Jeho svěřenci prošli jako jediný tým v soutěži skupinou bez ztráty bodu a ve 13 zápasech na evropské scéně v sezoně neprohráli. Třetí tým české ligy se navíc naladil nedělním domácím triumfem 4:0 nad lídrem tabulky Spartou. K vítězství přispěl jednou brankou se 14 trefami nejlepší ligový střelec Pavel Šulc, jenž v Ženevě kvůli karetnímu trestu nehrál.

"Jeho návrat do sestavy byl naprosto rozhodující. Je to rozdílový hráč, byl famózní. Chyběl nám, přidává technickou nadstavbu," uvedl Koubek po nedělním utkání. Gól a asistenci proti Pražanům zaznamenal francouzský krajní hráč Cheick Souaré, zimní posila z druholigového Vyškova ale není zapsaná na soupisce pro evropské poháry.

Viktoria byla dosud nejdále v osmifinále Evropské ligy, a to hned třikrát v letech 2013, 2014 a 2018. Nyní může dosáhnout na maximum v soutěžích UEFA. "Pro celý klub je to velký zápas. Může se podařit něco, co se ještě nikdy předtím nepodařilo. Ale ještě nás čeká tvrdá práce, těžký soupeř a bude potřeba hodně sil, aby se to podařilo. Pokud by to vyšlo, byl by to mezník v klubové historii," řekl asistent trenéra Západočechů Marek Bakoš, který jako hráč zažil všechna tři předchozí neúspěšná osmifinále a v posledním z nich proti Sportingu dvakrát skóroval.

Servette čeká na čtvrtfinálovou účast od sezony 1978/79, kdy se dostal mezi nejlepší osmičku v tehdejším Poháru vítězů pohárů. Švýcarští vicemistři ale dosud na evropské scéně na české půdě nezvítězili, ze čtyř utkání dokázali pouze jednou remizovat. Naposledy podlehli na podzim ve skupině Evropské ligy 0:4 Slavii, kromě debaklu v Edenu navíc prohráli i 0:2 doma.

"Úvodní zápas s Plzní byl takový, jaký jsme očekávali, výsledek je nakonec spravedlivý. Chtěli jsme aspoň jednou skórovat, ale i proti Ludogorci Razgrad jsme začali doma remízou 0:0 a nakonec to dobře dopadlo," připomněl kouč ženevského celku René Weiler venkovní výhru 1:0 a postup přes bulharské šampiony v úvodním kole play off Konferenční ligy.

Před týdnem si na třicetitisícový Stade de Genéve našlo cestu více než 15 tisíc fanoušků. Plzeňská Doosan Arena pro 11.700 diváků bude zaplněná, v prodeji zbývají poslední desítky vstupenek.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Dweh, Hranáč, Jemelka - Kopic, Kalvach, Červ, Cadu - Šulc, Mosquera - Chorý.

Servette Ženeva - pravděpodobná sestava:
Frick - Cunemoto, Rouiller, Severin, Mazikou - Stevanovič, Ondoua, Cognat, Kutesa - Crivelli, Guillemenot.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.28 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Aston Villa - AFC Ajax

čtvrtek 21:00

první zápas: 0:0

Nizozemský Ajax nezažívá v tomto ročníku zrovna dobré časy a spíše se snaží zachránit, co se dá, ovšem na domácí scéně se mu to už nejspíše nepovede. Nyní má poslední možnost vyhrát trofej v Konferenční lize, nicméně osmifinálová fáze může být konečnou, jelikož nyní bude plnit úlohu outsidera v odvetě na půdě anglické Aston Villy. V úvodním zápase v Amsterdamu gól nepadl a oba soupeři navíc přišli o jednoho vyloučeného hráče.

"The Villans" jsou v této odvetě považováni za favority, neboť v anglické Premier League úspěšně konkurují i tem největším favoritům a navíc bojují o elitní čtyřku, která by jim v příští sezóně zaručila premiérovou účast v novodobé historii Ligy mistrů. Vzhledem k tomu, že se potřebují soustředit hlavně na deset zbývajících duelů anglické ligy, tak mohou brát Konferenční ligu na "vedlejší kolej," trenér Unai Emery to však rezolutně odmítá.

"Samozřejmě je pro nás v tuto chvíli nejdůležitější Premier League, protože bychom mohli dosáhnout na jedno z nejlepších umístění v historii klubu. Na druhou stranu ale věříme, že můžeme ovládnout i Konferenční ligu a uděláme maximum pro to, aby se to povedlo. Média nám věří více než Ajaxu, jenže ten má globálně mnohem větší zkušenosti s takto vypjatými zápasy," řekl španělský rodák s opatrností v hlase.

Aston Villa je momentálně v lize na čtvrté příčce s pětapadesáti body o dva body před Tottenhamem, jenž navíc disponuje jedním utkáním k dobru. Pávě s tímto londýnským konkurentem se utkala ve víkendové generálce na toto čtvrteční klání a doma nečekaně utrpěla debakl 0:4. "Musíme jít dále, utkání se nám nepovedlo a my se z něho musíme poučit. Pevně věřím, že přes Ajax postoupíme," dodal Emery závěrem.

AFC by se rádo vrátilo do hry o elitní trojku, avšak kvůli přibývajícím ztrátám se mu tento cíl stále více vzdaluje. Po skalpu Utrechtu (2:0) plnilo v neděli úlohu jasného favorita proti Fortuně, jenže po zpackaném druhém poločase mohlo být rádo, že vybojovalo alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. V tabulce je aktuálně páté se čtyřiceti body, přičemž za čtvrtým Alkmaarem zaostává o bodů šest a za třetím Twente dokonce o propastných třináct bodů.

Emery se bude muset obejít bez vykartovaného dua Konsa - Zaniolo, na marodce se nacházejí Buendia, Kamara, Mings a možná i Ramsey. Kouč John van 't Schip kromě vykartovaného Gooijera postrádá Berghuise, na trávníku se zřejmě neobjeví ani Ávilla, Bergwijn či van Axel Dongen. "Aston Villa bude doma aplikovat větší útočnou aktivitu a její herní styl se tomu určitě přizpůsobí. My jsme na to připraveni a pokusíme se využít případných vzniklých mezer v její defenzívě," nastínil Van 't Schip své plány.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Carlos, Torres, Moreno - McGinn, Luiz, Iroegbunam, Tielemans - Diaby, Watkins

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Šutalo, Kaplan, Hato - Rensch, Mannsverk, Henderson, Sosa - Hlynsson, Taylor - Brobbey

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.17 - 8.37

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Club Bruggy - Molde FK

čtvrtek 21:00

první zápas: 1:2

Belgické Bruggy byly v tomto dvojzápase s norským Molde považovány za jasné adepty na čtvrtfinálovou fázi, ovšem ze severské půdy si neodvezly úplně nejlepší výsledek a naopak budou muset dohánět jednogólovou ztrátu. V úvodním utkání sice hýřily aktivitou a vytvořily si i více gólových možností, jenomže houževnatý protivník je vyškolil z produktivity a rozhodující branku navíc vsítil až v nastaveném čase díky svému kanonýrovi Fredriku Gulbrandsenovi.

Molde naposledy odehrálo ligový zápas začátkem prosince uplynulého roku, ale v pohárové Evropě není jeho nerozehranost znát. Nejprve v úvodním play-off o osmifinále KL snadno přehrálo polskou Legii a hned čtyřmi trefami se na ní podílel právě hrdina jarní části evropských pohárů Gulbrandsen, jenž tedy rozhodl i týden staré střetnutí s Bruggami, a s pěti trefami se tak vyhoupl na třetí místo tabulky střelců celé soutěže.

Domácí favorit by se rád vrátil na belgický trůn, jenomže ani v této sezóně to zatím nevypadá, že by se mu to mohlo povést. Před posledním utkáním základní části Jupiler Pro League je totiž třetí s jednapadesáti body, přičemž za druhým Anderlechtem zaostává o dvanáct bodů a za vedoucím RU Saint-Gilloise dokonce o hrozivých osmnáct bodů. Před tímto čtvrtečním střetnutím přivítal tým OH Leuven a přehrál ho po výsledku 3:1.

Norský trenér belgického týmu Ronny Deila zřejmě nebude mít k dispozici čtveřici Balanta - Mignolet - Nusa - Thiago. "V Molde jsme nehráli špatně, ovšem na rozdíl od našeho protivníka neproměnili své šance a to se nesmí opakovat. Je nám jasné, že soupeř bude vycházet ze zabezpečené obrany a pokusí se hrozit ze standardních situací, jako tomu bylo v prvním případě. My musíme být trpěliví a nesmíme si přizpůsobit jeho hře," vyjádřil se Deila s respektem.

Lodivod FK Erling Moe postrádá Breivika a pravděpodobně i Lunda. "Po zápase jsme slyšeli, že jsme měli štěstí a možná na tom něco pravdy bude, avšak hráči odvedli maximum a za svůj houževnatý výkon si výhru zasloužili. Teď nás čeká dosavadní nejtěžší zkouška ve vyřazovací fázi evropských pohárů, my jsme na ni ale připraveni a nikdo v týmu nepochybuje o tom, že bychom do čtvrtfinále nepostoupili," uvedl Moe odhodlaně.

Club Bruggy - pravděpodobná sestava:
Jackers - Odoi, Spileers, Mechele, Meijer - Onyedika, Vanaken - Skov Olsen, Zinckernagel, De Cuyper - Jutglà

Molde FK - pravděpodobná sestava:
Petersen - Linnes, Hagelskjaer, Oyvann - Stenevik, Hestad, Daehli, Kaasa, Haugen - Berisha, Gulbrandsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.26 - 7.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Maccabi Tel-Aviv - Olympiakos Pireus

čtvrtek 21:00

první zápas: 4:1

Maccabi Tel-Aviv sahá po historickém úspěchu. Izraelský klub se může vůbec poprvé ve své historii dostat do čtvrtfinále evropské soutěže. A po prvním utkání proti řeckému Olympiakosu je blízko tomu, aby tohoto významného úspěchu dosáhl.

V jarní fázi soutěží pod hlavičkou UEFA se Maccabi objevuje počtvrté. A teprve před týdnem poprvé zvítězilo. Podařilo se mu to ale ve velkém stylu, neboť na půdě Olympiacoku triumfovalo jednoznačně 4:1. K úspěšnému zvládnutí osmifinále ale ještě potřebuje zdárně odehrát jeden zápas. "Ve fotbale jsme už zažili všechno. Nic ještě není u konce. Každý zápas je jiný. Čeká nás těžké utkání," upozornil trenér izraelského týmu Robbie Keane.

Olympiacoku se přitom v poslední době daří, což potvrzuje to, že týden stará prohra pro něj byla první pod vedením kouče Josého Luise Mendilibara, jenž celek z Pireu převzal zkraje února. Facka od Maccabi jej ale zřejmě zasáhla vskutku tvrdě, neboť následně hráči oblékající červenobílé dresy nezvládli ani derby v rámci řecké nejvyšší soutěže proti nenáviděnému Panathinaikosu.

Maccabi sice bude ve čtvrtek uváděno jako domácí mužstvo, kvůli vojenské operaci Izraele v pásmu Gaza se ale nehraje v Tel-Avivu, nýbrž ve srbském azylu ve městě Bačka Topola. Olympiakos zase limituje zranění záložníka Sotirise Alexandropoulose, jehož do hry nepustí bolavá záda.

Maccabi Tel-Aviv - pravděpodobná sestava:
Mishpati - Shahar, Nachmias, Saborit, Revivo - Van Overeem, Kanichowsky, Davida, Peretz, Milson - Zahavi

Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Rodinei, Retsos, Carmo, Ortega - Hezze, Iborra, Fortounis, Horta, Podence - El Kaabi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.88 - 2.13

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Lille OSC - SK Sturm Graz

čtvrtek 21:00

první zápas: 3:0

Lille se dost možná už soustředí na nadcházející ligový duel s druhým Brestem, který bude chtít za každou cenu zvládnout. Jenže ještě předtím se pokusí dotáhnout do konce před týdnem načatou misi za postupem. V cestě stojí Sturm Graz, který bude muset oproti minulému střetu razantně zlepšit koncovku.

Francouzské Lille si v prvním utkání se Sturmem Graz poradilo až nečekaně snadno. Nevadilo mu ani cizí prostředí nebo bouřlivá atmosféra - svěřenci trenéra Paula Fonsecy neměli s rakouským týmem slitování a především díky dvěma gólům Jonathana Davida si s ním poradili jasně 3:0. Odveta by tedy podle papírových předpokladů měla být docela snadnou záležitostí.

Především o schopnosti kanadského šutéra se Lille bude opírat i v nadcházejících duelech. Má totiž skvělou formu. V celé Ligue 1 najdeme jen jednoho hráče, který nasázel víc branek než Jonathan David. Samozřejmě je to Kylian Mbappé. Pro Les Dogues je David jasným klenotem, o který nebude chtít vedení přijít ani po sezoně. A skvělou formu má i nyní. Jen za posledních pět soutěžních duelů nasázel David už osm branek, což je bezesporu úctyhodná bilance!

Naposledy v lize vydatně pomohl svému týmu k tomu, aby neprohrál. Přestože Lille prohrávalo doma už o dvě branky s Rennes a to jen za prvních dvacet minut, mohlo se opětovně spolehnout na služby svého elitního kanonýra. Ten se opět prosadil dvakrát a Lille nakonec zajistil cenný bod. I díky němu Lille pořád drží čtvrtou příčku a na druhý Brest mu schází jen čtyři body. Což by se po víkendovém vzájemném klání mohlo změnit v jeho prospěch.

Sturm Graz sice ještě nedávno měřil sérii sedmi utkání bez porážky, ale Lille ji dost výrazně ukončilo. A moc radosti nepřineslo rakouskému mužstvu ani ligové klání s domácím Hartbergem, které skončilo jen remízou. Svěřenci trenéra Ilzera tak teprve poprvé od listopadu nevyhráli dva duely po sobě. Ve skupině o titul jim proto schází na první Red Bull Salzburg dva body a dívají se mu na záda.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Santos, Diakite, Yoro, Gudmundsson - Bouaddi, Cabella, Andre - Haraldsson, Zhegrova, David

SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Jaroš - Gazibegović, Affengruber, Wüthrich, Schnegg - Gorenc-Stanković, Lavalée, Bøving, Horvat, Kiteišvilli - Biereth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.35 - 6.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele