Kompany opustí Manchester City a vrátí se do Anderlechtu

19.05.2019, 12:19
Aktuality
Vincent Kompany včera odehrál svůj poslední zápas v dresu Manchesteru City. Belgický obránce má kontrakt jen do konce června a nový s anglickým mistrem nepodepíše, oficiálně to oznámil den po triumfu v FA Cupu. Pro další etapu svojí kariéry se vrátí do Anderlechtu...

"Nadešel čas odejít. Ačkoli je to zdrcující, tak cítím jenom vděčnost. Jsem vděčný všem, kteří mě podporovali během zvláštního dobrodružství v tomto velmi speciálním klubu," rozloučil se Kompany.

"První den v klubu si pamatuji stejně tak jasně jako vidím ten poslední. Pamatuji si nekonečnou vlídnost, jíž se mi od lidí v Manchesteru dostalo. Nikdy nezapomenu na to, jak vůči mě byli všichni v Manchesteru City loajální v dobrých a především těch špatných časech. Neustále jste mě drželi a inspirovali k tomu, abych se nikdy nevzdal," poděkoval Kompany.

Třiatřicetiletý Kompany je produktem mládežnické akademie Anderlechtu a po angažmá v Hamburku přišel v létě 2008 k Citizens ještě jako defenzivní záložník. Jeho kariéru často brzdí svalové problémy, i tak v Anglii odehrál 360 zápasů a dal dvacet branek.

Kompany se v Manchesteru stal čtyřikrát mistrem Anglie, dvakrát si nad hlavou potěžkal trofej pro vítěze FA Cupu a podílel se na čtyřech triumfech v Ligovém poháru.

Kompany se nyní vrátí domů a bude hrajícím trenérem Anderlechtu, s bruselským celkem uzavřel tříletý kontrakt.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (661)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele