KLUIVERT PLÁNUJE NÁVRAT DO AJAXU

10.05.2007, 20:23
Aktuality
Asi na žádný jiný klub se svými názvy nevztahuje tolik filmů, jako na Ajax Amsterdam. Vzhledem k neustálému odlivu talentovaných fotbalistů můžeme zmínit "Útěk z Alcatrazu", teď by si zase v Ajaxu mohli promítnout snímek "Dobří holubi se vracejí"...

Ajax byl v devadesátých letech minulého století pánem Nizozemska a jedním z králů Evropy, jeho vedení však nedokázalo udržet ty největší hvězdy, které daly přednost lukrativnějším angažmá ve Španělsku, Anglii a Itálii. Nyní se tyto hvězdy vracejí zpět. V zimě se na místo činu vrátil Edgar Davids, podobný krok nyní chystá i Patrick Kluivert.

"V Nizozemsku je jenom jeden klub, za který bych chtěl hrát, a tím klubem je Ajax," prohlásil se čtyřiceti góly nejlepší střelec nizozemské reprezentace.

Kluivertovu kariéru nastartovalo finále Ligy mistrů z roku 1995, v němž jediným gólem rozhodl o výhře Ajaxu nad AC Milán. Jeho další kroky směřovaly právě do AC Milán, odkud se přes Barcelonu, Newcastle a Valencii dostal do PSV Eindhoven. Na posledních dvou štacích ho pokaždé zradilo koleno, kvůli němuž musel vynechat podstatnou část sezóny.

"Už to není takové, jako když mi bylo osmnáct, ale to neznamená, že bych byl opotřebovaný. Mou ambicí stále zůstává hrát fotbal, na hřišti se cítím jako ryba ve vodě," hlásí Kluivert.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Kily

ten první odstavec jsem možná trochu přehnal, víc filmů se bude možná vztahovat na Real Madrid, jen tak namátkou mě napadá Titanic...

Reagovat
HOST*q

Ten začiatok bol náhodov dobrý. Myslím si, že Kluviert má najlepšie roky za sebou a v Ajaxi sa nepresadí.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Území bílých králů, Skvělí chlapi, Navždy spolu, Útok z hlubin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a samozřejmě ten nejzásadnější - Návrat krále

Reagovat
HOST*

Blbý a blbější, Ospalá díra, Mrtvý muž, Nabít a zabít (starring S.Ramos) a Nikdy to nevzdávej! (po 4 letech neuspechu).

Reagovat
Kily

to blbý a blbější je dobrý, přesně to sedí na calderona a mijatoviče, s tim určitě budou souhlasit i fanoušci realu, což?

Reagovat
smazaný uživatel

Nabít a zabít (starring S. Ramos)

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Kluivert

To bude duo K.J.Huntelaar a Kluivert...nikdo nema najmensiu sancu na uspech v buducej sezone!takze Eindhoven,AZ papa...

Reagovat
HOST*R9

Fabio Capello: "Bláznivý šaman", návrat Baptisty: "Bestie", 3 roky utrpení: "Bílé peklo", naši milí sokové z Barcelony: "Brak", letošní Real: "Bratrstvo bojovníků", Rijkaard a jeho tým: "Četník a mimozemšťané", prohra Barci v Getafe 4:0: "Dárek z lásky", výkon Barci v Getafe: "Dívčí válka", Txiki a jeho parta: "Dr.T a jeho ženy", Nou Camp: "Dům z písku a mlhy", Messi: "Forrets Gump", Rijkaard-Capello: "Freddy vs Jason", Messi doma s Getafe: "Chyť mě když to dokážeš", hráči Barcelony po prohraném zápasu v Getafe: "Jak dostat tatínka do polepšovny ", můj nejoblíbenější tým: "Království nebeské", Real příští rok: "Legenda o slavném návratu", La Liga: "Liga vyjímečných" (i když to letos příliš neplatí), Madrid: "Město bohů", Barcelona: "Město duchů", Marquézova šukačka s natrženým svalem: "Mexická jízda "...

A už mě to nebaví, ale slibuji: To be continued!!!

Reagovat
smazaný uživatel

"Četník a mimozemšťané"

Reagovat
HOST*

jen ten brak by spis sedel na real

Reagovat
HOST*

a na beckhama by sedel Odpadlík

Reagovat
HOST*

jo a hra realu v poslednich letech by se dala prirovnat k Noční můře z Elm Street

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele