Kluivert navázal na slavného otce. Jsem na sebe hrdý, řekl po debutu za Oranjes

27.03.2018, 17:59
Aktuality
Nizozemský mladík Justin Kluivert si v zápase proti Portugalsku odbyl debut v reprezentaci a navázal tak na svého slavného otce Patricka, který to v kariéře dotáhl až do Barcelony.

Mladý Kluivert přišel na hřiště ve druhém poločase a přispěl k nečekaně hladkému vítězství Oranjes 3:0, o které se postarali brankami Memphis Depay, Ryan Babel a Virgil van Dijk.

"Jsem opravdu šťastný. Tohle byl můj sen od dětských let. Teď je mi 18 a mám za sebou debut. Je to úžasné," rozplýval se Kluivert

"Jsem na sebe strašně hrdý. Byl jsem z toho docela nervózní. Vím, že má rodina je na mě hrdá taky a doufám, že snad i i kousek Holandska. Tohle je důvod, proč to celé děláme. Doufám, že v budoucnu toho dokážu ještě víc," dodal mladík, který má na co navazovat.

Jeho otec patřil ve své době k nejlepším útočníkům světa, hrál kromě jiných klubů také za katalánskou Barcelonu a v reprezentaci nastřílel 40 gólů, což byl rekord, než jej v roce 2013 překonal Robin van Persie.

Na letošním světovém šampionátu v Rusku se Nizozemsko nepředstaví, protože v kvalifikaci propadlo. Podle mladého Kluiverta má však před sebou nová nizozemská generace slušnou budoucnost.

"Je to začátek něčeho nového, s novými a mladými hráči. Musíme zůstat dál hladoví a hodně se učit. Pak to bude vidět i v zápasech na hřišti. Mimo něj držíme pevně spolu a trávíme spolu hodně času. Teď to chce jen pokračovat v cestě, kterou jsme se vydali," řekl útočník Ajaxu Amsterdam, o kterého už se začínají zajímat větší evropské kluby.

Autor: Jiří Fišara / espn.com, soccerway.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak snad budeš minimálně stejně úspěšný jako tvůj otec. Nejdůležitější je si ted vybrat nějaký ideální klub a nedopadnout jako většina holandanu, kteří z ligy jako mladí odešli.

Reagovat
LAM

Na svůj věk opravdu hodně nadějnej.Navíc se nechal slyšet že by rád hrál za Barcelonu a pro Tátu je to první volba.Tak snad se ještě zlepší a třeba za nás jednou hrát bude.

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Co třeba Arsenal? Na křídle tam hraje nějaký jouda Iwobi.

Reagovat
Seydou Doumbia

To je přesně ten tým, kde by se mohl dojebat a byl by to nový Janseen, Depay a podobně

Reagovat
20fredy20

Kluivert,De ligt,van de Beek buď hrať vo veľkokluboch ale majú ešte čas hlavne prví dvaja a vypadá to že oranjes budú späť.

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud neodejdou z ligy přílíš brzy a hlavně ne hned do světového velkoklubu tak mají všichni tři velkou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Marseille by byla zajímavá možnost nebo AS hledá křídelnika, protože má 3 křídla na 2 posty, jedno to chce a zahrál by si dost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslel jsem spíš takové Lazio nebo Schalke no...zase u konkurence zrovna ve Francii bych je vidět nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AS Řím a jsme všichni spokojený

Reagovat
20fredy20

To by im nic nedalo , nech ostanú v ajaxe a potom rovno napr Bayern Barcelona

Reagovat
mayday

Tak snad na něj nenaváže rychlou jízdou.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
osobnostx

Ty vole, jako by to bylo včera , když jeho fotr v osmnácti letech rozhodl finále ligy mistrů...ale nebojte, nestárnu !

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pokahontas

Ta podoba s otcem se fakt nezapře...

Připomíná mi to například podobu Maria Ličky s tátou Wernerem zamlada.Nebo jistého mladíka Moutinha ze Sportingu,u kterého byla před pár lety na mládežnickém turnaji v Edenu podoba s Joaem Moutinhem natolik velká,že to snad nemohl nebýt jeho syn...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele