Kloppovi bude s přestavbou Liverpoolu pomáhat nový sportovní ředitel Schmadtke

30.05.2023, 14:55
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Po nepovedené sezoně angažoval Liverpool nového sportovního ředitele. Německému kouči Jürgenu Kloppovi bude s přestavbou kádru pomáhat krajan Jörg Schmadtke, jenž ředitelskou funkci zastával posledních téměř pět let v bundesligovém Wolfsburgu.

Pátý tým končné tabulky Premier League dnes potvrdil Schmadtkeho příchod.

Liverpool se pro příští sezonu neprobojoval do Ligy mistrů, v tomto ročníku soutěže vypadl v osmifinále s Realem Madrid a brzy skončil i v obou domácích pohárech. Devětapadesátiletý Schmadtke začne pracovat od 1. července a nahradí Juliana Warda, jenž strávil v klubu více než deset let a v roli sportovního ředitele rok.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Rozumět si asi budou, ale umístění Wolfsburgu v oněch pěti Schmadtkeho sezónách moc důvěry v progres pod ním nedává: 6., 7., 4., 12., 8.

Reagovat
Largo

Reagovat
Rudnevs

Tak sa pozri na umiestnenie Wolfsburgu v sezónach pred Schmadtkem.

Reagovat
Mönchengladbach

Chápu, naposledy byli šestnáctí. Ovšem ten skok na šesté místo v jeho první sezóně těžko připisovat Schmadtkemu, když jediný povedený příchod tehdy byl Weghorst, jinak samé faily. A nevím, jestli byl Weghorst vůbec jeho práce.

Reagovat
Rudnevs

Predtym hrali dvakrat baraz a bojovali o zachranu, od prichodu Schmadtke hraju pravidelne stred tabulky, obcas pohary. Weghorst a Rousillion boli dobre posily, ktore mali na hru timy obrovsky impact, pod Schmadtkem sa cely ten chaos vo VfL ukludnil.

Reagovat
Mönchengladbach

OK

Reagovat
SunFells

Ornstein: Arsenal have no intention of letting Emile Smith Rowe depart this summer. 22yo contracted until 2026 + important part of #AFC plans. After injury-hit campaign, hope is he shines at #U21EURO & in pre-season before big 23/24. W/ @ArtdeRoche @TheAthleticFC

ANOOOOOO

Škoda ještě Patina, ale je to jeho rozhodnutí.

Reagovat
Liveral

Emiiil

Třeba Patinovi zakomponujeme nějakej rozumnej Buy Back a bude to ok

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Front hell

Reagovat
Mastný Chobot

škoda aj Baloguna podľa toho, ako to vyzerá, ale taktiež je (bude) to jeho rozhodnutie

Reagovat
Golasso

Tohle mě moc nepřekvapuje. O upadnutí ESR v nemilost u trenéra a jeho odchodu se spekuluje (a vyšiluje) už poněkolikáté. A vždycky jsou z toho zdravotní problémy.

Toho Patina je škoda.

Reagovat
SunFells

To jsem dřív nezaregistroval, ale ani teď na jaro jsem tomu nevěnoval pozornost až do té doby, kdy sám Ornstein nezačal psát o zájmu o Mounta. Tehdy jsem se začal obávat už i já v kontextu přibývajících spekulacích a z dojmu, že Arteta by mohl být možná i v rozjeté vizi netrpělivý. Trochu i vzhledem k tomu, že Emile se zdá být a je i dost často označován za introvertního a oni se snaží přidat silné charaktery.

Reagovat
Liveral

kayakaynak97 has claimed that Emile Smith-Rowe has been acing training recently.

He said: “We’ve done some stuff on the Smith Rowe situation. He’s come back from the injury and he’s pain free, all the reports from training are positive, he’s lost weight, he’s much leaner than he ever has been before.”

“He’s setting personal records in terms of pace and physicality all of those things.

Reagovat
SunFells

he’s much leaner than he ever has been before připomíná zprávy z loňského léta o Xhakovi.

Reagovat
Liveral

Reagovat
avicii

Ma to byt ale len na tento prestupak čiže na 3 mesiace, aby pomohol Kloppovi pri jednaniach s posilami...

Reagovat
81Tomas

A potom? K tomu je nejake info?

Reagovat
avicii

zatiaľ som nezhliadol žiadne meno

Reagovat
martin.b

Zatím krátkodobě, ale není prej vyloučena další spolupráce.

Reagovat
Salfovic

Nemyslím si, že je dobře, když si trenér vybírá sportovního ředitele.

Reagovat
kissak

stále lepší když to dělá manažer než hráč

Reagovat
Jkb

To je ten borec co prodal Osimhena za 3,5 mega. Co jsem četl, tak je to dost překvapení, že někdo takový by měl dělat tu práci pro Liverpool, nemá žádné zkušenosti s velkým klubem.

Docela risk od Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodal ho, když byl marný. Co to znamená, každý sportovní ředitel má něco takového.

Reagovat
Jkb

Prodal ho po sezóně kde dal na hostování 20 branek a 4 asistence za 36 utkání, ti ho následně prodali za 22,4 mega. Takto definuješ marný?

Každý sportovní ředitel ale nedostane práci v Liverpoolu, je to jeden z nejlepších klubů planety a jedna z nejdůležitějších pozic v klubu.

Reagovat
icefish

A nebyla tam opce? Pak by neměl na výběr... a dát naprosto marnému teenagerovi opci za 3,5M euro je uplně OK... to nemůžeš tušit.

Reagovat
Jkb

Naprosto marný teenager dal v první sezóně na hostování 20 branek, bavíme se o Osimhenovi, jeho talent musel být vidět, navíc za něj dostal stejně jako za něj zaplatili když ho přivedli.

Jinak nejde jen o Osimhena, víc hráčů ho moc nemuselo, co jsem četl.

Je tam na 3 měsíce, s tím, že to můžou prodloužit, to moc důvěry nevyvolává.

Reagovat
SunFells

Osimhen byl senzací MS U17, měl velké renomé.

Reagovat
icefish

Četl jsem si jeho příběh - tady na EF, v Německu se vůbec nechytil - fotbalově ani kulturně, vypadal jako další z desítek promarněných talentů... ve velkém klubu nemůžeš piplat všechny individuálně, jsou jich desítky. Stává se to běžně - proto si ty menší kluby tyhle "odpadlíky" z velkých klubů (kde se nedokázali prosadit) berou, protože všichni mají talent, jen potřebují dobrou péči a pozornost - a tu v menším klubu dostanou. Teď tu diskutujeme o Osimhenovi, který začal zářit, ale nebavíme se o několika desítkách dalších, kteří byli v 16 zajímaví jako on, přestoupili do velkoklubu, odpadli, šli do menšího a stejně to nedali... to se prostě děje.

Přečti si to tady:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/od-tezkych-zacatku-v-bundeslize-ke-scudettu-pribeh-osimhena-z-neapole-607421/

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Tam bola opcia, s ktorou Schmadtke nemohol nič robiť. Dovtedy sa Osimhen ukazoval ako marny talent, preto ho Wolfsburg poslal na hosťovanie.

Schmadtke vie prestupy skvelo, výborný manažér, po ľudskej stránke nepríjemný, ale nakoľko si ho Klopp vzal len dočasne, tak vyborná voľba.

Reagovat
frezi

Súhlas. Som zvedavý ešte na ďalšie posily okrem Mac Allistera.

Reagovat
Busby babes

navic nikdo nevi, jaka bude jeho role. je ve fotbalovem prostredi dlouho, ma kontakty... proste muze byt jen facilitator tech prestupu, ktere si vybere Klopp.

Reagovat
avicii

Hmm dik za takéto informácie

Reagovat
papanegra

Bude mít těžkou práci, protože Bellinghama ani Ricehoasi nezíská, někým vyztužit obranu, nejlépe pravého obránce a ideálně kreativní záložník..

Reagovat
frezi

Kloppo musí nejako vyvážiť odchod Milnera, Keitu a Oxlada, len sa obávam, že príde Mac Allister, k nemu Gravenberch alebo ako sa píše a vybavené..

Reagovat
iamek

Anthony Martial is out of Saturday’s Emirates FA Cup final against Manchester City due to injury.

Reagovat
Hlahart

To je strašný

Reagovat
Hlahart

Ale jako Sancho, Rash, Antony + Garnacho z lavičky může být nakonec snad i lepší

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Wazza228

Ale Antony je out, ne?

Reagovat
Hlahart

Měl by být k dispozici

Reagovat
r.mrazik

V létě kopnout do prdele

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Busby babes

ach jo, ten uz je uplne dobitej tema zranenima. Stejny jak Jones. bohuzel jeho telo mu nedovoli hrat na tyhle urovni. v lete prodat/poslat nekam na hostovacku a za rok at jde zadarmo.

Reagovat
Freedo

Už včera bylo pozdě, ale z nějakého důvodu se tady pořád poslední roky opakuje názor, že by mohl hrát základ, když dá pár gólů a je chvíli zdravej.

Reagovat
Busby babes

it is the hope that kills you.

Reagovat
J0EL

Lol ved to je nas slogan

Reagovat
iamek

U nej to je fakt škoda, protože být zdravý, tak to je úžasný hráč. Takhle už fakt musí jit do hajzlu a pro nás další problém, protože ty útočníky potřebujeme dva

Reagovat
martin.b

Zatím se to jeví jen jako najmutí Kloppova kámoše na přechodný období. Sport. ředitel je pro přestupy klíčovej, ale je smutný, že pro nejdůležitější léto za posledních x let najímáme úplně novou tvář, která se nemá šanci za ty 3 měsíce rozkoukat a bude sloužit jen jako opora Kloppa a spol…

Reagovat
O.Giroud

Ide to aj s majiteľmi dolu vodou odkedy im nevyšla Superliga. Dovtedy sa im dalo vyčítať len to, že sa nebuchli ešte viac po vačku. V klube bolo všetko super a teraz končí jeden, po polroku ďalší nahradí ho nejaký Kloppov známy na 3 mesiace.

Reagovat
martin.b

nechci být tak pesimistickej, pořád věřím že Klopp a jeho lidi jsou v tomhle dostatečně kompetentní a mají vytipovaný správný hráče, ale ta absence oponentury a dle zpráv i snížení vlivu datových analytiků se mi moc pozitivně nejeví...a Edwardsovi s Wardem očividně taky ne.

Reagovat
Rudnevs

Je vtipne ze jeden z najznámejšich a najschopnejšich manažérov v Nemecku, je v Anglicku zrazu len “Kloppov známy”…

Reagovat
O.Giroud

Uvidíme, má šancu to dokázať, len neviem prečo tá krátka zmluva

Reagovat
fenixLFC

Tu sa totiz zacina u niektorych vytvarat narativ ze je klopp loutkomajster v liverpoole ktory si gam dosadzuje kamaratov bez schopnosto

Reagovat
aragorn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele