Klopp uvítal konec superligy. Nelíbí se mu ale ani nová Liga mistrů

23.04.2021, 19:00
Aktuality
Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp přiznal, že mu vůbec nevadí konec projektu evropské superligy, který na začátku týdne oznámily nejbohatší kluby a která se ovšem za několik dní rozpadla. Zároveň však německý kouč připomněl, že ani nově schválená reforma Ligy mistrů mu nedělá radost. Podobně jsou na tom i rivalové. Pep Guardiola z Manchesteru City ironicky požádal UEFA a FIFA o rozšíření kalendářního roku.

Nový hrací systém Ligy mistrů, který by měl vejít v platnost v roce 2024, podle Kloppa jen zvýší tlak na už tak plný zápasový kalendář. Nejprestižnější evropská klubová soutěž se chystá opustit systém základních skupin. Hrát se bude tzv. švýcarským systémem. Každý účastník by měl mít garantovaných 10 zápasů namísto dosavadních šesti. Počet zúčastněných klubů se má také zvýšit z 32 na 36.

"Nemám vůbec představu, kam ty čtyři zápasy navíc nacpeme. Ale trenérů, hráčů a fanoušků se nikdy nikdo na nic neptá. Neptala se nás UEFA, stejně jako se nás na nic neptala superliga. Je to pořád jen o tom, aby se hrálo víc zápasů," mračil se Klopp. "Důvod? Ten je jednoduchý. Jde o peníze," dodal.

"Nejde prostě jen zavádět nové a nové soutěže. Nemůžete mít v lize 20 mužstev, k tomu dvě domácí pohárové soutěže a k tomu deset evropských zápasů do Vánoc. To je nemožné," řekl Klopp.

Nový systém Ligy mistrů se nesetkal s nadšením ani u liverpoolských rivalů. Záložník Manchesteru City Ilkay Gündogan jej označil za "menší ze dvou zel". Vtipně pak reagoval manažer Citizens Pep Guardiola. "Musíme se zeptat UEFA a FIFA, zda by mohly rozšířit kalendářní rok. Třeba na 400 dní. Věřím, že by mohly najít řešení."

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (48)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

CRY ME A RIVER

Reagovat
smazaný uživatel

*Cry me a Mersey.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Remt

?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako tak jak nebyla superliga diskutovana s uefa, tak proc neni LM diskutovana s kluby, ktere ji budou hrat

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by se to nemohlo hrát během více ročníků?Však1.Pohár veletržních měst se hrál během 4 let-1955-8 a šlo to.Proč by tak nemohli hrát i teď?

Reagovat
AnnelieseMichel

"Důvod? Ten je jednoduchý. Jde o peníze,"

Reagovat
valloire

protože to byl sračka

Reagovat
Busby babes

v te dobre hralo nejakou evrospkou poharovou soutez asi 16 tymu.

Reagovat
smazaný uživatel

Plánovali 12-4 skupiny po 3 a pak semifinále a finále,ale 2 týmy vzdaly,tehdy a např. ve výběru Londýna se vystřídali hráči 11 klubů od 1.-po 3.ligu

Reagovat
Busby babes

no hele prijde mi ujety to srovnavat s dobou pred 70 lety...

Reagovat
smazaný uživatel

Však už tak se hraje během 2 let,tak proč by se nemohlo hrát během 3 nebo 4?Jen kvůli tomu,že si nějaký hňup usmyslel,že všechno se musí odehrát v kousku 1 a v kousku druhého roku a kdyby se to udělalo jinak,tak by se z toho všichni posrali?

Reagovat
Salfovic

Snad posilněná UEFA s tím ještě něco udělá. Hrát se to tímhle způsobem už příští sezonu, tak by do ní postoupil Arsenal i když by skončil v lize desátej To je prostě totální výsměch.

Reagovat
Ingimir

nie nehral, tie miesta sú pre tímy čo sa kvalifikujú aspon do KL alebo EL

Reagovat
avicii

Klopp

Reagovat
mithro

ale Henry je kamos

Reagovat
Remt

Je to nemožné? Vsak pockej Kloppo pristi rok a uvidis že to možné je Na konci sezony budou mít sice všichni zdecimovane kadry zranenimi ale koho to sere ze

Reagovat
fsada

Při tom to je tak jednoduché stačilo by udělat buď pohár mistrů hrály by všichni mistři daných zemí a nebo teda ligu , kde by hráli opět jen mistři daných zemí a zblázněte se a ukažte kdo je lepší ... Ale toho se nikdy nedočkám při tom by to mělo náboj ....

Reagovat
twelwer

Toto by som aj ja chcel ... Pohar majstrov. Ale je to nemozne lebo je vela zadlzenych klubov, ktore su nenischopne sa dostat ani do lm (zly vyber hracov alebo trenera alebo celkova zla koncepcia) . ..ale za to platia tolko hracov ze im to nepokryvaju financie a tym padom sa to rozsiruje abytam boli a mali svoje peniaze .... Je to nuda

Reagovat
Hafna

No, když si uvedomim, že hráč anglického tymu, který vyhraje LM a reprezentuje, bude moct v následující sezóně odehrát až 86 ostrých zápasů je celkem masakr.

Realne si top týmy vytvoří kádr o 25-28 top hráči a zase to rozšíří nůžky mezi špičkou a zbytkem...

No bude to sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste by mohly vymyslet nejakou dalsi soutez pro repre vedle ligy narodu, pres vanoce ty dva tydny volna najdem

Reagovat
smazaný uživatel

Konate do Lpoolu?

Reagovat
Benzema

Nezaviď

Reagovat
Front hell

Ať se tady zase pak nebrečí že je IP.

Reagovat
jenage

Přestaň si furt stěžovat, ty jeden ublíženej čůráku!

Reagovat
Benzema

Neplač plačko

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi jsem narazil na to, že někdo Kloppa nazýval ubrečeným trenérem. Tehdy jsem to nechápal a nedokázal jsem najít důkazy, že by tomu tak bylo. Byl jsem z toho hodně zmatený.

Díky vám mám teďka konečně jasno. Jestli považujete za brečení tohle, pak vás člověk nemůže brát vůbec vážně to je šílený fail... Jak to vlastně funguje? Kdykoliv někdo něco kritizuje, je uplakánek? Uvědomujete si, kolik toho ti manažeři řeknou? A že se k vám dostane jen ten kontroverzní zlomeček? Úplně si s vámi média vytírají podlahu

Reagovat
Benzema

Reagovat
jenage

"pak vás člověk nemůže brát vůbec vážně" Přesně to jsi měl udělat už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi na EF líbí. Každý vytírá podlahu s každým.

Reagovat
Chittak_LFC

To jsi slysel z loznice rodicu, nebo Ti to rika mama?

Reagovat
jenage
Reagovat
r.mrazik

Tak snad konečně budou hrát domácí pohár junioři a ne velmi často hráči základu.

Jinak nová LM je tedy slušný prasopes

Reagovat
Luc-Luc

za me nejlepsi byly ty osmifinalove skupiny, nechapu, proc se to zrusilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Bývala to hrozná nuda, na druhou stranu po finanční stránce to bylo o 4 zápasy více, tak jako teď plánují o 4 více v základní části. Oproti novému modelu by ten starý s osmifinálovými skupinami byl lepší.

Reagovat
cink

100%

Reagovat
The Krupy

Celkovo to stojí za hovno, už ma to ani poriadne nezaujíma. Zlaté časy teletextu, Pro Footballu, Hattricku, Futbal magazínu a Eurolíg na STV, žiadne internetové diskusie s trollmi ale doťahovanie sa s kamarátmi na ihrisku po zápase a výmene kartičiek.

Som sa opustil

Reagovat
Hai

Reagovat
Yanek

Reagovat
mul

Paráda Žochára bol najkrajší zákrok ?

Reagovat
cristiano.K.

ale je to jenom tím, že stárnem a novinky příímáme hůř

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Jé, Klopp vůbec nepochopil švýcarský systém, on asi nikdy nehrál šachy -- deset zápasů není do vánoc, ale za celý rok, tj. je to o něco méně zápasů, než dnes hrají v Evropě ty nejlepší týmy, co se dostanou aspoň do čtvrtfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak je to skutečně 10 zápasů do vánoc, a po vánocích ještě vyřazovačka 16 nejlepšcíh ... to je fakt moc a zbytečné, po švýcarském systému by stačilo hrát asi jen semifinále a finále, nebo aspoň jen čtvrtfinále, tj. skupiny a pak play-off 8 nejlepších, to by mělo při švýcarském systému stačit. Tím pádem by 4 zápasy navíc plánované před vánoci se mohly hrát až po vánocích místo round 32 a round 16.

Reagovat
cink

Stejně mu to může být jedno, protože se tam nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to podle posledních 12 vítězů evropského superpoháru,tak by ta superliga vypadala takto-Bayern Mnichov,Liverpool,Atlético Madrid,Real Madrid,Barcelona,Zenit Svatý Petrohrad,AC Milán,Sevilla,Valencia,Galatasaray,Lazio,Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

*-Bylo mi vypadlo

Reagovat
smazaný uživatel

6 skupin po 10,1 pětice by hrála 2kolově proti druhé a pak 32(čili po 5 z každé skupiny+2 ze 6.míst) do play-off,před skupinami by ještě byla 3 předkola,pěkně pro všechny,takže by mohlo hrát 240 družstev,čili by každá země mohla mít 4 družstva+dalších 20 podle toho,kolik z které země se probojovalo do 8 v minulé EL a LM+finalisté z minulých eurosoutěží jmenovitě přímo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele