Klopp chválil Bournemouth: Zaslouží si tři body. Chtějí se udržet v PL, což se jim daří

12.03.2023, 13:39
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

V sobotu se na Vitality Stadium zrodilo další velké překvapení. Domácí Bournemouth šokoval Liverpool, kterému uštědřil ve 27. kole Premier League porážku 0:1. Cherries, kteří se odrazili ode dna ligové tabulky, chválil trenér Reds Jürgen Klopp (55) za výkon plný charakteru.

Kloppovi svěřenci byli na rozdíl od domácích nedbalí v obraně a bezzubí v útoku, což vyústilo v šestou porážku v sezoně. Mohamed Salah navíc ve druhém poločase zahodil penaltu, která mohla Liverpoolu zajistit alespoň remízu, ta by však byla z pohledu Reds spíše nezasloužená.

"Od první vteřiny bylo jasné, že sem přijedeme a Bournemouth bude bojovat o udržení v lize. Je to nádherný klub, nádherné město, chtějí zůstat v Premier League a daří se jim to opravdu dobře," řekl Klopp pro BT Sport.

"Jejich výsledky nebyly v posledních měsících ideální, ale výkony vypadají jinak, a dnes si tři body zaslouží, to je vše," dodal německý kouč.

Liverpool byl minulý týden při výhře 7:0 nad Manchesterem United k nezastavení, o týden později byl však téměř nekoukatelný, protože si proti týmu bojujícímu týmu o udržení nedokázal vytvořit nic výrazného.

Jediný gól zápasu vstřelil dánský záložník Philip Billing, z jehož snadné trefy byl Klopp zklamaný. "Už nevím stoprocentně, jak to bylo. Musím se na to zpětně podívat. Takový míč do šestnáctky by se asi měl dát bránit, ale musím si to zpětně pustit," řekl Klopp.

Celkově nebyl šéf Liverpoolu z výkonu svých svěřenců nadšený. "Co k tomu můžu říct? Nebyla to naše hra. V prvním poločase jsme byli dominantní, ale většinou jsme proti kompaktnímu týmu dělali rozhodnutí na míči ve špatnou chvíli," uzavřel.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
kissak

Jurgen chválí a nikdo ho tu nepochválí

Reagovat
LyEX

Ja ho pochválim, nejde mu už o nič túto sezónu, budúci rok si chcú dať pauzu od Európy, majú taký pohodový ročník, vyzerá byť aj on v kľude, čiže je všetko ako má byť

Reagovat
kissak

to máš vlastně pravdu odpočinou si od Evropy, aby mohli veškeré síly vrhnout na souboj o titul

Reagovat
LyEX

takzvane "vlk sýty aj ovca celá"

Reagovat
Vopi11

Foto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele