Klaassen se svou kariéru pokusí nastartovat ve Werderu

27.07.2018, 12:51
Aktuality
Davy Klaassen udělal tečku za svým nepovedeným působením v Evertonu, kam přišel před rokem z amsterdamského Ajaxu. Ofenzivní nizozemský fotbalista se v Liverpoolu nedokázal prosadit a řešením se nakonec stal transfer do Werderu, v Brémách uzavřel čtyřletý kontrakt...

25letý Klaassen včera chyběl v nominaci na přátelský souboj s Blackburnem, místo toho dostal svolení odcestovat do Německa, kde se podrobil zdravotní prohlídce a doladil detaily kontraktu. Everton na něm prodělá, zatímco loni zaplatil necelých 24 milionů liber, nyní má částka za přestup činit dvanáct milionů.

Klaassen patřil několik let ke klíčovým postavám Ajaxu a v Anglii nedokázal naplnit velká očekávání. Celkem stihl jenom šestnáct startů, branku nedal ani jednu a v lednu zavrhl možné angažmá v Neapoli. Jeho dny u Toffees byly definitivně zpečetěny poté, co mu nový kouč Marco Silva oznámil, že s ním nepočítá.

"Bylo pro mě velmi důležité vědět, co klub chystá na trávníku a jeho ambice mě přesvědčily. Po rozhovoru s trenérem jsem měl velice dobrý pocit a byl si jistý, že díky svým schopnostem mohu hodně přispět. Trenér chce hrát atraktivní, ofenzivní fotbal. Na to se doopravdy těším," neskrývá Klaassen svou radost.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (394)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele