Když neodejdu teď, tak už nikdy, zoufá si Aršavin

08.08.2008, 09:32
Rozhovory
Zaujalo nás
Ve středu odcestoval Zenit Petrohrad k pohárovému utkání do Novosibirsku. Redaktor Sport-Express cestoval opačným směrem do Petrohradu, aby vyzpovídal Andreje Aršavina, kterého Zenit nechce pustit do zahraničí. EuroFotbal vám přináší část rozsáhlého rozhovoru.

Díval jste se někdy na "mýdlové opery"?

Dávno, ještě za mlada. Pamatuji si otrokyni Izauru, potom ještě Santa Barbara.

Cítíte se teď jako hrdina jedné z nich?

Dívat se na seriály je mnohem snadnější a příjemnější, než se jich účastnit.

V té vaší je ještě hodně sérií? Nebo se chýlí ke konci?

Podle mého... Námět je ve slepé uličce. Velmi jsem chtěl a stále ještě chci odejít, ale klub, který mne nechce od počátku uvolnit, dělá všechno možné proto, aby se tak nestalo.

"Všechno možné" – třeba stanovení vysoké ceny?

Především. Ale nejen to. S Tottenhamem kupříkladu vůbec nevyjednávali. Rozumím, že s počáteční nabídkou Angličanů 16 milionů eur nebyli spokojeni, ale vždyť počáteční a konečná nabídka se mnohdy hodně líší.

Pojďme si setřídit události chronologicky. Začneme situací před Eurem. Tehdy byl váš prodej reálný?

Do Eura jsme se několikrát sešli s Alexandrem (prezident Zenitu Djukov) v hotelu Marriolt v Moskvě, kde jsem byl na srazu s národním týmem. Djukov pokaždé zdůrazňoval, že klubu na mně záleží, já jsem také celou dobu říkal, že chápu zájem Zenitu, ale chci to zkusit v jiné, silnější lize. A dal jsem svolení Lachterovi, aby se poohlédl po mém budoucím klubu. Svolení jsem dostal na měsíc. Už během Eura zavolal Dmitrij Seljuk, známý pracující v Metallurgu Doněck a oznámil mi, že o mě má zájem Barcelona. Zeptal se, kolik za mne Zenit chce. Na toto téma byla řeč ještě s předcházejícím prezidentem klubu Sergejem Alexandrovičem Fursenkem a řeč byla cca. o 12 – 15 milionech eur. Djukov po svém příchodu uvedl, že všechny předcházející závazky prezidenta budou splněny, já řekl Seljukovi, že 15 milionů eur. Odpověděl, že to je přijatelná cena a jestliže Laportu, který se spojí se mnou, uspokojí mé osobní podmínky, tak katalánský klub pošle Zenitu oficiální nabídku. Laporta mi volal, řekl jsem mu, co požaduji a prezident byl celkem spokojen. Následující den katalánský klub poslal do Petrohradu fax s oficiální nabídkou.

Jaké datum tehdy bylo?

Nyní si už přesně nepamatuji. Před zápasem se Švédy nebo bezprostředně po něm. S odpovědí Zenit počkal asi dva týdny, ale nakonec poslal formální odmítnutí. To už bylo po Euru. O vyjednávání Barcelona nestála. Za stejné peníze koupili Hleba. V zásadě mi Seljuk řekl, že pokud nebude Zenit souhlasit, katalánský klub podá nabídku za Hleba.

Kdybyste Seljukovi řekl částku, hypoteticky řečeno, ve výši 20 milionů eur a Katalánci by souhlasili, uskutečnil by se přestup?

Myslím, že ne. Nejsem si jist, zda by Barcelona skutečně souhlasila s vyšší cenou. Zřejmě chtěla, jak se říká, získat ucházející zboží za přiměřenou cenu. Já to chápu, proto jsem souhlasil rozhodnutím Zenitu a nevstoupil jsem do rozporu s klubem. I když další vývoj událostí na trhu ukázal, že cena nebyla malá. Pokud Ronaldinho stál 18 milionů eur, tak o čem se bavíme?

Po odmítnutí Barcelony byli v tisku v souvislosti s vámi uváděni mnozí další adepti.

Co je psáno v tisku se musí dělit deseti. Ano, volaly mi jiné kluby, zejména z Itálie. Ale řekl jsem, že bych nešel do Itálie. Nemám zájem.

Chelsea se také objevila na obzoru?

V této souvislosti se mnou navázal kontakt German Tkačenko, který byl pověřen vyjednáváním. Ale poté, co Chelsea koupila Deca, zájem o mou osobu u Angličanů prudce klesl. V každém případě jednání do oficiální formy nedošla.

Pak tam byl Tottenham?

K nabídce Tottenhamu jsem se zpočátku stavěl skepticky. Ale poté, co mi Juandre Ramos sám telefonoval a řekl, že prodávají Robbieho Keana a chce mě vidět ve svém týmu, jsem postoj změnil. Když má zájem trenér, tím spíš tak slavný a autoritativní trenér, je to už polovina úspěchu budoucího přestupu. Ale i to, jak hraje Tottenham, se mi líbí. Proto jsem dal předběžný souhlas. Potom jsem projednával se zástupci anglického týmu osobní podmínky kontraktu. Rozhovor nám dost času nevzal, domluvili jsem se rychle. Jen moje cena během té doby opět vzrostla. Nevím, kde vzal prezident Zenitu tu sumu, ale je velmi vysoká.

V tisku jsou různá čísla. Od 25 do 30 milionů eur.

Bylo mi řečeno 27 milionů. Tato cena hned všechny vystrašila. Jen Tottenham byl ochoten přistoupit k vyjednávání. Ale v této chvíli je na mrtvém bodě. Mé přání odejít do zahraničí se nezměnilo, ale v současné době můžu věřit jen v zázraky. Přestože báječně rozumím tomu, že pokud neodejdu teď, zajisté už neodejdu nikdy.

Ale za odstupné 27 milionů eur to je prostě nemožné!

Chápu, ale doufám, že v jedno krásné ráno lidé z vedení Gazpromu vstanou správnou nohou a řeknou: Jsme unaveni Aršavinem a jeho fňukáním, pustíme ho!

Ale Tottenham při vší úctě není Barcelona. Tím spíš, že jste vždy prohlašoval, že toužíte po katalánském dresu. Bylo těžké se vnitřně přeorientovat na tým, který dokonce nehraje v Lize mistrů?

To však není rozhodující. Tottenham má velmi silný tým. – Modrič, Berbatov a další. Takže klub má nato bojovat o Ligu mistrů. Hlavní je změřit síly v tak silné lize, jaká je ta anglická a hrát proti týmům na úrovni Manchesteru, Arsenalu, Chelsea. Ne jednou za pět let, ale pravidelně.

Tím spíš, že je riziko neprosadit se v Tottenhamu nižší než v Barceloně?

Riziko neprosadit se je v každém klubu. Především pro fotbalistu, který svůj celý fotbalový život strávil v jednom klubu.

Když se reprezentace Ruska vracela z mistrovství Evropy, řekl jste mi, že z celého týmu půjde do zahraničí jen jeden člověk – vy sám. Měla vzpomínaná věta nějaké pádné důvody nebo to byl jen projev emocí?

A vy nevidíte, že za odchod bojuji jen já? Mnozí lidé ze zahraničí ví, že zájem o Pavljučenka, Aňukova, Pogrebňaka a Žirkova v Evropě je. Ale odejít z ruské ligy není snadné.

Proto, že zde mají velmi dobrý plat nebo problémy dělají kluby?

U každého je to individuální. Někdy, jako je tomu u mne, klub v žádném případě nechce uvolnit hráče. Někdy sám hráč nechce jít do podmínek, které mu nabízejí v zahraničí.

Mimochodem v tisku vyplouvají informace, že vaše podmínky jsou neúnosné a kvůli tomu konkrétně vykolejilo jednání s Chelsea. Je to alespoň do určité míry pravda?

Není. Se zástupci Chelsea jsem na toto téma nikdy nemluvil. A Barcelona nebo Tottenham problémy s mými požadavky neměly. Můžu říct, že pokud odejdu za hranice, budu dostávat méně než v Rusku.

Pokud se rozebereme vaší nynější hodnotu, tak jednoznačně vyplývá, že vám Euro uškodilo.

Takto hovořit nelze. Ano, moje cena vzrostla, ale kdybych se neobjevil na mistrovství Evropy, tak zájem o mou osobu, tím spíš za částku 12-15 milionů eur, by nebyl žádný. A všichni okolo by říkali: kdepak Aršavin do Evropy – je to hráč pro domácí účely. I když i nyní někteří říkají, proč odcházím, stanu se Keržakovem číslo dvě. Ale pokud zůstanu, stanu se Titovem číslo dvě. Za pět let budu přeřazen do rezervy nebo bez objasnění na transfer listinu.

Autor: David Kubáň / Sport-Expres.ru

Komentáře (69)

Přidat komentář
ajurik

to máš teda smůlu chlapče

Reagovat
chavi.27

Reagovat
madridcan

ma pravdu...ale inak mne nejak extra dobry nepripada

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrat si ho videl hrat?

Reagovat
madridcan

tak videl som par zapasov ruskej ligy...Potom na ME velka hviezda a vysiel mu iba zapas proti Holandanom aj ked pravda je,ze bez neho UEFA nevyhraju...Mne osobne nejak extra nepripada-moj nazor,ale to neznamena,ze nieje dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si videl zapasy ted po Euru, tak to chapu ...nema motivaci,ty vykony na hristi jsou ted desny.

Reagovat
Mr.Jindros

Jeví se docela inteligentně...

Reagovat
smazaný uživatel

taky me prijde,ze mluvi celkem chytre..preju mu aby odesel..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně otom sme se bavili minule... on je vazan smlouvou a klub se chova divně... proto dela to co dela aby si rekli ze nespokojence nepotřebuji a pustili ho...

Reagovat
smazaný uživatel

ta poslední věta s Titovem je přesná

Reagovat
soukup

27M v zenitu sou blázni a ten kdo ho za tyhle peníze koupí tak taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou blazni.... to je jejich cil, dat takovou cenu aby ho nikdo nekoupil.

Reagovat
soukup

a když ho nikdo nekoupí tak mít v týmu hráče, kterej za ně nechce hrát a bude stávkovat a nebo schválně hrát prd

Reagovat
smazaný uživatel

To uz ja druha vec.... sam bych si pral, aby v Zenitu zustal, ale za takovouhle cenu rozhodne ne. Uz ted je v lize na hristi polovicni

Reagovat
smazaný uživatel

široká ruská duše... velmi rozumně chlapec mluví

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem co zenit robi drahoty, ta cena je prehnana, a oni tie prechy vonkoncom nepotrebuju, lenze chu si nechat hraca, avsak by som porozmyslal ci mat v tyme hraca ktory tam nechce hrat, spravil pre nich vela, tak by mohli spravit aj oni nieco pre neho, aj ked je pravda ze ma zmluvu a proste si nepomoze aj keby sa okozli, pre zenit asi neni problem ho nechat trebars aj sediet na lavicke ked zacne trucovat, lebo ako vravim, tie prachy nepotrebuju

Reagovat
fabec1222

nebrec

Reagovat
smazaný uživatel

super článek...tady je ale vidět,že aršavin tvrdě narazil s tou svoji gentlmanskou dohodou se zenitem..i když je odchovancem,udělal pro zenit první poslední a byl "kámoš" se šéfama a slepě jim důvěřoval,že ho pustí,oni mu dali kudlu do zad..škoda,že si neudělal nějakou klauzuli do smlouvy,že v případě nabídky ze zahraniční může "za zásluhy" odejít..sice sem aršavina viděl pouze na ME ale přišel mi jako velmi dobrý fotbalista,škoda no,doufejme,že nedopadne jako jegor titov

Reagovat
smazaný uživatel

Na to že se mu na euru povedli 2 zápasy je ta cena hodně vysoká

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jako to vedení nepochopí ,že tam už nechce bejt. Jako hra Zenitu byla pěkná ,narážečky ,všichni makali naplno ,ted to vypadá jako by kopali do mičudy lamy. Aršavin hraje pochopitelně hovno , a spoluhráči ,kteří za ním stojí až zas tak na maximum nehrají. Mno měli by ho pustit pokud myslí Zenit na poháry ,budou ještě litovat jestli se tak nestane

Reagovat
smazaný uživatel

"Zenit Petrohrad na svých oficiálních stránkách potvrdil, že se zajímá o portugalského tvůrce hry Dannyho. Významnou překažkou v koupi fotbalisty Dinama Moskva je ale vysoká cena - až 30 milionů eur".......v Rusku maj prostě jiný ceny asi

Reagovat
smazaný uživatel

jn to je hustý ,rusáci se hold moc cítí....

Reagovat
smazaný uživatel

ja len že danny už dávno prestupil

Reagovat
Fernando_Torres

Ten kluk to ma v hlave srovnany, preji mu aby prestoupil. Uz dlouho sem necetl takhle zajimavej rozhovor, kde by se takhle podrobne rozebiralo vyjednavani pri prestupu

Reagovat
smazaný uživatel

Moc hezkej, uprimnej rozhovor Preju mu, aby mu ten vysnenej prestup vysel

Reagovat
smazaný uživatel

tiež mu to prajem, ale na druhej strane, jeho zamestnávateľ ZP má všetko v rukách , proste je to ich reklamny produkt a oni sním môžu nakladať tak ako chcú a ked budú chcieť aby zostal tak aj zostane, ale je zbytočné držať hráča v klube, keď je mu to proti srsti... ťažká situáciano nezaškodilo by trocha súcitu a pustit ho

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, vypadá jako celkem chytrej chlap. Tohle je hrozně těžká situace. Ještě včera jsem byl jednoznačně na straně klubu. Dnes vidím, že i Aršavin má částečně právo odejít. Pokud mu opravdu slíbili, že ho pustí, když mu dokonce řekli, za jakou cenu ho pustí a on podle toho jednal a vybíral angažmá, tak je vcelku podraz na něj, když teď tu požadovanou cenu takhle neúměrně zvyšují. Dle mě si v Rusku neuvědomují, že fotbal je i o lidech, že se hráči nemůžou brát jako nějaký věci. Ale i přes tohle všechno jsem v tomhle asi trochu víc za klubem. Přecejenom tam podepsal smlouvu, tak by ji měl dodržet. Je mi Aršavina líto, ale hza blbost se platí

Reagovat
Langi

v Zenitu se asi všichni zbláznili, kdo zaplatí 27 milionů za hráče o kterym ještě před půl rokem nikdo neslyšel...vím že Aršavin je kvalitní hráč, ale 27 mega nestál ani Ronaldinho

Reagovat
smazaný uživatel

Pred pul rokem si o nem neslysel mozna ty... jinak kdybys poradne cet a premejslel, tak vis, ze tu cenu davaj prave proto aby ji nikdo nezaplatil.

Reagovat
Langi

a co si tim pomůžou...jednou mu ta smlouva skončí a pak si přestoupí kam bude chtít a nedostanou za něj ani korunu

Reagovat
smazaný uživatel

To uz Zenit nepali... oni chtej aby zustal. Oni nechtej dostat penize, penize nepotrebujou, jim jde jenom o hrace. Spolihaji taky na to, ze za par let Arsavinovi bude pomalu 30 a uz stejne z Ruska nikam neodejde.

Kazdopadne ten pristup klubu je spatnej a nefer...

Reagovat
Langi

no asi máš pravdu...chápu že si ho chtěj udržet, ale držet ho násilím je blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

....napr.ja jsem o nem slysel uz celkem dávno...kdyz bylo utocne duo Keržakov-Aršavin

Reagovat
smazaný uživatel

Nehce do Itálie, to je dobrá zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty nemáš zájem o Itálii . přál jsem Ti sice Barcu, ale tohle říct .

Reagovat
smazaný uživatel

proč ho za to odsuzovat. Nic špatnýho na adresu Serie A neřekl. Asi nemá k ITA klubům vztah, možná si myslím, že by mu ITA liga neseděla. Prostě nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

myslí

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, ale musel jsem se ozvat - přece nedám dopustit na calcio . na druhou stranu, si ho v Itálii tak nějak nedovedu představit. jooo to u blaugranas...

Reagovat
smazaný uživatel

Pusťte ho!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně v tomto případě vidíme případ novodobého "otroctví",ne případ c.ronalda,ten si neuměl jenom vybrat ale případ aršavin,to je ono,prostě zenit se chová jako předák či pasák,co xe prodat co nejlíp svého dobře výkonneho otroka....tohle by měla uefa a fifa řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit se snazi sveho vykonneho otroka prave neprodat... a ten pristup je hroznej

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud chtěj zvedat úroveň Ruský ligy tak tahle reklama neni zrovna to správný

Jinak je mi Aršavina líto pže tohle je velkej podraz na jeho osobu

Ale co bych čekal od Ruska, prostě ho donutěj zůstat a pokud se bude šprajcovat a schválně vypouštět zápasy tak asi dostane samopal k hlavě né ?????

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak! Takhle to tam chodí. Jsem ti byl jednou v mauzoleu podívat se na Lenina, prodavačka neměla zpátky na tisícirublovku, a když jsem se šprajcoval, že menší nemám, taky mi dali samopal k hlavě. Konečně to někdo řekl, jak to tam v tý tramtárii funguje. Ještě nějaké šokující postřehy z tvého jistě obsáhlého a všímavého cestování po Rusi?

Reagovat
smazaný uživatel

nedostane samopal ale skončí jako jegor titov,což je pro něj asi to nejhorší,vypadne ze zápasového rytmu,bude mít za chvíli zanedbanou kondici a kdo pak o něj bude stát,když i ta jeho cena klesne? v tomto případě je poraženej zenit a aršavin

Reagovat
smazaný uživatel

Být ve vedení Zenitu, taky bych ho do Tottenhamu neprodal. Je to jako by přišli zástupci Sampdorie za Calderónem, že chtějí Casillase a on taky chtěl zkusit něco nového.

Reagovat
Fernando_Torres

Si trochu spadl na hlavu ne, davat takovyhle srovnani?? Arsavin chce odejit protoze si chce vyzkouset nejakou jinou, kvalitnejsi ligu nez je ta Ruska. Fakt, tomu tvymu prirovnani sem se docela slusne zasmal

Reagovat
smazaný uživatel

nereálný. v Sampdorii jsou spokojený s Castellazzim...

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se nedá srovnávat s ničim...pouze aršavin chce pryč a zenit si ho chce udržet...snad se zenit umoudří,tady sem jasně na straně hráče

Reagovat
smazaný uživatel

to si delaj srandu kdobyho za ty prachy asi tak koupil neni zrovna mladej a za ty prach??muzou mit dva stej ne dobry ale rusaci sou svine ze ho neprodaj kdyz on sam chce

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, čehúne, hlavně že ty nejsi xenofobní svině.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ho líto, nemyslím si, že tím Zenit prospívá sobě nebo hráči ale - nutil ho někdo podepisovat víceletou smlouvu? Ne, sám chtěl garanci skvělejch prachů. Slovní dohoda? Nenechte se vysmát, přistoupil by na slovní dohodu ohledně platu? "Andrjušo, slibuju ti, že ti teď pět let budeme dávat půl míle tejdně!" "Tak jo, prezidente, díky, a ani se nevobtěžujte se psaním nějakejch papírů, já vám věřím." To je asi kravina, že? Měl si to nechat dát do smlouvy, za jakou částku je automaticky volnej, když se teda tak úžasně dohodli. Smlouva je prostě smlouva. Že je Zenitu hráč s jeho současnou formou a odhodláním bojovat za klub úplně na nic, to je věc jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ústní dohoda je pořád velmi důležitá a má mezi lidmi své místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám snad, že nemá??? Jde o to, že spoléhat jen na ni je pitomost. Třeba v tý otázce platu - dal by nějakej hráč někde jen na ústní dohodu? Ne, dokud to není na papíře, tak za ně ani nekopneš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, naznačuješ, že nemá. Ve fotbale se na ni spoléhá zcela běžně.

V otázce platu by nedal, to by taky mohlo skončit u soudu kvůli daním.

Reagovat
smazaný uživatel

Sodíku, ty mě dycky nadchneš, jak víš líp, co někdo říká, než samotný mluvčí Možná by sis teď mohl odpovědět za mě a pokračovat v plodné debatě buď zde, a nebo před zrcadlem. Ve fotbale se na ni spoléhá docela běžně a docela běžně se taky porušuje. A, světe div se, platí to nejen ve fotbale! Ergo kdo chce mít jistotu, má to na papíře, a kdo nemá, nemůže se divit, když spláče nad výdělkem, může si postesknout, že neměl nikomu věřit, a příště už tak naivní nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojono, když se holt někdo neumí vyjadřovat...

Ve fotbale se na ni spléhá běžně a v naprosté většině se dodržuje, tak prosím bez výmyslů. Jinak ústní dohody či smlouvy můžou být i vymahatelné dle zákona.

Aršavin se divit může, navíc může přestat hrát na úrovni, na které bude pro klub prospěšný - každý má své prostředky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím někým asi myslíš mě, viď? Ech, ty musíš být buď hodně mladý a rádoby-pubertálně-vzdorující, anebo hodně zastydlej... "V naprosté většině se dodržuje" - to jo, to se to kecá, když nemáš konkrétní čísla. "Můžou být vymahatelné" - to možna mohou, pokud se obě strany, které jsou ve sporu, shodnou na tom, co si mezi čtyřma očima řekly Poslední odstavec tu jen opakuješ to, co už tu zaznělo víckrát, mimochodem i v prvním mém příspěvku, na který si reagoval.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud jsem mladší než ty, tak je to pro tebe jen ostuda.

V naprosté většině se dodržuje, říká se to stejně jako tvá "běžně se porušuje", pravdu mám nicméně já, příkladů je několik, naopak porušení této dohody se krom Aršavina jen tak nenajde.

Strany se musí dohodnout? A to ti prosítmě nakukal kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je ostuda, že ty ze sebe děláš retarda tím, že perfektně srozumitelný text vydáváš za neschopnost vyjádřit se?

"Pravdu máš nicméně ty" - tak to tom jsi nepochyboval už od kolébky, co ti na to mám říct?

Dohoda není totéž co shoda, ale ty se umíš skvěle vyjádřit a určitě víš lépe, než já, co jsem chtěl říct. Jinak nemusíš ani koukat do ObZáku či TrZáku, aby ti byl znám pojem "tvrzení proti tvrzení".

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tebe by byla ostuda vysoký věk na tvé vyjadřování a vědomosti.

Na to mi nemusíš říkat nic ,tak to prostě je - ústní dohody se ve fotbale zkrátka většinou dodržují.

Nemusím, ObZ i TrZ mám pochopitelně přečtené, pokud těmto věcem dostatečně nerozumíš, tak se do nich prosímtě nepouštěj - ta tvá věta, že se strany musí dohodnout, zcela nepochybně ukazuje na neznalsot dané problematiky. Na tom není nci špatného, problém je, že když něco neznáš, neměl by ses snažit předstírat, že ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vado, toto už snad fakt není možné... Jaká kuwa dohoda, kde píšu něco o dohodě?? Kdyby ti to nebylo jasné, znovu doporučuju si uvědmoit, že "dohoda" neznamená "shoda", ani naopak. Pokud obě strany předloží odporující si verze a neexistuje žádný důkaz, který by jednu z nich zpochybnil, nemáš nic, podle čeho bys mohl rozhodnout ve prospěch jedné z nich. Na to, jak tu neustále překrucuješ má slova, nereaguješ na napsané věty, nýbrž na své vlastní konstrukty o nich a utíkáš od jádra věci na nějaké periferie, jsou ty tvoje bláboly o cizím vyjadřování či vědomostech dost trapné (zejména pokud nemáš ani tušení, s kým se bavíš).

Reagovat
smazaný uživatel

Strany se nemusí ani shodnout, ani dohodnout - tohle prostě nezachráníš.

Ale alespoň ti došlo, že stačí, když jedna strana jasně dokáže, že ta smlouva existuje, a dopsal jsi tam ted to o těch důkazech. Sice ti to chvilku trvalo, ale zas nebudu toho po tobě chtít moc.

Stačí, když nebudeš mluvit o věcech, kterým nerozumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

člověče, ty máš fakt problém... Já nic zachraňovat nemusím, tys tu celou dobu dokazoval, jak nerozumíš psanému textu. Fakt nechápeš rozdíl mezi slovy dohoda a shoda? A chceš někoho poučovat o vyjadřování? A jinak: ty si to jako neuvědomuješ, že celou dobu mluvíš sám se sebou a tvoje žblepty nemaj skorem nic společnýho s tím, co píšu já? No nic, ponechám tě tvé opojné samomluvě. Je fakt, že nerozumím tomu, co tvá kyslíkocentrická nervová soustava zase vyplodí, a tak už ti do toho raději nebudu kecat.

Reagovat
smazaný uživatel

""Můžou být vymahatelné" - to možna mohou, pokud se obě strany, které jsou ve sporu, shodnou na tom, co si mezi čtyřma očima řekly" - tady jde jasně vidět, že nevíš, o čem mluvíš.

Pak jsi to zkoušel zachránit poukazem na to, že jsem říkal "dohodnout" místo "shodnout". Když jsem ti následně vysvětlil, že není potřeba ani "dohoda" ani "shoda", odpověděl jsi "Fakt nechápeš rozdíl mezi slovy dohoda a shoda?"

Čímž jsi jasně dokázal, že nerozumíš běžnému textu, jinak by ti z mého poslendího příspěvku došlo, že s rozdílem počítám. Jak říkám, když nevíš, nemluv/nepiš.

Reagovat
josepe

nema na to hrat za spickove kluby

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč ho nechtěj pustit,dyt za něj dostanou prachy a koupěj novýho lepšího hráče

Reagovat
smazaný uživatel

chtějí na něm prostě vytřískat co nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

Ctete poradne nez zacnete placat blbiny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele