KDO ZÍSKÁ BUNDESLIGOVÝ TITUL?

08.05.2007, 15:04
Aktuality
Do konce letošního ročníku zbývají už jen dvě kola, ale stále není vůbec rozhodnuto, kdo bude 19.5. slavit mistrovský titul. Schalke, Stuttgart a Brémy, mezi těmito třemi týmy se rozhodne a eurofotbal se pokusil najít toho největšího favorita.

Schalke (pravděpodobnost zisku titulu 25%)


Tým trenéra Mirka Slomky má nejvíce bodů a někdo by si mohl říci, že tím pádem i nejlepší výchozí pozici. Omyl, s jednobodovým náskokem totiž kontrastuje nejtěýší los. Ve 33. kole se ve vestfálském derby střetne s rozjetou Brussií Dortmund, která vyhrála již tři zápasy v řadě a na fakt, že by poblíž mohl být k vidění mistrovský talíř, asi brát ohledy příliš nebude. V posledním kole bude Schalke pro změnu hostit Arminii Bielefeld, ta se sice již zachránila, ale podobně jako Dortmund vyhrála poslední tři utkání a smlsla si na týmech jako Brémy, Leverkusen a Wolfsburg. Schalke bude určitě spoléhat na svého kanonýra Kuranyiho.

Nejlepší střelci: Kevin Kuranyi 15 branek, Peter Lövenkrands 6 branek, Halil Altintop 5 branek.
Tip: Schalke skončí na 3. místě.


Stuttgart (pravděpodobnost zisku titulu 30%)

Už se zdálo, že Stuttgart na boj o titul stačit nebude, ale v posledních šesti kolech získal osmnáct bodů, čímž se vrátil zpět mezi elitu a vybojoval si účast v Lize mistrů. V sobotním zápase hraje tým Armina Veha na hřišti Bochumi, což je velmi nevyzpytatelný soupeř, který už poskočil na osmou příčku. Získal patnáct bodů, dal patnáct branek, pět jich dostal a našel novou hvězdu – Theofanis Gekase v současnosti vévodí tabulce střelců. V závěrečném kole pak ve Stuttgartu přivítají Energii Chotěbuz, která už sezónu jen dohrává, přesto zřejmě nic nevypustí. VfB se dosud neuzdravil nejlepší střelec Mario Gomez, podle zpráv z tábora Stuttgartu by ale mohl zasáhnout minimálně do posledního utkání sezóny.

Nejlepší střelci: Mario Gomez 13 branek, Cacau 12 branek, Roberto Hilbert 7 branek.
Tip: Stuttgart skončí na 2. místě.


Werder Brémy (pravděpodobnost zisku titulu 45%)


I přesto, že Werder v současnosti okupuje až třetí místo, považuji ho za největšího favorita. Brémy se opět vracejí ke svému stylu hry, což je dobrá zpráva pro všechny fanoušky milující atraktivní fotbal. Zatímco na přelomu března a dubna padlo v zápasech Werderu pouze pět branek, v posledních třech zápasech se síť vlnila již třináctkrát. Co se týče losu, tak ten snad příznivější ani být nemůže. V domácím utkání nastoupí proti Frankfurtu, který se poslední dobou trápí a navíc první utkání prohrál vysoko 2:6 především po skvělém výkonu obránce Nalda, který dokázal vstřelit hattrick. V posledním kole zavítá Werder na hřiště sestupem ohroženého Wolfsburgu, který už nedokázal vyhrát čtyři utkání v řadě. Letos se o góly týmu nestará jenom Miroslav Klose, ale velkou měrou přispívá především záložník Diego, který dal stejný počet branek, jako německý útočník.

Nejlepší střelci: Miroslav Klose a Diego oba 13 branek, Aaron Hunt 8 branek.
Tip: Werder získá německý titul

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*michal

Schalke titul udělá úplně v klidu...Stuttgart duŕuhej a pak Bremy...vsechno zustane, tak jak je

Reagovat
HOST*Tomáš Honajzer

Aby ses za dva týdny nedivil!

Reagovat
HOST*

Podle mě je teda lepší hrát u týmu, kterej neni ohroženej sestupem..Dortmund, Bochum, než ve Wolfsburgu kterej bojuje o přežití..konečný pořadí

1. Stuttgart 70

2. Schalke 69

3. Brémy 67

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím že bremy titul neziskaj, bude to bud Schalke nebo Stuttgart, zapas ve wolfsburgu bude težký, doma si vsechny týmy zapasy pohlídaj a bude jedno s kým hrajou venku nejvíc asi veřím že vyhraje stuttgart v Bochumi,ale schalke bude taky velký favorit v Dortmundu, i presto že je to derby. proto si myslím že nejvetsí sanci ma Stuttgart pak schalke - je dosta mala pravdepodobnost že zaváhají i schalke i stuttgart.

Reagovat
Shevchenko

Podle mě jasný

Jinak pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me to bude Schalke 04 kdo bude slavit titul 2. skonci Stuttgart a 3. Bremy to me vyslo podle poslednich dvou zapasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele