KDO BUDE NEJLEPŠÍ V PREMIER LEAGUE?

12.04.2006, 14:50
Aktuality
Anglická FA dnes oznámila jména šesti hráčů, z nichž vzejde nejlepší fotbalista letošní sezóny Premier League. Mezi nominovanými nechybí loňský vítěz John Terry, naopak na seznamu se neobjevil například Ruud van Nistelrooy. Známá je rovněž šestice hráčů, kteří se budou ucházet o cenu pro nejlepšího mladého hráče soutěže...

Loňský rok patřil Chelsea a projevilo se to rovněž na výsledcích této ankety. Prestižní cena se nakonec zásluhou Johna Terryho po dlouhých 31 letech stěhovala na Stamford Bridge. Obránce v této anketě předtím naposledy kraloval v roce 1993 (Paul McGrath), Angličan zase v roce 2001 (Teddy Sheringham).

Hned polovinu nominovaných pro letošek tvoří fotbalisté Chelsea. Vedle již zmíněného Johna Terryho se do elitní společnosti dostali také Frank Lampard a trochu překvapivě také Joe Cole. Dalšími třemi hráči ucházejícími se o ocenění nejlepší hráč roku v Premier League jsou kapitán Liverpoolu Steven Gerrard, vítěz této ankety z let 2003 a 2004 Thierry Henry a útočník Manchesteru United Wayne Rooney.

Posledně jmenovaný, tedy Rooney, si může dělat naděje na zisk hned dvou ocenění. Nominován je totiž rovněž na cenu pro nejlepšího mladého hráče. Společně s ním byli nominováni jeho klubový spoluhráč Cristiano Ronaldo, Darren Bent z Charltonu, Cesc Fabregas z Arsenalu, Anton Ferdinand z West Hamu a Aaron Lennon z Tottenhamu.

Jména vítězů obou anket budou oznámena 23. dubna v londýnském hotelu Grosvenor House.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On to kluk ušatá fakt umí

Reagovat
HOST*

Frank Lampard a Cesc Fabregas

Reagovat
HOST*jura

i když nemám rád Tottenham,dal bych hlas Kingovi nebo Carrickovi,ale ti tam nejsou,z těch šesti asi Henry má formu jak hrom!

Reagovat
HOST*heretic

nikdo z tottenhamu? tak to je trapne!

Reagovat
HOST*FDSGTZUH

JSOU BLBÍ

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nejsem vůbec nadšeným příznivcem Arsenalu, ale podle mě by si to zasloužili nejvíc Henry s Fabregasem...jenomže 2 hráči Arsenalu? Umístění kolem 5 místa? A co Chelsea?...takže to podle mě dopadne: Lampard (možná Terry) a Fabregas.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde je kurva Carrick?????

Reagovat
HOST*stam

no anglicku ligu moc nesledujem teraz ale asi by si to zasluzuil Henry alebo Lampard-Terry ?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je nejlepší Henry, ale nevím, jak výsledek bude ovlivněný konečnou tabulkou, takže spíš předpokládám vítezství Lamparda.

Z mladých hráčů by to mělo být snad jasné. Logicky když je Rooney mezi nejlepšími 6 celé ligy, tak by měl být nejlepší i mezi mladými... Nebo jsou tam jiná kritéria?

Reagovat
smazaný uživatel

No to mas cistu pravdu podla logiky by to mal byt rooney a podla mna si to aj zasluzi...

ja som ho tak nemal rad ale ten chlapec to naozaj vie a fandim mu

Reagovat
Marv

Z tech co tam sou je Henry jasne nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi jsou henry a z mladych je podle meho fabregas to co umi on to je neco nadherneho

Reagovat
HOST*Hurikán

Henry a Bent, resime to take zde: http://www.football24.ic.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to Thierry Henrymu. A to z několika důvodů.

Je to nenahraditelný tahoun Arsenalu. Hraje pro tým, dává důležité goly a že jich není málo , letos je opět spolu s Ruudem v čele střelců Premier League. Hlavně at to nezíská nikdo z Chelsea...

Ted se nemůžu rozhodnout, koho bych volil jako nejlepšího mladého hráče. Váhám mezi Rooneyem a Fabregasem. První jmenovaný je už pan hráč, ten druhý teprve dorůstá, ale už v tak mladém věku podává excelentní výkony, šikovný chlapec.

Reagovat
HOST*Thierry Henry "B"

Thierry Henry, to je prostě jeden z nejlepších útočníků na světě, rozhodně nejlepší hráč anglický Premier League, je to velká osobnost, kde by byl bez něj Arsenal? Kdyby arsenal přišel o Thierryho, byla by to velká ztráta, je to mozek týmu, jsou přes něho téměř všechny akce, byla by to velká ztráta, Henry je jedním z nejlépe vybavených hráčů (technikou), stačí se podívat na lecjaký zápas, to není jenom o tom, že dává důležité góly, ale dává také velmi důležité nahrávky, stačí se dívat a člověk to nemusí ani psát, protože tohle prostě musí vidět úplně každý, na to se prostě dá dívat, to už prostě není divizní fotbal, jako se hraje v naší lize, ale to se nedá srovnávat, protože v naší lize není, nebylo a nikdy nebude tolik peněž jako v anglii, Itálii, Španělsku nebo na nějakém jiném koutu světa, v Anglii se ale hraje kvalitní fotbal, ale Henry je jistě největší technik ze všech hráčů v anglické lize, možná dalo by se i říct, že na světě, protože si troufnu říci, že Henry spolu s Ronaldhinem jsou nejlepší dva playeři na světě. Ronaldhino je také skvělý, stačí se podívat na zápas Barcy, ztráta Ronaldhina by byla pro Barcelonu asi stejná, jako by odešel Thierry Henry z Arsenalu, pro Arsenal by to byla ztráta vskutku obrovská, protože taková hvězda, to se nevidí tak často a když odejde, tak to musí zanechat důsledky, v naší lize si nemůžeme prostě dovolit hráče, kteří jsou kvalitní, nejsou zde prostě peníze a na peněžních prostředcích je dnes fotbal založen, je to hodně o penězích, ale tak to je a bude, nevím, jestli je to pro fotbal dobře, ale to už je jedno. Wayne Rooney, to je taky velká kvalita, je to hráč velmi dobrých kvalit, na jeho věk hraje velmi solidně, i když se mi zdá, že má trochu nevyrovnané výkony, ale časem by se takto mladý perspektivní hráč měl zlepšovat a Wayne neřekl jistě ještě poslední slovo, takže nám ještě všem ukáze, možná i na mistrovství světa. Ach ta Chelsea, jak ji mohou tak opěvovat, když hrají tak mizerný fotbal, na který se téměř nejde dívat, na takové zápasy chodit, dát za to tolik peněž, to musí být prostě ztráta času, a ta sestava se mi zase tak úžasná nezdá, mají dobrou obranu, ale potřebovali by nějaké dobré útočníky, protože Didier Drogba je hráč do pokutového území, potřebovali by nějakého tvořivého útočníka, který si je schopen přejít 1 na 1. Trochu mě mrzí, že Ruud v. Nistelrooy tam chybí, protože je to skvělý hráč, skvělý zakončovatel.................................................................

Reagovat
HOST*Henry

Jo máš Recht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele