Jurečka přijde o pohárové derby, disciplinárka ho potrestala třemi zápasy

22.02., 17:17
Aktuality
Václav Jurečka v souboji s Diegem Llorentem (© AFP)

Václav Jurečka dostal za vyloučení po úderu loktem v dohrávce 17. kola první ligy ve Zlíně trest na tři soutěžní zápasy, z nichž jeden si už odpykal. Reprezentační útočník tak přijde o nedělní ligový zápas Slavie s Pardubicemi a středeční čtvrtfinále domácího poháru s městským rivalem Spartou. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) o trestu informovala v komuniké.

Jurečka v 80. minutě v situaci bez míče ve zlínském pokutovém území trefil loktem domácího obránce Josse Didibu. Sudí Ondřej Pechanec vyloučil jednoho ze dvou nejlepších střelců této sezony nejvyšší soutěže až po upozornění od videorozhodčího a kontrole u monitoru.

Devětadvacetiletý útočník dostal červenou kartu podruhé v ligové kariéře. Slávisté ve Zlíně nečekaně jen remizovali 1:1 a z druhého místa tabulky ztrácejí čtyři body na Spartu. Jurečka měl od disciplinární komise automaticky zastavenou činnost a nezasáhl do nedělního ligového utkání v Karviné, kde Pražané zvítězili 3:0.

Jurečkovo jednání bylo posouzeno jako tělesné napadení. "Za tento přečin může být hráči dle disciplinárního řádu FAČR uložen trest zákazu závodní činnosti až na dva měsíce. Po posouzení všech skutečností a s ohledem na dlouhodobě ustálenou rozhodovací praxi se DK LFA rozhodla udělit hráči trest zákazu činnosti na tři soutěžní utkání," uvedl předseda komise Richard Baček.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele