Jurečka by ocenění krále střelců vyměnil za titul. Je to celé trošku hořké, říkal

26.05., 23:27
Aktuality
Václav Jurečka (© SK Slavia Praha)

Václav Jurečka dal v závěrečném pátém kole ligové nadstavby při výhře 4:0 nad Mladou Boleslaví dvě branky, s 19 góly poskočil do čela tabulky kanonýrů a prakticky jistě obhájí korunu pro krále střelců. Devětadvacetiletý útočník Slavie by však individuální úspěch vyměnil za titul, který mu ještě chybí. Český reprezentant proto v rozhovoru pro klubovou televizi netajil, že pro něj půjde o hořký primát.

Králem střelců je zatím Jurečka neoficiálně. Všechny ligové statistiky se uzavřou až po pátečním kvalifikačním utkání o Evropskou konferenční ligy mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Z těch, kteří jsou ještě ve hře, je nejlepší mladoboleslavský Júsuf Hilál s osmi góly. Aby slávistu předstihl, musel by dát 12 branek, což není reálné.

"Individuálně to (vyhrát mezi střelci) znamená hodně, hned bych to ale vyměnil za titul, který mi ve sbírce schází. Strašně bych ho chtěl vyhrát, je to celé trošku hořké," prohlásil Jurečka.

Před závěrečným kolem nadstavby ztrácel jednu branku na vedoucího Pavla Šulce z Plzně, který však kvůli vyloučení ve finále domácího poháru už nastoupit nemohl. Jurečka ho díky dvěma gólům proti Boleslavi předstihl. Obou branek dosáhl z hraničního postavení a posvětit je musel videorozhodčí.

"Přiznám se, že pod kontrolou jsem to úplně neměl. Když jsem koukal na opakovačky, obě situace byly hraniční. Jsem rád, že videorozhodčí stál tentokrát při nás," podotkl Jurečka s úsměvem.

V minulé sezoně ovládl střeleckou tabulku soutěže s 20 góly, do čela poskočil rovněž v posledním kole. Po dvou sezonách v Edenu se může pochlubit mimořádným součtem 39 ligových branek.

"Musím se přiznat, že jsem si na podobné cifry věřil. Kluci jsou tady nesmírně kvalitní, dokážou šance skvěle připravovat. Strašně mě žene dopředu meta 44 branek, kterou drží Standa Vlček. To je můj další cíl," uvedl Jurečka, který do Prahy přišel ze Slovácka.

Navzdory skvělé střelecké bilanci by Jurečka podle některých zákulisních informací mohl v létě odejít, protože Slavia bude údajně hledat typologicky pohyblivější alternativu. Trenér Jindřich Trpišovský ovšem takové spekulace nepotvrdil.

"Václavovi za rok končí smlouva. Registrovali jsme i nějaké nabídky. Myslím si, že má před sebou ještě spoustu gólů. Teď už klub nemusí prodávat hráče díky novému majiteli. V létě by mělo přijít posílení ofenzivy. Za rok mu končí smlouva, takže uvidíme. Neradi bychom nahrazovali takto statisticky dobrého hráče. Ale i klub může být tlačen do určitých situací, které nemůže nikdo ovlivnit," řekl kouč na tiskové konferenci.

Jurečka po domácí remíze s Olomoucí v 29. kole vypadl ze základní sestavy Slavie a vrátil se do ní až v závěru sezony. Přesto je adeptem na nominaci na Euro v Německu, která bude oznámena v úterý.

"Nechci mluvit trenérům národního týmu do práce. Minulý týden jsme spolu konzultovali zdravotní stav hráčů, takže tuším, kteří pojedou, ale to je mezi námi. Václav ukazuje, že má určitě dost gólů," dodal Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
kilobyte

Možná kdyby ty góly dával víc, když je potřebuje tým a méně, když už jsou týmu k ničemu a jsou dobrý jen ke koruně střelců, tak by se tomu dalo věřit.

Reagovat
Axelrose

Teď jsem to chtěl napsat.

Reagovat
kslaww1

Jeeee, kdo by to čekal hele klucí z ACS nevyměníme to s Vašíkem?

Jdi si dát ledovou sprchu a táhni do Polska!

Reagovat
Jinders

To že někteří naši fans jsou schopni pana Inženýra hejtit a na druhou stranu adorovat jako legendy snaživé paliče, kteří dali za x sezón v SKS gólů dohromady jako on za jednu jedinou, je pro mbě jedna z velkých záhad

Reagovat
Agnelli

Tak to si fakt zabil Slávisti jsou fakt strašně hloupí.

Reagovat
Jinders

Hele, o tom to není .

Reagovat
Freedo

No, pravda je, že pokud ty góly nedává, tak v mezihře není moc platný. Ale samozřejmě ten gólový příspěvek je nezpochybnitelný a někdy mi přišel až moc kritizovaný.

Reagovat
Axelrose

No, to je sice pravda, ale když si vezmeš kolik toho zazdil tak se dá říct jediné.

Kdyby dal většinu toho co měl, tak je titul v Edenu.

A nakonec, loni i letos si to vystřílel v době, kdy už o nic nešlo.

Ale jenom na něho bych letošek nesvadel, těch věcí se tam sešlo víc.

Reagovat
delfin

Teď už klub nemusí prodávat hráče díky novému majiteli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele