Jsme unaveni, vysvětluje si Sarri úpadek formy Juventusu

24.07.2020, 11:28
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OK Teď je na řadě Inzaghi

Reagovat
hematop

Každý má karty rozdané stejně, takže dej si fajku a hoď se do klidu dědku

Reagovat
Beči

Však to taky řekl

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky jsem fyzicky a psychicky unavený, ale to mě neomlouvá. I přes tyto fakta musím podávat dostatečně kvalitní výkony, abych uspěl.

Reagovat
smazaný uživatel

V jakým sportě?

Reagovat
Seydou Doumbia

Atletika...práce, tréninky, regenerace, závody...furt ten stejný koloběh dokola, ale i tak se pořád zlepšuji...ale je to dost náročný vše zvládat

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale v práci naštěstí není tak extrémně konkurenční prostředí jako ve fotbale, kde stačí jedna chybka a jde si hráč posedět.

Reagovat
Seydou Doumbia

v práci stačí na vteřinu vypadnout z koncentrace a si mrtvý nebo někdo jiný...což je v jistém slova smyslu přesně to, co si napsal

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
abu

škoda, že nemají o trošku těžší los. Mohlo by to být ještě trošku vtipnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Takove prachy berou a jsou unaveni chudacci ? S takovyma moznostma regenerace atd.

Tahnete makat dvanactky a nebrecte !

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by šli makat dvanáctky? Tohle myšlení nechápu prostě nikdy nikdy

Reagovat
Hany45

protože je sám maká a asi závidí těm co je nedělají

Reagovat
smazaný uživatel

ok tak dělá 12ky dostává za to extra money a má lepší výplatu a co? Může jít dělat osmičky a mít méně

Reagovat
Hany45

tak ať pak nepíše to co píše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Delam 24 jen pro info

Reagovat
smazaný uživatel

A občas si vezmeš přesčas a hodí ti to 25h-26h denně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Je to lékař.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to byl lékař tak tu nepíše

Reagovat
El-Pistolero-68

Proč by ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Se 150k si neumím představit, že by se tu zdržoval někdo

Reagovat
El-Pistolero-68

Myslím, že máš poněkud zkreslené představy o platech v našem zdravotnictví.

Reagovat
El-Pistolero-68

Navíc proč by sem nemohl přispívat člověk vydělávající 150k?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nemaš žádnou taktiku, ty šašku!

Reagovat
VojtovaChelsea

Tohle jeste nekoho bavi cist?

Reagovat
smazaný uživatel

fakt se divím, že tu sezonu on vydrží na lavce

Reagovat
KnoxXx

Unaveni, ale zo Sarriho ...

Reagovat
The Krupy

Vy ste unavení od začiatku sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Před nějakým časem Mourinho v rozhovoru říkal, jak dnešní fotbalisti jsou na tom fyzicky tak dobře, že by pro ně nebyl žádný problém hrát každý třetí den. Jak to vypadá v praxi, vidíme na příkladu Itálie

Reagovat
Alf14

asi nejhorší trenér na scéně co se týče velkoklubů

Reagovat
Liquid

Reagovat
Ranoth

ved vam vyhral EL

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mluví o velkoklubech

Reagovat
Liquid

tu bych s Chelsea vyhrál taky

Reagovat
smazaný uživatel

horší jak mourek není od Mourka styl fungoval tak 5 sezon do zadu.

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně!

Reagovat
smazaný uživatel

Je Setien

Reagovat
dextroza_m

A fanousci Juve jsou co? Ti se na to musi divat..

Reagovat
Liquid

hroznej kašpar

Reagovat
The Krupy

JUVE, STORIA DI UN GRANDE AMORE

Aj toto pomaly prestáva platiť. Myslím že mnohí z nás zažívajú emočnú krízu, keďže Calciopoli bolo z našej strany skôr o krivde. Ako desaťročný fagan som na EURE 2000 začal fandiť Talianom a vďaka Del Pierovi o dva roky neskôr Juventusu. Fascinovala ma myšlienka rodinného klubu, v ktorom všetko funguje na sto percent a vyznačuje sa vlastnou, tzv. "turínskou" DNA. Herný prejav bol hodný veľkého klubu, nechať súperov hrať ich hru a udrieť. Spomínam si na obdobie pod Lippim a Capellom, keď sme boli známi tým, že sme dokázali otáčať zápasy v posledných minútach. Súper viedol nad Juventusom v 85. minúte a skončil bez bodov. Každý hráč mal svoju úlohu a kvality, či to bola superhviezda alebo posledný náhradník. Sojskjaer bol všeobecne považovaný za najlepšieho žolíka na svete, no za nič by som ho nevymenil za Marcela Zalayetu, ktorý raz dokonca z LM vyradil Barcelonu. A o tom to bolo.

Juve bola veľká rodina, hráči hovorili aj po rokoch o tom, aká perfektná atmosféra v klube vládla. Je pravda, že Moggi to viedol dosť mafiánsky, teda "si náš a dáme ti všetko, no tí ostatní by sa mali mať na pozore lebo my sme najlepší", zrejme preto toľko hejtu od zvyšku futbalového sveta. Ale to býva pri takýchto kluboch normálne. Nechcem otvárať tému CP, čo bolo a nebolo, faktom je, že sme ako fanúšikovia prežili aj tú druhú ligu a dve siedme miesta v Serii A.

Fakt ale neviem, či som počas fandenia prežíval taký pocit ľahostajnosti ako v súčasnosti. Zo súčasného kádra sa viem stotožniť akurát s Buffonom, Chiellinim, Dybalom, Wojciechom a Ruganim. Ak by zvyšok prestúpil zajtra inde, nevadilo by mi to. Súčasné vedenie urobilo kus vynikajúcej práce, veď nás postavilo na nohy. Príchody Tevéza a Pirla prakticky za drobné, dominancia v lige a úspechy v Európe, nechýbalo veľa a boli by sme víťazmi LM.

O to viac ma mrzí, že systematickú prácu zamenili Paratici s Pavlom (a do veľkej miery aj Andrea) za nejaký divný pokus o vytvorenie celosvetovej marketingovo-športovej značky. Beriem, že dnes je to asi jediná možnosť ako uspieť, no futbal sa dá robiť moderne a zachovať si svoju identitu. Nádherný príklad máme v Nemecku, kde to Bayern robí fantasticky. Talianska kostra tímu už neexistuje a najsmutnejšie je, že o to asi ani nie je záujem, namiesto toho naháňame kadejakých priemerákov zo zahraničia. A to je Gigi dvojka a Chiello bude pomaly tiež končiť.

Sarri je len špička ľadovca. Dúfam, že v Juve po sezóne končí, pretože mi je aj ako človek vrcholne nesympatický, nedokázal mužstvu za rok vštepiť nejaký herný prejav, navyše by radšej trénoval Neapol, no ak budú páni vo VIP lóži pokračovať vo svojej filozofii, môže prísť aj kombinácia Guardiolu, Zidana a Kloppa, bude nám to prd platné.

Piemonte Calcio, zmena loga, nové dresy, fanúšik prevráti oči ale napokon si zvykne, dokonca si nevyžadujem ani to, aby sme hrali ako Holanďania v osemdesiatych rokoch alebo Brazília v deväťdesiatych. Len nech sa na to dá aspoň trochu pozerať. Nech za nás nehrajú žoldnieri, ktorým je úplne jedno, ako to na ihrisku dopadne. Nech to opäť staviame na Talianoch, doplnených o kvalitných legionárov. Nech si každý hráč uvedomí, čo je to turínska DNA.

Možno nás zráža dole aj úroveň ligy. Ak by sme takto fungovali v PL či La Lige, klesali by sme tabuľkou a vedenie by sa muselo zobudiť. Takto je všetko fajn, sme stále prví, pohodička. O týždeň idem mať 30 rokov a uvedomil som si, že Juventusu fandím 18 rokov svojho života, takže tá láska nikdy nezmizne, no v súčasnosti mi ten klub absolútne ničím nepripomína Juventus. Teda vlastne je tu Buffon, ale to je všetko.

Osobne už ten futbal veľmi neprežívam, po pauze som nevidel ani jeden zápas Juve lebo času je málo, a úprimne, ani ma to neláka. Veď ani sem už prakticky neprispievam. Nepochybujem však, že ak by malo Juve inú podobu, bolo by to odlišné.

Futbal je veľmi premenlivá záležitosť, kluby sú raz hore a dole, a v konečnom dôsledku mi vôbec nejde o výsledky, veď si prípadný titul v SA za takýchto okolností ani neužijem. Ale strata identity zabolí, lebo je to vec, ktorá vás s obľúbeným klubom dlhé roky spája. Ospravedlňujem za sa dlhší príspevok, ale chcel som to zo seba dostať už niekoľko mesiacov.

Stará dáma upadla do kómy a po prebudení zabudla, kým vlastne je. Dúfajme, že si opäť spomenie. Forza Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
10

Reagovat
To som ja

Reagovat
Svatej

Reagovat
Deki

jako jo, já tě chápu. koneckonců i nám odešly před 6 lety poslední mentální opory a bylo těžké to přijmout, zvlášť když jsme pak byli dlouho v bahně. ale vy v bahně nejste, jdete si pro další titul (i když to je i vlivem demence ostatních klubů) a v Evropě calcio poslední roky drží nad vodou hlavně Juventus. tituly a trofeje jsou přece to, kvůli čemu vrcholový fotbal a sport jako takový, existuje. ale jasně, člověk z toho jako fanoušek musí mít nějaký požitek...

tohle už je několikátý příspěvek tohoto typu, který tu od fans rivala čtu. chápu, že k Rabiotovi nebo Ramseymu si těžko uděláte takový vztah, jako jste měli k Del Pierovi a Buffonovi. trochu to ale taky vychází z toho, že pokud byste teoreticky vzali Tonaliho nebo Zaniola, které můžeme považovat za momentálně největší talenty v zemi a které by chtěl v calciu každý, určitě byste jim nadržovali víc než právě zmíněnému Ramseymu, jenž má za sebou x let v PL. Bernardeschiho jste taky brali jako velkého talenta a jeho přínos pro nynější Juventus je jaký? taky chápu, že Sarri není vhodný trenér, to vidí všichni. to už je ale zase jiná diskuse a rozhodně tvůj příspěvek není jen o Sarrim.

před několika lety jste vlastnili spoustu mladých zajímavých Italů (Orsolini, Mandragora, Ciro, atd.), v instituci spoluvlastnictví jste byli na míle před ostatními kluby v zemi. tohle všechno beru... ale kdo z těch hráčů se vypracoval v top hráče? byla vůbec chyba je pouštět? kdo by byl opravdovým přínosem pro Juventus?

když pak vloni přivedete De Ligta, za kterýho by každý fanoušek PL klubu trhal vedení ruce, píšete, že ho vlastně ani moc nechcete. přitom měl v té době za sebou skvělou sezonu a vzhledem k věku se mohl/pořád ještě může stát hrdým Juventinem a stálicí na 10 let (teď jsem to trochu přehnal, ale bavíme se v teoretické rovině). proč by to tak nemohlo být? která posila by vám byla dobrá? jak by vypadala následující přestupní okna podle vás, co se týče příchodů? ano, cesta mladých Italů, je hezká a asi i správná, ale drahá a nevyzpytatelná. taky radši v klubu uvítám Tonaliho, Chiesu, Barellu, než Joaa Maria, Matuidiho nebo Kondogbiu.

podle mě tohle všechno, co píšeš, vychází z toho jak stárneš člověk něco zažil a zejména ty začátky fandění milovaného klubu, na ty prostě rád vzpomínáš. a potom taky hodnotíš. ale jednou, za dalších 18 let fandění se otočíš i za touhle etapou a řekneš si: "tyjo... nakonec to bylo celkem dobrý. těch 9 titulů v kuse, kdy jsme v lize neměli konkurenci...."

nicméně pokud stavíš radost ze sledování zápasů a klubovou identitu nad úspěchy a výsledky, tak se to prostě dá pochopit. víceméně je to minimálně pragmatický přístup

Reagovat
smazaný uživatel

Identita je víc než peníze a trofeje. Převedeno na řadového člověka, můžeš mít peněz kolik chceš, ale když nevíš kdo jsi, pak jsi jen politováníhodný ubožák. A přesně takový Juventus teď je, ubohý.

Reagovat
The Krupy

Čo sa týka starnutia, máš samozrejme pravdu. A tí hráči, Dybala je v najlepších rokoch a má turínsku DNA, v lete odmietol United a Tottenham, v lete keď ho chceli predať bozkával na znak odporu znak klubu, fanúšikovia ho milujú. Ale tým to hasne. V bahne nie sme len preto lebo je na tom liga tak ako je, v LM nás porazil priemerný Lyon a keby niet koronapauzy, letíme.

Ako napísal dole Bianconero, identita je najviac a tú nemáme.

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
CHONG

Rozumím ti, kamaráde

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
eLJay.91

Neviděl jsem snad letos jedinej zápas, možná jednou LM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Krásný souhrn, kterýmu bohužel dost rozumím, cítím to s Barcou velmi podobně. U vás o to hůř, drželi jste se jako jedni z posledních, ale o to větší grády to pak nabralo. A nejvtipnější (teda spíš nejsmutnější) na celý situaci je to, že vás letos neuvěřitelně táhne srdcař Dybala, kterýho jste loni neúspěšně vyháněli celý léto.

Reagovat
DelPiero137

Nebyt Dybalu dovolim si povedat ze mame o 20bodov menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Výhaněli ho “jen” ti dva hlupáci, Paratici s Nedvědem. Jinak máš samozřejmě pravdu. Za mě je on nejlepší hráč sezóny a ne CR9.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Neklesaj na duchu priatelu.

Ked moji Rangers "zanikli" a novy "nastupca" zacal od 4.ligy myslel som si ze je koniec sveta.

Nebol. Presli sme si tazkym obdobim, za Rangers hrali polena hodne hodovych zapasov, hrali sme na dedinach kde sa pred zapasom pasli ovce na trave. Ale nezanevrel som na svojich. Stale to bol moj Rangers a veril som ze je len otazka casu kedy sa z toho vyhrabeme. Dnes opat nahaname C****c a sme v europskych poharoch. Vo futbale sa veci rychlo menia.

Obcas ma pochyti nostalgia za starymi casmi a hracmi ako Gascoigne, Laudrup, McCoist... vtedy si clovek zacne viac vazit ze tie casy aspon zazil napriek tomu ze vie ze sa uz nikdy nevratia. Ale klub zostava v srdci navzdy. A takto to ber aj Ty.

Reagovat
Kaspar

chodici fotbal je velmi narocny

Reagovat
rossoneri89

Takýto titul aký získa Juventus sa ani oslavovať nedá... to je čistý hnoj... A to píšem neutocne aj keď Juve nemám v láske.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsou ostatní lemplové

Reagovat
REPLIKATOR

No penalty, no party.

Reagovat
smazaný uživatel

To je v pořádku. Tak nechte zkontumovat ty tři zbejvající zápasy, pořádně si odpočiňte a nechte titul Bergamu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na tom je, že se na těch 80 bodů, které v současné době Juventus má, možná nikdo další nedostane ...

Reagovat
JuventusFC1897

Ja som tiez unaveny z tych jeho sraciek pred, pocas aj po zapase.

Reagovat
Slavia10

Velká škoda, že letos se nepovedlo Juventusu sebrat titul, hlavně Atalantě by to letos snad přáli i fandové Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

unavene Udinese by unaveny Juventus neporazilo. cize niekde bude chyba.

Reagovat
ED91

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele