Jsme na správné cestě, věří italský jubilant Chiellini

18.11.2018, 12:01
Aktuality
Italská reprezentace zažila v uplynulém roce velký ústup ze slávy, nekvalifikovala se na mistrovství světa a špatné výsledky podtrhl jeden její neslavný rekord. Národní tým z Apeninského poloostrova poprvé v historii nevyhrál v šesti po sobě jdoucích domácích zápasech, včera večer jen remizoval 0:0 s Portugalskem...

Pro svěřence Roberta Manciniho se jednalo o poslední vystoupení v Lize národů, ve své skupině získali pět bodů a obsadí druhou příčku za vítězným Portugalskem, na poslední pozici zůstane Polsko.

"San Siro vám vždy poskytne speciální odezvu. Dle mého názoru jsme na správné cestě, zápas jsme sedmdesát minut kontrolovali, předvedli pěkné akce a měli dostatek šancí, z těch ale musíme vytěžit více. Tvrdě jsme dřeli a v poslední půlhodině se dostavila únava, zápas se nám pak už nedařilo tolik kontrolovat," hodnotil obránce Giorgio Chiellini.

"Položili jsme zdravé základy, dominovali proti úřadujícím mistrům Evropy a co se týče neproměňování šancí, to se časem zlepší. Stále se sehráváme, v úterý nás čeká další přátelský zápas a body se následně začnou počítat až od března, ačkoli mám za to, že k Lize národů jsme přistoupili důstojně a snažili se o co nejlepší výsledky," dodal.

Chiellini si včera na své konto připsal jubilejní stý start za reprezentaci a je sedmým Italem, který na tuto metu dosáhl. Před ním jsou v historickém pořadí jen Dino Zoff (112), Andrea Pirlo (116), Daniele De Rossi (117), Paolo Maldini (126), Fabio Cannavaro (136) a nedostižný Gianluigi Buffon (176).

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No jo no, z hovna se bič neuplete. Mimo obrany naprostá tragédie

Reagovat
Pipo123

Je to tak, hlavne v taliansku im pekne jebe, som čítal kritiku len na Immobileho, pritom mu nikto nevie vypracovať poriadnu šancu, hrať doma stále 0:0 je fakt úsmevné. Obrana aj krídla vyzerajú fajn, aj záloha pred obranou, ale hrozne tam chýba nejaký tvorca hry čo by tomu dal myšlienku.

Reagovat
10

Co je fajn na obraně, kde nejlepší volbou na kraj jsou Florenzi a Biraghi? V repre je vždycky krásně vidět, jak jsou ti hráči přeceňovaný, když je vyndají z těch funkčních celků, kde ty základy tvojí cizinci. Od Verrattiho po Insigneho s Chiesou. Tomuhle jsme se vždycky smáli u Angličanů...a Italové na tom teď jsou ještě hůř.

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Pipo123

O tom sa ani nemusíme baviť, môj komentár smeroval k tomu že im chýba nejaké šikovné AM ktoré by dokázalo prepojiť práve tie nefunkčné časti repre.

Reagovat
10

Tohle není o jedný pozici, nejsou 90. léta, aby trequartista dělal tak zásadní rozdíl...včera tam byl Verratti s Jorginhem, který tady 99% lidí považuje za světový kreativní hráče, dokonce za top kreativní hráče. Když se pak láme chleba, tak jsou to jen normální posouvači...

Itálie dala 1 gól ze hry za ty 4 zápasy...a pak čteš tu chváli ze všech stran, hráči chválí sami sebe, média je vynáší do nebes za těch včerejších 60 minut, kdy s béčkem Portugalska, kterýmu o nic nešlo, stejně nic pořádně neměli...to je šílenost

Reagovat
smazaný uživatel

preháňaš riadne... Jorginho pozvdihol hru zálohy Chelsea o úroveň vyššie a Portugalsko nenasadilo žiadne béčko.

Reagovat
10

viz nahoře, repre vs. klub, kde to konkrétně jemu Sarri přizpůsobil úplně na maximum...

Reagovat
icka

Presne tak. Jorginho to ma u nas site na miru a vse se stavi kolem nej.

Reagovat
vilp

Tak s Verrattim je klasicky mimo ( ), ale Jorginho je obyčejný posouvač, nic víc, tam souhlasím.

Reagovat
10

naučte se s Oliverem číst a chápat kontext, ušetří vám to pak následný psaní nesmyslů...

Reagovat
vilp

" Když se pak láme chleba, tak jsou to jen normální posouvači..."

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
10

no vidíš pro příklady nemusíš chodit daleko, stačí si pustit zápasy baráže, nebo těch dalších cca 40 zápasů, co tyhle dva dohromady za repre odehráli...

Reagovat
vilp

Já číst a chápat umím, tak tu ze mě nedělej dementa. Má pointa byla (i když to tak asi nevyznělo), že ačkoliv italskou repre nesleduji, tak mi ten popis na Jorginha sedí i v klubu, protože jak ho mám pravidelně na očích, tak mezi těch 99 % lidí fakt nepatřím.

Reagovat
10

Ale třeba pro Sarriho fotbal je Jorginho jako stvořenej, tam se prostě přímo s rolí posouvače počítá a funguje to, není to v tomhle případě nic pejorativního.

Moje pointa nahoře je v tom, že oni dva nejsou pro Itálii rozdílový hráči ve finální fázi, co by to vzali na sebe a dokázali pro útok vytvářet šance nebo dávat góly, od toho jsou v těch klubech jiní (myslím v rámci zálohy). Já bych se třeba s Jorginhem v podobný roli jako pod Sarrim dokázal v Azzurri smířit, ale s Verrattim vedle něj to imho nemůže fungovat, to je jako pr°ání bez kulí, proto posouvači

Reagovat
vilp

Pokud ho srovnám zrovna s Verrattim, tak je to pro mě rozdíl několika tříd. Jorginho pod tlakem neudělá ani hovno, navíc je pomalý a hlavně měkký. Jasně, Marco je dement a rapl, ale stejně jeho agresivní hru a časté chození do skluzů ocením mnohem víc, třeba Messi ho měl vždycky plné zuby. A jinak se i při presinku dokáže otáčet kolem soupeřů, vyvážet míče a hrát mezi linie.

Reagovat
vilp

Jinak mám otázku, ale třeba nebudeš vědět. Icardi hrál v Sampdorii stejně jako teď?

Reagovat
10

Jak to myslíš, jako teď? přijde mi, že Icardi hraje pořád stejně, on se prostě jen docela úspěšně řídí Sun-c’ho pravidlem "minimum effort, maximal result"

Reagovat
vilp

Takže i zamlada 15 kontaktů s balonem za zápas? Ok.

Reagovat
10

jeho (ne)zapojování se do mezihry je pro mě záhada, on má totiž zápasy, kdy se stahuje pro míč často a ukazuje tam velkou kvalitu...a pak má dost takových, co popisuješ, no

Reagovat
vilp

Jop, o tom už jsme se jednou bavili. Proto mě od té doby zajímalo, jestli bude hrát v repre jinak, ale ne... tam je vzhledem ke kvalitě týmu bez Messiho možná ještě horší.

Reagovat
SaianSupaCrew

Nevybavuju si, že by dal loni v lize gól jinak, než z malého vápna. A když přihlédneš k tomu, že kromě něj tam byl schopný dát gól jenom Ivan (Brožo není střelec a Candreva se netrefil snad dva roky), tak podle mě musí mít takové noty. Nebo fakt nevím, taky jsem nad tím párkrát přemýšlel.

Reagovat
Benfica

ne to nebolo béčko, akurát stačila remíza + Taliani nemohli dostať gól, takýto zápas sa dal čakať.. kto si myslel, že Santos otvorí hru a bude Talianov tlačiť tak je dosť neskúsený.. obe tímy hrali to čo potrebovali..

Reagovat
10

dobře, nebylo to vyloženě béčko, ale Portugalsko nemělo motivaci se někam hnát, narozdíl od Itálie, která výhru potřebovala pro zachování šance o postup...

Reagovat
Benfica

to už je pravda

Reagovat
Hristo Stoichkov

S kreativitou na reprezentační úrovni má problémy prakticky každý tým, Italům chybí kvalita ve finální třetině, to není o (ne)kreativitě zálohy, tam žádný problém s přechodem do útoku včera neměli. Mě spíš zaráží, pokud je opravdu Immobile stále nejlepším útočníkem, to je v evropským měřítku pouze nadprůměrný hráč.

Reagovat
Pipo123

Lenže v taliansku to neberú ako nejaký problém, já som včera po zápase nečítal skoro žiadnu kritiku, práve naopak všetci písali ako sú hrdý na tento team lebo spievajú hymnu od srdca, jo to je krásne, ale tam všetky pozitiva končia

Reagovat
10

Právě, to je to nejhorší...oni je normálně oslavují

Reagovat
DelPiero137

To je presne ako nasi v hokeji. "40 striel na branu supera a ziadny gol. Nemali sme potrebne stasticko, chlapci sa snazili, bojovali, nechali dusu na lade ale nestacilo to"

To ze 98% bolo striel od modrej, bez clonenia, tecovania je kazdemu fuk. Nikto nevidi ze chyba je v nasich hracoch, na viac nez strely od modrej bohuzial nemaju.

Cudujme sa ze v Taliansku maju rovnake maniere, krajina ktora kritikou nikdy nesetrila.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rád bych souhlasil, ale to by si z toho výčtu musel vyškrtnout Verrattiho, který snad nikdy v žádným funkčním celku ani nehrál, rozhodně ne v PSG. Včera byl vynikající a ta herní převaha šla hodně za ním. Ta záloha se mi celkově hodně líbila. Ofenzivně je ten tým bohužel hodně omezený, jelikož nemá prakticky žádnou kvalitu na stranách, což je vždycky problém a měli s tím svýho času obrovský problémy i Španělé. Ať už se jedná o beky či křídla, je to hodně omezený výběr a nějakou přidanou hodnotu může dodat pouze Bernardeschi, když se sejde několik faktorů.

Reagovat
10

Na Verrattim se my dva nikdy neshodneme, to jsou naprostý názorový protipóly V PSG vedle Motty neměl funkční celek?

Jjinak záloha včera fungovala cca 50-60 minut, pak odešla..

Co se týče útoku, tak asi bohužel Immobile pořád nejlepší útočník Itálie je, pokud se nepočítá s Mariem, což se zrovna tuhle sezonu dá chápat. Problém je, že skoro všichni útočníci Azzurri jsou typově dost podobní, ať už Belotti nebo třeba Cutrone. Itálie prostě neprodukuje hráče pro moderní fotbal, nikdo z nich nehraje za top tým. Tam vidím jedinou šanci v tom, že by to Mancio začal hrát jinak, třeba s Bernou na falešný 9.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Včera jsem se na něj speciálně soustředil a vytvořil tam spoustu nadějných akcí, vesměs předfinální přihrávkou. To, jak s tím ostatní naložili, je věc úplně jiná.

https://www.youtube.com/watch?v=x5lW7HceG0o

Ve spoustě věcí s tebou ohledně Verrattiho souhlasím, to prostředí PSG mu (stejně jako mnoha ostatním) vůbec neprospívá, žijou tam v neuvěřitelný bublině, už to začínám pozorovat i u Mbappého. Ale nazvat ho posouvačem je pro mě úplně mimo.

Reagovat
10

jasně, ten včerejší zápas není úplně ideální k tomu, abych ho kritizoval, když to byl zrovna jeden z těch dvou zápasů, co se mu za repre povedl přesto jsem tam teda od něj spoustu nadějných akcí neviděl...

Reagovat
Pipo123

Immobile ukázal už viac krát že vie byť rozhodujúcim hráčom, jasne Lazio nie je úplne merítko kvality, ale stále si myslím že keby mal pod sebou aspoň trošku funkčnú zálohu tak tie góly dávať bude, lenže já to vidím tak že v tom Lazio má pod sebou kvalitnejších spoluhráčov než v repre. Jorginho posúvač lôpt, Verratti to isté, od obrancov center nemôže očakávať

Reagovat
GEGE

Bohužel máš pravdu...a žádné světlo na konci tunelu...jak jsem si ještě před pár lety myslel, že Itálii rostou světový hráči na všech postech (Verratti,Loca,Rugani,Calabria,Donnarumma,Berna,Pellegrini) kromě utoku,kde jsem Belottimu od začátku nevěřil tak se to nakonec obrátilo a vypadá,že s těch hráčů žádná extra třída nebude a budou to při nejlepším jen nadprumerni hráči... jediný kdo ten potenciál naplnil je Romagnoli(a taky mu to docela trvalo) s něj se konečně stává lídr a začíná patřit ke špičce...

Reagovat
smazaný uživatel

U Maldiniho bych čekal i více zápasů než má a Gigi ten je fakt jinde a kdyby chtěl jednotku mohl dělat dál

Reagovat
smazaný uživatel

italove potrebuji kanonyra, ten momentalne na sklade neni.To same Nemci, nemaji ho po Klosem a Gomezovi a je problem.Ja co videl utkani s Polskem a Portugalskem urcite to nebylo nefunkci zalohou.Italove meli dost sanci na to dat gol.Immobilemu vcera nadherne nahral do sance Barella a selhal.Me se obrana a zaloha libi.Me tam chybi strelec ktery to zajebe.Vcera chodilo nekolik centru ale nikdo nebyl schopnej tam do toho vletet a zabit to.InsigneChiesa jsou vyborni hraci ale ti tam proste do toho nevleti.Immobilr toho sem uz na repre urovni zavrhl.Doufam v budoucnu v talent Kaena, ale to je vzdalena budoucnost, ale to je tipek ktery ty atributy zabijaka ma.Je strasne primocarej.

Reagovat
Benfica

nie, žeby hrali úplne zle, ale hrali iba to čo im portugalská obrana dovolila, ten "tlak" bol len platonický a z tých náznakov šancí sa nikto nedosr*l..

Reagovat
olis

do basy

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://mobile.twitter.com/ybthebest/status/1063895798784671749

Toho si tady kdysi taky moc nešetřil, co si tak matně vzpomínám

Reagovat
olis

nj, bol to traged od zaciatku

Reagovat
10

klasická Neapol

Reagovat
olis

Ciao Taglia

Reagovat
10

ten skončil a stejně jste prohráli, měl bys vymyslet něco novýho

Reagovat
olis

Ciao Banti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele