Jsem zklamaný, že jsme inkasovali. Mrzí mě to kvůli klukům, hodnotil Priske

06.10.2023, 11:58
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenéra Briana Priskeho mrzelo, že Sparta ve druhém utkání skupiny C Evropské ligy na hřišti Betisu prohrála 1:2, jelikož si podle něj hráči za předvedený výkon zasloužili lepší výsledek. Na tiskové konferenci prohlásil, že Pražané domácí celek během první půle v mnoha ohledech deptali. Pochválil i gólmana Petera Vindahla, přestože po jeho chybě "Zelenobílí" srovnali.

"Doufám, že jsme první půli nepřepálili, ale že jsme hráli tak, jak jsme od sebe očekávali. Kluci se maximálně snaží. Někdy je to prostě takový fotbalový zákon, hrajete doma a dopředu vás tlačí diváci. Taky jsme v určitém ohledu byli unavení. Je přirozené, že ve druhé půli chtěli zatlačit, možná jim i trenér o přestávce něco řekl. Jsem zklamaný, že jsme inkasovali. Mrzí mě to i kvůli klukům, protože si zasloužili víc než prohru 1:2," uvedl šestačtyřicetiletý Priske.

Výkon v úvodním dějství se mu zamlouval. "Odehráli jsme velmi dobrý poločas a dali jsme krásný gól. V první půli jsme dobře drželi míč, v mnoha ohledech jsme je deptali, honili se za míčem a hodně běhali bez něj, což je rozhodně netěšilo. Byly momenty, kdy jsme jim mohli ublížit a vstřelit druhou branku," prohlásil někdejší hráč Genku, Portsmouthu, Brugg či dánské reprezentace.

Hosty na Estadio Benito Villamarín poslal do vedení ve třetí minutě Veljko Birmančević, aktuálně sedmý celek španělské ligy ale vyrovnal v deváté minutě po Vindahlově hrubce. Dánský gólman vyběhl proti nakopnutému míči, jenže si ho nezpracoval a Assane Diao zakončil do odkryté branky.

"Od našeho brankáře toho vyžadujeme hodně, dnes měl smůlu na odraz a rozhodnutí, které učinil. Nemělo se to stát, ale stalo se. Myslím si, že nakonec odehrál dobré utkání. Je pro nás klíčový při výstavbě hry a poziční hře, vytváříme si tak velké šance. V tom je důležitý. Navzdory své chybě si udržel odvahu a předvedl i dobré zákroky. Určitě ho jeho rozhodnutí mrzí. Je ale mojí zodpovědností, aby i v takových chvílích šli kluci dál," podotkl Priske.

Pochválil i záložníka Matěje Ryneše, jenž se přihrávkou za obranu podepsal pod vedoucí trefu svého mužstva. "Je na dobré cestě. Od letního návratu (z hostování v Hradci Králové) se neustále zlepšuje, přidává i čísla do statistik. Je pro nás důležité, aby wing beci měli čísla, ať už jsou to jsou asistence, nebo góly. Teď se mu to daří. Dnes si připsal krásnou nahrávku. Čelil dobrému soupeři, dělá kroky i v obraně, což je pro nás taky podstatné. Musí v tom pokračovat," řekl někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp.

Sparta po utkání zůstala v Seville, kde v pátek bude trénovat. Do Prahy se tým vrátí po obědě. Obhájce titulu a vedoucí celek aktuální sezony české ligy už v neděli čeká duel v Hradci Králové. "S realizačním týmem věříme, že je to nejlepší způsob, jak si odpočinout. Dobře se vyspíme, zatrénujeme si a vrátíme se do Prahy za rodinami a užijeme si čas s nimi. V sobotu vyrazíme do hotelu v Hradci. Mohli jsme se rozhodnout i jinak, ale udělali jsme to takhle. Naší prací je, abychom si z Hradce přivezli tři body. Změny v sestavě budou," konstatoval Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Už má Priske novou smlouvu, nebo stále platí, že mu v červnu končí?

Reagovat
Skleepy

Zatím stále není prodlouženo.

Reagovat
Mönchengladbach

Hm. Leverkusen bude shánět trenéra...

Reagovat
Skleepy

Hmm, tak přinejhorším uděláme s nimi trenérskou rošádu.

Reagovat
Skleepy

To přeplatíme.

Reagovat
Spalovač šancí

takže Ancelotti do sparty

Reagovat
Mönchengladbach

Pochybuji. Zaprvé má jít někam do exotiky (repre Brazílie), zadruhé jsem nikde nedohledal, jestli je přesvědčením sparťan, nebo slávista. Čili i kdyby byl volný, je to 50:50.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele