Byl to asi můj největší zápas v kariéře, nepochybuje Ryneš po Betisu

06.10.2023, 11:04
Aktuality

Za svůj největší zápas v dosavadní kariéře označil záložník Sparty Matěj Ryneš duel druhého kola skupiny C Evropské ligy na hřišti Betisu Sevilla, jemuž Pražané podlehli 1:2. Především v prvním poločase se mu zamlouval výkon jeho týmu, v rozhovoru s novináři ale řekl, že to Letenští trochu "napálili". Myslí si, že španělský celek nakonec po obratu vyhrál zaslouženě.

"Musím říct, že to asi byl můj největší zápas v kariéře. Před tolika lidmi (45.037 diváků) v takovém zápase jsem nikdy nehrál. Jsem strašně rád, že jsem si to mohl zkusit. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál," prohlásil dvaadvacetiletý Ryneš, který úvodní vítězný zápas (3:2) v hlavní fázi EL proti Arisu Limassol strávil na lavičce.

Po jeho přihrávce za obranu otevřel Veljko Birmančević v Seville po dvou a půl minutách hry skóre. V sobotním ligovém utkání s Plzní se zase Ryneš podílel na gólu dokonce po necelých dvou minutách od úvodního výkopu.

"Pomůže to hodně. Klukům jsem říkal, aby tam chodili, že jim to tam dám. Vždycky jim to tam přijde," prohlásil se smíchem Ryneš. "Takhle jsme si to představovali. Dali jsme brzy gól, což nám hodně pomohlo. Pak jsme dostali zbytečný gól, to se stává," připomněl někdejší mládežnický reprezentant inkasovanou branku z deváté minuty.

Dánský gólman Sparty Peter Vindahl vyběhl proti nakopnutému míči, jenže si ho nezpracoval a Assane Diao zakončil do odkryté branky. "Vždycky, když dáte první gól, jste v euforii. Když takhle inkasujete, musíte to hodit za hlavu a hrát dál. Myslím si, že to se nám podařilo. Měli jsme pár dalších šancí, ale gól jsme bohužel nedali. Celkově jsme je první půli tlačili, skoro nic neměli, naopak my jsme mohli dát další góly," konstatoval Ryneš.

Po změně stran převzali otěže zápasu "Zelenobílí". "V první půli jsme to trochu napálili. Na míči jsou šikovní, dobře to točí a ťukají si to. Tolik šancí neměli, ale převaha tam byla. Zaslouženě vyhráli, ve druhé půli nás trochu přehrávali. Druhý inkasovaný gól jsme asi měli dostat. Pak jsme bohužel my nedali gól po šanci v nastavení. Je to škoda, ale myslím si, že jsme odehráli hodně dobré utkání," řekl Ryneš.

Sparta se v nedělním ligovém utkání představí v Hradci Králové, kde Ryneš strávil minulou sezonu na hostování. "Těším se tam moc. Je tam nový stadion, lidi na něj hodně dlouho čekali. Jsem rád, že ho otevřeli," podotkl Ryneš.

Autor: ČTK

Komentáře (57)

Přidat komentář
kilobyte

Ta jeho přihrávka byla luxusní a on pak v rozhovoru řekne: "Viděl jsem Birmu, jak tam nabíhá. Prostě jsem mu to dal."

Reagovat
Lemond Laws

A co by měl říct jiného?

Reagovat
Pablos

,,Viděl jsem Birmu, jak tam nabíhá. Prostě jsem mu to luxusně dal."

Reagovat
Puskas

"Viděl jsem Birmu, jak tam luxusně nabíhá. Prostě jsem mu to dal."

Reagovat
Ross Geller

„Viděl jsem luxusního Birmu, jak tam nabíhá. Prostě jsem mu to dal.

Reagovat
Mass

"Viděl jsem Birmu, jak se ohýbá pro mýdlo ve sprše. Tak sem mu ho tam dal. "

Reagovat
Lemond Laws

Toto se nelíbí uživateli Jaroslav Zelený.

Mohl by případně Zelený hrát LCB?

Reagovat
doshcz

mohl a za me je to vic jeho pozice nez ten bek

Reagovat
inferno08

Spíš bude hrát v LBC.

Reagovat
Mass

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
monty25

Ryneše jsem začal sledovat už v béčku Sparty. Fotbalově na to vždycky měl, akorát to byl takovej divočák a srážela ho nedisciplinovanost. Vypadá to, že na tom hodně zapracoval a už zdaleka nedostává tolik karet. Navíc v posledních dvou zápasech proti těžkým soupeřům (Plzeň, Betis) to byl nejlepší hráč Sparty, což by asi málokdo čekal. Taky si myslím, že na tom má zásluhu jeho přítelkyně, která ho hodně podporuje a sama fotbal hrála (ještě minulou sezonu za béčko Sparty).

Reagovat
romeo351

Hezky jsi zaobalil, že jeho přítelkyně je v posteli královna + samozřejmě dovětek o fotbale, kterej je uplně zbytečnej

Reagovat
monty25

Zbytečnej možná tak pro tebe.

Reagovat
romeo351

Já už se jenom u těch tvých příspěvků dopředu usmívám . Ale narovinu mi to nevadí ba naopak - máš svůj styl a fotbalu se to taky týká…

Reagovat
monty25

Přesně tak, fotbalu se to taky týká. Když to funguje v osobním životě, tak je větší šance, že se bude dařit i na hřišti.

Reagovat
romeo351

A teda v té prvotní reakci jsem spíše narážel na ono, že jim to klape (absolutně netuším jak moc jim to vážně klape či neklape ) asi ne uplně kvůli tomu, že se mohou profesionálně bavit, kdy dát centr na přední nebo na zadní (). Vztahy lidí ze stejného odvětví moc nefungují - zabíjí to jednotvárnost a nejhorší je pracovat tak ještě v rámci jednoho kolektivu, firmy

Reagovat
monty25

Tak ona momentálně fotbal nehraje, ale ve Spartě byla 15 let od mládeže až po béčko.

Reagovat
kilobyte

Tím pádem se ale fotbalu týká úplně všechno. I třeba sraní. To už bychom tady mohli psát i o Sejkově ranní stolici.

Reagovat
ratusek

o Sejkově ranní stolici, na kterou mu bedlivě dohlížela a poté zkontrolovala jeho přítelkyně, taky fotbalistka, která ho hodně podporuje

Reagovat
monty25

Tak ono ve Sportu se možná i dozvíš, co měli sparťani k obědu. Ale když si tam chci přečíst něco o jiných sportech, třeba o USK v Eurolize, tak mám většinou smůlu.

Reagovat
kilobyte

Tak obě věci zajímá +- stejný počet lidí.

Reagovat
ratusek

divil jsem se, proč to ohledně něj píše tak dlouhý příspěvek a na konci jsem dostal, co jsem čekal. Zmínka ohledně přítelkyni/fotbalistce

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
naheCZ

Reagovat
81Tomas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mönchengladbach

Byl to ASI můj největší zápas v kariéře, NEPOCHYBUJE Ryneš.

Reagovat
Remt

Ano, to mě taky zaujalo

Reagovat
PBLead

Reagovat
inferno08

Tak asi určitě...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
naheCZ

Reagovat
havrys99

Reagovat
jenage

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MirdaLerionACS

Kéž by v zimě přišel ještě střeďák do zálohy, protože hrát v trojce Kairinen, Laci, Sáďa je o hubu kdyby někdo dlouhodobě vypadl Líbil by se mi Hlavatý, Doumbia, hlavně ne toho Červa, nebo se ohlédnout zase v cizině.

Reagovat
romeo351

Proč ne Červ? kvůli té Slávii?

Reagovat
ratusek

Červ dopadne jak Trávník nebo další super hráči z cizích klubů než dojdou do Prahy.

Reagovat
romeo351

Trávník měl nějaký psychický problémy ne?

Reagovat
ratusek

Nevím. Je možný, že se sesypal jak Jílek a jinde to těmto hráčům/trenérům jde

Reagovat
ACSeRw!n

Doumbia

Reagovat
ACSMan

a Pavelka jako co

Reagovat
ratusek

Nic

Reagovat
Imos

Pavelku za Červa a jsme spokojení

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
kilobyte

Co ten Frýdek? Ten by mohl být náhrada za Kairinena.

Reagovat
Uwe háže buly

Není to spíš konkurence karabcovi/Ševčíkovi/Daňkovi?

Reagovat
Imos

je

Reagovat
kilobyte

Já myslím, že z téhle čtyřky by on do té dvojčlenné zálohy zapadnul nejlépe.

Reagovat
Mr.Mike

Hlavatý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele