Jsem rád, že mohu hrát za Atlético, řekl Gameiro

31.07.2016, 23:16
Aktuality
Kevin Gameiro se po dokončení lékařské prohlídky stal oficiálně posilou Atlética Madrid. To získalo francouzského útočníka z konkurenční Sevilly a podepsalo s ním kontrakt do roku 2020...

Odchovanec Racingu Štrasburg si udělal jméno během tříletého angažmá v Lorientu, odkud se následně stěhoval do Paris Saint-Germain, za které nastupoval dva roky.

Následně se i díky malému hernímu vytížení rozhodl pro další transfer, jenž 29letého kanonýra zavedl do Sevilly, se kterou Gameiro třikrát po sobě opanoval Evropskou ligu.

Nyní rychlonohý útočník přestoupil do Atlética Madrid, se kterým by chtěl navátaz na úspěšné předchozí angažmá. "Jsem rád, že mohu hrát za Atlético," řekl při oficiálním představení Gameiro. "Líbí se mi styl hry Atlética, tým i mentalita. Myslím, že budeme mít úspěšnou sezónu," dodal. "Nad nabídkou Rojiblancos jsem neváhal," uzavřel Gameiro.

Autor: Jiří Vojík / football-espana.net, atleticodemadrid.com

Komentáře (135)

Přidat komentář
Setwo

Bola aj iná nová varianta do útoku?

Reagovat
Elliasson

Icardi, Diego Costa...

Reagovat
smazaný uživatel

Costa ani náhodou

Reagovat
Kantos

Snad se mu bude dařit víc než Viettovi

btw ty pruhy jsou strašný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Atleti vždy byli pruhovaní, ne?

Reagovat
Kantos

Loni tam těch pruhů bylo víc, takhle to vypadá mnohem hůř

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Griezmannom to bude super. Aj napriek veku si myslím, že to sú dobre investované peniaze. Je obratný, má dobrú pozičnú hru, podáva stabilné výkony a zároveň sa vie dobre oprieť do lopty.

Reagovat
smazaný uživatel

Veku? Vzdyt mu je 29

Reagovat
SpecialOne

ano = 2 max 3 sezóny na vrcholové úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze "duchodova" hranice se posouva. Co pred par lety znamenal vek 27 je nyni 29. Pokud nebyl vazne zraneny, tak je dost mozne, ze tech vrcholovych sezon ma pred sebou jeste hodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Také nesouhlasím může to být i 5 sezón.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jezisi, vzdyt ve veku 29 let jeste milion hracu zaziva uplne nejlepsi leta Ronaldo, Nedved, Sevcenko ci Cannavaro vyhrali v tomhle nebo vyssim veku zlaty mic. Nekupujeme si utocnika na pet let, kupujeme si utocnika treba na dve sezony. A ne kvuli jeho potencialu, ale kvuli momentalni forme.

Reagovat
teenz

Hej Wengere, čteš to ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vek myslím v porovnaní s prestupovou sumou. Nie je to perspektívny hráč, ale minimálne tie 2-3 sezóny v pohode v dobrej forme môže odohrať. A suma je podľa mňa možno trošku vyššia ako reálna, ale mám ho nasledovaného a aj za takéto peniaze sa určite oplatí jeho kúpa. Tak mu držme palce

Reagovat
smazaný uživatel

Rychlostne ma na Cholov styl, teraz uz len makat jak otrok a pojde to. Som zvedavy, ci to zvladne.

Reagovat
Euphael

32 mil. za neho? To je trapas celkem

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to 32 + 5. A je to fakt hodně za tak starýho hráče. My jsme loni za úplně stejnou cenu koupili Ardu a dopadlo to všelijak.

Reagovat
Zaschrona

Monchi

Reagovat
Kokesh

Mirny polepseni. Z tymu, ktery bojuje o 4 az 5 misto, do tymu na jasny treti misto. Na druhou stranu zase 3x EL...no, jsem na vazkach.

Reagovat
smazaný uživatel

alkohol je svině

Reagovat
rel7

Určitě lepší volba než kdyby sel do Barci o ktere se také hodně spekulovalo

Reagovat
cristiano.K.

neprosadí se.

Reagovat
raduinho

Kam se ta fotbalová logika díky FM a FIFĚ posunula... 29 let, borec na vrcholu, na kterém může klidně být ještě 4-5 let ale jinak je to úplný stařec no

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak to přece není. Ta logika zní úplně jinak. Pokud koupíš takhle starýho hráče, tak prostě musíš jít najisto, protože když se sekneš a hráč se neprosadí, tak ti za něj už nikdo nic moc nedá. Kdežto když kupuješ hráče v těch letech před vrcholem (24 - 26 let), tak máš určitou velkou šanci, že když se neprosadí, tak jeho cena za tu sezonu, dvě neklesne a budeš mít pořád velkou šanci, že na něm nebudeš finančně tratit.

Dál je ta logika taková, že když koupíš mladšího hráče, tak se v něm kupuješ delší odslouženou dobu. Řekněme v tom věku 25 let máš předpoklad, že ti ten hráč odehraje 6 dobrých let, takže počáteční investici 30 mega podělíš 5ti, takže ti jeho pořízení vyjde na 5 mega ročně. Kdežto když kupuješ hráče v 29ti, tak máš předpoklad tak 2 - 3 opravdu dobrých sezon, takže tě ten hráč vyjde ročně cca na 10 - 15 mega.

Zkus si to představit tak, že kupuješ 5 let starý auto a 10 let starý auto. Předpoklad u toho prvního je, že ti bude sloužit 10 let a u toho druhýho, že ti bude sloužit 5 let. Cena toho druhýho přece musí být plus mínus poloviční, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

podělís samozřejmě 6ti

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, Gameiro se rozhodne nekoupil s cilem prodat, ale aby daval goly

Reagovat
j_mrazik

Atleti už jsou finančně v suchu? Pořád tam frčí to vlastnění 3. stranou?

Reagovat
Atlético de Madrid

Vylozne v suchu ne, ale situace se dramaticky zlepsila. Za ty sportovni uspechy prichazeji obrovsky penize, TV prava nam neskutecne sypou a s tou novou dohodou to bude jen lepsi. Plus mame novou financni strategii, podepsaly se nejaky partnersky smlouvy, budeme otevirat novy stadion, do klubu vstoupil ten cinskej miliardar, expandujeme do Asie a proste to cele vypada fakt v pohode. Rozhodne to vypada tak, ze si bez problemu muzeme dovolit platit platit par milionu rocne navic za Gameira, i kdyz tu neni prislib jeho prodeje.

Pokud jde o vlastneni treti stranou, to se zase tak uplne netykalo Atletica. To spis "frci" v Portugalsku, ze ktereho Atletico kvuli vazbam na agenty hodne nakupuje. Treba Jackson byl pry vlastnenej treti stranou. Zaroven ale v posledni dobe vylozene nakupujeme hrace, kteri treti stranu nemaji - Griezmann, Mandžukič, Gameiro. Takže to není něco, co by nas nejak hodne tlacilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vysvětloval logiku kupování 29tiletých hráčů a jejich ceny.

Takhle už jste koupili Jacksona - měla to být naprostá bomba a gólová exploze ... a pak jste líbali Číňanům ruce, že vás ho zbavili. Co budeš dělat, až se podobně zasekne Gameiro a žádné záchranné laso s Číny nepřiletí? To ty prachy odepíšeš? Nezbyde ti nic jinýho.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak jasne, ze ty prachy odepises. Ale takhle to ve velkych klubech funguje uplne bezne. Prodal se se ziskem Ibrahimovič? Kaká? Carroll? Neprodali. A těm klubum to mohlo byt jedno, protoze na to maji a ten risk jim za to stoji. Nakup Gameira (i Jacksona) je dobrym znamenim toho, ze si muzeme dovolit trosku vic utracet a neohlizet se jen na to, jak jde ten hrac zpenezit.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže potvrzuješ, co píšu já.

Tihle všichni byli specifické příklady - Ibra má svojí hlavu, nepružné chování, nepřizpůsobivost. K tomu má za agenta největší kundu v tomhle oboru. Kaká prostě po těch zraněních už šel jen dolů. Tam Madrid nezachytil jeho výkonnostní křivku. Carroll byl panic buy - to víme oba.

Jako jasně - pro vás je dobrá zpráva, že si můžete dovolit kdyžtak ty prachy odepsat, ale mě zase nemůžeš upírat, že vám takový přestup když ne zkritizuju, tak z něj budu minimálně v rozpacích. Stejně, jako bych byl, kdyby Gameira koupila Barca.

Reagovat
valloire

No to určitě. Kdyby byl Gameiro u vás, tak je to skvělej nákup a super záskok.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak ja nevim, je to typologicky snad vedle toho Baccy a Diega Costy nejlepsi mozna volba, navic jde ze spanelsky ligy a ma formu jako blazen. Jako ja nevim, ale ty penize nejsou tak obrovsky a Gameiro neni tak starej, aby to byl nejakej uplne bulsit. Je to normalni byznys, kterej se dela. Pokud je klub presvedcenej, ze tenhle hrac muzu dopomoci ke sportovnim uspechum (diky cemuz ten tym ziska dalsi sponzory, bude dal expandovat a vic vydela na TV pravech), tak nevidim absolutne zadnej problem. No a kdyz to nevyjde, tak se klubu nic nestane - za nejaky penize ho prodame vzdycky a tech par milionu zjevne nikoho netrapi. Takze o co jde?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
blaugrana

Gignac ďalšou alternatívou na hrot.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě nevím, jak na tom je, ale jelikož ho vzali na ME, tak to asi taková tragédie nebyla.

Každopádně lovíme už fakt všude a každýho. A nikdo k nám nechce.

Reagovat
pepinho2

To, že ho vzali, absolutně nic neznamená, viděl jsi ho v nějakém zápase na ME?

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

však to v tom příspěvku píšu - nevím, jak na tom je.

Reagovat
smazaný uživatel

další výborná posila

velmi dobrý pohyb, skvělá technika a hlavně umí dobře zakončovat

Reagovat
Free_player

Griezmann a Gameiro to bude sypačka

Reagovat
teenz

Sypačka.

Reagovat
smazaný uživatel

Conte se měl vyjádřit, že neví, jestli bude DC19 s něma i příští rok. Docela zajímavé, když Atleti už přivedli alternativu.

Reagovat
blaugrana

Kúpia DC a Gamiera pošlú do Barcy na hosťovanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mířím tím směrem, že by DC mohl být tím, kdo by mohl jít k nám rovnou. Nahradil by hned dva hráče - devítku co se hry týká a Daniho co se týká sympatií a hlavy šampiona.

Reagovat
icka

On chce hlavne k Atletum zpatky, ale pokud se ozve Barca tak se moc neodmita no...

Reagovat
smazaný uživatel

Prý se ho Ramos na srazu ptal, proč vlastně odcházel, když chce teď zase zpět.

Tohle je to, co si ti hráči musejí uvědomit. Oni dostanou raketu z Anglie, ale už si neuvědomí, jaký život je tam bude čekat. Pro Brazilce nebo Španěly musí být neustálý déšť mnohdy smíšený se sněhem velká rána.

Reagovat
teenz

Naopak cesta Anglie -> Španělsko musí bejt naprostá pecka.

Reagovat
Baronne

Diego Costa do Barcy ? Na čem jedeš ?

Reagovat
blaugrana

Toho magora by som v Barce videl nerad.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsi přežil Alvese, tak by ti tenhle nemohl vadit.

Reagovat
icka

Magor to mozna je, ale ja toho hrace mam rad. Samozrejme veskere jeho chovani na hristi neschvaluju, ale to jak bojuje a necha na tom hristi dusi...takove hrace miluju a k tomu je produktivni.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arséne kritizuje MU za případný nákup Pogby. Prý takovou částku může zaplatit jen šílenec a že jestli to takhle půjde dál, tak za pár let můžeme kupovat hráče za 200 nebo 300 mega.

V tomhle má Arséne velkou pravdu, ale na straně druhé - příjmy klubů neustále stoupají, takže je jasné, že v závislosti na tom budou stoupat i přestupové částky a s tím trochu spojené platy hráčů. Kluby si teď jedou prostě diskotéku, ale neuvědomují si, že se může taky někde něco zvrtnout a jak je něco odstřihne od příjmů (nový Kirch), tak se dostanou do obrovských problémů, protože hráči si po platech seknout nenechají. Budou mít platné smlouvy a ty budou chtít dodržet.

Reagovat
DreamTeam

Akorat breci,ze si nemuze nikoho koupit protoze je skrt a ostatni kluby ho preplaceji

Reagovat
smazaný uživatel

A tak je to tak, že je uvážlivý, ale i tak umí pustit chlup, když vidí příležitost - Ozil a Alexis stáli oba balík. Ale jako souhlasím, že by měl jednat pružněji. Hrota a stopera už kupuje několik sezon a zatím se mu nepodařilo vybrat správně.

Nicméně - má pravdu, že prostě jsou ty sumy šílené. Už loni lítaly vzduchem dardy, ale letos je to už za hranou, jestli teda vyjde ten Pogba.

Reagovat
DreamTeam

Tak za hranou.

Pokud ma pro United Pogba takovou cenu,tak to za hranou neni.Tohle bude cim dal beznejsi.Je inflace,kluby maji cim dal vic penez.Vsechno sedi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo - jak píšeš - všechno sedí. Otázka je, jestli se nepřifukuje bublina, která jednou praskne.

Vem si to takhle přestavba Camp Nou a přilehlého okolí má stát 600 mega. To už je 6 světových fotbalistů. A teď si vem, že ta přestavba se dělá na minimálně 40 let, kdežto ti fotbalisti ti ve tvém dresu neodehrají tolik ani dohromady.

Chci tím říct, že ta fotbalová inflace předbíhá tu reálnou o stovky procent a je otázka, jak dlouho to takhle půjde dál dělat.

Reagovat
DreamTeam

Tak to je samozrejme otazka.Jestli bublina splaskne nebo se bude nafukovat porad dal.

Kdyby to nebyl letos Pogba,tak to bude pristi rok nekdo jiny..

Reagovat
teenz

Arsene vážně nebrečí, ten má na háku a jede si svoje. A taková je evidentně i politika klubu, nechtějí s ostatníma soupeřit v přeplácení.

Reagovat
DreamTeam

Potom se vsak nemuzou divit,ze s ostatnima nesouperi ani o trofeje

Reagovat
teenz

Jdou si svojí cestou no.

Reagovat
el Principito

Reagovat
j_mrazik

Těch 100 mega je podle mě taková psychologická hranice. Jakmile to někdo protrhne, tak už to pak nebude takové tabu. Wengera chápu, že nechce dávat za hráče takový balíky, ale je fakt, že na trhu bylo pár zajímavých jmen, která mohl zkusit ulovit.

Reagovat
teenz

Reagovat
j_mrazik

Já jenom čekám, koho přivede PSG? Nebo už tam někdo přestoupil?

Reagovat
teenz

Spekuluje se Bacca nebo Lacazzet. Ale zatím nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bacca k nám. To prostě musí vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hloupy Bacca snad neni, aby sel delat nahradnika.Fotbal miluje, snad zustane v AC.

Reagovat
teenz

Celkově nechápu, proč se o něm spekuluje, když je to jediný pořádný hráč v AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze je vyborny. Takovy profil, jaky predstavuje on, jen tak nenajdes. Ale Atletico od neho dalo ruce pryc, takze to neco vypovida. Myslim, ze zustane.

Reagovat
teenz

A ten Emery po něm nešáhne ? ... když o tom přemejšlim, proč se o něm ani trochu nespekuluje s Arsenalem.

Reagovat
smazaný uživatel

on nemá hvězdné jméno. On neměl kdy si ho udělat - v Seville hrál max o 4. místo a EL a Milán je teď těžce na okraji zájmu. O jeho kvalitách ví málo lidí, proto není objektem těch šílených desítky milionů vysokých spekulací. Naopak (podle mě) míň kvalitní Icardi je teď vyhypovaný na nejvyšší mez. Inter by to měl zohlednit a do tý Anglie ho pustit.

Reagovat
teenz

Icardi je mladej a je to slušnej bombarďák, takovýho přesně podle mě Arsenal potřebuje. Stejně jako Xhaku do středu hřiště. Každopádně mě překvapuje, že Bacca je prostě zaručená kvalita a kluby po něm nejdou. A že o něm málo lidí ví, víme o něm my na EF a kluby, kteří mají desítky skautů neví.

Reagovat
smazaný uživatel

Icardimu kvalitu neberu, ale kdybych já vybíral, tak Bacca za 30 (a dost možná by se i nějakej mega dal ještě usmlouvat) proti Icardimu za 60 nebo 70 (a i to prý je Interu zatím málo)? Jasná volba.

Reagovat
teenz

To každopádně, jenže bohužel, Wenger nebude kupovat 29 letýho Baccu.

Reagovat
smazaný uživatel

protože ho dal Milán prý na trh. Taky to nechápu, ale jestli je takovýhle hráč na trhu, tak prostě musíme alespoň zkusit ho získat.

Reagovat
teenz

To je super, mají tam skvadru nekopů nebo starochů a jedinýho kvalitního vyženou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak. Asi je to o tom, že je to jeden z mála cenných hráčů, co jdou zpeněžit. Ale jestli za něj dostanou 30 mega, tak to pro ně nemůže mít smysl. Ale tak ... oni asi ví.

Reagovat
teenz

Já myslel, že mají prachy když se pustili do nákupu jako je Bacca.

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo loni - měli na přestupy 100 mega - Bacca, Romangoli, Bertolacci. Myslím, že to bylo něco ve spojitosti s tím údajným prodejem bohatým Číňamům.

Ale to by nám určitě víc osvětlil nějaký Milánista.

Reagovat
teenz

To bude těžké, v Italské sekci vidim jen Olise, Juventus a AS.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě je tam docela dost Interistů, ale Milánisti jakoby vymřeli.

Reagovat
teenz

Nedivim se.

Reagovat
smazaný uživatel

taky ne, no. Hamba Berlusconimu, že to nechal dojít takhle daleko.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Nevymreli, jen proste neni o cem psat, respektive jsme z těch událostí okolo prodeje vsichni dost rozčílení..

Reagovat
Ragazzo d'oro

Carlos se údajně nehodí do systému Montellovi (nový trenér AC).

Za další absolutně nejsou peníze na mercato, protoze vsechno stoji na prodeji Číňanum a Silvio uz nehodlá utrácet..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Takže dost nahovno období.

Reagovat
smazaný uživatel

Maji tam vic dobrych hracu. Namatkove skveleho Bonaventuru. Donnarumu, De Sciglia, Romagnoliho s potencialy. Antonelli je taky solidni. AC neni tak spatne, jak se o nem posledni roky traduje.

Reagovat
teenz

Tak třeba De Sciglio seděl ne ? A psali o něm, že se dost zasekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zahrnul jsem ho do kolonky potencial. Ten ma porad. Mne se AC libilo v minule sezone. Videl jsem sice jenom pet zapasu (a to jsem sledoval hlavne oblibence Baccu), ale treba Bonaventura a Donnaruma me dokazali uhranout. Samozrejme je tam spoustu prumeru, ktery by pred deseti lety nemel ani na zalozni muzstvo, ale AC jeste neumrelo. Urcite zaklady tam jsou porad. Ja je tam videl. Ale dal se k tomu vyjadrovat nebudu, nejsem kompetentni.

Reagovat
teenz

Umřelo neumřelo, jestli hodlají pustit Baccu a nebude to dlouho, co někdo šáhne po Donnarumovi, tak se můžou ve středu tabulky plácat dost dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni skončili 7. Od LM je dělilo propastných 13 bodů. A to všechno s Baccou, který jim k tomu pomohl 18ti góly. Pokud ho pustí, tak se z nich už jasně stane průměrný tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se ve Španělsku objevil Morata, kterýmu by uvolnil místo Cavani, kterýmu by uvolnil místo Icardi.

Reagovat
JM

A komu by uvolnil místo Morata?

Reagovat
teenz

Icardi směr Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro a proti

pro:

1) adaptovany na ligi, v lize posledni tri sezony 38+9

2) adaptovany na herni filosofii, Emery daval take duraz na obecnou efektivitu

3) je rychly a pohyblivy. Jakmile ma utocnik tyto aspekty minimalizuje se moznost, ze v Simeoneho zpusobu hry vyhori

4) vyborne statistiky v EL - 3 sezony, 17+5

5) napadity v kombinaci, vyborny do rychleho brejku na 2-3 prihravky

proti

1) po sestnacku slaba hra hlavou

2) castka za hrace, ktery ma za 3 sezony komplexni statistiku 67+17, je na soucasnem trhu adekvatni, ale Atletico ma dlouhodobe postavenou obchodni filosofii na naslednem dalsim financnim zhodnoceni, anebo aspon moznosti. Coz se pravdepodobne u Gameira nestane.

poznamka:

- fascinuje me, jakym zpusobem se vytvareji sympatie. Jakmile nema nektery hrac krasny face nebo cool profil, ihned se stava vysmivanou postavou, aniz by bylo prihlednuto k objektivnivnejsim duvodum. U Gameira je to produktivita. U Gignaca napriklad podobne jako drive u Torrese to spociva vylozene v tom, ze se mu jako 3. utocniku v tymu nepodarilo nasypat milion golu. Pritom herne, jak Torres v Atleticu, tak Gignac za Francii na euru obstali. Uz se zapomina, ze Gignac mel smulu v koncovce - brevno, tyc. A na zaklade tohoto se tu znej dela neskutecny traged.

5)

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

pro

1) to je myslim naprosto zasadni vec - viz jackson. na druhou stranu, u jacksona to bylo do velky miry dany jeho psychikou...

3) to je vietto taky

proti

3) workrate a stamina - zkratka si nemyslim, ze je to takovej dric a ze vydrzi celej zapas makat. silove na tom taky neni zrovna uzasne a mimo 16 moc platnej nebude. na druhou stranu, od toho je tam torres...

Reagovat
smazaný uživatel

pro

3) máš pravdu, zasadil jsem to do takového kontextu, kde vyhořeli siloví hráči Mandžukič (tady by se dalo polemizovat, já jsem zastáncem práce, kterou v Atléticu odvedl, ale obecně odejít po jedné sezóně se jako vyhoření asi počítat dá) a Jackson. Takže uznávám, že jsem tam měl započítat i Vietta.

proti

3) mně v tomhle přijde Gameiro pro Atlético dostačující. Samozřejmě ideál to není. Tomu ideálu se blíží Torres a ideálem je nějaké fyzicky nadupané zvíře jako Diego Costa. Ale co už. Dokud nebudu moct Gameirovu práci posoudit v Simeoneho systému, zdržím se hodnocení.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v intencích, v kterých jsem se vyjadřoval už dříve - očekávám od Gameira komplexní podíl na 15-20 brankách ve všech soutěžích, zvlášť při posílení o Gaitana, který měl za 6 sezón v Benfice přes 80 asistencí. Tam to není tak jako u Jacksona, který se k těm míčům zkrátka nedostával, Gaitan se k nim jako záložník dostane. Gameiro očekávám bude oproti tandemu Vietto - Jackson citelně znát. Při tomto racionálním podložení cítím v něho docela důvěru. Samozřejmě může se stát, že se zraní, bude rebelovat, anebo neunese psychicky ty nejtěžší zápasy, ale potenciál na tu porci gólu v něm nemůžu nevidět. Hlavně skrze toho, co i ty vidíš jako klíčové - a to není nutnost adaptace. Jako u Jacksona.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím dříčem se dost pleteš, Gameiro dost často jezdil po prdeli a kor pod Simeonem si myslím, že bude ještě víc když jeho pozice nebude tak stabilní jako v Seville po odchodu Baccy, jelikož byl zde jediným schopným forwardem. S fyzičkou je na tom taky velmi dobře, v sezóně měl hodně momentů, kdy okolo 80min. utekl od půlky obráncům a pojistil vedení a zároveň i to, že často odehrál celý zápasy a střídal od 85min vejš o něčem svědčí.

Má skvělý náběhy a výběr místa ve vápně, provokování soupeře nebo vyhrávání vzdušných soubojů samozřejmě od něj očekávat nelze.

Co mě přijde totálně ujetý je Gameirovo rozhodnutí a já si na to nikdy v životě nezvyknu ani zvykat nebudu, odejít v nejlepší části kariéry když mu je 29 do klubu, kde při jeho představení řvou "fanoušci" Puta Sevilla je slušně na palici, ale jen ať si to vyžere. Sevilla mu nabídla 3,5 ročně, Atletico 4 ročně, jestli je to až takovej rozdíl pro něj nevím, je to asi individuální pohled na prachy člověka celkově a to tady rozebírat nechci.

Nicméně vypatlanost Sevilly nezná mezí a prodat třetího klíčovýho hráče v časech kdy to není potřeba a ještě k tomu opět mimo výkupní klauzuli je vrchol primitivity a plivnutí do tváře každýho fanouška. Musel bych si tady zanadávat asi do kur.., ale je škoda dostat po několika letech bez příspěvku hned ban.

Ten jihoamerickej psychopat to tam teď celý rozkope a zase bude od Sevilly na 10 let klid.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já si teda myslím, že prodej Gameira je logický (sám chtěl odejít a nemělo smysl ho držet, pokud byl adekvátně zaplacen, což se stalo). Souhlasím s tím, že být Bohem v Seville by pro hráče mělo být víc, než třeba u Gameira být jedním z mnoha v Atléticu, nebo dokonce hrát druhé housle v Barce. Ale taková je dnešní doba, hráči se tak chovají čím dál častěji, ať se nám to líbí nebo ne. A není to jen o penězích...

Jsem hodně zvědavý, jak to nakonec bude vypadat, protože těch změn je prostě moc (ještě se spekuluje o Rodrigu Caiovi, Merchadovi a Parejovi), navíc mi to přijde více jako přestupák Sampaoliho než klasický Monchiův. Z týmu se vytrácí identita (což by se u trojnásobnýho vítěze EL stávat nemělo), ale ti příchozí hráči jsou hodně kvalitní a už jenom jejich příchod svědčí o tom, kam se klub během posledních let posunul.

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si nesouhlasit, Gameirův prodej stejně jako prodej Krychowiaka je nelogický už jen z principu, že nebyla vyplacena klauzule o kterou se ihned po konci opět veleúspěšné sezóny opíral Castro. Sám prohlásil, že Sevilla je po x letech v situaci, kdy je finančně stabilně zajištěná a NEMÁ důvod prodávat klíčové opory jako v minulých letech a že jediná možnost jak je prodat je vyplacením klauzule (téma klauzule už tu bylo v minulosti taky x krát řešeno že to není s nima jak vypadá ale to mě teď nezajímá, řeším princip). Jak je tedy možné prodat nejdůležitější článek Krychowiaka do PSG, jednoho z nejbohatších týmů světa za 28 mil.? Co to je proboha? Ten tým nabízí za Neymara astronomický čísla a my mu prodáme hráče v době kdy nejsme v krizi a nemáme důvod ho prodat za 28 mega při výkupce 40? To je první obchod pod cenou cca o 15 mega a Krychowiak tu hodnotu prostě má, je to jeden z nejlepších DM vůbec. Toho Banegu bych nějak ještě pochopil, končila mu smlouva atd. a bylo to předem avizovaný i zřejmý, ale další Gameiro, ten stabilně střílel góly a opět neodešel po vyplacení klauzule a ještě k tomu ke konkurentovi ze stejný ligy. Jo ty peníze jsou dobrý ale 5 let zpátky, dnes se musíme koukat úplně jiným směrem než v časech kdy byla priorita levně koupit, zviditelnit a prodat. Vedení týmu by se prostě nemělo takhle chovat v době kdy klub může změnit svou celkovou historickou tvář týmu druhé vlny na vyšší úroveň.

Sevilla posledních pěti let skončila, Emeryho odchod i přes nějaké zvláštní okolnosti taky chápu, odešlo srdce kabiny Coke, modla města Reyes, klíčový hráči Banega, Gameiro, Krychowiak, skončil Beto. Už je to prostě pryč a uvidíme úplně nový tým s jinou tváří, trenérem a kompletním kádrem pomalu, co se může stát další sezonu nevím a bude to zajímavý. ale tahle část skončila a já jsem za ní hrozně rád, zažil jsem úžasný zápasy ve Varšavě a Basileji na vlastní oči ale zároveň jsem zklamaný, že se vedení opět posralo něco risknout a jít do toho naplný koule, nasypat hráčům lepší prachy a být tvrdší na trhu.

Čas ukáže.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já to prostě nevidím tak špatně, beru to tak, že klub se nemůže změnit během jednoho přestupáku z přeprodejce na velkoklub s maximálními ambicemi. Ti hráči, kteří letos přišli a ještě přijdou, mě naplňují přesvědčením, že ambice klubu se budou zvyšovat. Krycho odešel za zásluhy, ta cena určitě mohla být vyšší (četl jsem ale o 33,5 mega). KG rozhodně nebyl prodán pod cenou, já to pořád beru tak, že je to jediný rok, který odehrál jako stabilní hráč základu a vypracoval se teda solidně. Ale pořád je tu faktor toho, že to už nemusí nikdy potvrdit...

Emerymu jsem nikdy osobně nepřišel na chuť, ale výsledky za ním samozřejmě stojí, on umí mužstvo naladit hlavně na vyřazovací zápasy.

S tím riskem bych byl opatrný a šel radši postupnou cestou. Myslím, že klub ještě nestojí na tak pevných základech, aby se mohl pustit do nějakýho bezmyšlenkovitýho utrácení a hazardu s budoucností.

Čas ukáže, ale já jsem optimistou.

Reagovat
Mateo16

Asensio sa slusne zacina hypovat za nic . Teda dufam ze ak Jese odide tak Asensio nezostane .

Radsej nech zostane M . Llorenthe ci Febas ktori hraju este lepsie ale o nich ani pol slova .

https://www.youtube.com/watch?v=R2BXhL0A9Nw

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Proti PSG byl s přehledem nejlepší na hřišti v druhý půlce. Proti Chelsea nahrál na 2 góly. Hotová definice ničeho.

Ale s Llorentem souhlasím.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

A co to je potiahnut 4 - 3 akcie a byt aktivny 45 minut proti PSG a urobit Acko v bezvyznamnom priatelskom zapase ? A hned byt v mediach hypovany za neskutocny talent X rokov .

Asensio hra rovnaky post ako James a ma aj jeho problemy . Proste nemoze hrat v 3clennej zalohe . Na tom pravom kridle vznikne sialeny pretlak .

Zatial co keby zostal Llorenthe tak James by sa definitivne presunul na to prave kridlo

Reagovat
misinho7

a minula vyborna sezona v espanyole bola nic? ..kto ho hypuje ze je neskutocny talent X rokov? je to sice obrovsky talent co to dokazuje stale ale este ma pred sebou velmi dlhu cestu a sme radi ze mu to tak v priprave ide ..ked odide Jese tak myslim si zeby nemal ist hostovat ale zostat a tie minuty dostane

Reagovat
Mateo16

Ja mu tu sezonu neberem . Hypuje sa samozrejme v mediach .

Nahrada za Jeseho je samozrjeme Morata . Takto sa Asensio dostane do pozicii ako minuly rok mal Denis

Reagovat
Kokesh

Asensio je vyborny, do pripravy sel s cilem se ukazat a udelat maximum pro setrvani, zatim mu to vychazi.

Reagovat
Phillipinho

Koukam, ze se tady ten prestup dost kritizuje, na druhou stranu moznosti byly velmi omezene. S Costou nas poslala Chelsea nekam, Auba chtel 2 krat vetsi plat nez ma ted, za Higuiana jsme dali na stul 60 mega, ktere byli odmitnuty. Ja osobne bych mozna chtel radeji Lacazetta, ktery je mladsi, ale ta castka by se pohybovala nekde okolo 50 mega a navic neni vyzkouseny ligou. Ja Gameirovi verim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

A kam jde ten Costa teda omg?

Reagovat
One-Real

PSG

Reagovat
j_mrazik

Tam by mi dával největší smysl po všech stránkách.

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

bacca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl sen. Ale zvykl jsem si, že sny se většinou neplní. Tak jsem zůstal odtažitý.

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle sen byl bohuzel zatracene realnej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele