Jsem hrdý, že mohu nosit dres Ajaxu, řekl Tadić

28.05.2019, 15:20
Aktuality
Ajax má za sebou velmi dobrou sezónu, na čemž má nemalý podíl Dušan Tadić. Ofenzivní hráč se dostal do spojení s možným odchodem, sám ale nechává svoji budoucnost otevřenou...

Tadić do Eredivisie poprvé nakoukl v dresu Groningenu, větší pozornost na sebe však upoutal po přesunu do Twente. Zde si dobrými výkony řekl o přestup do Southamptonu.

Šikovný ofenzivní štírek patřil čtyři sezóny k hlavním tahounům jihoanglického mužstva, před letošní sezónou se ale možná trochu překvapivě vrátil do Holandska, konkrétně do Ajaxu.

Zpetně vzato musí být Tadić se svým rozhodnutím spokojený. Ofenzivní univerzál ve 34 zápasech Eredivisie pomohl Ajaxu osmadvaceti góly a čtrnácti asistencemi k zisku titulu, který se do Amsterdamu vrátil po dlouhých pěti letech. Kromě toho vyhrál i pohár a postoupil do semifinále Ligy mistrů.

Po takto vydařené sezóně se pochopitelně spekuluje o možném odchodu 30letého hráče, kterého údajně sledují zástupci AC Milán, AS Řím nebo dokonce Bayernu Mnichov.

"Čas ukáže, jestli zůstanu hráčem Ajaxu. Mohu ale říct, že jsem hrdý, že nosím dres tohoto klubu," prohlásil Tadić, jenž má smlouvu do roku 2022. "Hraji za jeden z největších klubů na světě. Je to zvláštní pocit nastupovat za Ajax. Důležité je také, aby se moje rodina cítila jako doma, což byl také důvod, proč jsem si před rokem vybral Nizozemsko a Ajax," vysvětlil.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (29)

Přidat komentář
AjaxFans

Snad zůstane.Dlouho jsme neměli TOP střelce

Reagovat
FUnk

do jejich stylu hry zapadl paradne

Reagovat
Zark

tak kam přestoupí?

Reagovat
Ross Geller

Nikam

Reagovat
TomKM

právě že většinou když se objeví takový článek tak to znamená odchod

Reagovat
REPLIKATOR

Neznám, co hrajou za ligu?

Reagovat
Ross Geller

Nizozemskou

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si naopak myslím, že Ajax tento úspešný káder rozpredá, tak ako býva ich zvykom o opäť nakúpi nejakých nádejných mladých hráčov, ktorých postupne zapracuje do mužstva. Matthijs de Ligt už prestúpil do Barcelony, o brankára Onanu sa už zaujímajú rôzne veľkokluby, o van de Beekovi v prípade prestupu ktorého sú v hre giganti ako Real, Barca či PSG. Neres pôjde z Ajaxu rovnako preč, v jeho prípade je taktiež v hre PSG, rovnako Ziyech o ktorého sa zaujímajú Arsenal aj ManUnited... A podľa mňa ešte počas tohto leta prestúpia aj ďalší... Mazraoui, de Jong, Dolberg a v neposlednom rade aj v článku spomínaný Tadič. Je to koniec koncom Srb a tí majú radi peniaze. Ak dostane finančne výhodnú ponuku, tak podľa mňa nebude váhať.

Reagovat
Elliasson

Podle mě odejde maximálně de Jong, de Light, van de Beek a Tagliafico. Nikdo jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně Ziyech a Neres také

Reagovat
AjaxFans

De Jong,De Ligt a možná Hakim, Neres.Beek a Nico slibili, že ještě rok zůstanou

Reagovat
Elliasson

Aha, děkuji moc. To máte šanci zopakovat minimálně TOP 16 v Lize Mistrů.

Reagovat
AjaxFans

Rád bych

Reagovat
jáá

Bylo by super dotáhnout to ještě o stupínek dál.

Reagovat
Elliasson

Noo, to nechte na Feyenoord za 10 let.

Reagovat
jáá

Reagovat
Reggie

Prestoupil de Jong, De Ligt mozna

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na konci léta, kdy budou známy přestupy si to pak shrneme, jo? Pak uvidíme kdo z nás dvou měl pravdu a jestli ti ještě bude do smíchu. Pak si uvědomíš, jak málo o fotbale víš, neboť právě kluby jako Ajax nebo Porto jsou dlouhá léta známé svou politikou levného nákupu, zviditelnění hráče a jeho následného výhodného prodeje. Jinak tomu nebude ani letos a garantuji ti, že současná kostra týmu Ajaxu se rozpadne jako domeček z karet.

Reagovat
Bandita_Harry

Hlavne reagujem na ten koniec ako pises o Tadićovi to je fakt na smiech, neviem odkial si si to vobec vytiahol On sa rozhodol odist z Premier League do Ajaxu asi kvoli peniazom vsak ? On ma zrejme aj nejake sportove ambicie a ak odide tak asi to kvoli peniazom nebude Niekto odtial urcite odide, ale aby rozpredali celu zakladnu 11 je blbost, Tagliafico podpisal a slubil dalsi rok, Van de Beek tiez slubil dalsi rok, De Ligt mal vyhlasenie ze mozno aj ostane...Tadic ma 30 rokov ak ho bude chciet nejaky top klub v top lige je to zrejme posledna moznost...

Reagovat
pantondavo

Přestup za 3, 2, 1…

Reagovat
montaigne33

Velký borec! Zůstaň chlape!

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem kto z vás sledoval Spartakusa, ale ten kto áno tak mi dá za pravdu že sa podobá na Crixusa

Reagovat
gunner123

Kdyby nabral 20kf svalů, tak i docela jo

Reagovat
Bandita_Harry

vobec, neviem ci to sudis podla tejto foto ale inak akoze vobec

Reagovat
20fredy20
Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný

Reagovat
Reggie

Brutal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tadič sa mi herne páčil už v dobách, keď po prestupe do Southamptonu začínal v PL, takúto vydarenú sezóna ako zažil teraz v drese Ajaxu som však veru nečakal. Klobúk dolu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele