Jović potřebuje čas, zastal se srbského útočníka bývalý obránce Salgado

14.10.2019, 10:10
Aktuality
Luka Jović za sebou má dva povedené roky ve Frankfurtu a před několika měsíci se mu odměnou stal přestup do Realu Madrid, kde zatím zůstává za očekáváními. Srbský útočník je náhradníkem a stále čeká na první gól, hned na úvod nového angažmá se tak dostal pod tlak, z něhož se mu nyní pokusil pomoci někdejší obránce Míchel Salgado...

21letý Jović loni na klubové scéně nastřílel 27 soutěžních branek a Frankfurt neváhal změnit jeho hostování z Benfiky v trvalý přestup. Na tomto obchodu rychle vydělal, zatímco do Lisabonu poslal šest milionů eur, Bílý balet za hráče zaplatil šedesát milionů.

O to větší zklamání zatím představují výkony samotného hráče, ten si nevybojoval místo v základní sestavě a do zápasů naskakuje z lavičky. Poslední soutěžní branku dal v červnu v dresu srbského národního týmu, jehož aktuálně není členem, jelikož se nevešel do říjnové nominace na kvalifikaci o postup na ME proti Litvě a přátelský souboj s Paraguayí.

"Jedná se o mladého hráče. Pokud ho Real Madrid kupoval, bylo to z nějakého důvodu. V Eintrachtu Frankfurt byl skvělý, dal spoustu gólů a ukázal své ofenzivní kvality," říká Salgado na adresu srbského útočníka.

"Všichni vědí, že Real Madrid potřebuje devítku. Benzema je odlišným typem takového útočníka, sbírá míče a zapojuje se do kombinace. Jović se stále musí učit, je mladý a v Realu Madrid je velký tlak. Potřebuje čas. Ten čas má, víme, že je to skvělý útočník," dodal bývalý španělský reprezentační obránce.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (97)

Přidat komentář
sejber

To ma srbsko taky pretlak ze nenominuje takehoto hraca?

Reagovat
rel7

To by se u nás stát nemohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohlo, protoze by byl povolany do U21, aby pomohl proti Litve

Reagovat
Bakary3

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl nominovanej protoze na poslednim srazu se omluvil ze zapasu s Lucemburskem kvuli zraneni, aby za 4 dny pak nastoupil za Real.

Reagovat
Talker

Tohle nechápu - pokud se hráč necítí úplně fit a radši vynechá (bezvýznamný) zápas za repre, tak proč je trestán? 4 dny můžou být při zranění celkem důležité na doléčení.

Stejná demence od Francie, na kvaldu si pozvou Kanteho, který vynechal více ligových zápasů, než odehrál a teď se tam znova zraniil. Naprosto zbytečné, místo, aby se během pauzy doléčil, tak jede na sraz a znova se zraní. A ještě navíc si ho tam nechávají místo aby ho poslali zpátky.

Reagovat
Generalní Gladiator

Plus francie,která jeho absence naopak může využít ke zkoušce jiných talentů..tohle hlava nebere...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ttopi

Tady jde o to, že mu nejspíš nevěřili, že není fit. A přesně jak říkáš, byl to bezvýznamný zápas a on se k tomu tak postavil. Přitom reprezentovat by mělo být pro každého čest, v jakémkoliv zápase.

Reagovat
Talker

Tak já to beru obráceně, repre pauzy jsou za mě zlo...

A zahodit část sezony kvůli zranění (zvlášť pokud nejsi úplně fit) je prostě blbost. Na repre srazech se vždycky zraní kotel hráčů a riskovat, že budeš zraněný, ztratíš místo v sestavě a třeba to ohrozí tvoje šance na velký letní šampionát je prostě nesmysl - takže pokud měl třeba natažený sval nebo jen nějaký "knock" mi přijde jako relevantní důvod na to vysrat se na jeden bezvýznamný zápas.

Reagovat
ttopi

Já ti jen říkám, že třeba fit byl a oni to možná věděli, proto mu jeho omluvu nevzali. A pak to považovali za neúctu k reprezentaci. Promiň, ale říct, že nepřijedes na reprezentační zápas, protože nejde o důležitý zápas není úplně košér. Jak to bylo s tím zraněním nevím, ale nebyl by první, kdo by se jen vymlouval.

Reagovat
ttopi

Jinak ty repre srazy nejsou jen o tom zápase. Ikdyž hraješ s otloukánkem, furt by měl kažtdý ve svém zájmu přijet. Jde o to se vidět, utužovat vztahy, aby tě trenér viděl v tréninkovém procesu. Proberou se tam věci ohledně taktiky, a tak dále. V podstatě každý sraz je důležitý.

Reagovat
Generalní Gladiator

Tohle sedí na joviče,u hráče kalibru kanté by mělo zdraví být na 1.místě.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smetos

France je v tomhle úplně marná. Celkově tato země mi vůbec nesedí

Reagovat
db18

Reagovat
Josifek

Tak snad nikdo nečekal, že se v Realu hned propracuje do základu. Jen se podívejme na Edena, přicházel jako jeden dost možná z TOP 5 hráčů světa a i pro něj to není jednoduché, aby dostál hernímu přínosu, jaký měl/má v Chelsea/repre. Tak co teprve nějaký mlaďoch z lehce nadprůměrného klubu..

Reagovat
Greny

Tak u Hazardu jsou ty problémy jiné ... Hamburger zranění takže nemá ještě odpovídající kondici... U nás měl vždy srpen horší v září se do toho dostaval

Reagovat
janinho

okrem nadvahy bol hazard takisto mesiac mimo svalovym zranenim, takze si skus najprv zistit fakty. vynechal preto cast pripravy aj prve 3 kola LL.

Reagovat
Greny

Vsak píšu hamburgery a zranění...

Reagovat
janinho

tak potom sorry, moja chyba. myslel som ze si to myslel ironicky s tym zranenim, akoze pivny mozol...

Reagovat
Greny

Nene právě že ne... Sledoval jsem vás docela přes léto hlavně kvůli němu takže mi to neuniklo

Reagovat
Josifek

Jasný, ale i tak je vidět, že i pro největší hvězdy je ta adaptace těžká, co teprve nějaký jovic

Reagovat
blaugrana

https://youtu.be/nEdcYVQMQCE Novy Eto'o. Vraj ho Barca sleduje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zatím se jeví velmi slušně, ale má prý za agenta Raiolu, což je pro spoustu klubů tvrdý oříšek.

Reagovat
Generalní Gladiator

Jeho a Lautara.

Reagovat
Studni

zpátky do Arsenalu s nim

Reagovat
RadekVonCZE

Poprvý jsem na něho narazil ve Fifě 16 v kariéře za Arsík

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://twitter.com/ycvids1/status/1183500600333537280

https://twitter.com/ycvids1/status/1183511185959870464

Šestnáctiletý Pedri, kterýho Barca na začátku září přivedla z Las Palmas za 5 mega a nechala ho tam do konce sezony na hostování. Po návratu Viery z Číny si to tam společně neuvěřitelně vodí a dokonce dělají z Pekharta střeleckýho zabijáka. Na svůj věk působí neuvěřitelně vyspělým dojmem, bylo by fajn, kdyby příští léto dokázal zabojovat o místo v prvním týmu.

Reagovat
Messiáš

Pral bych palmam postup, pak by pripravu absolvoval s Ačkem a rozhodlo by se, co dál, kde varianta hostování by mohla znovu být zajímavá pravě tam. Topit jej nutně v béčku, jen aby se případně aklimatizoval na způsob hry, které navíc dost možná se pořád bude plácat Segunda B mi přijde až jako poslední možnost

Reagovat
Hristo Stoichkov

Asi tak no, podle mě to není hráč pro naše béčko, tam by se jeho vývoj mohl pouze zpomalit. Pokud Palmy postoupí, v což po návratu Viery začínám věřit, mohl by si tam dát ještě sezonu v Primeře, pokud teda nebude řádit podobně jako proti Deporu, to by nešlo dělat nic jinýho, než ho šoupnout do áčka Barcy.

Reagovat
blaugrana

Vyzera zaujimavo. Ivan, Vidal, Alena budu zrejme na odchode, takze minuty by snad dostaval.

Reagovat
Hristo Stoichkov

On je podle mě spíš taková “10”/kreativní křídlo, úplně bych ho neviděl jako záložníka ražení třeba Iniesty.

Reagovat
Generalní Gladiator

To je škoda,kreativní křídlo,co se stahuje dostředu,potřebujem ze všeho nejmíň.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Možná momentálně, za rok či dva (zkrátka, až přijde jeho čas) to může být úplně jinak. Zatím je změna stylu prakticky nemožná kvůli Suárezovi či Valverdemu, ale to nebude trvat věčně.

Reagovat
Generalní Gladiator

Anebo zvládne toho třetího k de jongovi a arthurovi..Zatím je extrémně mladej, uvidíme,kam ho čas posune..třeba otěže přebere puig nebo se koupí někdo jinej. Každopádně mladejch talentů máme dost, byl bych klidnější,kdyby o jejich osudu místo valverdeho rozhodoval ten hag.

Reagovat
blaugrana

No to by mohol byt problem. Podla videa pripomina Kaka. Tah na branu, kreativita.

Reagovat
Messiáš

Hodně se nabízí příměr k Davidu Silvovi, byť tam to od počátku hledala i média vzhledem k tomu, že oba jsou z Kanárských Ostrovů. Nicméně je rozhodně pozičně blíže k bráně a ofenzivněji laděn než 3 výše zmínění

Reagovat
Phillipinho

Pekhart doblete Celkem v poslednich 4 zapasech 4 goly

Reagovat
Kucka

dělají z Pekharta zabijáka

Reagovat
Smreky

Veď tam ešte poriadne nedostal sancu hra pár minút na zápas... treba len čas

Reagovat
king23

Dle Eurofotbalu 222 minut. To bych rozhodně neoznačil za "nedostal šanci". A těžko si myslet, že by v základu dostal šanci před Benzemou, který dává zatím skoro každý zápas gól.

Reagovat
pospech11

Jenže to je ten problém většinou dostává starty po pár minutách. Jasně jsou výjimky, kdy dostane poločas nebo nastoupí v základu ale odehrát 222 minut za 7 startů, to prostě není moc a Luka ma smůlu ze se pleško chytl a tak ho do základu jen tak nepustí

Reagovat
Generalní Gladiator

Klauzule fatiho 100- s tím klukem si ještě evidentně užijem.

Reagovat
blaugrana

Ten bude Barcu cucať vo velkom style. A ta klauzula je tak nizka na jeho vlastnu ziadost si myslim.

Reagovat
Generalní Gladiator

No jasně,ví jak na to.

Reagovat
kaja900

fakt nesnášim ty repre pauzy.. modrič a bale se zase vrací zraněný a to se při našem štěstí ještě někdo zraní

Reagovat
kaja900

a to sem ještě zapoměl že je za chvíli vlastně el clasico

Reagovat
Godwinson

První dvě místa mají ale dobře

Reagovat
patas92

Xavi by měl být někde kolem 3.-5. místa, i když odehrál jenom půlku dekády. Chybí tam Rooney...Jinak ty jména jsou v poho, pořadí je otázka.

Reagovat
technecium

Mně třeba přijde divný, že je Ribéry před Robbenem, Modrič před Iniestou, že tam je Chiellini když tam není Pique. Když tam chybí Xavi, protože nehrál poslední 4 roky, tak tam nemá co dělat Salah, protože ten naopak "hraje jen poslední dva roky"... Absence Rooneyho je směšná

Za mě:

Messi, Cristiano, Neymar, Iniesta, Xavi, Modrič, Suarez, Kroos, Ibrahimovič, Robben, Alves, Ramos, Bale, Lewandowski, Rooney, Ribery, Marcelo, Neuer, Hazard, Aguero.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já teda docela chápu absenci Rooney, přeci jen ten hrál půlku té dekády fakt dobře, po tom to šlo dolů.

Reagovat
patas92

No, je fakt, že Wazza měl ten výkonnostní vrchol někdy 2009-2012, pak šel Ferguson do prdele a s ním celý Manchester včetně Rooneyho. Ale stejně bych ho tam asi dal, místo Salaha.

Reagovat
Kixi Syhimour

Právě na to sem cílil, že nejlepší byl na přelomu, ale pak to šlo dolů.

Reagovat
ADM

V podobnej logike je potom ale nepochopitelne umiestnenie Salaha

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to nezpochybňuji, neboj

Reagovat
ADM

Xaviho najlepšie výkony prišli od 2009, uplne nepochopitelne tam nie je. Takisto mi udrel do očí ten Robben tak nízko. Suarez je síce pako, ale čisto futbalovo pred ním nemá Modrič čo robiť, a zaradenie Bale-a tak vysoko je tiež mimo, takému Robbenovi môže ísť leštiť kopačky. No a ak môže byť tak vysoko Salah, mohol tam byť aj Griez, ten je medzi špičkou dlhšie.

Ale zas je to len rebríček nejakých no name redaktorov, len ma to poradie niekoľkých mien zarazilo

Reagovat
valloire

Modrič teda má.

Reagovat
ADM

Suarez 2013-2016 bol uplna bestia, ktora sa vtedy statisticky rovnala Messimu s Ronaldom. Zapasy dokazal rozhodovat sam. Myslim ze Modric za svoju karieru nebol 4 roky az na takom vrchole.

Reagovat
valloire

Modrič je záložník. Nesrovnávat. Srovnávat můžeš herní přínos a vliv na hru týmu a jeho úspěch. Takže do toho, hombre....

Reagovat
ADM

Velký vplyv na našu hru a hru celej španielskej repre mal roky aj Bus a nie je tam

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Busquets nemá Zlatej míč. Modrič má i Zlatej hattrick. A jako jeden z hlavních pilířů 4 násobnýho vítěze LM v týhle dekádě je logicky vysoko.

Reagovat
ADM

No Bus stihol MS, ME, 3x LM, 8x liga a 6x domáci pohár, čo má Modric? Nejaký zlatý hattrick, pche

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
valloire

No ale nestihl Zlatý hattrick. A nemá Zlatej míč.

Reagovat
Gazdo

Ta dostal priznaj to

Reagovat
valloire

kdyby ano, přiznám, ale bohužel...eso držím já

Reagovat
technecium

Co je zlaté hattrick?

Reagovat
valloire

To je něco, co Barcelona nikdy nevyhraje.

Reagovat
patas92

Když v jedné sezóně vyhraješ ligu, pohár a LM. Čili něco, co Real nikdy nevyhraje a co má Bus hned dvakrát.

Reagovat
ADM

Reagovat
Anacron

To není hattrick joudo.

Reagovat
patas92

Rozhodně to má k němu blíž, než to, co zmiňuje valloire, no.

Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

Reagovat
king23

Pokud někdo má jmenovat takové množství hráčů, tak se prostě neshodne nikdy. Aneb:

ANO Robben je za mě lepší než Ribery

ANO Iniesta je za mě lepší než Modrič

NE Pique není lepší než Chiellini

NE Kroos ani náhodou, to už za Real určitě spíš Xabi Alonso

NE Rooney ani náhodou

Reagovat
technecium

Mně třeba Kroos přijde hrubě podceněný, když má v té 3x LM, 1x MS a v roce 2014 měl podle mě mít GB

Reagovat
CHONG

Trávníkář místo Salaha a jména by byla v pohodě, akorát by to chtělo trochu proházet to pořadí.

Reagovat
patas92

Jebove = dobré? Ten černý je pěkný. Ostaní dva hrůza. Ten domácí je jak od Crystal Palace

Reagovat
blaugrana

Ano. Mne sa nepafi len ruzovy.

Reagovat
technecium

Růžový, černý pěkný. Ten domácí je příšernej

Reagovat
Kixi Syhimour

Černý jsou jako naše brankářský

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno lepší než ten Chorvatský paskvil teďka.

Reagovat
Majk91

ten domaci je sice lepsi nez to co mame teraz, ale aj tak je to strasny kentus

Reagovat
Gazdo

My chceme Adidaaas!!!!!

Reagovat
jester Radka Bejbla

Pokud ho Real Madrid kupoval, bylo to z nějakého důvodu... Takových přehmatů už bylo víc, on na to prostě zatím není, aby na něm stál útok a asi ani nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som takýto úvod očakával no verím že sa časom chytí a nejaký ten gól sem tam strelí.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis ma zaujem o hostovanie Carlesa Alenu. Ja by som to bral.

Reagovat
LAM

Co jinýho.když mu Valverde šanci dávat nebude.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele