Jmenuju se Álvaro a nemají mě rádi. Proč se Morata v Chelsea trápí?

26.10.2018, 18:00
Profily, historie
Branky nedává, na hřišti se trápí, fanoušci jsou z něj frustrovaní. Chelsea pod Mauriziem Sarrim šlape, k dokonalosti chybí jen maličkost: gólový útočník. Drahá posila Álvaro Morata tím správným mužem na hrot modrého útoku zatím rozhodně není. Proč se mu nedaří? A jak dlouho s ním ještě v londýnském klubu budou mít trpělivost?

Před třemi dny mu bylo dvacet šest.

Pro útočníka nejlepší roky. Ještě vám netáhne na třicítku, po níž většinou hráči ztrácejí rychlost a dynamiku, zároveň už nejste vyjukaný zajíc, kterému se tváří v tvář soupeřově brance roztřesou kolena.

Tedy, neměl byste být.

Narozeninové gratulace od fanoušků měly hořkosladkou příchuť. Všechno nejlepší, ale...

Všechno nejlepší, ale už bys mohl taky něco hrát.

Všechno nejlepší, ale za 66 milionů euro jsme si představovali něco jiného.

Všechno nejlepší, ale sedmadvacítku už snad oslavíš někde jinde.

Korunu všemu nasadil Mark Worrall, redaktor jednoho z fanwebů londýnského klubu. Na svůj twitter vyfotil autobiografii Didiera Drogby s názvem Oddanost.

"Všechno nejlepší, Álvaro. Přečti si to a třeba se naučíš něco o tom, co znamená být skvělým útočníkem v Chelsea."

Úvod v novém angažmá mu přitom vyšel na výbornou. Čtyři góly v prvních šesti zápasech, paráda. Pak se ale Morata zabrzdil a už se nenastartoval. Nehraje dobře, o to lépe ale hraje na nervy fanouškům Chelsea.

"Fanoušci jsou frustrovaní, protože u Moraty nevidí mentalitu a přístup potřebný k tomu, aby v Chelsea vedl útok," vysvětluje pro Eurofotbal britský publicista Simon Phillips. "Jeho sebevědomí je pochroumané a většina z nás pochybuje o tom, jestli se to někdy změní. A především nemáme čas čekat. Potřebujeme hroťáka, co dává góly. A to Morata prostě nedělá."

Bývalý kouč Chelsea Antonio Conte o něm jednou řekl, že je to přesně ten typ kluka, kterého chcete, aby si vzala vaše dcera. Hodný, slušný kluk. Dobrá partie.

Co oceníte v partnerském životě, už ale tolik nefunguje na hřišti. Fanoušci Blues byli v podobě Diega Costy zvyklí na útočníka, který se bude na hrotu rvát. To ostatně předvádí i Olivier Giroud, který chabou produktivitu vynahrazuje alespoň množstvím vybojovaných balonů a svědomitým přístupem k zápasu, který hraje zády k bráně. Tmavovlasého sympaťáka vám zápasy CFC nabídnou ve zcela jiných obrazech.

Morata padá k zemi.

Morata rozhazuje rukama.

Morata zahazuje šance.

"Chelsea vyhodila peníze za útočníka, který má na střílení gólů alergii," rozčiluje se bloger Alex Goldberg. "Nemám v něj důvěru. Co je ale ještě horší, nemá ji ani on sám v sebe."

Z Moratových prohlášení cítíte, jak on sám celou situaci prožívá. Není to tupec s mičudou místo hlavy, o věcech přemýšlí, bere si je. Možná až moc. Situace ho trápí. "Potřebuji dávat víc gólů, abych byl šťastnější," říkal médiím po utkání s maďarským MOL Vidi, proti kterému se prosadil.

Jeho branka přitom byla jednoznačně nejpozoruhodnějším momentem zápasu. Nepřišla frenetická radost, nedostavila se ale ani viditelná úleva. Moratův výraz hovořil jasně: Uff, konečně to tam padlo. Ale vím, že toho musí přijít daleko víc. A nejen proti maďarským outsiderům.

Jak ale ukázal důležitý zápas proti United, velký progres tím španělský forvard nenastartoval. Morata v utkání opět působil dojmem, že sledovat ho zrovna Thom Yorke, vydají o něm Radiohead koncepční desku.

Rošádu na postu trenéra si přitom pochvaloval. "Pro mě je nejdůležitější, jakým stylem teď hrajeme. V minulé sezoně to byly samé nakopávané balony a stahovat si balon ze vzduchu není má největší přednost. Teď více útočíme, můžu hrát na jeden dotek, chodit si do vápna pro přihrávky, což je pro mě lepší," liboval si Morata změnu herního stylu pod Mauriziem Sarrim.

Hra Chelsea se změnila, Španělovo gólové konto nikoliv. Morata v aktuální sezoně naskočil do dvanácti zápasů, vstřelil v nich tři branky.

Dává ale smysl, proč Conteho nástupce Maurizio Sarri na Moratu dále spoléhá. Olivier Giroud je platný hráč, obrovský bojovník a neúnavný voják pro souboje na hranici vápna. Z toho ostatně těžila I mistrovská Francie na letošním mundialu. Na pozici útočníka číslo 1 však Chelsea potřebuje borce, který nabídne větší kvalitu a především lépe zapadne do Sarriballu, jak se hernímu projevu italského kouče přezdívá. Navíc je mu dvaatřicet. To všechny jsou důvody, proč Morata stále plní roli hrotového forvarda číslo jedna.

Čas hájení už ale pomalu končí. Chelsea potřebuje góly, nemůže se spoléhat jen na Edena Hazarda, který zatím loví londýnský klub pokaždé z bryndy i přesto, že myšlenkami už sedí v letadle do Madridu.

"Myslím, že už Moratu nemůžeme omlouvat. Není prostě dost psychicky silný na tu roli, proto je třeba ho nahradit," myslí si Phillips. Šestadvacetiletému hráči nenahrává ani fakt, koho vlastně v sestavě Chelsea na pozici číslo 9 nahradil. Diego Costa je hráčem, který rozděluje fanoušky. Jedni (většinou fanoušci daného klubu) ho milují, ostatní nenávidí. Zatímco jim dá gól, jen tak mimochodem k tomu ještě zmlátí dva obránce. Bestie.

Morata zatím emoce nevzbuzuje. Maximálně lítost. A frustraci.

"Morata většinu času lituje sám sebe. Costa by v tu dobu šikanoval soupeřovy beky," dodává Phillips.

Je ale fakt, že chtít po Moratovi, aby byl jako jeho kolega z reprezentace, by nebylo úplně realistické, s čímž britský novinář souhlasí.

"Ano, srovnání s Costou není úplně fér. Jsou to naprosto odlišní útočníci I charaktery. Morata je lepší v kombinaci a s míčem, není ani zdaleka tak fyzicky ani psychicky odolný. Je fakt, že typologicky by bylo nefér od Moraty chtít, aby bylo jako Costa."

Co se ale od Moraty chce, jsou góly. A ty zatím nedává. Fanoušci už tedy spekulují, kdo by ho měl v sestavě londýnského týmu nahradit. Chelsea pod Sarrim šlape, dosud nepoznala hořkost porážky. Jestli byl na začátku sezony nesmělý cíl přehodit výhybku, pomalu se učit novému hernímu stylu a pokud možno se vrátit do nejlepší čtveřice, takto nízké ambice teď Chelsea mít nemůže. Tenhle tým s trochou štěstí a větší defenzivní ukázněnosti (díváme se na tebe, Marcosi Alonso) může s Liverpoolem a Citizens bojovat o titul. Potřebuje k tomu ale útočníka, který střílí góly. Jak prosté to je.

Příznivci Blues tak už přemýšlí, kdo by mohl Moratu v týmu nahradit. Myslí si na Maura Icardiho, toho dostat z Interu ale bude složité. Navíc dost možná bude preferovat Real Madrid. Robert Lewandowski už také má své roky, navíc je otázkou, jak by mu anglická liga sedla. V klíčových zápasech Ligy mistrů byl jinak špičkový bundesligový kanonýr v posledních letech zcela neviditelný.

Stále častěji se tedy ozývá jméno Michyho Batshuyaie. Hráče Chelsea, který ale v prvním týmu dosud nastálo nezakotvil a po předešlém působení v BVB nyní hostuje ve Valencii. Kde se mimochodem trefil na Moratovy narozeniny.

Faktem je, že se jednalo o druhý Belgičanův gól ve dvanácti utkáních. Je navíc otázkou, zda si jeho případný návrat do modrého dresu fanoušci Chelsea příliš neidealizují. Batshuayi umí být produktivní, což ukázal loni v Dortmundu i v pohárových duelech za CFC, má však výrazné mezery v mezihře a dalších herních dovednostech.

Tak jako tak, diskuse o případném zapojení Batshuayie do kádru mateřského týmu je minimálně do června pouze teorií. Tuto sezonu počítá s belgickým reprezentantem španělský klub.

Chelsea tak musí řešit současnou situaci. Spoléhat dál na Moratu, nebo v zimním přestupovém čase zkusit sáhnout pro jackpot? "Myslím, že ještě budou trpěliví a leden Morata přežije. Chelsea si ho nechá do léta a pokud se nic nezmění, prodají ho," uvažuje Phillips.

Španělský forvard tak má stále čas ukázat, proč za něj londýnský klub zaplatil tak vysokou sumu. "S trochou štěstí můžeme letos bojovat o úplně všechny trofeje," navnadil Morata ve čtvrtek fanoušky před utkáním s Borisovem v zápasovém bulletinu. Má pravdu. Bez gólového forvarda to ale bude zatraceně těžká šichta.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (202)

Přidat komentář
tony223

Nejvíce mi na něm vadí, že ač má na hroťáka optimální postavu, tak je hrozně slabý v soubojích a pořád padá. To je u útočníka hodně špatná vlastnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrkni na Ronalda, tomu to vychází.

Reagovat
janinho

nie zeby som sa CR v tomto smere siel zastavat, lebo niekedy to vazne prehanal, ale keby Morata prichadzal do tolkych subojov ako CR a keby sa na neho defenziva supera sustredila tak ako na CR, tak by chlapec prelezal 70% cisteho casu...

Reagovat
Rezan

jenže Ronaldo umí vycítit,kdy se mu upadnout nevyplatí a ty souboje ustojí (je jich málo, ale jsou). Kdežto Morata upadne a ani to nevypadá jako faul.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
domingo

konceptualni album o moratovi neni vubec blbej napad :)

Reagovat
Whitemedia

Furt na zemi, i když ví, že mu to rozhodčí nezapíská.. k tomu lempl, uplakánek, labil.. fakt boží vlastnosti útočníka.. vůbec se netěším, jakého hroťáka nám vedení obstará příště, tuhle pozici totiž solidně nezvládají..

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Drogba je taky fail?

Reagovat
Whitemedia

Drogba spoustu zápasů odflákl a vysněná jednička do útoku to taky není, ale jestli jeho přínos chceš srovnávat s tou španělskou slečinkou.. i ten Torres byl platnější..

Reagovat
smazaný uživatel

To se naučil od Ronalda. Jen není tak skvělý herec, aby mu to rozhodčí zbaštil.

Reagovat
Kadlitko

V Realu, když vlítl na hřiště jako žolík, tak byl výbornej. Ale když byl v základu, tak taky žádná sláva. Ale přeju mu at se chytí a začnou mu ty goly padat i v Anglii

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
Pride

Jenom můj názor. Nemám rád tu jeho uplakanou povahu. Když se mu chvíli nedaří tak se okamžitě posere, místo toho aby se pořádně hecl a na tom hřišti se klidně porval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Protože je to kopyto.

Reagovat
Hyrax

Uz u Damona Albarna nesu tezce, ze fandi Chelsea. Ten York je doufam jen nejak nahodne vybranej

Reagovat
Venny

Damon naopak i díky tomuhle nemůže být víc sympatickej

Reagovat
Hyrax

ani ne

Reagovat
Golasso

Však ho vzali jako panic buy, když jim nevyšel Lukaku. Nikdy nebyl extrémně produktivní, takže tohle všechno se dalo čekat. Pokud je to navíc taková vomáčka, jak se píše, tak byla chyba ho táhnout do Anglie. Z nouze ctnost, no...

Pro mě ale pořád sympaťák, přeji mu, aby se ještě někde chytil.

Reagovat
Mastný Chobot

66 mega bol proste fail, tento chalan podľa mňa nikdy nemal, ani nebude mať na takú sumu.

Reagovat
Pride

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kucka

Reagovat
patas92

Jako on Morata ale fakt působí jako někdo, komu svačinu kradly i učitelky.

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Cobra

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
icka

Reagovat
Acquanni

Vtipný a naprosto výstižný

Reagovat
kvasha16

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Seydou Doumbia

A co takový John Stones?

Reagovat
Sandstorm

Pro něho Anglie není. Připomíná mi Soldada v Tottenhamu.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

porad o parnik lepsi nez benzema

Reagovat
Heresy

jen benzema dava goly

Reagovat
Bastaron

Vážně?

Reagovat
Heresy

Tak v porovnani s moratou .. vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Ramsey: “We all know that the contract was taken away off the table. I’m not sure exactly why because a few weeks before we sort of agreed and I was ready to sign.” [@JamesOlley] #AFC

Ramsey: “Something happened, I am not sure what. So, I just have to get my head down, work hard and help this team as much as I can. We’ll see where that takes me.” [@JamesOlley] #AFC

Ramsey: “I’m not thinking about anything else apart from playing for Arsenal at the moment, we’ll see what the future holds. These things happen in football & I’m just concentrating on playing now. I’m not really thinking about anything else.” [@JamesOlley] #AFC

Toto prekoná všetko, čo sme doteraz dojebali, keď ho necháme odísť. Fakt kkti prjbn

Reagovat
Azazelo RD

Nejvíc přeceňovaný fotbalista historie.

Reagovat
Mastný Chobot

Nemala byť reakcia, predpokladám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

pekne

Reagovat
gunner123

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
norton

skor naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Otázka je, o co si v té smlouvě řekl. Předpokládám, že svoje udělal i nenažraný agent, kterého snad vyhodí, když ta vyjednávání dopadla takto. Vzato kolem a kolem, mohl mít už dávno podepsáné a všechno mohlo být v klídku. Ono v minulosti to tak dělalo hodně našich hráčů, že nechali smlouvu dojet skoro do konce a pak se snažili vyjednat silově nějaké podmínky nebo odcházeli za pakatel. Třeba z něj vedení chce do nové éry udělat odstrašující příklad.

A to mám Ramseyho fakt rád a zastával jsem se ho ve chvílích, kdy nad ním spousta fans lámala hůl - jenže to je ono, on není v pozici, kdy by mohl vyjednávat silově, jeho výkony zase tak oslnivé nejsou.

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

místo Milnera bych ho klidně vzal.

Reagovat
Mimalu

nepsalo se o nějakých přehnaných finančních požadavcích?

Reagovat
masly008

tak když se dohodli a pak to stáhli,tak to asi nebylo přehnané.to by se ani nedohodli ne?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mimalu

tak možná to nebylo až tak výhodné, ale vedení Arsenalu mělo větší obavy o jeho ztrátě, pak přišly výkony jaké přišly, narostlo sebevědomí a už jim za to Ramsey nestojí, třeba

Reagovat
Trand

I kdyby to tak bylo, tak by bylo fajn mu aspoň říct proč tu smlouvu stáhli a ne to neřešit a čekat, že jemu to bude jedno. Pokud teda Aaron nekecá, ale nevím, proč by si něco takového vymýšlel.

Reagovat
Mimalu

tak to už je věc druhá, i kdyby o něj ztratili zájem, tak souhlasím že nějaké vysvětlení dostat měl

Reagovat
J0EL

Bolo to prehnane, preto to Emery prehodnotil. A ja som spokojny. Takyto kontrakt si v ziadnom pripade nicim nezasluzil. Nechapem preco by mal byt nas najlepsie (po Mesutovi?) plateny hrac...

Reagovat
masly008

můžeš napsat kolik chtěl?jsem to nikde nezaregistroval.dík

Reagovat
J0EL

Media pisali o ciastke 300 000£ tyzdenne. Povacsine bulvar ale na kazdom sprochu... Kazdopadne s takou ciastkou nech ide do prdele.

Reagovat
Taiger

Nepotřebujeme ho, je replaceable.

Reagovat
Nihilister

To kurva nemůžeš napsat nahraditelný ?

Reagovat
Nikikrew

nie, lebo si mysli ze to je cool

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi přesně same.

Reagovat
Mastný Chobot

To kurva nemozes napisat chladny?

Reagovat
Nikikrew

mal , dojebal som to

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, i ta posledni dustojnost nezaprodanosti spocivajici v jazykove identite, ktera nam zbyva, se takhle splachuje do hajzlu.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Spláchni raději do hajzlu sebe a vobjednej si dalšího prosímtě jazykoví negramoti v 21. století ololol

Reagovat
smazaný uživatel

To ze neholduju anglictine neznamena, ze jsem jazykovy negramot. Naopak. Jedine matersky jazyk ma skutecnou moc, tak jako vse materske.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to bychom museli nejdrive uverit v sebe sama a ne se jen upinat ve viru v cizi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj. Ocekaval jsem te

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Premyslel jsem. Dobre tak jinak. Cizi pojmy by mely byt jen vstupni brana do slozitosti sveta. Ulpet v nich ale znamena lenivost meho psani, kteremu se nejen ty vysmivas. To, ze se tomu vysmivas potvrzuje pravdu toho co jsem napsal o materskem jazyku. Az on je totiz navratem k opravdovosti. Dite se narodi do daneho vzdy nejakym zpusobem jazykove omezeneho prostredi, vystoupi z nej a na cizim jazyku (filosofickem predevsim) si rozsiruje poznani sveta, ovsem zustava jen teoretikem pokud nesestoupi ze slov zpatky ke zkusenosti. A skutecne poznani se mu otevira az teprve tehdy, kdyz sestupuje do luna prostoru sveho detstvi, kde se az teprve oteviraji hluboke koreny poznani a nasledne pak i moznost skutecne moci, prikladem budiz treba uvedomele a hrde chovani Finu v Zimni valce proti nekolikanasobne ruske presile.

Reagovat
smazaný uživatel

Kriticky analogicky - pokud se Taiger honosi anglickou reci a ja tou filosofickou, jsme pouze vykonavateli jejich moci, ale ne moci samotnou. Ta nastava az tehdy, kdy se jazyk meni v mysleni a mysleni uz cizi pojmy nepotrebuje, protoze je skutecne mocne samo o sobe = ruske vojaky hnala do Finska politicka moc, ne jejich osobni, Finove byli osobni moci. A kdyz se uvedomela osobni moc spoji s politickou moci vznikne sila podobna te nemecke. At uz nacisticke nebo te soucasne. Ale to uz je pak jen rozliseni mezi do sebe soustredicimi se nebo invaznimi silami. A ano, ta moc muze pohltit sebe samotnou jako se to i Hitlerovi stalo, ale porad zustava prirozene moralni, protoze jeji snahy jsou proklamovany. Ano, je tu jeste jedna moc. Mozna podobna tem tvym smajlikum. Je to moc, ktera je schovana, zakerna. Podobna moci Rimanu, Americanu nebo Anglicanu. Moc, ktera manipuluje s lidskym nevedomim. Dobyde uzemi a pak mu poda pomocnou ruku a to si jeste nazve humanitarnim. Moc bez jakekoliv mravnosti. Odporna moc vysmechu samotnemu cloveku, prirode, vsemu. Tvi smajlici.

Reagovat
Neutron

Andy zbytocne plytvas energiou. Napis nejaku traparnu ako, ako je to very difficult vysvetlit a rovnako tazko understand a pojdes s davom a bude dobre. V dnesnej spolocnosti pride sedej mase uplne bezne si kurvit vlastny jazyk a opicit sa po druhych.

Reagovat
Taiger

Reagovat
Neutron

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvim o moci opravdovosti.

Reagovat
Taiger

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si nejaky americky serial, ktery ti ulehci od bolesti.

Reagovat
fenixLFC

vyberat si serial len preto lebo je z ceska je doby mentalny atletizmus

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi z toho vydedukoval?

Reagovat
Cobra

Reagovat
mayday

Nechápu tady ty kreténky, co furt musí do vět mrdat ty anglicismy...

Reagovat
smazaný uživatel

debil

Reagovat
PP

proč? Jako na lavku luxusní hráč, ale v základu s Ozilem prostě hrát nikdy nemůžou. On je výborný, když je volný hráč bez "úkolů", ale dva toulající z jedenácti je na hovno - viz poslední 2-3 roky. Protože jsem pár posledních zápasů neviděl, tak nevím jestli může hrát místo Xhaky s Torreirou?

Reagovat
masly008

to neví nikdo.protože se to ani na minutu nezkusilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď do WHU vedle Wilshera, prosím.

Reagovat
celeb

Ja si pamatam tie velke hadky pred rokom a nieco, ze Morata >> Lukaku.

Lebo ... ani si vlastne dovody nepamatam, dal par golov v LM za Juve, ale v Serii hral biedne a Juventini boli radi, ze sa ho zbavili. Taktiez vela madridistas v nom videlo lepsiu alternativu ako Benzemu.

Jedno je iste, najvacsim vitazom tohto prestupu je jednoznacne El Nino, ktory konecne nebude brany ako najvacsi fail CFC na hrote. Aj ked zahadzoval tiez neskutocne, tak aspon napadal a bojoval (a asistoval).

Reagovat
mesyas

Ona by slapala víc, kdyby ti utocnici neměli dohromady asi 3 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby neutekl z Juve, byl by králem. Real ho zničil.

Reagovat
smazaný uživatel

Slusny komplex

Reagovat
Riviera Kid

Vždyť má celkem pravdu. V Juve mu to slapalo.

Reagovat
Mr.Mike

to on by i v tom Realu ted' byl platnej si myslím..určitě lepší než Benzín

Reagovat
smazaný uživatel

A v Realu ne?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vubec nevidis o co jde, ze ? Borec nahore ma slusny komplex hlavne na Real a jak je na tom Moratu mu vubec nejde

V Juve a v Real Morata patril k oporam, kdyby nebyl debil, tak letos by v Real byl strasne platny a loni take. Mimochodem jsem dost nadaval na nej, jak se chova ke svym klubum. On chce hrat a je netrpelivy, tak ted ho tu "karmu" dohnala. Kvalitne by mohl stale vyrust, jak v Juve tak i v RM, ale nejspise se prepocital. V Chelsea nema kam vyrust, tam jsou hotove zoldaci co si jdou pro ropny prachy

Reagovat
Riviera Kid

Ty nejsi Čech, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem uzivatel Google translate

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
janinho

on ma vsetko co potrebuje prvotriedny hrotak okrem poriadku v hlave. pokora chlapcovi vzdy chybala a preto aj ked som nebol rad ze z realu odisiel, tak som vravel ze jemu bude real chybat viac nez on realu.

Reagovat
Noustress

mali by odísť s Giroudom obaja vo FRA/ITA/ESP lige by mali omnoho lepšie štatistiky, taktiež by sme mali premýšlať nad náhradou Pedra a zbaviť sa Mosesa s Drinkwaterom

Reagovat
Pride

Za ty jeho neustálé ubrečené kecy si to zaslouží. Přijde mi jako dost rozmazlenej blbeček, snad co nejdřív vypadne z Anglie a zahrabe se někde v Číně.

Reagovat
nani92

Ahoj, Alvaro

Reagovat
smazaný uživatel

Takže presún na nový štadión až v roku 2019.

Ale toto ma znepokojilo ešte viac:

"In recent months we have secured an extended agreement with Nike up to 2033, one of the longest football club deals in Nike’s history."

Noooooooo

Reagovat
Euphael

misto UA?

Reagovat
smazaný uživatel

UA už nemáme druhú sezónu.

Reagovat
Counter

*už

Reagovat
Logan

Co je na tom tak špatně? Nemáš rád NIke?

Reagovat
Mates_Matesović

Tady tak ani nejde o Nike (jo, ty dresy jsou často na hovno, ale to se dá překousnout), ale o to, že to není finančně výhodný. Za 5 let bychom mohli podobnou smlouvu uzavřít klidně za dvojnásobek, takhle budem 10 let zbytečně přicházet o prachy.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Spalovač šancí

Protože je to dřevák.

Reagovat
salm0n

Ale notak.... vždyť je lepší než Lukaku

Reagovat
kitas

OT: Caute, prosim vas idem si kupovať čo najlepší notebook cca do 550€/14500 K, hlavne na študijné účely a prácu s netom.

RAM: 4GB

2 jadrový procesor

Frekvencia procesoru 2200 MHz

Procesor: Intel i3

Pamäť: 1 TB

Dá sa zohnať niečo lepšie za takú sumu?

Ďakujem

https://www.datart.sk/notebook-acer-swift-3-sf314-54-31eg-strieborny-nx-h1tec-001.html

Reagovat
masly008

dej si to všechno do heureky a tam ti nějaké určo vyjedou.potom recenze atd.a nenapsal jsi jak velký,jestli ho budeš často přenášet.

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučoval bych Acer Aspire A315, stál mě 11 000 rozjedu na něm Skyrim i další hry naprosto v pořádku a zároveň na tu "kancelářskou" práci, kterou ke svému zaměstnání potřebuju, je prostě perfektní. Btw kdybys nechtěl platit za MS Office, tak je ve Windows Store program, který je naprosto stejný jako MSO, akorát je zadarmo a jmenuje se WPS

Reagovat
smazaný uživatel

Acer nebrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Minuly Acer mi vydrzel 6 let ve skvelem stavu. Nemam duvod Acer nebrst.

Reagovat
Infi

tak ono skyrim byl vydaný v roce 2011

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale furt je to jedna z tech narocnejsich her a vetsinou ti jede plynule leda tak na hernim notebooku, ne na normalnim.

Reagovat
kitas

Ďakujem obom za reakcie. Chcel by som ho 14". A aj by som ho sem-tam prenášal. Hlavne cesta vlakom. Hry nikdy nehrávam, jednoducho chcem len aby som svižný pri bežnom používaní.

Reagovat
čutalista

Kup si kalkulačku a nebo si najdi kámoše co ti s tím poradi. Hlavně s tím už neotravuj tady.

Reagovat
kitas

ja viem, je to futbalové fórum, chodim sem každý deň, tak som dufal že tu najdem nejakých ludí ktorí rozumeju tímto vieciam

Reagovat
Neutron

na taketo veci navstiv pcforum.sk, tam ti poradia, ale kazdopadne do 500€ je asi jedno co vezmes, na beznu pracu s wordom a excelom to stacit bude, kazdy ma s inou znackou skusenost, ja mam pracovny lenovo a pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
BrainBlender

Reagovat
čutalista

Co je, vadí vám cizí názor, co zrovna neoslavuje každou píčovinu kterou tady řešíte?

Reagovat
Kixi Syhimour

A proč by s tím neměl otravovat?

Reagovat
čutalista

Třeba, že toto je fotbalové fórum a ne poradna s pc, řesí se tu seriály, atd. Od toho jsou jiné fóra.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Nikikrew

Cauko,

Nakolko si student a potrebujes lahky notebook, myslim si ze tento produkt by ti mal vyhovovat

https://www.tpd.sk/asus-ux410ua-gv035t-p184545

Zmestis sa do rozpoctu, ma malu uhlopricku aku potrebujes + ma vsetky potrebne konektory. Navyse Asus je velmi dobre znacka prave pre ntbooky, citam od nich iba pozitivne recenzie.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada to na fajn sestavu, ale sel bych radeji do SSD disku i za cenu polovicni kapacity.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si tiež kupoval notebook len do školy a osvedčil sa mi Asus Aspire E 15

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten swift jsem slyšel jen dobré věci, má ho segra které jsem to taky doporučil a nemá žádné problémy.

Pokud neočekáváš, že budeš na notebooku hrát hry(novější než 2012), tak je to perfektní ntb

Reagovat
wyqinac

hlavne sezen ntb s ssd i kdyby jen 128 + hdd, neuveritelne to ocenis hlavne po nejaky dobe.. Ja mam v praci nadupanej stroj s ssd a doma uz pc skoro ani nezapinam protoze mam nervy jak je to pomaly

Reagovat
Counter

Dobrý článek

Reagovat
smazaný uživatel

Me se po nem v juve dost styska.On,Pogba,Dybala sem veril ze budou budoucnosti Juve..Pak si ho Real nesmyslne vzal zpet.Vytrhl ho z prostredi kde se citil suprove.Tehdy udelal ve svoji kariere krok zpet a mozna uz nikdy nebude top.Ja na nej vzdy budu vzpominat v dobrym.Umel davat goly v dulezitych utkanich.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pride

On ho vytrhl? Vždyť Morata každou chvíli brečel, jak strašně chce jít zpátky do Realu.

Reagovat
Fridgiee

Morata to sám řekl asi 4x v různých rozhovorech. Na žádný brečení o odchodu si naproti tomu nevzpomínám.

https://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/Juventus/29-10-2017/morata-juve-ancora-cuore-peccato-doverla-lasciare-ma-conte-top-230247592197.shtml

Reagovat
Pinturicchio

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší co udělal byl přestup do Chelsea. V Realu mu to šlo a už dávno by nejspíš hrál v základu. PL mu nejspíš nesedí.

Reagovat
Jirka3811

Podle mě nervózní z toho jestli Chelsea koupí ten Kellner anebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

Střídá miliardové momenty s těmi bezcennými. Občas ukáže neskutečnou kličku, neskutečnou střelu, prostě moment, kdy si říkáte "wow!", ale potom po zbytek zápasu je neviditelný a nevíte o tom, že je na hřišti, případně se jenom smějete, jak je přes jeho občasné neskutečné kličky strašné kopyto. Zvláštní hráč, přál bych mu, aby se zlepšil ve svých nedostatcích, pak by se určitě jednalo o jednoho z nejlepších útočníků na světě, ale aktuálně k němu má prostě neskutečně daleko.

Reagovat
Whitemedia

No nevím, neskutečnou kličku jsem od něj viděl naposledy někdy na podzim 2017 a se střelou je to ten stejný případ.. ale wow si u něj říkám dost často..

Reagovat
Pride

Kdy naposledy pořádně vystřelil?

Reagovat
PP

Hezký článek! Akorát tu analogii s Radiohead jsem moc nepochopil..

Reagovat
smazaný uživatel

radiohead = sad

morata = sad

Reagovat
mayday

Upřímně jsem nechápal už to, když ho přiváděli za takovej randál. Já vím, že dělám chytrýho, ale podobnej průběh jsem čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle napsané.

Reagovat
Kornovec

supr clanek Piky

Reagovat
smazaný uživatel

Borec svyma golama v dresu Juve sam vyradi Real v zapasech, kde Juve nic nemelo, on daval naprosto rozdilovy goly v tom dvojzapase, a pak ho vidis, ze nezpracuje naposto banalni prihravku do nohy, ty jeho simulace bez odezvy rozhodcich, kdy hra plyne dal a on ve finale chybi na hrotu, spis se tam plete spoluhracum a v souctu ho posadi nas Olie..Nechapu, ze nehraje nekde v Murcii s tim, co vlastne umi...

Reagovat
smazaný uživatel

Kriple pal na pyreneje , v anglicku take baleriny netreba

Reagovat
Ross Geller

Kripl je zraněný nebo nemocný člověk. Např.:

Zlomil jsem si nohu na lyžích a teď budu čtrnáct dní kripl.

Reagovat
icka

Ross Geller je kripl.

Reagovat
Logan

nene, to je mentál .. mentál Geller!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ross Geller

Drsnou přezdívku jsem vždycky chtěl.

Reagovat
Liquid

prodat do Číny a Cavani nástup

Reagovat
Kejza

"Morata v utkání opět působil dojmem, že sledovat ho zrovna Thom Yorke, vydají o něm Radiohead koncepční desku."

Reagovat
Talker

Když přestupoval, tak jsem absolutně nechápal tu částku, adekvátní by byla tak polovina (a i to bylo moc). Škoda, že jsme do něj šli, vůbec jsem mu nevěřil.

Teď je otázka, co s ním. Ideálně asi prodat, pokud nám za něj někdo dá alespon polovinu.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Anacron

Asi protože je dřevák.

Reagovat
mayday

Reagovat
Free_player

měl by zkusit nějakou slabší ligu třeba Italskou tam by se možná prosadil

Reagovat
smazaný uživatel

... nebo španělskou.

Reagovat
Kincl

Tam by měl navíc šanci vyhrát LM nebo EL protože Španělské týmy docela dávají těm z PL

Reagovat
smazaný uživatel

To uz konci.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek přesný a výstižný.

Zkusil bych toho Batschuaye, ale je pravda, že v Chelsea, když dostal šanci, se mu moc nedařilo.

Reagovat
Ed_Hazard

Vravel som to od prvého momentu. Do puntíku splnil všetky veci, ktoré som písal, že dojebe. Už sa len smejem. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Bohužiaľ sa chlapec prepočítal a išiel do niečoho, na čo nemá

Reagovat
h8_sfatto

po odchodu Drogby se tam trápí už každý útočník, protože ostatní kluby dorovnaly kapitál

Reagovat
ACSMan

Jak to vypadalo s costou? Tu první sezónu měl skvělou.

Reagovat
smazaný uživatel

Costa byl pro hru Chelsea idealni. Dokonce mi tu nekdo oponoval, ze Morata bude oproti Costovi vylepseni.

Reagovat
Whitemedia

I ten Costa měl u nás docela dlouhé výpadky z formy a k ideálu to mělo daleko.. škoda, že se před lety nepřivedl Aguero..

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jsme měli mylně za to, že Morata umí zpracovat míč a přihrávat a že bude dobrý do kombinace.

Reagovat
smazaný uživatel

Costa byl dobrej

Reagovat
wyqinac

vyborny hlavickar, bohuzel nohama vetsinou kopyto.. ja rikal ze to pro nas byl dobrej obchod jak svina kdyz odchazel..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele