JIHOAMERICKÉ HVĚZDY TOUŽÍ PO DOMOVĚ

01.01.2006, 22:39
Aktuality
Brazilci Cafú s Rivaldem, stejně jako Argentinec Verón, chtějí strávit poslední část aktivní kariéry ve své domovině. Verónův návrat se zdá být již nějakou dobu hotovou věcí, jestli v Jižní Americe skončí i brazilské duo, je zatím ve hvězdách.

Všichni tři se řadí k velmi výrazným fotbalovým osobnostem posledního desetiletí. Rivaldův vrchol přišel v roce 1999, kdy byl v anketě časopisu France Football vyhlášen nejlepším hráčem působícím v Evropě a získal tak prestižní Zlatý míč. Cafú se zapsal do historie účastí v posledních třech po sobě jdoucích finále Mistrovství světa. K největším úspěchům Veróna patří zisk Poháru UEFA (1999 s Parmou) a prvenství v italské a anglické lize s Laziem resp. Manchesterem United.

Juan Sebastian Verón z milánského Interu působí na starém kontinentu desátým rokem, což je podle něj dobrý důvod k ukončení evropského angažmá. "Chci v Evropě skončit, po deseti letech v celém světě to je podle mě normální." Daleko důležitější roli však v uvažování holohlavého záložníka sehrála rodina, již je vděčný za dlouholetý doprovod v Evropě. V nové sezóně Verón bude hrát nejspíš za Estudiantes La Plata, ve hře je i River Plate.

"Vím, že ztratím všechno. Ztratím Inter, ztratím Itálii, která mi dala práci a spoustu peněz. Poznal jsem tu spoustu nových lidí a novou kulturu. Bylo to fantastických deset let, ale v létě se rozloučím," vyznal se Verón. Všem svým fanouškům ale zároveň vzkázal, že se určitě ještě shledají.

Trochu jiná situace panuje kolem Rivalda. Momentálně hráč řeckého Olympiakosu Pireus chce udělat vše pro účast na letošním mistrovství v Německu, proto chce hrát doma, kde bude víc na očích. Nečekaná zpráva zazněla z úst Valdira Zagaglii, viceprezidenta klubu America RJ, který po Rivaldovi velmi touží.

"Nejedná se o žádné spekulace, skutečně v této otázce vážně jednáme. V tuto chvíli bych odhadl pravděpodobnost Rivaldova příchodu na 85 nebo 90 procent," sdělil Zagaglia. Nicméně návrat brazilské hvězdy má ještě několik překážek. "Přestup může zhatit odstupné Olympiakosu, ale to snad nebude vysoké, protože hráči končí v červnu smlouva," pokračoval viceprezident.

Za zmínku jistě stojí i způsob, jakým chce America Rivalda zaplatit: "Sehnali jsme mnoho sponzorů, kteří zaplatí jeho přesun do Brazílie. Jednáme už dlouho, vše bylo přísně utajené, ale už to prasklo. Pokud Rivalda získáme, pomůže to klubu a přitáhneme investory, kteří zajistí jeho plat."

Nejdále stěhování je zatím Cafú. V červnu oslaví už šestatřicáté narozeniny, takže konec vrcholové kariéry se nezadržitelně blíží. "Mám ještě jeden sen - obléct znovu dres Sao Paula. Když jsem odsud odešel, nechal jsem si otevřené dveře, abych se mohl vrátit," zmínil se Cafú. V jeho případě se nejspíš bude všechno odvíjet od důkladnosti přestavby zadních řad AC Milán.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (33)

Přidat komentář
Jajinek

Dekuju za predvedene vykony a preju hodne stesti doma.....Ale hlavne bychom na rozloucenou mohli neco vyhrat...ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Že jo Verone? Třeba LM, Juve už asi nedotáhnem...

Reagovat
Shevchenko

Ale my jo!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vy už vůbec ne.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*yarda

La Brujita, když už...

Reagovat
Shevchenko

Rád bych se zeptal, jak se bude hrát osmifinále, 1/4 finále, 1/2 finále a finále na MS? Myslím tím jako: vítěz skupiny A proti 2. ze skupiny (?) atd. atd. atd. --- Dík za odpověť

Reagovat
Jarek252
Reagovat
PJ

A zanedlouho to všechno bude i tady :-)

Reagovat
HOST*paja

Rivaldo je zcela mimořádnej hráč stačí vzpomenout jeho výkony na MS nebo v Barceloně.....Cafů zrovna tak, moc bych mu přál kdyby hrál i v Německu....

Reagovat
HOST*Brl

Tiež im to doprajem, ale základ je, aby mali všetci hráči formu. Inak by to mohlo skončiť ako s Argentínou v Japonsku (Batistuta - nešlo mu, Ortega - nemal formu a hádal sa vraj s Verónom, Cannigia - len zaberal miesto na lavičke). Ale verím Parreirovi. Je to tréner, ktorý v prvom rade stavia mančaft na víťazstvo. V 94 to dokázal, keď vzal do mančaftu napr. práve mladého Cafúa a postavil ho vo finále za Marcía Santosa na predĺženie. Je to super tréner a nenechá sa ovplyvňovať médiami až tak ako ostatní. Vlastne on a Scolar sú si dosť podobní, len Scolari má ešte viac zákerných ťahov na súpera.

Inak u Rivalda to vidím bledo. Je to síce môj obľúbený hráč, ale posral to už v AC Milan. Mal sa vrátiť do Španielska, nie zakopať sa po Belo Horizonte v Olympiakose.

Reagovat
HOST*yarda

On spíš BYL POSRÁN v AC...

Reagovat
smazaný uživatel

No já ti nevím, ale Cafú přišel na hřiště v prvním poločase a to jen kvůli zranění Jorginha, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Marcio Santos nemohl být vystřídán, protože kopal penaltu (a nedal). NAvíc hrál střeního obránce, takže y to střídání za Cafua nedávalo smysl.

Reagovat
HOST*Brl

Sry. Pozrel som si to a zle som to napísal.

Reagovat
Shevchenko

Myslím, že Cafú s Rivaldem jsou už odepsaní. Marcose na MS 2006 může dokonale, možná ještě líp, nahradit Cicinho a Rivaldo se nemá šanci prosadit mezi Ronaldem, Robinhem a Adrianem. Naopak Verón bude opora svého týmu

Reagovat
HOST*paja

s Rivaldem je to asi pravda....Cafu možná šanci má...

Reagovat
HOST*Maty

sparta chtela Larsonna a tedka chce Frediho Bobice

Reagovat
smazaný uživatel

co? tak to je vtip desatrocia

Reagovat
smazaný uživatel

Bobice jim preju - dalsi zlatokop misto tech, co odesli se bude hodit.

Reagovat
Shevchenko

ty tomu věříš jo?

Reagovat
smazaný uživatel

No jasne, jako pred par lety Mathause

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze sem dneska objevil tu nejvtipnejsi stranku, kterou sem kdy cetl

Reagovat
HOST*odborník

Na MS94 vystřídal Cafů asi ve 20minutě zraněného Jorginha, to Ty asi nepamatuješ co?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, tak opsat to umí akždý, dkyž už jsem to tu psal dávno před tebou.

Reagovat
Shevchenko

akždý,dkyž

Reagovat
smazaný uživatel

sa netvar, ze nerobis chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Inteligentní pochopí, blbí se nechápavě zasmějou.

Taky se ti nesměju, že děláš základní školáckou chybu v psaní na počítači a sice že neděláš mezeru za čárkou...

Reagovat
HOST*Mr.Jindros (nepřihlášen)

Gattuso ještě 7 let v AC Milán, až do konce kariéry. Buďte rádi, je to váš nejlepší hráč...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele