JAROŠÍK ODEŠEL, KOLOUŠEK SE VRACÍ

06.01.2003, 23:28
Aktuality
Zimní přestupová horečka v minulých dnech zasáhla také Českou republiku. Už hodně dlouho se mluvilo o tom, že Jiří Jarošík ve Spartě dlouho nevydrží. Ale to, že si jej vybere CSKA Moskva, čekal asi málokdo. Naopak do Sparty by mohl zamířit Martin Jiránek z Regginy, do Liberce se zřejmě vrátí Václav Koloušek...

Další velký transfer se povedl pražské Spartě. Z defenzivního záložníka Jiřího Jarošíka se stalo žádané zboží a s otevřením bran přestupového trhu přišly nabídky, více než 150 miliónů korun nabídl Leeds United. Podobnou částku byl ochoten vyplatit také ruský CSKA Moskva a protože byl v jednání rychlejší a jeho nabídka byla pro Jarošíka opravdu lukrativní, vybral si 25-letý reprezentant ruský klub. "Nemyslel jsem si, že skončím v Rusku," řekl Jarošík. "Ale tenhle klub mě moc chtěl, proto vyhrál. Byl jsem ve Spartě už dlouho a změnu jsem potřeboval, už jen kvůli motivaci," dodal záložník. CSKA je velmi ambiciózní klub, v Rusku by rád od Spartaku převzal roli nejmocnějšího klubu. V uplynulém roce skončil v ruské lize druhý za Lokomotivem a vybojoval si tak účast v předkole Ligy Mistrů. Kromě Leedsu a CSKA se o Jarošíka zajímal také další ruský klub Spartak Moskva, jeho nabídka však představ prezidenta Sparty Vlastimila Košťála nedosahovala.

Jarošíkův přestup rozhýbal dosud klidné vody na české přestupové scéně. Košťál totiž slíbil náhradu a skutečně už padlo několik jmen hráčů, kteří by mohli do Sparty přijít. Především se jedná o jabloneckého stopera Jiřího Homolu, na seznamu preferovaných posil trenéra Jiřího Kotrby jsou také David Rozehnal z Olomouce, Pavel Krmaš z Hradce a Pavel Pergl z Příbrami. Útočné řady Sparty by mohl rozšířit ostravský talent Svěrkoš, o kterého má zájem sám Košťál. Ze Sparty naopak zřejmě odejdou Peter Babnič, jehož čekají testy v ruském Torpedu Zil Moskva, a Tomáš Čížek, o kterého projevil zájem další ruský klub – Kazaň.

Asi největší posilou českého podzimního mistra se zřejmě stane Martin Jiránek, dosud obránce italské Regginy. Ta se jako nováček v italské Serii neprosadila a brouzdá v sestupových vodách. Klub vyměnil trenéra a nový kouč o Jiránka nemá zájem. "Řekli mi, že takového obránce, jako jsem já, nepotřebují," řekl Jiránek. "Prý hraju moc čistě, nefauluju a nehodím se tak pro hru o záchranu," osvětlil bek důvod svého vypadnutí ze sestavy. Do Sparty zřejmě půjde jen na hostování, přestup by byl pro Spartu příliš drahý. To, jak vše nakonec dopadne, závisí jen na dohodě klubů, Jiránek do Sparty chce.

Doslova na spadnutí je také návrat Václava Kolouška do Liberce. Ten se po loňském hostování ve Slovanu musel vrátit do italské Salernitany, kde trénoval český kouč Zdeněk Zeman. Salernitaně se však ve druhé lize nedaří, a tak nedávno Zemana propustila. O tom, že nyní Koloušek přestoupí do Liberce, už nikdo nepochybuje. Dohoda mezi kluby už je uzavřená, Slovan za kreativního středopolaře nezaplatí více než 15 miliónů korun. Čeká se už jen na uzavření smlouvy mezi hráčem a klubem a obě strany nechtějí nic uspěchat. A není kam chvátat, jarní část české Gambrinus ligy začíná až v polovině února. Koloušek by se měl Liberci upsat na čtyři roky.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jarošík je vynikajúci hráč, no v ruskej lige nemá čo robiť : ( radšej by som ho videl v F.A. Premier League .... Ak je totiž dobrý - presadil by sa aj v F.A. Premier League a možno by o rok prestúpil do Manchesteru United : )

Reagovat
Josifek

Já si myslip,že by ¨Jarošík udělal velkou chybu,udělal krok zpátky,Ruská liga je ještě horší než Česka,ale jsou tam zase prachy.Časem by se prosadil i třeba v Leedsu,ale do Manchesteru by ho asi nevzali,na to sai nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

jiste ze ne, Ferguson si prece do tymu nebude brat do tymu spartany... Na to by se fakt zmohl snad jen ten Leeds...

Reagovat
antimadrista

HLASUJTE, ŽE MÁTE RADŠI FC BARCELONA! forca barca !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele