Jaroš se soustředí na zisk rakouského titulu, přípravu asi zahájí v Liverpoolu

03.05., 13:57
Aktuality
Vítězslav Jaroš (© SK Sturm Graz)

Brankář Vítězslav Jaroš po zisku poháru touží zakončit půlroční hostování ve Štýrském Hradci triumfem i v rakouské lize. Člen širšího kádru reprezentace se chce soustředit na závěr sezony a až poté začne řešit svou budoucnost. S největší pravděpodobností nastoupí do letní přípravy Liverpoolu, jehož je kmenovým hráčem, plány mu ale může změnit nominace na Euro v Německu. Uvedl to v tiskové zprávě agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

Jaroš přišel do Sturmu v zimě a okamžitě se stal brankářskou jedničkou. Svému týmu pomohl do osmifinále Evropské konferenční ligy a ve středu i k vítězství 2:1 ve finále Rakouského poháru nad Rapidem Vídeň.

"Abych pravdu řekl, žádný hezký fotbal to nebyl. Pro některé kluky v týmu to byl největší zápas kariéry, na někoho to třeba dolehlo. V první půli jsme vůbec nehráli náš styl, bylo to bázlivé, až příliš na jistotu. Paradoxně nás nakopl inkasovaný gól těsně před poločasem, po přestávce už to bylo lepší," uvedl Jaroš, který získal v kariéře druhou trofej. Před třemi lety vyhrál Irský pohár během hostování v týmu St. Patrick's. "Nicméně v Rakousku je fotbalová kvalita vyšší, takže si toho úspěchu cením víc," podotkl.

Jaroš prožívá nejlepší půlrok kariéry. Po hostováních v nižších anglických soutěžích nyní pravidelně chytá první ligu a v březnu byl navíc poprvé povolán do reprezentace, ačkoliv se v přátelských utkáních s Norskem a Arménií do brány nedostal. Dvaadvacetiletý gólman se ale zatím myšlenkami na další angažmá ani na případnou účast na Euru nechce zabývat.

"Já se moc daleko do budoucnosti nedívám, takže v první řadě je tu double se Sturmem. Všichni chceme vyhrát i ligu a podřizujeme tomu vše. Po finále poháru jsme si dali pivo hned v kabině, ale neprobíhalo nic divokého. Doufáme, že po sezoně bude důvod k větší oslavě," řekl Jaroš.

Sturm vede ligu o tři body před Salcburkem, který slavil titul v posledních deseti sezonách. Do konce soutěže zbývají tři kola. "Máme to ve svých rukou. Naším úkolem je zvládnout vlastní zápasy, abychom se nemuseli ohlížet, jestli oni někde ztratí. Vítězství v poháru nám dodá sebevědomí, zažili jsme velký úspěch a budeme ho chtít zopakovat, je to pro nás velká motivace," uvedl Jaroš.

Příbramský rodák přišel do Liverpoolu v roce 2017 z pražské Slavie. Za A-tým slavného klubu ani jednou nenastoupil, v sedmi soutěžních zápasech se dostal aspoň na lavičku. Přesto s ním Liverpool v lednu prodloužil smlouvu do roku 2026.

"Letní přípravu velmi pravděpodobně odstartuji v Liverpoolu, kde bude nový trenér, nové vedení. Všechno je otevřené. A pak je tu samozřejmě možnost nominace na Euro, to by byla čistá fantazie. Teď se ale soustředím na to, abychom se Sturmem dobře dohráli tři zápasy a získali titul," dodal Jaroš.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
kattos

Reagovat
Tomanatura

Naprosta skala, ten pulrok mu vysel neuveritelne.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
SunFells

Sturm Graz jede na titul

Reagovat
Losinho

double

Reagovat
kattos

Sice top gólmana nemáme, ale takových 5 gólmanů slušné,.lehce nadprůměrné úrovně (na poměr Evropy) máme teď doufat že někdo se vyšvihne na top

Reagovat
Kaspar

U Stanka s Kovarem je jasny ze v repre budou. akorat si po Euru prohodi pozice jednicky. A ta trojka nejspi tady Jaros.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Marisic

trojka bude asi Jedlička

Reagovat
kattos

Vzhledem k tomu že Kovář dost chytá v týmu co ještě neprohrál zápas a asi odchytá finále EL by bylo šílený tam nechávat Stanka.

Reagovat
Salfovic

To jsou zase argumetny Když bude Staněk chytat líp, tak ať klidně chytá dál. A Kovář v té EL moc jistě nevypadá, viz včera.

Reagovat
kattos

Tak Staněk mě děsí hlavně protože proti jakžoe top soupeřům vždycky nic moc. Viz LM I ted proti Ac Milan toho dost vychytal ale 2 goly tam řešit šli.

Reagovat
kattos

y

Reagovat
Uwe háže buly

A teď si představ, že líp jak Staněk chytá i Jedlička.

Reagovat
Losinho

Blbost.

Reagovat
Selänne

Taky má v každým zápase nějakou botu. Mám Kovyho rád, snad se taky brzy stane jedničkou, ale ze Staňka prostě čiší velká sebedůvěra a je na něj spoleh.

Reagovat
Losinho

Kovář je dvojka svýho týmu, Staněk je jasná volba číslo jedna minimálně pro Euro.

Reagovat
Uwe háže buly

Nějak to vypadl Jedlička, ten může být docela reálné na podzim jednička.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Seydou Doumbia

něco jako v hokeji no

Reagovat
kattos

Ty vole tam je to ale lepší, Mrázek měl fakt super sezonu, nadprůměrné statistiky v otřesném týmu a Dostál už ted je výbornej a to mu je 23, ten má na to jednička v top týmu.

Zrovna na MS budeme mít jedny z nejlepších golmanu v turnaji

Reagovat
Seydou Doumbia

na tom ms budou mít nej golmany turnaje i fini i kdyby posbírali 3 golmany z finska...v konkurenci britu, polaku, francouzu, norů, dánu je jasný že češi budou mít jedny z nej golmanu ale ano brána je jediný konkurensechopný post pro čechy, ale nikdo z nich není sestorkin, bobrovsky, vasilevsky, sorokin, prostě top světový golman (zatím)

Reagovat
kattos

Tak jako top 10 golmana nemáme, ale do top 20 se zdravý Mrázek určítě dostane

Reagovat
Seydou Doumbia

což je lehký nadpůrměr v lize kde každý tým má 2 golmany ale ano mráz nechytá špatně v marném čikégu to ne

Reagovat
Losinho

Fakt je ten, že nemáme jedničku v žádným týmu, co by aspoň reálně myslel na play-off.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Sturm ve skupině LM

Reagovat
havrys99

Mika Biereth

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sosi

Mika Häkinnen

Reagovat
J0EL

Najvacsi oblubenec zboznoval som jeho suboje so Shumacherom. A aj ked auto mal povacsine nahovno, tak ked fungovalo, bol nezastavitelny

Reagovat
SunFells

Reagovat
Y.Cabaye

Je nějaká šance že bude mít budoucnost v Liverpoolu? Snad se dostane případně na nějakou dobrou adresu v top ligách. Rakousko sice není extra profláknutý, ale po deseti letech sebrat titul Salcburku, rovnou to je double a ještě mít starty v Evropě.. to není vůbec špatný aby měl příští sezónu kvalitní angažmá.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak když po Kovářovi sáhl Leverkusen, tak se to klidně může stát, že po něm někdo sáhne. Ale Kovář odchytal celou sezónu a dařilo se mu ve hře nohama a ještě mu vyšla příprava za MU.. tak snad mu to taky vyjde

V LFC za mě bez šance, mají dva dobrý gólmany.. to měl větší šanci ten Kovář v MU, být třeba dvojka.

Reagovat
Losinho

Od léta určitě ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele