Italský superpohár pro Řím

20.08.2007, 10:51
Aktuality
Zisk první trofeje v nové sezóně si užívají hráči AS Řím. V souboji o italský superpohár porazili Giallorossi Inter Milán 1:0. Mistrovi z Milána tak podruhé během několika měsíců zbyly po finále jen oči pro pláč.

Římané v přípravě zrovna nepřesvědčovali své fanoušky o nějaké galaktické formě, ale Inter na tom byl podobně. Zápas na San Siru tedy favorita neměl. Lépe začali hráči klubu z hlavního města. Hlavně v úvodní půlhodině se Inter prakticky nedostal do hry. Nejaktivnějším z římanů byl Ludovic Giuly. Posila z FC Barcelona však v úvodu utkání nežitkovala žádnou z několika dobrých šancí. Mistr se připoměl až v závěru první půle. Především rychlík Suazo znamenal nebezpečí pro soupeřovu obranu, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce měla i nadále více ze hry Roma, ale uhodit mohlo na druhé straně. Figo šel sám na Doniho, jenže ten ho vychytal. K bizarní situaci došlo v 71. minutě. Figo zahrál v pokutovém území rukou, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Simone Perotta, který se zrovna u postranní čáry chystal zasáhnout do hry, protestoval u čtvrtého rozhodčího tak vehementně, až si vykoledoval červenou kartu. z plánovaného střídání tak nebylo nakonec nic. Dvanáct minut před koncem už se ale Římané dočkali. Burdisso podrazil ve vápně Tottiho a tíhu zodpovědnosti vzal úspěšně na svá bedra Daniele De Rossi. Ani po vstřelené brance neubral AS plyn a tlačil se dopředu. Inter hrozil zásluhou Suaza, ten ale žádný brejk do gólového konce nedotáhl. Naopak hosté mohli své vedení ještě zvýšit. Vucinicovu střelu zblízka, ale skvěle zlikvidoval Julio Cesar.

AS Řím - Inter Milán 1:0 (0:0)

Branka: 78. De Rossi z pen.

Sestavy:

Inter: Julio Cesar - Burdisso (87. Cruz), Cordoba, Materazzi, Chivu - Vieira (67. Cambiasso), Dacourt (53. Figo), Zanetti, Stankovič - Suazo, Ibrahimovič

Řím: Doni - Casetti, Mexes, Panucci, Tonetto - De Rossi, Aquilani, Taddei - Giuly (73.Brighi), Totti, Vucinic (90. Rosi)

Autor: Jiří Fišara / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To byla včera krásná neděle. Prostě nádhera...

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, ako sa Inter snažil posilňovať a nakoniec aj posilňoval, to je zatiaľ docela slabé

Reagovat
HOST*

prosimta INTER AJ POSILOVAL

Reagovat
HOST*

inter tuto sezonu podla mna velice sklame prehravaju jako na bezicom pase hrozne este ani v jednom zapase co som videl nepodali vykon hoden nich strasne

Reagovat
HOST*

mama mia grande Roma kdyz uz sem o vikendu nic nevidela aspon ze ta Roma mi udelala radost..

Reagovat
smazaný uživatel

Inter to má fakt divně poskládaný. Zanetti nalevo v záloze je vlastně takový druhý levý bek, k tomu uprostřed Dacourt a napravo Vieira . Pak to prostřídá a uprostřed zálohy zůstane Zanetti, no nevím, loni jim to neuvěřitelně procházelo, ale jsem si jistý, že pokud se AS vyvaruje zbytečných ztrát se slabšími, tak je můžou hodně potrápit, protože ve vzájemných zápasech je vždycky přehrají.

Nejlepší hráči včerejška: Giuly, Totti, Vučinič.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

neviděl jsem, ale na Ludvu čtu samou chválu. Hrál fakt tak dobře?

Před sezonou jsem četl cosi o tom, že by tam měl začít na lavce, tak jsem rád, že se to nepotvrdilo, páč je to kvalitní fotbalista a vyjímečnej člověk. Mým přáním bylo, aby u nás ještě zústal, ale pravdou je, že by si moc nekopl, ale nevadí. Ludvu mám moc rád a držím mu palce

Reagovat
smazaný uživatel

kolego, tohle hoď někam na papír a já se ti pod to klidně podepšu......už drahnou chvíli tady vymýšlím oslavné ódy na ludvu - předběhl jsi mě.......ludva je prostě ďábel, tak....

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Ludva je taky perfektní člověk. Neznám ho osobně, ale jeho vystupování a chování je opravdu na úrovni, prostě sympaťák každým coulem

Reagovat
HOST*ital

Hraje proto,že je zraněnej Mancini.

Reagovat
HOST*ital

Mě se tradičně líbil De Rossi,Totti byl naprosto fenomenální a na druhé straně Zlatan.Jinak doufám,že to Interu vydrží co nejdýl.

Reagovat
Slejdy

parada proste ...

Reagovat
HOST*

Doni

Panucci,Juan,Mexes,Cicinho?

Giuly,DeRossi,Aquilani,Mancini

Totti,Taddei

to je docela síla

Reagovat
Slejdy

perrota zaklad,je tam vice variant...uz konecne maji trosku uzssi kadr .. snad vyjde to scudeto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele