Itálie bude titul mistra světa obhajovat bez Tottiho

11.05.2010, 16:10
Aktuality
Trenér italské reprezentace Marcello Lippi odtajnil předběžnou třicetičlennou nominaci pro světový šampionát, ve které chybí kapitán AS Řím Francesco Totti. Vedle něho chybí i další zkušení útočníci - Alessandro Del Piero a Luca Toni...

Totti se po MS v roce 2006 neúčastnil reprezentačních akcí a ačkoli v posledních týdnech změnil názor a mluvilo se o jeho návratu do týmu, tak ho Lippi do nominace nezařadil.

Italové začnou cestu za obhajobou titulu 14. června proti Paraguayi, o šest dní později je čeká Nový Zéland a základní skupinu zakončí 24. června duelem se Slovenskem.

Předběžná nominace Itálie na MS:
Brankáři:
Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo).
Obránci: Gianluca Zambrotta (AC Milán), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Neapol), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Grosso (Juventus), Domenico Criscito (Janov), Mattia Cassani (Palermo), Salvatore Bocchetti (Janov).
Záložníci: Andrea Pirlo (AC Milán), Gennaro Gattuso (AC Milán), Daniele De Rossi (AS Řím), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Mauro Camoranesi (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria), Antonio Candreva (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Claudio Marchisio (Juventus), Simone Pepe (Udinese).
Útočníci: Fabio Quagliarella (Neapol), Giuseppe Rossi (Villarreal), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (AC Milán), Alberto Gilardino (Fiorentina), Giampaolo Pazzini (Sampdoria).

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele