It's a final countdown!

29.06.2008, 11:35
Tipy a analýzy
PR článek. Turci kladli tuhý odpor Německu, Rusové naopak až nad očekávaní jasně vyklidili pole Španělům. Finálová dvojice je nicméně jasná. Dnes se rozhodne. Pozvednou trofej nad hlavu Němci, favorizovaní už před turnajem? Nebo jim Španělé vypálí rybník a potvrdí roli aktuálního mírného favorita?

Po bitvě - vlastně spíš před tou poslední - je každý generál, ale ne až tak neočekávané finále mělo před začátkem EURA kurs 10,00. Faktem je, že blíž k titulu měli být podle kursů Unibetu Němci. Před mistrovstvím se dali vsadit v kursu 6,00, zatímco jejich nedělní španělští protivníci měli před úvodním zápasem na mistrovství kurs 7,00. Na cestě k nedělnímu kurs na zvednutí poháru pro evropské šampiony pak oba týmy šly jinou cestou. Zatímco kurs na vítězství souboru Luise Aragonése vytrvale padal a zastavil se až na čísle 1,65, Němci se nastartovali až čtvrtfinálovou výhrou nad Portugalci a kurs na jejich triumf je 2,25.

Před posledním schodem na piedestal historie nebo sešupem do hlubin zapomnění (OK, finále v roce 1996 si pamatujeme, ale kdo hrál s Francouzi o čtyři roky později?) jsou do pozice favorita pasováni Španělé. U Unibetu jsou vsaditelní v kursu 2,25, pokud by Němce rozlouskli podobně jako Hiddinkův výběr, trefený kurs může být 4,60 (na hcp by jim vlastně stačila i o gól nižší výhra). Naproti tomu Němce Unibet ocenil kursem 3,30.

Zajímavá je plichta. Už jen proto, že 2,25 na španělského favorita naznačuje poměrně těsný zápas. V kursu 3,15 si ji lze vsadit už jen proto, že tak při modelu EURA se šestnácti týmy skončily dvě finále z tří. Statisticky ještě přesvědčivější je pak sázka na finále s dvěma a méně góly (Unibet nabízí kurs 1,60), anžto tři a více gólů ve finále EURA padlo naposledy v roce 1980. Pak následoval třikrát výsledek 2:0, dvakrát se hrálo 1:1 a poslední sérii načali Řekové s výsledkem 1:0 . Jde o to, kdo je bude následovat.

Vypadá to spíš na Španěly. Ti totiž i bez zraněného Davida Villy vypadají schopněji. Díky zranění šutéra z Valencie se konečně našlo místo pro Fabregase a jihoevropané i s osamoceným Torresem na hrotu jsou ostří jak švýcarský armádní nožík. Naproti tomu, princ Poldi jaksi po skvělém začátku jaksi otupil, další "polský krajánek" Klose taky není třikrát přesvědčivý a duo Schweinsteiger - Ballack to samo utáhne jen velmi těžko. Nicméně hlavní rozdíl mezi Německem a Španělskem je zřejmě na místě posledního. Porovnávat Lehmanna s Casillasem je podobné, jako srovnávat Fiatky z Turína s Ferrari z Maranella (abychom zmínili něco ze země stávajících světových šampionů). Nicméně, na druhé straně stojí pravidlo, které uznávají i britští "vynálezci" kopané i velká část moderní historie hry: "Fotbal je hra, kterou hraje jedenáct hráčů na každé straně a nakonec vždycky vyhrajou Němci."

Autor: Unibet.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Espana Sempre!!!Campeone,campeone,ole ole ole!Campeone,campeone,ole ole ole!

Reagovat
smazaný uživatel

Spanielsko vyhra, od zaciatku boli mojim konom. To cakanie na nejaky seniorsky triumf je uz fakt dlhe. V juniorkach beru vsetko, lamem si hlavu nad tym a stale neviem prist na to v com je problem...

Reagovat
smazaný uživatel

ved ano v juniorkach beru vsetko a ich chvila v senioroch este pride uz teraz sa tesim na formaciu Bojan,Alcantara,Vazquez-3 supertalentov z barcy-buducnost je spanielska. aj sucasnost

Reagovat
smazaný uživatel

dneska věřím německé buldočí vůli, basti schweinsteiger je dotáhne k titulu, Deutschland, Deutschland: Gott mit euch...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak! A Španělsko si ještě pár let snad na trofej počká!

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsme čekali moc dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

čekáme*

Reagovat
smazaný uživatel

Espana olé olé olé vamos

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomíná skladbu Rammsteinů: Te Quiero Puta! Tam slovo vamos také zaznělo.

Reagovat
blaugrana

fandim spanielom, ale vzchadza mi to na 2:1 pre Nemecko TORRES........Ballack, Sweinsteiger.....po centri Podolskeho z ľavej strany

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňa ADIOS!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Arne

Úroveň tohoto článku je až děsicí...

Titulek ukradený ze zahraničních médií. "Polský krajánek" - to už je hodně trapný, za Německo žádný takový nehraje, naopak ve středu španělské zálohy...

On vlastně ten celý poslední odstavec je skoro celý vyplněn žvástama.

Reagovat
eder

Co je na tom trapného, oni Podolski s Klosem nemají i polské občanství?

Reagovat
eder

A Trochowski, Borowski, Odonkor, Gomez, Kuranyi jsou také "Němci" jak vyšití... Mně osobně je to jedno a přijde mi to být přirozeným důsledkem globalizace a bourání hranic a bariér, ale udivuje mne, že se nad tím pořád někdo pozastavuje. Přijdou doby, kdy i ČR budou reprezentovat příslušníci např.Vietnamské, Řecké, Ukrajinské a jiných menšin.

Reagovat
Arne

Ne, věř tomu nebo ne, ale nemaj... A z těch, co jsi vyjmenoval, ho mají jen Kuranyi a Odonkor. (Jako dvojí, ne polské.)

"... ale udivuje mne, že se nad tím pořád někdo pozastavuje." - Ano, mě také, přijde mi to trapný, proto to kritizuju. Navíc, pokud o tom chtěji furt dokola mlít, tak prvním na ráně by měl bejt Senna.

Reagovat
eder

Auf Wiedersehen, aufgeblähte Kaugummiblase !

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme u těch kurzů Španělsko do toho!Potřebuji aby vyhrali v zakladni hraci době a beru 12000,-za 100.Olé olé olé olé Espaňa!

Reagovat
smazaný uživatel

pevně věřím, že ti to nevyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že z základní hrací době by dnes mělo vyhrát NĚMECKO!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pořád někdo řiká, že na finalisty si nikdo nepamatuje? Vždyť je to obrovský úspěch a řekl bych, že ti co znají vítěze z minulých let znají i druhého. Třeba jak se v článku píše, tak v roce 2000 bylo finále Itálie - Francie a Itálie tenkrát prohrála dost nešťastně až v prodloužení. A to si myslím pamatuje každý kdo ví, že toto Euro vyhrála Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, stejně jako si každý pamatuje Německo z MS 2002, českou dvacítku na MS 2007 a další a další...!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to není ve smyslu "Itálie 2000? Cože? To vůbec nevím, někdo takový tam na tom turnaji vážně byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že to tak myšlené je. A je to vidět v méně populárních sportech jednotlivců, kde si zapamatovat druhého ve sjezdu a 3 v kombinaci je opravdu těžké. A kdyby náhodou tímto způsobem myšlené nebylo, tak je zbytěčné to říkat, jelikož je logické, že první se bude těšit trochu větší pozornosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečné říkat to není, protože mezi prvním a druhým je obrovská propast, ne jako mezi druhým a třetím. Finalista patří k těm ostatním, s odstupem času je víceméně jedno, jestli jsi skončil druhý nebo pátý, počítá se jen vítěz. V tomhle smylu je to míněno a tak to i ve skutečnosti je.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě v play off je mnohem větší rozdíl právě mezi 2-3, jelikož o 3 místo se buď nehraje a nebo to oba soupeři vypouštejí jelikož jsou zklamaní ze semifinálové porážky. Navíc tam je právě ten rozdíl, že poražené semifinalisty si většina lidí včetně mě pamatuje ztěží.....A jestli se počítá jen první, tak český fotbal má za celou svojí historii pouze 1 úspěch, o čemž silně pochybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, a určitě skončit druhý a zahrát si finále a získat štříbrnou medaili je úspěch a na to se nezapomíná! Je to jako by někdo řekl, že česká dvacítka na MS loni nic nepředvedla a že se na to zapomene, což je hloupost!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele